Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και του αρμοδίου Υπουργού αντιστοίχως, ορίστηκε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης ο Σπυρόπουλος Ροβέρτος, πρώην Υφυπουργός.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:
Γεννήθηκε το 1947 στην Τρίπολη. Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ.

Συνδικαλιστής από το 1974, διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΠΕΜΕΤ-ΟΤΕ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών ΟΤΕ) από το 1975 έως το 1979, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (1981-1986), γραμματέας Επιτροπής Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ (1981-1983), πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ) από το 1982 έως το 1985 και πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (1990-1993). Την περίοδο 1993-1996, ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Εξελέγη βουλευτής ΠΑΣΟΚ στο Νομό Αρκαδίας, στις εθνικές εκλογές του 1996 και του 2000. Διετέλεσε Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Από το 2006 είναι Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.
===================================

Αρχοντικά, βίλες και φαραωνική χλιδή απολάμβαναν κάποια από τα στελέχη της Ζημενς που χειρίστηκαν κρίσιμα, μεγάλα έργα του ελληνικού Δημοσίου και....................
http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=974

Guest star σε πάρτι του Γεωργίου της Ζήμενς ο κ. Σπυρόπουλος
http://www.antinews.gr/?p=32518


«Στις τελευταίες δημόσιες ομιλίες του, ο Γιώργος Παπανδρέου αφήνει να εννοηθεί ότι περιμένει προσωπικές επιθέσεις, τόσο κατά του ιδίου όσο και σε βάρος στενών συνεργατών του, για σκανδαλώδεις υποθέσεις. Από χθες λοιπόν διαρρέετε σε δημοσιογραφικά γραφεία ότι «κάτι τρέχει» με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και την υπόθεση της «Siemens». Με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν δει εδώ και αρκετό καιρό το φως της δημοσιότητας, και τη δημοσίευση φωτογραφιών από κοσμική εκδήλωση που είχε οργανώσει κορυφαίο στέλεχος της «Siemens Hellas», και στην οποία συμμετείχε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, τότε υφυπουργός Εργασίας της Κυβέρνησης Σημίτη. Οι σχετικές διαρροές έχουν προκαλέσει διάχυτο εκνευρισμό στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς εκτιμούν ότι επιχειρείται να «μπλέξει» περαιτέρω η Ιπποκράτους, και σε συζητήσεις με δημοσιογράφους τονίζουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία διασύνδεση της υπουργικής θητείας του κ. Σπυρόπουλου με υποθέσεις της «Siemens».

==========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: