Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Συνεχίζεται το «σίριαλ» με τη ΔΕΗ

Συνεχίζεται το «σίριαλ» με τη ΔΕΗ

Το θέμα της ανέγερσης του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Κατταβιά και πάλι στο προσκήνιο, καθώς χθες συνεδρίασε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Δασικών Αμφισβητήσεων για το θέμα των αγωγών και των δεξαμενών της ΔΕΗ.
Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τη προσφυγή της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στην συγκεκριμένη επιτροπή ζητώντας να αποχαρακτηριστεί η έκταση από χορτολιβαδική σε χέρσο αγρό ώστε να ολοκληρωθούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο δικηγόρος της ΚΕΔ κ. Αναστάσιος Διάκος, «η Διεύθυνση Δασών ορισμένα ιδιόκτητα τμήματα τα θεωρεί χέρσους αγρούς και ορισμένα τμήματα του δημοσίου χορτολιβαδικά με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αφού δεν θα μπορούν να τοποθετηθούν οι αγωγοί μιας και στη περίπτωση αυτή απαιτείται οικοδομική άδεια.
Στο μεταξύ για να εκδοθεί και να έχει ισχύ η οικοδομική άδεια θα πρέπει να προσκομιστεί το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας και τα ακίνητα ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο άρα και η αρμοδιότητα είναι της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.
Επειδή από ανέκαθεν η περιοχή αυτή ήταν ο ιστοβελόνας της Ρόδου και μέχρι την Ιταλική κατοχή, εκτός του ότι στο Κτηματολόγιο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ήταν χέρσοι αγροί, πιστεύω ότι θα έχουμε μία θετική εξέλιξη για να τελειώνει κάποτε αυτή η ιστορία».
Ο κ. Διάκος μεταξύ των άλλων ενώπιον της επιτροπής ζήτησε να διενεργηθεί αυτοψία στο χώρο προκειμένου να διαπιστωθεί και η αλήθεια των ισχυρισμών του.
«Πιστεύω ότι με επιτόπου αυτοψία θα διαπιστωθεί πως πάντα τα κτήματα αυτά ήταν χέρσοι αγροί τα οποία καλλιεργούνταν πριν το πόλεμο, όταν η Κατταβιά απαριθμούσε τότε τους 2000 κατοίκους και θα έχουμε θετική έκβαση για να λυθεί αυτό το τεράστιο ζήτημα που ταλανίζει το νησί μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διάκος προσθέτοντας:
«Πρέπει αυτό το θέμα κάποτε να τελειώνει διότι δεν δύναται ο πρώτος προορισμός της Ευρώπης, με αυτήν την ένδεια που υπάρχει στο τουρισμό και το οικονομικό δράμα το οποίο υφιστάμεθα σαν τόπος, η Ρόδος μας να μην έχει επαρκή παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, φανταστείτε στη περίπτωση αυτή τι ζημιά θα πάθει ο τουρισμός μας. Διότι εμείς δεν έχουμε βαριά βιομηχανία. Η μόνη βιομηχανία μας είναι ο τουρισμός σε αυτήν επενδύουμε και από αυτήν περιμένουμε όλοι να επιβιώσουμε».
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Δασικών Αμφισβητήσεων θα εκδοθεί σε δύο μήνες περίπου.
Πηγή : Ροδιακή
==================================================
Η μυστική-αμαρτωλή διατλαντική Λέσχη Bilderberg προ-αποφασίζει γιά το πολιτικο-οικονομικό μέλλον του πλανήτη, "βαφτίζει" ηγέτες-κυβερνήσεις κι εξαγοράζει συνειδήσεις... Κίσσιγκερ, Περλ, Γούλφοβιτς, Ροκφέλερ, Σόρος, Kλίντον, Τζον Κέρρυ, Ντ' Εστέν, Πρόντι, Χόλμπρουκ, Χουάν Κάρλος, μερικά από τα τακτικά της μέλη, μαζί με ηχηρά ονόματα από τον χώρο της πολεμικής (και μη) βιομηχανίας, των αμερικανικών ΜΜΕ και των εταιριών πετρελαίου... 'Ολοι οι Γ.Γ. του ΝΑΤΟ υπήρξαν μέλη της Λέσχης
===================================================
ότι το «πόθεν έσχες» όλων των Ελλήνων έχει αδυναμίες, και γι' αυτό τώρα προωθείται η αλλαγή του.
===================================================
Οι Αδιάφθοροι και οι διεφθαρμένοι
οι διεφθαρμένοι είναι δυνατόν να γίνουν αδιάφθοροι;
οι διεφθαρμένοι είναι δυνατόν να εξουδετερώσουν τη διαφθορά;
οι διεφθαρμένοι μπορούν να πουν ποιος διαφθείρει ποιον;
οι διεφθαρμένοι μπορούν να πουν ποιος είναι ο κύριος υπαίτιος της διαφθοράς;
Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι φοροφυγάδες επιχειρηματίες, οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί και οι λοιπές παθογενείς υποκατηγορίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Κρύβονται μέσα στους πολλούς, συχνά με την ανοχή των πολλών και σίγουρα δυσφημώντας τους.

=================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: