Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Η Υπουργός Περιβάλλοντος στο Ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης -Πτολεμαΐδας –Αμυνταίου



Υπουργείο Εργασίας
=======================================
Υπουργείο Εργασίας - Την Τετάρτη 23 Ιουνίου θα κατατεθεί το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο στη Βουλή
(ANA) – 5 ώρες πριν

Το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό. Η ηγεσία του υπουργείου εξασφάλισε σήμερα την έγκριση των επιτηρητών της τρόικας για τις προωθούμενες αλλαγές, αφού αυτές κρίθηκαν ότι κινούνται στα πλαίσια του μνημονίου που έχει συμφωνηθεί. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας η ελληνική πλευρά πέτυχε να μην συνυπολογίζονται στο τελικό ποσό της σύνταξης οι επικουρικές συντάξεις. Ετσι η βασική σύνταξη μαζί με την ανταποδοτική στα 40 χρόνια ασφάλισης θα δίνει ποσοστό αναπλήρωσης 63 με 64%. Για τις επικουρικές συντάξεις και το εάν και κατά πόσο θα αναπροσαρμόζονται θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα αναλογιστικών μελετών που θα γίνονται στα ασφαλιστικά ταμεία. Στην συνταξιοδότηση με 40 έτη προϋπηρεσία η οποία θα αντικαταστήσει την 37ετία θα συνυπολογίζονται και πλασματικά χρόνια ασφάλισης. Το νομοσχέδιο θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα και θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου.
==========================================
Η Υπουργός Περιβάλλοντος στο Ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης -Πτολεμαΐδας –Αμυνταίου (17/06/2010)
Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη θα βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 17 και 18 Ιουνίου 2010 για να επισκεφτεί το ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου.

Πρώτος σταθμός της Υπουργού Περιβάλλοντος, η οποία θα συνοδεύεται σύμφωνα με πληροφορίες από τον Υφυπουργό κ. Μανιάτη τον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αρθρούρο Ζερβό, καθώς επίσης και Διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης, θα είναι ο ακριτικός Νομός Φλώρινας. Η Υπουργός αναμένεται να φτάσει στην Φλώρινα σήμερα το βράδυ.
Αύριο το πρωί Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 9.30 θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στην Νομαρχία Φλώρινας ενώ στην συνέχεια η κα Μπιρμπίλη, θα περιοδεύσει στα ορυχεία Βεύης, Αχλάδας το Δημοτικό Διαμέρισμα Αναργύρων και στη 1 περίπου το μεσημέρι θα βρίσκεται στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας όπου θα θέσει εκτός λειτουργίας τη μονάδα 1 του ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαΐδας, μετά από 51 χρόνια λειτουργίας της. Η κα Μπιρμπίλη θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στις 3 μετά το μεσημέρι και θα μιλήσει με θέμα «Ενέργεια, το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης».
===================================
Το ΣΕΕΝ χαιρετίζει τις αποφάσεις της ΔΕΗ για τους εργαζόμενους στους εργολάβους.
(17/06/2010)
Να υπάρξει πλήρης διαφάνεια αλλά και συνεργασία μεταξύ της ΔΕΗ και του Συνδικάτου εργαζομένων και εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας – ΣΕΕΝ- σχετικά με την εφαρμογή της απόφασης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Αρθούρου Ζερβού που θέτει σε νέες βάσεις τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όσων απασχολούνται σε ιδιώτες τόνισε σε χθεσινοβραδινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Πέτρος Ταταρίδης. Χαρακτήρισε την απόφαση που προήλθε από μαχητικές και συνεχείς παρεμβάσεις του Σωματείου ως θετική για τους εργαζόμενους αν και υπάρχουν κάποια αδιευκρίνιστα σημεία προσθέτοντας ο κ. Ταταρίδης ότι το Σωματείο θα καταγγέλλει όποιον εργολάβο δεν τηρεί τους όρους και τις προυποθέσεις της συμφωνίας αυτής.\

Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
=====================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: