Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

«ντροπή»«μας κοροϊδεύετε». Γιουχάρισαν τον Ξυνίδη συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ 2010

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συμμετέχει στη νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Τρίτη 29 Ιούνη 2010 ενάντια στις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές πολιτικές της κυβέρνησης.
Ενάντια στη βίαιη ανατροπή των ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων συμμετέχουμε στην απεργία και απαντάμε στις κυβερνητικές επιλογές και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Την όποια οικονομική κρίση ή όπως θέλουν να την παρουσιάζουν, δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι και ο κόσμος της εργασίας.
Την προκάλεσαν οι κερδοσκόποι, οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές, οι πολιτικοί και οι πολιτικές τους.
Την προκάλεσαν η εισφοροδιαφυγη και η φοροδιαφυγή που για κάποιους θεωρείται προνόμιο, έχοντας την κάλυψη και τη στήριξη συγκεκριμένων πολιτικών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!

Σταματήστε τον κατήφορο.
Πάρτε πίσω τα σκληρά και άδικα μέτρα που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, υποθηκεύουν το μέλλον, υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος και ανατρέπουν οικογενειακούς προγραμματισμούς.
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία έχουν ανάγκη και απαιτούν πολιτικές με ανθρώπινο πρόσωπο, κοινωνική δικαιοσύνη και ένα κράτος δικαίου.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι απορρίπτουν τα μέτρα σας

 ΟΧΙ στις μειώσεις των μισθών
 ΟΧΙ στις μειώσεις των συντάξεων
 ΟΧΙ στις απολύσεις
 ΟΧΙ στην ανεργία
 ΟΧΙ στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων
 ΟΧΙ στην ανατροπή των Εργασιακών Σχέσεων

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας βρίσκεται στα χέρια μας.
Δεν χρειάζεται απογοήτευση αλλά συμμετοχή στους αγώνες.
Στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές. Όπλα μας το δίκαιο και η αξιοπρέπεια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ, ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ στις 11πμ στο Π.Αρεως

Στις κρίσιμες ώρες κανείς δεν μπορεί να απουσιάζει
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

=============================
Συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 29 Ιουνίου

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιουνίου αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Σε σχετική ανακοίνωση ζητά να ανακληθούν "τα σκληρά και άδικα μέτρα που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, υποθηκεύουν το μέλλον, υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος και ανατρέπουν οικογενειακούς προγραμματισμούς".

=============================
ΟΤΕ: Μετατρέπεται σε... ΔΕΗ και... ΕΡΤ!

Στον τομέα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών όπως και της ηλεκτρικής ενέργειας, με πρόβλεψη να επεκτείνει τη δραστηριότητα του και στο εξωτερικό, εισέρχεται ο ΟΤΕ, με τροποποιήση που προτείνει για διεύρυνση του σκοπού του.
Με ανακοίνωσή του στο ΧΑ η διοίκηση του ΟΤΕ ενημερώνει ότι υποβάλει προς έγκριση στην επαναληπτική γενική συνέλευση στις 28 Ιουνίου, σχέδιο διεύρυνσης του σκοπού του, με το οποίο και προτείνει:
- την παροχή πάσης φύσεως τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών, τη διεξαγωγή οιωνδήποτε σχετικών υπηρεσιών και άλλων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων συνδρομητικών, διαδραστικών ή άλλων συναφών υπηρεσιών με τη χρήση οιασδήποτε ευρυζωνικής τεχνολογίας μετάδοσης ενσύρματης, ασύρματης ή δοροφυρικής, η μετάδοση, αναμετάδοση, ανάπτυξη, παραγωγή κάθε είδους οπτικοακουστικού περιεχομένου καθώς και η κατασκευή, διάθεση, αγορά , προμήθεια, πώληση, μεταπώληση, κυκλοφορία και διανομή πάσης φύσεως ηλεκτρονικού εξοπλισμού, προϊόντων, αντικειμένων και εμπορεύματος που αφορούν στην παροχή, ανάπτυξη, εκμετάλλευση και διάθεση των παραπάνω υπηρεσιών.
- Και δεύτερον ο ΟΤΕ εισέρχεται στην αγορά ενέργειας προτείνοντας την εγκατάσταση, λειτουργία, συντήρηση, εκμετάλλευση, διαχείριση και ανάπτυξη κάθε είδους συστημάτων παραγωγής και προμήθειες ηλετκρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων με χρήση ΑΠΕ και μέσω συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης καθώς και η παραγωγή και προμήθεια ενέργειας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
==========================================
Χαμός στην Ιπποκράτους σε κομματική διάσκεψη
Γιουχάρισαν τον Ξυνίδη συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ

Τις έντονες αποδοκιμασίες δεκάδων συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που έφτασαν μέχρι τα γιουχαΐσματα αντιμετώπισε ο γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης, σε ευρεία σύσκεψη στον πέμπτο όροφο της Ιπποκράτους.
Αποτέλεσμα του εκρηκτικού κλίματος, που διαμορφώθηκε στη σύσκεψη ήταν να αποχωρήσει σχεδόν εκδιωκόμενος ο κ. Ξυνίδης από τη σύσκεψη και υπό τις φωνές στελεχών, που ζητούσαν να αλλάξει άρδην η κυβερνητική πολιτική.
Η σύσκεψη ξεκίνησε αργά το μεσημέρι και είχε ως αντικείμενο να εξεταστούν όλα τα μείζονα κοινωνικά θέματα, που προκύπτουν από τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και εργασιακό.
Τα πνεύματα αγρίεψαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο γραμματέας του κόμματος κ. Ξυνίδης ο οποίος προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει υπέρ των μέτρων, ζητώντας τη στήριξη των κομματικών στελεχών.
Όταν ανέπτυσσε όμως την άποψή του περί των κινδύνων, που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα και εκ των οποίων η κυβέρνηση αποφάσισε τις συγκεκριμένες πολιτικές η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει.
Μία αποστροφή του ότι ο πρωθυπουργός του ζήτησε να κινητοποιηθεί το κόμμα έκανε έξαλλους δεκάδες συνδικαλιστές, που άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή» και «μας κοροϊδεύετε». Ο κ. Ξυνίδης αναγκάστηκε ουσιαστικά να διακόψει την παρέμβασή του και να αποχωρήσει κακήν κακώς.
Νωρίτερα αλλά και αμέσως μετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον συνδικαλιστικό χώρο, όπως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και ο Χρήστος Σουλελές εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους με την κυβερνητική πολιτική την οποία χαρακτήρισαν εκτός ιδεολογικού και κοινωνικού χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ και ζήτησαν να αποσυρθούν αμέσως οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και το εργασιακό.
Σημειωτέον ότι παρών στη σύσκεψη ήταν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.
===============================================
Πολιτική παράδοσης στο μεγάλο κεφάλαιο

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή το κλείσιμο της μονάδας Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

«Η πολιτική συρρίκνωσης της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία σε ατμοηλεκτρικές μονάδες και παραγωγή λιγνίτη, πρέπει να ανατραπεί. Είναι καταστροφική για τη χώρα και για την περιοχή», σημειώνει η Κομματική Οργάνωση ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη στην περιοχή, στη διάρκεια της οποίας έκλεισε τη μονάδα Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Οπως αναφέρει η Κομματική Οργάνωση ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ «το κλείσιμο της μονάδας Ι του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας σηματοδοτεί τη δραματική συρρίκνωση της παραγωγής της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία. Ξεκίνησε το σβήσιμο των μονάδων που στόχο έχει να κλείσουν οι ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, Καρδιάς, Αμυνταίου και Αγίου Δημητρίου εκτός της μονάδας V. Συνολικά 14 από τις 16 μονάδες της περιοχής μας θα κλείσουν μέχρι το 2020.
Θα παράγονται στην περιοχή μόνο 690 MW ηλεκτρικής ενέργειας (360 MW από τη μονάδα V του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και 330 MW από τον ΑΗΣ Μελίτης) από 4.300 MW που παράγονται σήμερα. Θα κατασκευαστούν υπό προϋποθέσεις η Πτολεμαΐδα V και ίσως η Μελίτη ΙΙ. Στην καλύτερη περίπτωση να μείνουν 1.740 MW λιγνιτικής ενέργειας στην περιοχή.
Αυτό σημαίνει μείωση της παραγωγής κατά 60% μέχρι το 2020. Πολύ μεγαλύτερη θα είναι η μείωση των θέσεων εργασίας λόγω των νέων σύγχρονων τεχνολογιών. Με δεδομένο ότι η ΔΕΗ απασχολεί άμεσα 10.000 εργαζόμενους (μόνιμους, συμβασιούχους, εργολαβίες κ.λπ.) σημαίνει ότι θα χαθούν πάνω από 6.000 θέσεις εργασίας άμεσα και πολύ περισσότερες έμμεσα.
Στόχος αυτής της πολιτικής, αυτών των σχεδιασμών είναι να παραδοθεί η ηλεκτρική ενέργεια της χώρας στους ιδιωτικούς μονοπωλιακούς ομίλους, για να βρουν διέξοδο τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαιά τους, να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Θα ανατραπεί το ισοζύγιο ηλεκτρικής ενέργειας υπέρ του φυσικού αερίου (ΦΑ) και της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας. Ανοίγει ο δρόμος να μπουν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτες, ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι και να αξιοποιήσουν το 40% των λιγνιτικών κοιτασμάτων της χώρας (Βεύη, Βεγόρα, Ελασσόνα, Δράμα) που έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτες.
Αυτές είναι οι πολιτικές της ιδιωτικοποίησης, της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας. Θα αυξήσουν δραματικά την τιμή της kwh για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους αγρότες, θα μειωθεί η τιμή της για τη βιομηχανία και τους μεγάλους καταναλωτές. Είναι καταστροφικές για την οικονομία της χώρας, τους εργαζόμενους και το λαό.
Η μόνη φιλολαϊκή ρεαλιστική πολιτική είναι η πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας που θα διαχειρίζεται συνολικά τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας (λιγνίτες, πετρέλαιο, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ανανεώσιμες πηγές κ.λπ.), με ΔΕΗ ενταγμένη σε αυτόν, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας. Θα χρησιμοποιεί την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και της χώρας και όχι ως εμπόρευμα για να αυξάνονται τα υπερκέρδη του κεφαλαίου.
Στην κατεύθυνση αυτή, είναι αναγκαίο και απαραίτητο να προχωρήσουν άμεσα οι μονάδες Πτολεμαΐδα V και Μελίτη ΙΙ, να εκσυγχρονιστεί η μονάδα V του Αγίου Δημητρίου. Να γίνουν νέες σύγχρονες μονάδες στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και Αμυνταίου. Να προγραμματιστεί παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 3.500-4.000 MW από τους λιγνίτες της περιοχής μας, τουλάχιστον, μέχρι το 2050. Οι λιγνίτες της περιοχής μας υπερεπαρκούν για έναν τέτοιο σχεδιασμό αν δεν ξεπουληθούν σε επιχειρηματικούς ομίλους.
Μόνο με αυτό το σχεδιασμό μπορούν να διασφαλιστούν τα συμφέροντα και η ανάπτυξη της περιοχής, οι μετεγκαταστάσεις των οικισμών έγκαιρα και σε όφελος των κατοίκων της περιοχής. Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με άμεσο προγραμματισμό 5.000 προσλήψεων από τη ΔΕΗ για την περιοχή μας.
Είναι προφανές ότι αν η ΔΕΗ αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή της σε αυτά τα επίπεδα, κινδυνεύουν όχι μόνο οι μετεγκαταστάσεις αλλά συνολικά να εγκαταλειφθεί στην ερήμωση, στην έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία.
Παράλληλα, η ανάπτυξη της περιοχής απαιτεί πλήρη αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από κρατικό φορέα με χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ και το κράτος, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αποκατάσταση του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, την εκμετάλλευση και ανάπτυξή του σε όφελος της περιοχής και των κατοίκων.
Αυτές οι πολιτικές απαιτούν την ανατροπή των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ανυπακοή στις εντολές της ΕΕ που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου. Χρειάζεται κεντρικός σχεδιασμός που θα παίρνει υπ' όψιν του τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας και του ελληνικού λαού. Χρειάζεται αυτό που το ΚΚΕ λέει λαϊκή εξουσία και οικονομία, για να γίνει ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι περιουσία και εισόδημα για το λαό και όχι κέρδη για την πλουτοκρατία.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους της περιοχής μας, να συσπειρωθούν στις γραμμές του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ, να εντείνουν τους ταξικούς αγώνες, να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, να ανατρέψουν τους συσχετισμούς δυνάμεων που είναι προϋπόθεση για τη λαϊκή εξουσία και το Σοσιαλισμό που μπορεί να δώσει ριζικές λύσεις σε όφελος του λαού και της χώρας».
======================================================
«Στο Δημόσιο ανήκει το 51% της ΔΕΗ και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο»
«Το πλειοψηφικό πακέτο, 51%, των μετοχών της ΔΕΗ ανήκει στο Δημόσιο και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο». Με την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην «ενεργειακή καρδιά» της χώρας, το λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας, η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την απορρόφηση ως το τέλος του έτους των 1.600 επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2007 και προανήγγειλε νέο διαγωνισμό για την πρόσληψη προσωπικού, μετά την καταγραφή των ελλείψεων στα ορυχεία. Νωρίτερα, σε μια συμβολική κίνηση μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Α. Ζερβό, η κ. Μπιρμπίλη έθεσε εκτός λειτουργίας την παλαιότερη και πιο ρυπογόνο μονάδα της επιχείρησης, την «Πτολεμαΐδα Ι», η οποία είχε πρωτολειτουργήσει το 1959.
==========================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: