Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Έχουν έλλειψη σοβαρού ενεργειακού σχεδιασμού.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Εμείς οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΔΕΗ, που έχουμε μπει με τον πιο βάναυσο τρόπο στο στόχαστρο, σήμερα έχουμε καθήκον να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους και να καταδικάσουμε τα απάνθρωπα και άδικα μέτρα, που μας οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Οι ως τώρα ανεύθυνες κυβερνήσεις, αφού φρόντισαν με τις αδιέξοδες πολιτικές τους να διαλύσουν την οικονομία, σήμερα επιβάλλουν στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους να πληρώσουν την κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται, δημιουργώντας ένα μέλλον εργασιακού μεσαίωνα σε συνθήκες «οικονομικής τρομοκρατίας».


Ταυτόχρονα απαξιώνουν την ΔΕΗ αφού:

Έχουν έλλειψη σοβαρού ενεργειακού σχεδιασμού.
Δεν αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες αντικαθιστώντας τις παλιές αντιοικονομικές μονάδες καταστρέφοντας το περιβάλλον.
Δημιουργούν κίνδυνο διαμελισμού και μετοχοποίησης και θυγατρικών της κερδοφόρας επιχείρησης του ελληνικού λαού.
Απαξιώνουν το άριστα καταρτισμένο προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες και θέσεις μην διστάζοντας να προσλαμβάνουν ιδιώτες με παχυλούς μισθούς και bonus.
Ανατρέπουν τις ισορροπίες της εγκατεστημένης ισχύος της ΔΕΗ προς όφελος των ιδιωτών επενδυτών, υποχρεώνοντάς την από το 2016 έως το 2023 να αποσύρει παλαιές μονάδες συνολικής ισχύος 6000 Μw, όπου απασχολούνται 6000 εργαζόμενοι.
Αναγκάζουν τη ΔΕΗ να χάνει πελάτες μέσα από τα τιμολόγια δημιουργώντας ζημίες στην ΔΕΗ, αφού δεν ανακτάται το πραγματικό κόστος.
Το κράτος σήμερα παραβιάζει κάθε συμφωνία με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που δεν φοροδιαφεύγουν ούτε ένα EURO.

Και ρωτάμε …….

Φταίνε οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που ιδιώτες θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά χωρίς να ιδρώσουν;

Φταίνε οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που με 20 χρόνια με παιδιά, πτυχιούχοι πρέπει να πληρώσουν με τα 1600 euro θεωρούμενοι ως δαπάνη και ίσως ως σπατάλη;

Να δώσουμε τον 13ο και 14ο μισθό για να κάνουν «πάρτυ» οι εργολάβοι στην ΔΕΗ και να συνεχίζεται αμείωτη η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Γιατί όχι διοικητές της ΔΕΗ μέσα από την ΔΕΗ με μισθό δημοσίου;;;;;;

Γιατί τόσοι σύμβουλοι;;;;;;

Γιατί να χαρίζονται λεφτά σε φαρμακευτικές εταιρίες, τράπεζες, ΠΑΕ…….;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Επαναφορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ στο κράτος (τα κέρδη στο κράτος).
Η ΔΕΗ να παραμείνει ενιαία και καθετοποιημένη διατηρώντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις νέες συνθήκες απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, να βελτιώσει ποιοτικά και ανταγωνιστικά τις υπηρεσίες της και να συμμετέχει σε μεγάλα ενεργειακά έργα.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ.

ΛΕΜΕ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΑ ΒΑΡΗ

Κι εγώ, αν ήμουν μέλος ελληνικού συνδικάτου, θα έβγαινα στον δρόμο να διαδηλώσω», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: