Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Το κοινωνικό κράτος χρειάζεται πολύ χρόνο για να οικοδομηθεί


====================================
Ο διαμελισμός του κοινωνικού κράτους
Του Nικου Γ. Ξυδακη
Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση πολύ μικρά περιθώρια έχει πλέον να κυβερνήσει· οι πράξεις της υπαγορεύονται λεπτομερώς και ασφυκτικά από το Μνημόνιο της τρόικας, που αποδέχτηκε η κυβέρνηση και ψηφίστηκε στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Ο κόσμος όμως μόλις τώρα το συνειδητοποιεί· τώρα που η κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης αναμορφώνει θεμελιώδεις κοινωνικούς θεσμούς με εξπρές προεδρικά διατάγματα και κατεπείγοντα νομοσχέδια.
Το ασφαλιστικό και οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν δραματικά, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον δυσβάστακτο, επώδυνο για πολλές και ποικίλες ομάδες εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, νεοεισερχόμενοι ή πλησιάζοντες στη σύνταξη, αντιμετωπίζουν μέλλον δυσοίωνο και επισφαλές. Στους δρόμους ζούμε καθημερινά τον θάνατο του εμποράκου: τα ενοικιαστήρια και τα πωλητήρια κοκκινίζουν τις άδειες βιτρίνες, σαν αγγελτήρια θανάτου. Μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις ανακοινώνουν διαρκώς περικοπές και απολύσεις - ή περιμένουν τον νέο νόμο ώστε να κοστίσουν φτηνότερα οι απολύσεις.
Το εκπληκτικό ελληνικό καλοκαίρι δεν μπορεί να απαλύνει τη βαριά πραγματικότητα: η κοινωνία βουλιάζει με ταχύ ρυθμό στην ύφεση και στον φόβο· τα νοικοκυριά αδυνατούν να προγραμματίσουν τα στοιχειώδη της καθημερινότητας, περιστέλλουν και συστέλλονται, πασχίζουν να καταρτίσουν στρατηγικές επιβίωσης.
Και η κυβέρνηση βουλιάζει κι αυτή... Ο υπουργός Εργασίας θεατρινίζει και αυτοδιασύρεται, η υπουργός Υγείας αγορεύει για το κοινωνικό κράτος επί των ερειπίων των νοσοκομείων, η υπουργός Παιδείας ιδρώνει να ολοκληρώσει τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι περισσότεροι υπουργοί κρύβονται ή ψελλίζουν. Για τον ίδιο τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οι Νew York Times έγραψαν χαρακτηριστικά την 15η Ιουνίου: «Τώρα αντιμετωπίζει τον άθλο του διαμελισμού του διογκωμένου συστήματος κοινωνικής πρόνοιας το οποίο βοήθησε να οικοδομηθεί ο πατέρας του, Ανδρέας, όταν ήταν πρωθυπουργός, τη δεκαετία του '80».
Το κοινωνικό κράτος χρειάζεται πολύ χρόνο για να οικοδομηθεί, και ελάχιστο για να καταστραφεί. Ιστορική μοίρα της παρούσας κυβέρνησης (σοσιαλιστικής, ας μην ξεχνάμε) έλαχε να είναι η καταστροφή. Φοβόμαστε δε ότι δεν έχει καν επίγνωση του τεράστιου κλονισμού που προκαλεί στην κοινωνία.
=======================================
Ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με Προεδρικό Διάταγμα

Στη δημοσιότητα δόθηκε απο τον υπουργό Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) το οποίο φέρνει τις μεγαλύτερες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Πρόκειται για το ΠΔ που αφορά στην αύξηση του ποσοστού των απολύσεων και στη μείωση των αποζημιώσεων.

Ειδικότερα, στο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπεται για τις απολύσεις:

Για επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 150 εργαζόμενους μπορούν να απολύουν μέχρι έξι εργαζόμενους το μήνα

Για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 150 εργαζόμενους το ποσοστό των απολύσεων διαμορφώνεται στο 5% και μέχρι 30 εργαζόμενους το μήνα

Για τις αποζημιώσεις η πρόταση του υπουργείου Εργασίας προβλέπει τη μείωση από ένα μήνα έως τέσσερις το πολύ της περιόδου προειδοποίησης πριν την απομάκρυνση ενός υπαλλήλου. Σήμερα, εάν ο εργοδότης προειδοποιήσει τον εργαζόμενο εγγράφως τόσους μήνες όσο τα μηνιάτικα που δικαιούται ως αποζημίωση, τότε το ποσό της αποζημίωσης μειώνεται στο μισό. Με την πρόταση του υπουργείου, δηλαδή τον περιορισμό του χρόνου προειδοποίησης, η αποζημίωση θα μειώνεται έως και 50%, αφού ο εργοδότης θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει χρήση του λιγοστού χρόνου προειδοποίησης, κάτι που δεν συνηθιζόταν μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος καθιερώνονται όροι απασχόλησης και αμοιβής για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας ηλικίας κάτω των 25 ετών, ενώ δίνεται η δυνατότητα για εργαζόμενους μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι απολύονται να έχουν το δικαίωμα της αυτασφάλισης και μάλιστα, για ασφαλισμένους ηλικίας 57 έως 60 ετών το 50% του κόστους της αυτασφάλισης θα καλύπτεται από τον εργοδότη, ενώ το ποσοστό θα φθάνει στο 80% του κόστους για ασφαλισμένους ηλικίας 60 έως 64 ετών.

Σημειώνεται, ότι για τους νέους ηλικίας έως 21 ετών δίνεται η δυνατότητα να προσλαμβάνονται όταν εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας με το 80% του κατώτατου μισθού ή ημερομισ8ίου, ενώ για τους νέους από 21 έως 25 ετών το ποσοστό προσδιορίζεται στο 85%, όπως αυτό διαμορφώνεται σε κάθε περίπτωση από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


=======================================
Εκτός ενεργειακού παιχνιδιού η Ελλάδα
=======================================
Νέες περικοπές σε 80.000 συνταξιούχους του Δημοσίου

Νέο ροκάνισμα των συντάξεων, όπως αυτό προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα.
Νέες περικοπές στις αποδοχές τους μετρούν 80.000 πολιτικοί συνταξιούχοι του Δημοσίου. Δια της... πλαγίας οδού ψαλιδίστηκαν τα επιδόματά τους, όπως ακριβώς συνέβη και με τους εν ενεργεία υπαλλήλους του δημοσίου τομέα.
Εχασαν, δηλαδή, περί του 20% στα επιδόματα (το 12% αναδρομικά από την αρχή του έτους) ποσοστό το οποίο μεταφράζεται σε επιπλέον απώλειες από 1% έως και 2% στις συνολικές τους αποδοχές.
Το υπουργείο Οικονομικών τούς έστειλε με ενημερωτικό σημείωμα τη... λυπητερή. Οι περικοπές αφορούν πολιτικούς συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου είχαν υπηρετήσει ως προϊστάμενοι διευθύνσεων ή τμημάτων και σύμφωνα με τον νόμο 3620 του 2007 λαμβάνουν μαζί με τις συντάξεις τους και τα επιδόματα θέσης ευθύνης των αντιστοίχων εν ενεργεία συναδέλφων τους, προσαρμοσμένα στα ποσοστά αναπλήρωσης που ισχύουν για τις συντάξεις τους.
Από το ενημερωτικό αυτό σημείωμα προκύπτει ότι οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προχώρησαν στην περικοπή των επιδομάτων θέσης ευθύνης κατά 12% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010 και κατά επιπλέον 8% από την 1η Ιουνίου 2010.
Εφάρμοσαν δηλαδή την εισοδηματική πολιτική των δύο αλλεπάλληλων περικοπών και σε επιδόματα συνταξιούχων.
Ας δούμε αναλυτικά το νέο ροκάνισμα των συντάξεων, όπως αυτό προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα.
Το ενημερωτικό
Συνταξιούχος ο οποίος είχε θέση διευθυντή λάμβανε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009 ακαθάριστο ποσό μηνιαίας σύνταξης συνολικού ύψους 1.673,41 ευρώ. Το ποσό αυτό προέκυπτε από τον πολλαπλασιασμό του προβλεπόμενου για τον συγκεκριμένο συνταξιούχο ποσοστού αναπλήρωσης 88% με τις συντάξιμες αποδοχές, οι οποίες αποτελούνταν:
Από τον μηνιαίο βασικό μισθό, ύψους 1.666 ευρώ.
Το μηνιαίο επίδομα του ν. 3513/2006, ύψους 105,60 ευρώ.
Το επίδομα θέσης ευθύνης ύψους 130 ευρώ, το οποίο λαμβάνει ο εν ενεργεία προϊστάμενος διεύθυνσης.
Στη συνέχεια θεσμοθετήθηκε η περικοπή του επιδόματος ευθύνης κατά 12% για τους εν ενεργεία υπαλλήλους η οποία επεκτάθηκε στο αντίστοιχο επίδομα των συνταξιούχων, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010. Ετσι, το συγκεκριμένο επίδομα μειώθηκε από τα 130 στα 114,40 ευρώ τον μήνα. Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος είδε τη μηνιαία σύνταξή του να μειώνεται για όλο το πρώτο πεντάμηνο του 2010 στα 1.659,68 ευρώ, από 1.673,41 ευρώ που ήταν μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου του 2009.
Σε ποσό η μείωση της σύνταξης ανήλθε στα 13,73 ευρώ τον μήνα (ποσοστό αναπλήρωσης 88% Χ (130-114,40)=13,73).
Δεύτερη μείωση
Από την 1η Ιουνίου το οικονομικό επιτελείο προχώρησε και σε δεύτερη μείωση των επιδομάτων των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, αυτή τη φορά κατά 8%.
Ετσι το επίδομα ευθύνης υποχώρησε από τα 114,40 ευρώ τον μήνα που είχε διαμορφωθεί μέχρι 31 Μαΐου στα 105,25 ευρώ το μήνα.
Οπως προκύπτει και από το ενημερωτικό σημείωμα, ο συγκεκριμένος συνταξιούχος λαμβάνει τη σύνταξή του μειωμένη κατά επιπλέον 8,05 ευρώ (ποσοστό αναπλήρωσης 88% Χ (114,40-105,25)=8,05).
Υστερα από τις διαδοχικές περικοπές, οι απώλειες έφθασαν στα 21,78 ευρώ τον μήνα ή ποσοστό 1,3%. Με τη σύνταξη να περιορίζεται στα 1.651,63 ευρώ από τα 1.673,41 ευρώ.
Κώστας Τσαχάκης
===========================================
Θέση εκτός λειτουργίας της Μονάδας 1 του ΑΗΣ Πτολεμαίδας μετά από 50 χρόνια λειτουργίας
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκτός λειτουργίας τέθηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, η Μονάδα 1 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαϊδας μετά τη συμπλήρωση πάνω από 50 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της το 1959.
Η Μονάδα ετέθη εκτός λειτουργίας από την κα Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και τον κ. Αρθούρο Ζερβό, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη μεγάλη ενεργειακή και κοινωνική προσφορά της Μονάδας και των εργαζομένων της, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.
Η υπουργός κα Μπιρμπίλη στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και υπογράμμισε ότι ο λιθάνθρακας και τα πυρηνικά δεν θα αποτελούν κομμάτι του ενεργειακού σχεδιασμού της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ αναφέρθηκε στην επενδυτική πολιτική της ΔΕΗ για αντικατάσταση των παλαιών θερμικών Μονάδων της με νέες περισσότερο φιλικές προς το Περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή πλακετών στους παλαιότερους εργαζόμενους της Μονάδας 1 τους ΑΗΣ Πτολεμαϊδας και του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, σε ένδειξη τιμής για την ανεκτίμητη συνεισφορά των εργαζομένων στην προώθηση του εξηλεκτρισμού και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.





Αθήνα, 18 Ιουνίου 2010 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

===================================================================
Χαιρετισμός του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ κ. Αρθούρου Ζερβού στην εκδήλωση για τη θέση εκτός λειτουργίας της Μονάδας 1 του ΑΗΣ Πτολεμαίδας
Η σημερινή μέρα είναι έντονα συγκινησιακή.

Είναι μια μέρα συμβολική όσο και ουσιαστική, όχι μόνο για τη ΔΕΗ αλλά και για ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.
Σήμερα οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ και οι πολίτες της χώρας λένε αντίο σε μια παραγωγική μονάδα και ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συνανθρώπους μας που αφιέρωσαν τη ζωή τους για τη λειτουργία της πρωτοπόρου για την εποχή της, Μονάδα 1 της Πτολεμαϊδας.
Η Μονάδα 1 της Πτολεμαίδας από το 1959 - σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία του Έθνους - συνέβαλε ουσιαστικά στον εξηλεκτρισμό της χώρας, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο ζωής των πολιτών και παράλληλα θέτοντας τα θεμέλια για την ανάπτυξη της Ελλάδας.
51 χρόνια μετά ο κύκλος ζωής της Μονάδας 1 ολοκληρώνεται, με την προσφορά της όμως να καταγράφεται στην ιστορία της χώρας.
Με την απόσυρση παλαιών λιγνιτικών μονάδων ανοίγουμε ως Επιχείρηση, κοινωνία αλλά και χώρα ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο.
Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου αναπτυξιακού και ενεργειακού μοντέλου, σύμφωνο με τις ανάγκες των κοινωνιών, και το οποίο διασφαλίζει ένα βιώσιμο και αναπτυξιακό μοντέλο για όλη την Ελλάδα.
Ένα μοντέλο το οποίο θα βασιστεί σε νέες θερμικές μονάδες - φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και με ορθολογική χρήση ενέργειας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι, αποτελεί προσωπική δέσμευσή μου και πρωταρχικό μου μέλημα να προχωρήσουν όσο το δυνατό ταχύτερα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των διαγωνισμών Πτολεμαϊδα V και Μελίτη II και οι εργασίες κατασκευής των δύο Μονάδων.
Στη ΔΕΗ, με το υπό-αναθεώρηση Επιχειρησιακό Σχέδιο, ένας κύκλος κλείνει και ένα νέο κεφάλαιο ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε. Ένα κεφάλαιο δυναμικής αναπτυξιακής πορείας που θα ξαναδώσει όραμα, προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Μαζί με την Ελληνική Κοινωνία, θέτουμε τις βάσεις για μια σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη για την Ελληνική οικονομία, δίνουμε νέες προοπτικές απασχόλησης, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε ένα νέο ενεργειακό σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο σύμφωνα με τις επιταγές και ανάγκες της κοινωνίας που υπηρετούμε.

Κυρίες και Κύριοι,
Ανάμεσα μας βρίσκονται άνθρωποι που αφιέρωσαν την ζωή τους στην λειτουργία της Μονάδας 1, που συνέβαλαν από τα πρώτα βήματα στον εξηλεκτρισμό της χώρας. Επίσης σήμερα ανάμεσα μας βρίσκονται η σημερινή εκφραστές και οι τελευταίοι εργαζόμενοι στη Μονάδα 1 του ΑΗΣ Πτολεμαίδας που είχαν την ευκαιρία αλλά και το δύσκολο έργο να είναι οι συνεχιστές των προσπαθειών που ξεκίνησαν το 1959 στην Μονάδα 1.
Πρέπει και είμαι σίγουρος πως είστε υπερήφανοι για όλα αυτά που έχετε πετύχει και επιτρέψτε μου τόσο ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ αλλά και ως Έλληνας πολίτης να σας ευχαριστήσω θερμά για την τόσο σημαντική σας προσφορά η οποία και δεν θα ξεχαστεί ποτέ.


18 Ιουνίου 2010
==================================================
Επιτεύχθηκαν πέντε στόχοι

(19/06/2010)
Πέντε στόχοι επιτεύχθηκαν, είπε η Τίνα Μπιρμπίλη η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην σύντομη παρέμβασή της στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, κλείνοντας την συζήτηση η οποία έγινε χθες το απόγευμα εκεί. Άκουσε όμως με προσοχή και σημείωνε μάλιστα όσα είπαν και κατέθεσαν, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, Αλέκος Αθανασιάδης, Γιάννης Βλατής, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιώργος Δακής και Λάζαρος Μαλούτας, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του πανεπιστημίου και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Δημήτρης Μαυροματίδης.

Η κα Μπιρμπίλη θύμισε, πως οι στόχοι που ετέθησαν στο ΥΠΕΚΑ για τους πρώτους επτά μήνες επιτεύχθηκαν: ξεκόλλησαν οι προσλήψεις του διαγωνισμού των 2035 θέσεων, υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις μετεγκαταστάσεις της Ποντοκώμης και Μαυροπηγής, κατατέθηκε η μεγάλη μελέτη για τις 145.000 στρέμματα, ετοιμάστηκαν οι δημοπρατήσεις των νέων μονάδων Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2.

Τη δέσμευση της Υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη απέσπασαν οι κάτοικοι της Ακρινής κατά την επίσημη επίσκεψή της στο χωριό, πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα ενσωματώσει στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για όλο το λιγνιτικό λεκανοπέδιο και την μετεγκατάσταση της Ακρινής αφού στην μελέτη, όπως κατατέθηκε στον Πρόεδρο του Νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης δεν συμπεριλαμβάνεται. Η μετεγκατάσταση της Ακρινής σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τοπικού συμβουλίου Ακρινής Γιάννη Πουτογλίδη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΑ Κοζάνης, είναι αναγκαία αφού η ΔΕΗ με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσε σε μερικά χρόνια θα καταλάβει όλες τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις του χωριού, περίπου 7000 στρέμματα, στερώντας από τους 120 αγρότες και κτηνοτρόφους του χωριού κάθε δραστηριότητα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Θωμάς Δημητριάδης
===============================================
Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2010
*Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, νέα προβλήματα οικονομικής φύσεως έχουν δημιουργηθεί στο ΤΑΥΤΕΚΩ που έχουν σχέση με τη ρευστότητα και που είναι πολύ πιθανό να παρατείνουν τις πληρωμές επικουρικού και ΕΦΑΠΑΞ. *Άμεση πρέπει να είναι η αντίδραση όλων των Εργαζομένων και των Συνταξιούχων στα μέτρα της Κυβέρνησης και ειδικότερα στις αρνητικές επιλογές που αφορούν στο Ασφαλιστικό μας.
* 28 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στη Χαλκοκονδύλη 30 είναι το αγωνιστικό ραντεβού της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με όλους τους Εργαζομένους και τους Συνταξιούχους της ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την πολιτική της Κυβέρνησης.
* Σε επαναϋπολογισμό όλων των συντάξεων που υπερέβαιναν το πλαφόν από την αρχική τους χορήγηση, θα προχωρήσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΤΑΠ-ΔΕΗ υλοποιώντας εγκύκλιο του ΙΚΑ με το αιτιολογικό ότι είχε γίνει κακή ερμηνεία του Ν.2084/92 από τον τ.ΟΑΠ-ΔΕΗ. Οι όποιες διαφορές θα κρατηθούν τον Ιούλιο με αναδρομική κράτηση από 1-4-2010.
*Εμμονή υπάρχει από την πλευρά του ΙΚΑ να μην υπολογίζονται οι προσαυξήσεις που δικαιούνται οι Συνάδελφοι για τα μετά τα 35 χρόνια υπηρεσίας. Ενέργεια που θα οδηγήσει τους δικαιούχους σε Δικαστική διεκδίκηση λόγω της αθέτησης της υπόσχεσης του Υπουργού να αποσύρει τη σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ.
http://www.epsp-kritis.gr/index.php
==============================================
Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στη ΔΕΗ και στους άλλους κλάδους να συντονίσουμε τους αγώνες και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.
Καλούμε τους συναδέλφους κι όλους τους εργαζόμενους να ανοίξουμε το δρόμο για κοινό αγώνα ενάντια στις πολιτικές, που μας συνθλίβουν, για ένα εξασφαλίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: