Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Τα ερωτηματικά παραμένουν και καθημερινά πληθαίνουν

Ζημιές σε υποσταθμό της ΔΕΗ από κλοπή καλωδίων
Ανυπολόγιστες ζημιές προκάλεσαν σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην Δράμα οι κλοπές όλων των καλωδίων, που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνονται αλλεπάλληλα βραχυκυκλώματα! Οι άγνωστοι δράστες, που όπως όλα δείχνουν είναι μέλη συμμοριών που πωλούν χαλκό σε εργοστάσια, εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη.
Οι απανωτές βλάβες στο δίκτυο κινητοποίησαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που δεν άργησαν να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος στον υποσταθμό της περιοχής Αδριανή. Ο σταθμός έχει εγκατασταθεί στον χώρο μιας εταιρείας παραγωγής αδρανών υλικών, η οποία δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι αφύλακτος μια και δεν υπάρχει περίφραξη.
Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες, που άρπαξαν όσα καλώδια παροχής ρεύματος βρήκαν μπροστά τους, τόσο από την αποθήκη της εταιρείας που βρίσκεται δίπλα στον υποσταθμό, όσο και άλλα 60 μέτρα καλώδια χαλκού από τις συσκευές που βρίσκονταν σε λειτουργία! Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ειδοποίησαν το αστυνομικό τμήμα Δοξάτου, όμως οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=71090

=============================
Ετοιμάζεται το αναπτυξιακό της ΔΕΗ

Από Σεπτέμβριο οι αναδιαρθρώσεις τιμολογίων με αυξήσεις στα οικιακά
Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010
Στη μονάδα φυσικού αερίου της Μεγαλόπολης με 800 Μεγαβάτ, στις λιγνιτικές της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας, καθώς και στην κατασκευή περίπου 1.000 Μεγαβάτ από ΑΠΕ θα στηριχθεί το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΔΕΗ, που ισχύει μέχρι το 2016 και ετοιμάζεται πυρετωδώς αυτό το διάστημα, αλλά θα παρουσιαστεί στο τέλος του καλοκαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίεςυπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το υδροηλεκτρικό στον Αχελώο, αφού πολλοί υπηρεσιακοί εισηγούνται να είναι πολύ μεγάλης δυναμικότητας, ενώ υπάρχει «ισχυρή αντιπολίτευση» σε αυτό, που υποστηρίζει ότι ένα τεράστιο έργο θα κολλήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αλλωστε τον Σεπτέμβριο θα έχουν αποφασιστεί οι αναδιαρθρώσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, όπως έχει γράψει το «Βήμα» από τις 5 Μαΐου, όπου στο πλαίσιο του Μνημονίου τα τιμολόγια θα αντανακλούν το πραγματικό κόστος με μεγάλες αυξήσεις στα νοικοκυριά και μειώσεις στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=19&artId=305230&dt=10/06/2010#ixzz0qRmT2bTO
===============================
Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ»
=================================
Οριστικοί πίνακες επιτυχόντων ειδικότητας ΓΥ5 (εργάτες)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ Α.Ε (www.dei.com.gr) οι Οριστικοί Πίνακες Προσληπτέων της Κατηγορίας/Ειδικότητας ΓΥ5 (Εργάτες) της Προκήρυξης 2/2007, οι οποίοι προσλαμβάνονται στις Γενικές Διευθύνσεις Ορυχείων, Παραγωγής και Διανομής.

Οι εν λόγω οριστικοί πίνακες απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, στις 09.06.2010.


Αθήνα 9 Ιουνίου 2010

Οι πίνακες επιτυχόντων (pdf)
================================

81 νέες θέσεις εποχικών υπαλλήλων στη ΔΕΗ
Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ


ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Share.Σε προσλήψεις 81 εποχικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών προχωράει η ΔΕΗ προκειμένου να καλύψει ανάγκες της Διεύθυνσης Συστήματος Μεταφορές σε διάφορες πόλεις και της Διεύθυνσης Νέων Εργων Μεταφοράς στην Αθήνα.

Ειδικότερα, θα καλυφθούν:

- Στη Διεύθυνση Συστήματος Μεταφοράς 67 θέσεις εκ των οποίων: α) τρεις ηλεκτροτεχνικών δικτύων ΔΕ, τρεις ηλεκτροτεχνικών σταθμών υποσταθμών ΔΕ, μία ηλεκτροτεχνίτη συστήματος ελέγχου ΔΕ, μία ηλεκτροτεχνικού μετρήσεων ενέργειας ΔΕ και μία οδηγού ΔΕ για τη Θεσσαλονίκη, β) τρεις ηλεκτροτεχνικών δικτύων ΔΕ, μία ηλεκτροτεχνικού σταθμών - υποσταθμών ΔΕ, μία μηχανοτεχνίτη οχημάτων ΔΕ, μία χειριστή μηχανήματος τεχνικών έργων ΔΕ και μία οδηγού ΔΕ για την Κοζάνη, γ) μία διπλωματούχου χημικού μηχανικού ΠΕ, τρεις ηλεκτροτεχνικών δικτύων ΔΕ, έξι ηλεκτροτεχνικών σταθμών - υποσταθμών ΔΕ, μία ηλεκτροτεχνίτη συστημάτων ελέγχου ΔΕ, μία ηλεκτρολόγου εσωτερικών εγκαταστάσεων ΔΕ, μία μηχανοτεχνίτη οχημάτων ΔΕ, μία μηχανικού εγκαταστάσεων και εξοπλισμού ΔΕ, δύο οικοδόμων ΔΕ, μία σχεδιαστή ΔΕ, τρεις χειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών ΔΕ, επτά υπαλλήλων γραφείου ΔΕ, τρεις οδηγών ΔΕ και μία τραπεζοκόμου ΥΕ για το Ρουφ, δ) τέσσερις ηλεκτροτεχνικών δικτύων ΔΕ, μία ηλεκτροτεχνικού σταθμών - υποσταθμών ΔΕ, μία υπαλλήλου γραφείου ΔΕ, μία οδηγού ΔΕ και μία εργάτη ΥΕ για τη Λάρισα, ε) μία ηλεκτροτεχνικού δικτύων ΔΕ, τέσσερις ηλεκτροτεχνικών σταθμών - υποσταθμών ΔΕ, δύο υπαλλήλων γραφείου ΔΕ και μία οδηγού ΔΕ για το Αγρίνιο και στ) δύο ηλεκτροτεχνικών σταθμών - υποσταθμών ΔΕ, μία οδηγού ΔΕ και μία εργάτη ΥΕ στην Τρίπολη.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 18 Ιουνίου.

- Στη Διεύθυνση Μεταφοράς Νέων Εργων Μεταφοράς 14 θέσεις εκ των οποίων: μία διπλωματούχου τοπογράφου μηχανικού ΠΕ, μία πτυχιούχου τοπογράφου μηχανικού ΤΕ, τρεις ηλεκτροτεχνικών σταθμών - υποσταθμών ΔΕ, μία μηχανοτεχνικού ηλεκτροσυγκολλητή ΔΕ, δύο χειριστών ηλεκτρονικών υπολογιστών ΔΕ, μία υπαλλήλου γραφείου ΔΕ, δύο οδηγών ΔΕ και τρεις εργατών ΥΕ.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 20 Ιουνίου.

Οι δύο προκηρύξεις δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.dei.gr.
http://www.dei.gr/Default.aspx?id=9755&nt=105&lang=1
==================================
«Πυρά» Κατσέλη κατά υπουργών για ΕΣΠΑ, ΤΕΜΠΜΕ, ακρίβεια Η κ. Κατσέλη άφησε αιχμές σε βάρος του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα της ακρίβειας αλλά και κατά της υπουργού Περιβάλλοντος κ.Τ. Μπιρμπίλη για την αύξηση κατά 1.756% του ειδικού τέλους υπέρ ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Στην αντεπίθεση πέρασε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη για την κριτική που δέχεται από συναδέλφους της υπουργούς με αφορμή τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, του αναπτυξιακού νόμου, το ΤΕΜΠΜΕ αλλά και για την ακρίβεια.
Η κ. Κατσέλη άφησε αιχμές σε βάρος του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για το θέμα της ακρίβειας λέγοντας: "Αν εξαιρέσουμε το 39% του τιμαρίθμου που αυξήθηκε κατά 11% λόγω της ανόδου των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ το υπόλοιπο 61% ανατιμήθηκε μόλις 1%. Αυτό το 61% στοχεύει το υπουργείο να πετύχει μειώσεις". Βέβαια η υπουργός όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, πως "υπάρχει και κερδοσκοπία δεν υπάρχουν μόνο οι φόροι", σημείωσε: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχαν και υπάρχουν αθέμιτες χρεώσεις και στρεβλώσεις. Αυτές προσπαθούμε να σταματήσουμε. Συμφωνώ με τον κ. Παπακωνσταντίνου".
Η κ. Κατσέλη έβαλε εμμέσως και κατά της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη για την αύξηση κατά 1.756% του ειδικού τέλους υπέρ ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ: "Η αύξηση των τιμολογίων και των τελών των ΔΕΚΟ αναμφισβήτηα προσθέτουν επιβάρυνση. Συζητάμε με όλους τους υπουργούς. Χθες μίλησα με την υπουργό ΠΕΚΑ για να δούμε πως μπορεί να μην προκύψει επιβάρυνση. Υπάρχει στενή συνεργασία".
Αιχμές άφησε η υπουργός Οικονομίας και για το ΕΣΠΑ σημειώνοντας ότι "υπάρχουν υπουργεία που πάνε πίσω στα τομεακά προγράμματα και άλλα που πάνε μπροστά. Όπως και περιφέρειες. Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ στο τέλος του Ιουνίου θα είναι 6,7%. Θα επιτευχθεί ο στόχος του 15% στο τέλος του έτους. Δεν υπάρχει καθυστέρηση".
Ως προς τα πυρά που δέχεται η υπουργός Οικονομίας για τον αναπτυξιακό νόμο, εξήγησε πως "ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις από το 2011 και μετά. Για το 2010 ισχύει ο υπάρχων αναπτυξιακός ο οποίος ήδη χρηματοδοτεί επενδυτικά σχέδια ύψους 1,2 δισ. ευρώ και θα συνεχίσει και για τα επόμενα τρία χρόνια. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις".
Σχετικά με τα δύο προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ για τη ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων προς ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές, η κ. Κατσέλη κάλεσε τις τράπεζες να στηρίξουν τα προγράμματα.

Χρ. Κολώνας
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=34967147
=====================================
Τα ερωτηματικά παραμένουν και καθημερινά πληθαίνουν
Σάββατο, 12 Ιούλιος 2008
Αθήνα 11/7/2008
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

SIEMENS - ΔΕΗ ΑΕ.

Τα ερωτηματικά παραμένουν και καθημερινά πληθαίνουν

1. Στη λογική της αντισυμβατικής συμπεριφοράς και καθυστέρησης παράδοσης, τόσο από πλευράς υλικού όσο και των σημαντικών αστοχιών, γιατί η Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ δεν κήρυξε έκπτωτη την ανάδοχη κοινοπραξία SIEMENS ; Η αστοχία εκτέλεσης καθιστούσε την υπόχρεη ανάδοχο σε ποινή καθυστέρησης 3,3 εκατ. € και η ΔΕΗ ΑΕ κατοχύρωνε το δικαίωμα έκπτωσης και την απαίτηση αποζημίωσης μέχρι και του ποσού των 42,8 εκατ € ; Υπήρχε γραπτό αίτημα της αναδόχου εταιρείας για άρση των ποινικών ρητρών ; και εάν όχι γιατί ύστερα από «προφορικές» διαβουλεύσεις η ΔΕΗ Α.Ε. βιάστηκε να τις άρει; Γιατί στην αρχική εισήγηση της ΔΕΗ Α.Ε. δεν αναφερόταν το συνολικό ποσό των ποινικών ρητρών και αυτό αναγράφηκε ύστερα από παρατήρηση της Διεύθυνσης Οικονομικού Ελέγχου;

2. Ποιο είναι το ύψος της οικονομικής επιβάρυνσης της ΔΕΗ Α.Ε. από την αντισυμβατική συμπεριφορά της SIEMENS μετά την τροποποίηση της Σύμβασης λόγω μη εμπρόθεσμης εκτέλεσης του έργου της μονάδας ΙΙΙ στις 18/5/2008 που παραμένει ακόμη και σήμερα εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα η ενέργεια που χάνεται να αναπληρώνεται με πανάκριβες εισαγωγές ή από ενέργεια παραγόμενη με Φ.Α. και πετρέλαιο;
Αληθεύει ότι το πιο πάνω κόστος για την ΔΕΗ Α.Ε. ανέρχεται περίπου στις150.000€ ημερησίως;
3. Από την μη ολοκλήρωση στις συμβατικές ημερομηνίες της μονάδας IV ποια είναι η οικονομική ζημιά για την Επιχείρηση ημερησίως;
4. Από την καθυστέρηση εκτέλεσης των αναβαθμίσεων θα αποδοθούν στην ΔΕΗ Α.Ε. οι επιδοτήσεις στο σύνολό τους ή χάνονται κάποιες εξ αυτών κι αν ναι ποιες;
5. Υπάρχουν ζημιές από ρήτρες παράλληλα λειτουργουσών συμβάσεων, λόγω αλλαγής του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης της συμβάσεως;

6. Γιατί το βασικό επιχείρημα που προβάλλεται σήμερα από την πλευρά της Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ για την μη επιβολή ποινικής ρήτρας (με την δικαιολογία ότι θα χάναμε τα χρήματα της επιδότησης) δεν αναφέρεται στην εισήγηση αλλά ούτε ειπώθηκε κατά την συνεδρίασης του ΔΣ ;
7. Ο κύριος Αθανασόπουλος «παραπλάνησε» το Δ.Σ. ισχυριζόμενος ότι η λύση αυτή επιλέχτηκε για να μην χαθούν οι επιδοτήσεις από το Γ΄ ΚΠΣ, όταν είκοσι μέρες αργότερα ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης με επιστολή ( ΓΔΝΣ /2131/ 15.04.2008) την παράταση της υλοποίησης του έργου μέχρι 30.9.2009; Πως τελικά διασφαλίζεται ότι δεν θα χαθούν οι επιδοτήσεις;
======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: