Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

κάποιο υψηλόβαθμο καλοπληρωμένο “λεβεντόπαιδο”

http://www.sptmte-dei.gr/?p=418
===============================
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι.

Είναι γεγονός ότι μέσα απ’ όλη την λαίλαπα των απάνθρωπων μέτρων της ΤΡΟ˙Ι˙ΚΑΣ και της Κυβέρνησης, στην λογική του να “σώσουμε την χώρα” , άνοιξε και το ζήτημα του ασφαλιστικού, οπού κατακτήσεις των εργαζομένων σήμερα βλέπουμε να γκρεμίζονται στο γνωστό πλέον ότι “δεν υπάρχουν χρήματα” και με το επιχείρημα “ότι έτσι όπως είναι δομημένο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν είναι βιώσιμο”.
Βέβαια το που πήγαν τα χρήματα των εισφορών των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια, είναι ζήτημα δευτερεύουσας σημασίας για το πολιτικό σύστημα της χώρας και ασφαλώς άμα στριμωχτούν και γι’ αυτό το ζήτημα από την κοινωνία, η λύση είναι απλή. Θα φτιάξουν άλλη μια εξεταστική επιτροπή και “έχει ο θεός”. Όμως τους λέμε ότι τα πράγματα δεν θα γίνουν έτσι.

Το σχέδιο για την εξαθλίωση της εργαζόμενης κοινωνίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα καυτά ζητήματα για τους εργαζόμενους ανοίγουν τώρα. Την στιγμή που η κοινωνία είναι “μουδιασμένη” απ’ όλη αυτή την επιδρομή εκτιμούν ότι τώρα μπορούν να τα περάσουν όλα.

Παραβλέπουν όμως την οργή της κοινωνίας που είναι “καζάνι που βράζει“.

Στην δική μας Επιχείρηση κάποιο υψηλόβαθμο καλοπληρωμένο “λεβεντόπαιδο” απ’ ότι φαίνεται άρχισε να λειτουργεί ως “Κάλαχαν”. Ακόμα δεν έχει μάθει τη σημαίνουν τα αρχικά Δ.Ε.Η. και ως σωτηρία για την Επιχείρηση άρχισε να βλέπει ότι η μόνη λύση είναι:

Α΄σενάριο: Επιπλέον μετοχοποίηση της επιχείρησης, δηλαδή να φύγει το 51% από το Δημόσιο.

Β΄σενάριο: Πώληση Σταθμών σε ιδιώτες.

Γ΄σενάριο: Συρρίκνωση και απαξίωση της επιχείρησης.

Όλα τα σενάρια ένα σκοπό έχουν, το πώς η ηλεκτρενέργεια να παραδοθεί στα χέρια των κρατικοδίαιτων ιδιωτών.

Απ’ ότι φαίνεται αυτό το υψηλόβαθμο καλοπληρωμένο “λεβεντόπαιδο” δεν έχει καταλάβει ότι το έργο είναι παλιό και χιλιοπαιγμένο.

Για εμάς το 51% της Επιχείρησης στο Δημόσιο και η ανάπτυξη της Δ.Ε.Η προκειμένου να παραμείνει πρωταγωνίστρια στο πεδίο του ανταγωνισμού για την ηλεκτρενέργεια, είναι συμβόλαιο τιμής. Είναι κόκκινη γραμμή και να γνωρίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης.

Να το πάρουν χαμπάρι, εάν τολμήσουν θα είναι σκληρός αγώνας μέχρι τέλους.

Κύριε Ζερβέ, Πρόεδρε της Δ.Ε.Η. Α.Ε. την δέσμευση σας για Δ.Ε.Η. 51% στο Δημόσιο εμείς δεν την ξεχνάμε και σας παροτρύνουμε αυτό το “λεβεντόπαιδο” που βρίσκεται πλησίον σας και κινείται έξω από τις δικές σας γραμμές να το απομακρύνετε άμμεσα διότι απ’ ότι φαίνεται έχει ως στόχο το πώς θα καταλάβει την καρέκλα σας, γιατί νομίζει ότι έτσι θα μπορέσει να υλοποιήσει τα καταστροφικά σενάρια που έχει στο μυαλό του για την Δ.Ε.Η. προς μεγάλη χαρά των ιδιωτών αφού διαφαίνεται ότι αυτό το “λεβεντόπαιδο” διατηρεί και άριστη σχέση μαζί τους.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Απέναντι σε όλα αυτά ενωμένοι θα τους δώσουμε την απάντηση που εμείς ξέρουμε να δίνουμε ξεκινώντας τον αγώνα μας με την δυναμική συμμετοχή μας μαζί με την Ομοσπονδία μας στην απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010.

Ο αγώνας μας απέναντι σε όλα αυτά τώρα ξεκινάει.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης αυτών των καταστροφικών προβλημάτων.

Αδρανοποιημένοι και αδιάφοροι γινόμαστε μέρος του προβλήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΣΤΙΣ 10:00. ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 73-75

================================
ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Δημόσιοι υπάλληλοι
Εφοριακοί
Τελωνειακοί
Εργαζόμενοι στα Ταμεία
Προσωπικό δήμων και νομαρχιών
Νοσοκομειακοί γιατροί
Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
Δάσκαλοι - καθηγητές
Εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ
Τραπεζικοί Υπάλληλοι
Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
Λιμενεργάτες
Ναυτεργάτες
* Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες αν θα κάνουν απεργία ή στάση εργασίας.


==================================
Ψηφίστηκε και επί των άρθρων το ν/σ για τις ΑΠΕ Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση και επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την προώθηση και ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ένα από τα σημαντικότερα βήματα για ένα νέο ενεργειακό μοντέλο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Επανέλαβε ότι μέχρι τέλη Ιουνίου η χώρα μας θα καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την επιδίωξη των στόχων της 20-20-20 (σ.σ. 20% μείωση των αερίων θερμοκηπίου, 20% αύξηση ενεργειακής αποδοτικότητας και επιπλέον αύξηση του ποσοστού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 20%) για να γνωρίζουν, όπως είπε, και η πολιτεία και οι επενδυτές τι χρειαζόμαστε ανά έτος για ΑΠΕ.

Η κ. Μπιρμπίλη αναγνώρισε ότι παραμένουν κάποια προβλήματα, πρόσθεσε όμως ότι ένα νομοσχέδιο δεν είναι δυνατό να λύσει όλα τα διαχρονικά προβλήματα που υπάρχουν, αλλά σημασία έχει ότι όλοι συμφωνούν στο στόχο.

Ακόμα, απέρριψε τις αιτιάσεις βουλευτών για ενίσχυση των μεγαλοαγροτών, τονίζοντας ότι επιταχύνονται οι μικρής κλίμακας ΑΠΕ, δίνοντας ώθηση στους μικρούς και μεσαίους επενδυτές, στους οποίος μάλιστα δίνεται προβάδισμα.

Απαντώντας στις επικρίσεις για τον τρόπο τιμολόγησης υποστήριξε ότι άξονας είναι η διαμόρφωση επενδυτικής ασφάλειας με οικονομικά, ανταγωνιστικά έργα που θα προωθηθούν και θα ενισχυθούν με νέες τεχνολογίες.

Όπως είπε, αυτό μπορεί να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη, ενώ σημείωσε ότι μια ξεκάθαρη οικονομική βάση δίνει στον επενδυτή σιγουριά.

Απαντώντας στις επικρίσεις για την διάταξη που αφορά τα θαλάσσια πάρκα, έκανε λόγο για «πολύ μελάνι που έχει χυθεί» και πρόσθεσε ότι η κατασκευή τους θα επιτρέψει την διασύνδεση της ηλεκτροδότησης των νησιών. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι δεν μπορεί η διασύνδεση τους να γίνει άναρχα, ούτε είναι δυνατό να μην λάβουμε υπόψη μας τις κοινοτικές οδηγίες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για την σωστή ανάπτυξη τους.

Μίλησε επίσης για δημιουργία θαλάσσιων πάρκων από επενδυτές που θα συμμετέχουν σε διαγωνισμό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «η διαγωνιστική διαδικασία είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και σε αυτό δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω».

Τέλος, η κ. Μπιρμπίλη, έδωσε έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος τονίζοντας ότι υπάρχουν όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες.

Σημείωσε δε, ότι στο νομοσχέδιο ρητά ξεκαθαρίζεται ότι όσες γαίες υψηλής παραγωγικότητας είναι χαρακτηρισμένες με ΦΕΚ, εκεί δεν επιτρέπεται καμία επένδυση ΑΠΕ. «Εκεί που δεν υπάρχει επιτρέπονται έργα ΑΠΕ, όμως διασφαλίζεται η κάλυψη εδάφους που δεν ξεπερνά το 1% ανά νομό», συμπλήρωσε.

Η ΝΔ μίλησε για θετικό βήμα ενώ ο εισηγητής της Κώστας Μουσουρούλης έδωσε έμφαση στο κόστος των ΑΠΕ και στην τιμολόγησή τους, τονίζοντας ότι πρέπει οι τιμές να ανταποκρίνονται και στο κόστος κατασκευής και στην οικονομία

Παράλληλα, χαρακτήρισε κρίσιμο θέμα τόσο την διασύνδεση των νησιών όσο και τις ζώνες προστασίας.

Και ο ΛΑΟΣ υπογράμμισε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τον εισηγητή του κόμματος Αστέριο Ροντούλη και Ηλία Πολατίδη να εστιάζουν στο κίνδυνο πολλαπλασιασμού του κόστους στα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς θα κληθεί να καταβάλει το υπέρογκο κόστος για τη δημιουργία ΑΠΕ.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος, μίλησε για πολλαπλάσιο κόστος στις τιμές των ΑΠΕ από ότι, όπως είπε, κοστίζει σήμερα η κιλοβατώρα της ΔΕΗ και για κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η εισηγήτρια του Ηρώ Διώτη στάθηκε ιδιαίτερα στη διάταξη για την γη υψηλής παραγωγικότητας υποστηρίζοντας ότι εξοβελίζει τους μικρούς αγρότες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
=========================================
Eurobank - Δάνειο για εγκατάσταση οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος
(ANA) – 10 ώρες πριν

Το προϊόν με την ονομασία «Πράσινο Δάνειο Κατοικίας - Φωτοβολταϊκά» για τη χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης Φ/Β Συστημάτων στις στέγες ή τις ταράτσες των σπιτιών, προωθεί ή Eurobank. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο, οι πελάτες της θα παράγουν ενέργεια που θα μεταπωλούν στη ΔΕΗ προς μια ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή, γεγονός που ουσιαστικά μπορεί να τους αποφέρει ετήσιο έσοδο μέχρι και 7.500 ευρώ. Το έσοδο αυτό αφού υπερκαλύψει την ετήσια αποπληρωμή του σχετικού δανείου, θα αποφέρει σε κάθε νοικοκυριό ένα σημαντικό και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα για 25 χρόνια. Σήμερα, το δάνειο αυτό χορηγείται είτε με προσημείωση ακινήτου, είτε με εκχώρηση της Σύμβασης που υπογράφει ο κάτοχος του Φ/Β Συστήματος με τη ΔΕΗ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Eurobank, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες της αγοράς, βοηθάει τον πελάτη να προχωρήσει και να αξιοποιήσει αυτή την επένδυση, αφού με την προτεινόμενη υπηρεσία, ο πελάτης απαλλάσσεται από όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται από το πρώτο στάδιο της μελέτης, μέχρι και την τελική υλοποίηση χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.-
==================================================
Απαλλαγή Βγενόπουλου για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων

Απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων ο ισχυρός άνδρας της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.
Η απαλλαγή έρχεται από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο με βούλευμά του (1033/10) κρίνει ότι οι κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απιστία προς την υπηρεσία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετώπιζε ο κ. Βγενόπουλος δεν στοιχειοθετούνται.
Οι κατηγορίες είχαν απαγγελθεί σε βάρος του ισχυρού άνδρα της MIG για τα δομημένα ομόλογα που είχε αγοράσει «υπερτιμημένα κατά την κατηγορία» από τη Marfin το ΤΑΞΥ (Ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων).
Αντίθετα, ενώπιον του ακροατηρίου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για τα δομημένα ομόλογα του ΤΑΞΥ.
Η παραπομπή τους γίνεται με απευθείας κλήση στο ακροατήριο, μετά από πρόταση του εισαγγελέα Εφετών κ. Αντώνη Λιόγα. Θα δικαστούν τον Ιανουάριο του 2011 και δίκη θα είναι η πρώτη για το σκάνδαλο των ομολόγων.
Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Γιώργο Λέκκα, ο κ. Βγενόπουλος είχε υποστηρίξει ότι το ΤΑΞΥ βγήκε στην αγορά, έχοντας προαποφασίσει ότι θα επένδυε σε δομημένα ομόλογα.
«Δεν τους προτρέψαμε εμείς ούτε υπήρχε κάποια προσωπική σχέση ή επαφή», φέρεται να είχε πει χαρακτηριστικά. Μετά την απολογία ο κ. Βγενόπουλος είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.
==============================================
Νέο ασφαλιστικό καθεστώς για τους ένστολους
Ρεπορτάζ: ΣΙΣΣΥ ΣΤΑΥΡΟΠΙΕΡΡΑΚΟΥ


Την υπαγωγή των ένστολων στα βαρέα κι ανθυγιεινά επαγγέλματα μελετά η κυβέρνηση ώστε να μη συνταξιοδοτούνται με ευνοϊκές προϋποθέσεις, όπως οι σημερινές, και να παραμένουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην υπηρεσία τους.

Ταυτόχρονα, όμως, η ένταξή τους σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών θα σηματοδοτήσει τη συνταξιοδότησή τους νωρίτερα και με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας από τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους. Μάλιστα, φαίνεται να εξετάζεται μία πρόταση που θα κατοχυρώνει όλους όσοι έχουν θεμελιώσει ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα και να προκρίνεται μια λύση που θα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό καθεστώς των ένστολων να συνδυάζεται με τη νέα λίστα που θα εφαρμοστεί για τα βαρέα και ανθυγιεινά από το 2011.

Το ασφαλιστικό καθεστώς των ένστολων χειρίζεται διακριτικά το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, αφού θεωρείται ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα. Και αυτό διότι αφενός μεν έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις από την εξαίρεση των ένστολων από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφετέρου δε πρόκειται για επαγγέλματα με ιδιομορφία.

Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης από τη ΝΕΤ επισήμανε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας άνθρωπος που μπαίνει στα 18 του στην εργασία, στα 42 του χρόνια να παίρνει σύνταξη γήρατος. Γιατί αυτό είναι άδικο για όλους τους υπόλοιπους που δουλεύουν πολύ περισσότερα χρόνια για να εξασφαλίσουν τη σύνταξη».

Ο υφυπουργός παραδέχθηκε πως οι ένστολοι έχουν λόγους να αξιώνουν τη συνταξιοδότησή τους σε μικρότερες ηλικίες, αλλά σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μπορώ να σας βρω χίλιες δικαιολογίες για τον κάθε κλάδο που θέλει την εξαίρεσή του».

Σήμερα οι ένστολοι συνταξιοδοτούνται με 24,5 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων και των ετών φοίτησης στη σχολή. Αν ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα μπορούν ή να συνταξιοδοτούνται στα 55 τους χρόνια ή χωρίς όριο ηλικίας με 35 χρόνια υπηρεσίας.
Την ίδια ώρα καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των συνταξιοδοτήσεων στο δημόσιο τομέα, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για διασφάλιση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όσων μπορούν να συνταξιοδοτηθούν έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με στελέχη της ΑΔΕΔΥ, ολόκληρη την περσινή χρονιά, υπεβλήθησαν 12.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Φέτος, μόνο το πρώτο τετράμηνο, οι αιτήσεις έφτασαν τις 5.000 και αυξήθηκαν κατά 44,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα του 2009.

Ταυτόχρονα, στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων καταγράφεται ουσιαστικά οικονομικό αδιέξοδο. Σήμερα, παραμένουν σε εκκρεμότητα περίπου 19.000 αιτήσεις που για να εξυπηρετηθούν χρειάζονται πάνω από 850 εκατομμύρια €. Η καθυστέρηση για την απονομή του εφάπαξ σήμερα ξεπερνάει τα 2 χρόνια και η τάση είναι ανοδική.

Ο ΟΠΑΔ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του μέχρι το τέλος του χρόνου θα χρειαστεί επιπλέον της τακτικής επιχορήγησης 350 εκατομμύρια ευρώ.

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας ανέφερε ότι στο υψηλό περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων και όχι στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα οφείλεται το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας μας.

Ο κ. Παναγόπουλος, απαντώντας στις απαιτήσεις στελεχών του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, περί ανάγκης μείωσης μισθών, τόνισε ότι την τελευταία 15ετία το κόστος εργασίας αυξήθηκε μόλις κατά 1%, ενώ η ανταγωνιστικότητα παρουσίασε μείωση της τάξης του 27%.
================================================
ΔΕΗ
Κέρδη-ρεκόρ στο πρώτο τρίμηνο του 2010
Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση, κατά 4,4%, των καθαρών κερδών πρώτου τριμήνου του 2010, στα 257,5 εκατ. ευρώ.
Σε δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές είχαν προβλέψει καθαρά κέρδη 226,8 εκατ. ευρώ.
Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,3% στα 1,49 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 2,9% στα 523,1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό, τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά, ξεπερνώντας τα επίπεδα του προϋπολογισμού, κυρίως λόγω των εξαιρετικών υδρολογικών συνθηκών, οι οποίες επέβαλαν αυξημένη υδροηλεκτρική παραγωγή για την αποφυγή πλημμυρών και την ασφάλεια των φραγμάτων, και της μείωσης των ελεγχόμενων δαπανών, συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας.
«Αντίθετα», σημείωσε, «εντείνεται, λόγω της στρέβλωσης της αγοράς στην οποία έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στο παρελθόν, η απώλεια μεριδίου αγοράς που αφορά σε επικερδή τιμολόγια».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=332584&dt=19/05/2010#ixzz0oPSl7pZb
=================================================
Η ΔΕΗ και τα ερωτήματα για Frigoglass
Σε ρευστοποιήσεις θεσμικού χαρτοφυλακίου που ενδεχομένως να ανήκει στη Fidelity αποδόθηκαν οι πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ στο όχι και πολύ μακρινό χρονικό παρελθόν, με τις πληροφορίες ωστόσο να θέλουν από τη μια μεριά το fund να έχει ολοκληρώσει τις προγραμματισμένες ρευστοποιήσεις και από την άλλη να έχει εμφανιστεί στην πλευρά των αγοραστών νέος επενδυτικός πόλος. Εξ ου και η αντίδραση του τίτλου από τα 11 προς τα 13 ευρώ.
Βέβαια, με τέτοια ευρύτερη κατάσταση προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν, όμως η εικόνα δείχνει πως κάτω από τα 13 ευρώ η ΔΕΗ βρίσκει στήριξη, ενώ περιστασιακά οι αγοραστές έγιναν και επιθετικότεροι. Και για να συμβαίνει αυτό ή εκτιμούν πως τα επίπεδα αποτελούν σημείο εισόδου, ή κάτι περιμένουν, ή και τα δυο μαζί.

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο κ. Χάρης Δαυίδ για την έκτακτη εισφορά που θα κληθεί να καταβάλει η Frigoglass τη φετινή χρονιά. Βέβαια, θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν ο κ. Δαυίδ ανέφερε ποιος ήταν ο μέσος φορολογικός συντελεστής του ομίλου τα τελευταία τρία χρόνια αλλά και πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησε ή περιέκοψε το ίδιο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Και αυτό ώστε να αντιληφθούμε ποια η συνεισφορά στην εθνική οικονομία.
Πέραν τούτου, είναι απορίας άξιο γιατί ο απώτερος μέτοχος της Frigoglass ήταν μέχρι το 2008 ένα ίδρυμα στο Λιχτεστάιν και εν συνεχεία είχαμε μεταφορά στα British Virgin Islands. Δηλαδή από φορολογικό παράδεισο σε φορολογικό παράδεισο.
==================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: