Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Το έργο θα προχωρήσει εφόσον γίνει η αναγκαστική απαλλοτρίωση των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής.

Ακριβότερο ρεύμα , λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, θα είναι τα αποτελέσματα της περαιτέρω απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και της αβεβαιότητας που θα ενισχυθεί για τα επόμενα χρονιά. Η υπόθεση «εύκολο, ανανεώσιμο κέρδος» έχει ακόμη πολύ «δρόμο». «η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει συνεργασίες μεταξύ ΔΕΗ και ιδιωτών στον τομέα αυτό, όπως άλλωστε συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη», πρακτική που αποδυναμώνει τον όποιο δημόσιο έλεγχο στην ηλεκτρική ενέργεια παρότι το κράτος διατηρεί το 51% των μετοχών της ΔΕΗ .
===========================================
ΔΕΗ: Έως 1/9 η προθεσμία προσφορών για Πτολεμαΐδα

της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Δημοσιεύθηκε: 08:30 - 29/04/10
Έως την 1η Σεπτεμβρίου είναι η προθεσμία για την υποβολή των τεχνικών και οικονομικών προσφορών για την κατασκευή της νέας, καθαρής, λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ ΑΗΣ Προλεμαϊδα V, ισχύος 550-660 Mwel. Αυτό ορίζεται στη διακήρυξη του έργου που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Η νέα μονάδα θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο κονιοποιημένο λιγνίτη, με δυνατότητα και θερμικής ισχύος 140 MWth για τηλεθέρμανση.
Το έργο θα προχωρήσει εφόσον γίνει η αναγκαστική απαλλοτρίωση των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής.
Εντός του έτους προγραμματίζεται να κλείσει η παλαιά μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαϊδας, από τις πλέον ρυπογόνες στη χώρα.
Για το έργο της Πτολεμαϊδας V αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι κοινοπραξίες, Μέτκα-Κοπελούζου-Alstom και ΓΕΚ Τέρνα-Babcock-Hitachi.
===========================================
Μετοχοποίηση και τιμολόγια
Καταλύτες για την πορεία της μετοχής θεωρούνται η ενδεχόμενη νέα μετοχοποίησή της και οι εξελίξεις γύρω από τα τιμολόγια,
ΔΕΗ. Η εταιρεία δέχθηκε και αυτή, μετά την ελληνική οικονομία και τις μεγάλες εγχώριες τράπεζες, την υποβάθμιση των προοπτικών της από την Standard & Poor’s λόγω κυρίως της υψηλής συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο αλλά της μεγάλης εξάρτησης των μεγεθών της από την εσωτερική αγορά. Καταλύτες για την πορεία της μετοχής θεωρούνται η ενδεχόμενη νέα μετοχοποίησή της και οι εξελίξεις γύρω από τα τιμολόγια, για τα οποία η διοίκηση της εισηγμένης ζητάει σημαντικές αυξήσεις.
============================================
Ασάφειες στο διαγωνισμό της Βεύης

της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Δημοσιεύθηκε: 08:03 - 21/04/10


Με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης και την οικονομική προσφορά θα επιλεγεί ο ανάδοχος για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης. Αντίθετα, δεν προβλέπονται απευθείας διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους επενδυτές.

Αυτό έγινε γνωστό από πηγές της αρμόδιας 5μελούς Επιτροπής Εκμίσθωσης, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας. Μέχρι στιγμής πάντως και έναν μήνα μετά τη σύσταση της επιτροπής και της ανακοίνωσης των ονομάτων των ενδιαφερόμενων επενδυτών, οι τελευταίοι δεν έχουν καμία ενημέρωση για την πρόοδο της όλης διαδικασίας.

Οι ίδιες πηγές που μίλησαν στο euro2day ανέφεραν ότι σε αυτήν τη φάση διαμορφώνονται τα κριτήρια αξιολόγησης και όταν ολοκληρωθούν θα κληθούν οι επενδυτές να υποβάλουν και τις οικονομικές προσφορές τους.

Παρά το γεγονός ότι το ΥΠΕΚΑ σε επίσημη ανακοίνωσή του στις 17 Μαρτίου διευκρίνιζε ότι "με βάση τις προτάσεις των ενδιαφερομένων, όπως αυτές θα κατατεθούν στην επιτροπή, θα επακολουθήσει διαπραγμάτευση με τον καθέναν χωριστά και η επιτροπή, αξιολογώντας τις τελικές προτάσεις τους θα εισηγηθεί την επιλογή της πλέον συμφέρουσας για το Δημόσιο πρότασης", η πηγή της επιτροπής που μίλησε στο euro2day επέμενε κατηγορηματικά ότι "πουθενά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο". Κι επίσης πρόσθεσε: "Δεν γνωρίζουμε ποιος θα έχει διαπραγματεύσεις με τους επενδυτές. Ίσως το ΥΠΕΚΑ. Εμείς πάντως όχι".
Αντίθετα, από το ΥΠΕΚΑ έγινε γνωστό ότι το υπουργείο δεν θα έχει καμία επαφή με τους επενδυτές και το όλο θέμα θα το κινήσει αποκλειστικά η επιτροπή. Μάλιστα, διευκρινίστηκε ότι μετά την οριστικοποίηση των κριτηρίων αξιολόγησης το υπουργείο προτίθεται να καλέσει προς ενημέρωση και εκπροσώπους των κομμάτων.

Με βάση την πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου, ως εχέγγυα που τέθηκαν για τη συμμετοχή στη διαδικασία ήταν "η δυνατότητα ανάληψης ενός τέτοιου είδους και τέτοιας έκτασης έργου και σχετίζονται με την οικονομική επιφάνεια και την πείρα σε εξορυκτικά έργα των υποψήφιων αναδόχων", όπως ανέφερε το ΥΠΕΚΑ στην επίσημη ανακοίνωσή του πριν από περίπου έναν μήνα.

Προφανώς, εκ των υστέρων κρίθηκε σκόπιμο να εξειδικευτούν ακόμη περισσότερο τα κριτήρια αξιολόγησης, έργο το οποίο ανέλαβε η Επιτροπή Εκμίσθωσης. Ερωτήματα πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η διαδικασία εξαρχής δεν ήταν διαγωνιστική, όπως ανέφερε το ΥΠΕΚΑ, οπότε δεν υπήρξαν τεύχη δημοπράτησης και δεν απαιτήθηκε η υποβολή προσφορών.

Τώρα η Επιτροπή Εκμίσθωσης κάνει λόγο για κριτήρια αξιολόγησης και για οικονομική προσφορά, βάσει των οποίων θα γίνει αποκλειστικά, κατά την ίδια, η επιλογή του αναδόχου για τη Βεύη.

Επενδυτές που μίλησαν στο euro2day εξέφρασαν προβληματισμό για την πρόοδο και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκμίσθωσης του λιγνιτωρυχείου. "Κανείς δεν κάλεσε ούτε ενημέρωσε ως τώρα κανέναν επενδυτή, ούτε γνωρίζουμε για κριτήρια αξιολόγησης", υποστηρίχτηκε. "Είναι μια εν υπνώσει διαδικασία", τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη Βεύη κατέθεσαν 13 κοινοπραξίες και αυτόνομοι επενδυτές. Πιο συγκεκριμένα, στους διεκδικητές της Βεύης συμπεριλαμβάνονται:

-Η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία συνόδευε την επιστολή ενδιαφέροντος με τη συμφωνία με την Elpedison Ενεργειακή (σύμπραξη ΕΛΠΕ και Edison), η οποία κατέθεσε στη ΡΑΕ αίτηση για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 370 MW στη Βεύη, που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το λιγνίτη.
-Ο όμιλος Μυτιληναίου, μέσω της Μέτκα και της Δελφοί Δίστομον.
-Η ΓΕΚ Τέρνα.
-Ο όμιλος Κοπελούζου μέσω της Horizon Μεταλλευτική, σε συνεργασία με τη ΜΕΤΕ Α.Ε.
-Η Ελμίν Α.Ε. από κοινού με την Ιντερκάτ Α.Ε.
-Η κυπριακή Iacovou Brothers Ltd.
-Η ισπανική Dragados από κοινού με την εταιρία της Καβάλας Βουγιουκλή Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον τομέα των μη μεταλλικών ορυκτών, των δομικών υλικών και των ειδών υγιεινής.
-Η Μηχανική Α.Ε.
-Η ΓΑΙΑ Τεχνική Α.Ε.
-Η κοινοπραξία ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ-Κάπα Δυναμική ΑΤΕ-Energen Ενεργειακά Έργα ΑΤΕ.
-Η Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε.
-Η ΑΚΜΗ ΑΤΕ
-Η κοινοπραξία Νεοτεχνική Α.Ε.-Μπετοκάτ Α.Ε.

=============================================
"Αρρυθμίες" στην ενεργειακή αγορά

της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Δημοσιεύθηκε: 08:05 - 28/04/10
Ρυθμιστικές «αρρυθμίες» στην ενεργειακή αγορά διαπιστώνει η ΡΑΕ, που αποδίδονται σε υφιστάμενους παράγοντες αβεβαιότητας τόσο στη λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς, όσο και στη λιανική.

Ο μεγαλύτερος παράγων αβεβαιότητας σήμερα θεωρείται η συμπεριφορά της ΔΕΗ, που εν πολλοίς, όπως της αποδίδεται, κινείται ως «ταύρος εν υαλοπολείω», με συνέπεια να μην υπάρχουν σταθερές κυρίως στη χονδρεμπορική αγορά.

Όμως, ευθύνη αποδίδεται και στο ΔΕΣΜΗΕ, ο οποίος δεν λειτουργεί πάντα ως αμερόληπτος διαχειριστής της αγοράς, αν και τον τελευταίο καιρό καταβάλει προσπάθειες για διαφάνεια. Σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος της ΡΑΕ δυσχεραίνεται, καθώς δεν έχει πάντοτε πρόσβαση στις καταχρηστικές συμπεριφορές, κάτι όμως που συνδέεται με τη συμπεριφορά όλων των συμμετεχόντων στην αγορά.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την αποτελεσματική λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας η ΡΑΕ διοργάνωσε δύο συναντήσεις εργασίας με τους συμμετέχοντες, η μία στις 15 Απριλίου και η δεύτερη την προηγούμενη Δευτέρα, με θέμα την εφαρμογή των διατάξεων για την 5η μέρα αναφοράς, που έχει να κάνει με την εκκαθάριση των συναλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας.
Σε αυτές τις συναντήσεις διαπιστώθηκε η ανάγκη επανεξέτασης βασικών ρυθμιστικών μέτρων και κανόνων που διέπουν τη λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς, με στόχο να επικρατήσουν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, ενώ επισημάνθηκε ότι η αγορά, έτσι, όπως είναι σήμερα, εμφανίζεται εξαιρετικά περίπλοκη για τα ελληνικά δεδομένα, δεδομένου του μικρού μεγέθους της, με συνέπεια να μην μπορεί να γίνει σωστός προγραμματισμός από τους συμμετέχοντες.
Για το σκοπό αυτό η ΡΑΕ έθεσε από χθες σε δημόσια διαβούλευση την επανεξέταση των συγκεκριμένων μέτρων και κανόνων, όπως προβλέπονται στον Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος και των Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας, διαβούλευση η οποία θα διαρκέσει ως τις 14 Μαΐου.
Με τη διαβούλευση οι συμμετέχοντες στην αγορά θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις προτάσεις τους για μια σειρά κακώς κειμένων, όπως, η διαχείριση των νερών, αποκλειστικό έργο της ΔΕΗ, καθώς και τα κίνητρα και αντικίνητρα που εντοπίζονται για την προσφορά έγχυσης και τη δήλωση φορτίων, που σε μεγάλο βαθμό αφορά και πάλι τη συμπεριφορά της ΔΕΗ.

Η εφαρμογή της 5ης μέρας αναφοράς έχει ορισθεί να ξεκινήσει από τις 3 Μαΐου, ωστόσο, αυτό θα πρέπει να επικυρωθεί και από το ΥΠΕΚΑ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την εφαρμογή της νέας μεθόδου εκκαθάρισης των συναλλαγών πλήττονται οι ανεξάρτητοι παραγωγοί, καθώς θα καταργηθεί ο ισχύον σήμερα μηχανισμός εγγύησης του μεταβλητού κόστους τους σε ημερήσια βάση.

Η αντιπρόταση που κατατέθηκε από τη ΡΑΕ είναι να αντικατασταθεί ο μηχανισμός αυτός με έναν άλλο που θα βασίζεται στην αγορά, αν και ο Κώδικας δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση η ΡΑΕ επιθυμεί να εφαρμοσθεί από τη συγκεκριμένη ημερομηνία η 5η μέρα αναφοράς, ασχέτως των επιφυλάξεων που διατυπώθηκαν από ανεξάρτητους παραγωγούς, όμως, απομένει να πει το τελικό οκέι και το αρμόδιο υπουργείο.

Τιμολόγια λιανικής
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα τιμολόγια λιανικής πώλησης, η ΔΕΗ έχει υποβάλει πρόταση στη ΡΑΕ για τον εξορθολογισμό τους και την περιστολή του αριθμού τους από 32 σε 8. Όπως είναι γνωστό, για λόγους κοινωνικής πολιτικής η ΔΕΗ υποχρεούται στην εφαρμογή σταυροειδών επιδοτήσεων, που ευνοούν κάποιες ευπαθείς κατηγορίες καταναλωτών, ενώ επιβαρύνουν ορισμένες άλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, η ΡΑΕ θα είναι έτοιμη να υποβάλει στο ΥΠΕΚΑ μέσα στο Μάιο τη γνωμοδότηση της για το θέμα αυτό. Από τη μελέτη των στοιχείων, πάντως, προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα, τα οποία πράγματι υπαγορεύουν την ανάγκη εξορθολογισμού των τιμολογίων και την αναδιάρθρωση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ.
Το πιο εξωφρενικό που διαπιστώνεται είναι ότι στο λεγόμενο κοινωνικό τιμολόγιο με τις χαμηλές χρεώσεις υπάγονται περί τους 3.000.000 καταναλωτές, οι οποίοι δεν έχουν όλοι τις ίδιες ανάγκες, όπως, για παράδειγμα, βίλες με πολλά τετραγωνικά, οι οποίες τυχαίνει να λειτουργούν κάποιες περιόδους το χρόνο.
Επίσης, έχουν εντοπισθεί και αγρότες οι οποίοι αντί να χρησιμοποιούν το φθηνό ηλεκτρικό για αρδεύσεις, το προορίζουν για τα σπίτια τους. Σε κάθε περίπτωση, η αναδιάρθρωση των τιμολογίων αναμένεται να φέρει μείωση των τιμολογίων για την κατηγορία των εμπορικών καταναλωτών, που σήμερα αναγνωρίζεται ότι επιβαρύνονται υπέρμετρα, ενώ ενδεχομένως να αυξηθούν στις λεγόμενες ζημιογόνες κατηγορίες.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι χαμηλές καταναλώσεις και ορισμένες ευπαθείς ομάδες να χαρακτηρισθούν ΥΚΩ.


==============================================
Από το 2013 ξεκινούν οι μειώσεις στις συντάξεις

Οσοι λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.400 ευρώ θα καταβάλουν φέτος κλιμακωτή εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ (5%,7% και 9%)

Του Γιώργου Γάτου


Από το 2013 (και όχι από το 2018) θα μπει, τελικώς, το «ψαλίδι» στις συντάξεις, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το νέο Ασφαλιστικό που έλαβε την έγκριση της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ) και θα τεθεί προς συζήτηση σήμερα στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο έτσι ώστε, αμέσως μετά, να κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Η», το νομοσχέδιο δημιουργεί μια νέα γενιά ασφαλισμένων -όσοι ασφαλιστούν για πρώτη φορά από την 1/1/2013 και μετά- για τους οποίους θα ισχύσει πλήρως το νέο καθεστώς υπολογισμού των αναλογικών συντάξεων (με χαμηλούς συντελεστές και στο σύνολο του εργασιακού βίου χωρίς να υπερβαίνει το ποσοστό αναπλήρωσης το 60%) καθώς και η καταβολή μιας προνοιακής σύνταξης στα 65.


Συντελεστές
Για τους ήδη ασφαλισμένους, το νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση των συντάξεων, για όσους δεν συνταξιοδοτηθούν έως το 2012, αφού θα υπολογίζονται με συντελεστή 2% (αντί του 3% - 3,5% που ισχύει σήμερα σε πολλά ασφαλιστικά ταμεία) για το τμήμα της ασφάλισης που διανύεται από το 2013 και μετά (για το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι συντάξεις θα υπολογίζονται όπως και σήμερα).


Περικοπές
Οι περικοπές, που αποτελούν ένα από τα βασικά εργαλεία για τη μείωση των ελλειμμάτων, θα είναι, έτσι, μεγαλύτερες όσα περισσότερα χρόνια ασφάλισης χρειάζεται ο κάθε ασφαλισμένος μέχρις ότου συνταξιοδοτηθεί? Οι μειώσεις των συντάξεων θα «τρέχουν» παράλληλα με τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στον ιδιωτικό τομέα (με βάση το ν. Πετραλιά) και στο Δημόσιο (με βάση το νόμο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών).

Παρακράτηση
Μειώσεις συντάξεων, ωστόσο, αναμένονται από φέτος τόσο για τους ήδη συνταξιούχους (μέσω της παρακράτησης εισφοράς τύπου ΛΑΦΚΑ σε ποσά συντάξεων από 1.400 ευρώ και πάνω κλιμακωτά με 5%,7% και 9% που προβλέπονται στο νομοσχέδιο) όσο και για τους πρόωρα συνταξιοδοτούμενους (με την καθολική εφαρμογή της ποινής μείωσης κατά 6% ετησίως του ποσού της σύνταξης για κάθε χρόνο που υπολείπεται μέχρι τη συμπλήρωση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και συνολικά κατά 30% για συνταξιοδότηση κατά 5 έτη νωρίτερα). «Ψαλίδι», τέλος, θα μπει το αργότερο από το 2013 (και όχι σε βάθος 8ετίας που προέβλεπε ο ν. Πετραλιά) και στις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν το 20% της κύριας σύνταξης.



Θετική ψήφος από τον ΣΕΒ
Δ. Δασκαλόπουλος: «Πρέπει να γίνουν βήματα ώστε να εξασφαλιστούν οι επόμενες γενιές»
Τη στήριξη όχι μόνο της τρόικας αλλά και του ΣΕΒ φαίνεται ότι θα έχει το νέο Ασφαλιστικό. «Πρέπει να γίνουν τα βήματα για να εξασφαλιστούν οι συντάξεις για τις επόμενες γενιές, δυστυχώς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετατράπηκε σε δημοσιονομική νάρκη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδο. «Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει και με την αποστολή που είναι στην Ελλάδα έχουν προκύψει κοινές αξιολογήσεις για το σύστημα το οποίο θα διασωθεί και θα είναι κοινωνικά δίκαιο» δήλωσε ο Α. Λοβέρδος.


Τι προβλέπει το νέο συνταξιοδοτικό

Με συντελεστή 2% (και μέγιστο ποσοστό αναπλήρωσης 70%) θα υπολογίζονται για το τμήμα ασφάλισης από 1/1/2013 και μετά οι συντάξεις των ήδη ασφαλισμένων.
Με χαμηλότερους συντελεστές (ποσοστά αναπλήρωσης κάτω και από το 60%, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης) και στο σύνολο του εργασιακού βίου ο υπολογισμός των συντάξεων για όσους ασφαλιστούν από την 1/1/2013

=============================================================.
Αλβανία: Έτοιμος το 2012 ο νέος υδροηλεκτρικός σταθμός στην Άστα

Ο νέος υδροηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Άστα επί του ποταμού Δρίνου, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 50 MW αναμένεται να είναι έτοιμος το 2012, σύμφωνα με δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της αναδόχου αυστριακής εταιρείας, κ. Κρίσταν Κερν, ο οποίος χαρακτήρισε την κατασκευή του σταθμού ως τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη επένδυση στον ενεργειακό τομέα της χώρας, προσθέτοντας πως με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, συνολικού κόστους 200 εκατ. ευρώ, περίπου 300 εκατ. KWh θα διοχετευθούν στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα τη μείωση των εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε το γραφείο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Ο κ. Κερν εξήρε την καλή συνεργασία της εταιρείας με τις αλβανικές αρχές, τονίζοντας ότι για την κατασκευή του έργου θα απασχοληθούν περίπου 300 αλβανοί πολίτες και σημείωσε ότι το σχέδιο για τον υδροηλεκτρικό σταθμό αναμένεται να λάβει σύντομα πιστοποιητικό ανανεώσιμης ενέργειας (REC). H τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στο έργο θα μειώνει στο ελάχιστο τον κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρών, αφού θα βασίζεται στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτων, υπογράμμισε ο κ. Κερν.
==============================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: