Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Δημοπρατείται η 2η μονάδα του ΑΗΣ Μελίτης-Αχλάδας .ΚΕΡΑΥΝΟΣ 2010

Δημοπρατείται η 2η μονάδα του ΑΗΣ Μελίτης-Αχλάδας

Δημοπρατείται η 2η μονάδα του ΑΗΣ Μελίτης-Αχλάδας
Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται, ο διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή της 2ης μονάδας του ΑΗΣ Μελίτης. Την απόφαση αυτή πήρε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Α.Ε. Μιλώντας στο σταθμό μας ο Πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που έχει να κάνει με την επαναδημοπράτηση της μονάδας Μελίτη ΙΙ. Ο κ. Αδαμίδης επεσήμανε ακόμα ότι η απόφαση έρχεται να ενισχύσει την αναγκαιότητα που υπάρχει, προκειμένου, αφενός να δημιουργηθούν αναπτυξιακές προοπτικές για την Επιχείρηση και την τοπική κοινωνία και αφετέρου να εξασφαλιστεί η ισορροπία του συστήματος ηλεκτροπαραγωγής.

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση του το Σωματείο «Σπάρτακος» χαιρετίζει την απόφαση της ΔΕΗ, επισημαίνοντας ακόμα ότι, η απόφαση αυτή και η υλοποίησή της θα σημαίνει πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την βελτίωσή του και τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τους πολίτες.

Ωστόσο και το Σωματείο « ΕΝΩΣΗ» από την πλευρά του εκφράζει την ικανοποίηση του και χαιρετίζει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ τονίζοντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ότι για την ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, την ΕΝΩΣΗ και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα η σημερινή ημέρα είναι, ημέρα δικαίωσης των Αγώνων για να προχωρήσουν οι διαδικασίες της προκήρυξης της Μελίτης II. Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και του Προέδρου & Δ/ντος Συμβούλου της ΔΕΗ για την προκήρυξη της μονάδας ,μας ικανοποιεί και μας δίνει ελπίδα για την περαιτέρω ανάπτυξη της ΔΕΗ και της Περιοχής μας, καταλήγει η ανακοίνωση.



Σύνταξη:Δέσποινα Αμαραντίδου
=======================================
η υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος, και κλιματικής αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη θα επισκεφθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 18 και 19 Ιουνίου την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και την Φλώρινα, εξαγγέλλοντας την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη μετεγκατάσταση των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής, επισπεύδοντας τη διαδικασία κατά 5 έτη.
======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: