Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων σε 21.470 άτομα


Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Αγ. Δημητρίου «Σπάρτακος» πραγματοποιούν κατάληψη στο γραφείο του Διευθυντή
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη δραματική μείωση του προσωπικού, το πάγωμα των προσλήψεων καθώς και για θέματα ασφάλειας και υγιεινής.

============================================================
Κυβερνητικό μπλόκο σε αίτημα της ΔΕΗ για 500 προσλήψειςΕλλάδα

Την άρνηση του οικονομικού επιτελείου να επιτρέψει την πρόσληψη νέου – τεχνικού κυρίως – προσωπικού, συναντά σχετικό αίτημα που έχει υποβάλλει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ, διαπιστώνοντας τις μεγάλες ελλείψεις. Το αίτημα δεν εγκρίνεται παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των προσλήψεων 1 προς 5, για το οποίο έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.
Η ΔΕΗ, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι επιτελείς της επιχείρησης, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στελέχωσης, το οποίο διογκώθηκε μετά τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις του 2010.
Περίπου 2.500 στελέχη (για την ακρίβεια 2.349 άτομα) εγκατέλειψαν της ΔΕΗ το 2010, προτιμώντας τη σιγουριά της σύνταξης από την αβεβαιότητα των πιθανολογούμενων νέων ρυθμίσεων περί τα ασφαλιστικά και εργασιακά. Οι αποχωρήσεις αντιστοιχούν στο 11% του συνολικού προσωπικού της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων σε 21.470 άτομα. Ο ρυθμός των αποχωρήσεων ήταν υπερδιπλάσιος σε σχέση με το συνηθισμένο μέσο ετήσιο ρυθμό αποχωρήσεων, ο οποίος κυμαίνεται κανονικά μεταξύ 4% και 5%.

Εκτός των αποχωρήσεων, και ανισόρροπη κατανομή...
Ωστόσο η απώλεια αυτή για τη ΔΕΗ είναι καθοριστική, καθώς δημιουργείται πλέον σοβαρό έλλειμμα έμπειρων στελεχών, χωρίς μάλιστα να μεταφέρεται η τεχνογνωσία των συνταξιοδοτηθέντων, καθώς δεν υπάρχουν νέοι εργαζόμενοι για να την... παραλάβουν.
Εκτός όμως από την αριθμητική συρρίκνωση, παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα ανισόρροπης κατανομής του προσωπικού. Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης της επιχείρησης, υπάρχει περίσσεια υπαλλήλων σε διοικητικές θέσεις γραφείου και μεγάλη έλλειψη σε τεχνίτες και γενικά σε στελέχη «μάχιμων» θέσεων. Επιπλέον, όπως λέγεται χαρακτηριστικά, «λαμβάνοντας υπόψη το νέο ρυθμιστικό περιβάλλον και τις σχετικές απαιτήσεις για το διαχωρισμό και το άνοιγμα της λιγνιτικής παραγωγής, απαιτείται επειγόντως επαρκής στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό σε καίριες επιχειρησιακές λειτουργίες, μεταξύ των οποίων η διαχείριση κινδύνου, συναλλαγές ενέργειας κ.λπ.».
Οι κανονισμοί εργασίας
Οι μετατάξεις οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν λύση μέχρι κάποιο βαθμό και πράγματι εξετάζονται από την επιχείρηση, «κολλάνε» στους υφιστάμενους κανονισμούς εργασίας τους οποίους υπερασπίζεται σθεναρά το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ και στην πραγματικότητα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Από την άλλη, ο κ. Ζερβός έχει ζητήσει από το οικονομικό επιτελείο να εγκριθεί η πρόσληψη νέων υπαλλήλων, κρατώντας την αναλογία 1 προς 5. Δηλαδή έναντι των περίπου 2.500 αποχωρήσεων να γίνουν περίπου 500 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Ωστόσο ούτε αυτή η λύση φαίνεται να προχωράει, καθώς η αναλογία 1 προς 5 υπολογίζεται στο σύνολο του δημόσιου τομέα και όχι ανά υπηρεσία και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ως άμεση προτεραιότητα την πρόσληψη νέων υπαλλήλων σε άλλους τομείς, όπως σε εκείνον της υγείας.
Προβλήματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συναντά ακόμα και η πρόσληψη – πάντα μέσω ΑΣΕΠ – των τελευταίων 400 υπαλλήλων από τον προηγούμενο εγκεκριμένο διαγωνισμό, για τους οποίους δεν έχει δοθεί ακόμα το πράσινο φως.
Πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι από την Παρασκευή η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ ξεκινάει κινητοποίηση που περιλαμβάνει κατά βάση την… πιστή τήρηση των κανονισμών (μέτρα ασφάλειας και προστασίας, πλήρης στελέχωση συνεργείων και βάρδιας κ.λπ.), και του ωραρίου (πενθήμερο - οκτάωρο - όχι υπερωρίες). Η τακτική αυτή των υπαλλήλων της ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα αναδείξει στο έπακρο το πρόβλημα υποστελέχωσης της επιχείρησης, κυρίως στις «μάχιμες» θέσεις, καθώς μέχρι σήμερα, για να «βγαίνουν» οι υπηρεσίες, τηρούνται πλημμελώς οι κανονισμοί και τα ωράρια.

============================================
Ψάχνεται επειγόντως για νέα … χρηματοδοτικά «εργαλεία»

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία αναζητά η ΔΕΗ, για να καλύψει τις μεγάλες της ανάγκες για επενδύσεις, αφού τα υφιστάμενα, δεδομένης και της δύσκολης συγκυρίας που διανύουμε, δεν επαρκούν.
Τα σύγχρονα αυτά εργαλεία, «φωτογράφισε» και η προχθεσινή παρουσίαση του επικεφαλής της Αρθούρου Ζερβού προς τους αναλυτές, όπου έκανε λόγο για «συνέχιση των προσπαθειών διεύρυνσης των πηγών χρηματοδότησης, εξετάζοντας νέα εναλλακτικά χρηματοδοτικά σχήματα, παράλληλα με την επέκταση των πολιτικών risk management και hedging για την εξασφάλιση των χρηματοροών του προϋπολογισμού».
Ένα από τα νέα εργαλεία που κοιτάζει η ΔΕΗ, αν τελικά χρησιμοποιηθεί, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του «EnergyPress», και ο λεγόμενος μηχανισμός «export credit agencies», που αφορά στη χρηματοδότηση έργων με την εγγύηση του οργανισμού προώθησης εξαγωγών ξένων κρατών.
Η χρηματοδότηση αυτή, προκειμένου να χορηγηθεί, θα πρέπει στο έργο, εν προκειμένω στις επενδύσεις της ΔΕΗ σε μεγάλες θερμοηλεκτρικές μονάδες (όπως π.χ. ο λιγνιτικός σταθμός της Πτολεμαίδας), να συμμετέχουν εξαγωγικές εταιρείες από τη συγκεκριμένη χώρα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει στο ίδιο έργο, να γίνεται χρήση εξοπλισμού που κατασκευάζεται και εξάγεται από τη συγκεκριμένη χώρα.
Ασφαλιστική κάλυψη πιστώσεων για έργα ΑΠΕ…
Άλλο παράδειγμα μοντέρνου εργαλείου, ειδικά για τη χρηματοδότηση ΑΠΕ, είναι τα «export credit guaranties», που παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη εξαγωγικών πιστώσεων με εγγύηση του κράτους. Ακριβώς το γεγονός αυτό διευκολύνει τη χρηματοδότηση μιας επιχείρησης από τον τραπεζικό τομέα. Ένας εξειδικευμένος για παράδειγμα ασφαλιστικός οργανισμός, με την εγγύηση του κράτους, (όπως π.χ. του γερμανικού δημοσίου, αφού στη χώρα υπάρχουν αρκετά τέτοια σχήματα) μπορεί να καλύψει μια επιχείρηση, σαν τη ΔΕΗ, έναντι του κινδύνου κάποιος πελάτης της, να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, παρέχοντάς της αποζημίωση σε ποσοστά 60% -80% του κεφαλαίου. Ο μηχανισμός αυτός έχει χρησιμεύσει για τη χρηματοδότηση μέσω τραπεζών, πολλών έργων ΑΠΕ (π.χ. αιολικά πάρκα «Fantanelle» στη Ρουμανία και «Soma» στη Τουρκία), καθώς σημαντικό κριτήριο για τη χορήγηση των λόγω εγγυήσεων είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις μιας επένδυσης. Γι’ αυτό και προσφέρεται για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, όπως αιολικά, φωτοβολταικά και υδροηλεκτρικά.
Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα καινούργια και σύγχρονα εργαλεία χρηματοδότησης, που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ στο παρελθόν η ΔΕΗ, ωστόσο η χρήση τους τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά διαδεδομένη.

Το φιλόδοξο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της ΔΕΗ…
Άλλωστε πως αλλιώς η ΔΕΗ θα φέρει σε πέρας το επενδυτικό της πλάνο, όταν είναι σαφές ότι οι διαθέσιμες γραμμές χρηματοδότησης δεν επαρκούν (στο τέλος του 2010 ήταν 1,3 δισ. ευρώ) ;
Ας δούμε τους στρατηγικούς στόχους, για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου στόλου της και την προσθήκη νέων συμβατικών σταθμών αλλά και μονάδων ΑΠΕ, σύμφωνα πάντα με την παρουσίασή της προς τους αναλυτές :
Νέες μονάδες : Προώθηση των επενδύσεων στην παραγωγή ώστε να αυξηθεί η απόδοση και η ανταγωνιστικότητα των σταθμών, (Αλιβέρι V CCGT 416 MW, Μεγαλόπολη V CCGT 811 MW, Πτολεμαΐδα V λιγνιτικός σταθμός 550-660 MW, Νότια Ρόδος 115 MW, Αθερινόλακος III 95-105 MW, υδροηλεκτρικοί σταθμοί συνολικής ισχύος 342 MW).
ΑΠΕ : Επιτάχυνση των επενδύσεων στις ΑΠΕ ώστε να φτάσουν στο 20% της συνολικής ισχύος ΑΠΕ στην Ελλάδα το 2015, και το 30%-35% το 2020. Σύντομα, αναφέρει η παρουσίαση, θα επιλεγεί ο ανάδοχος για τγην κατασκευή του φωτοβολταικού πάρκου στη Μεγαλόπολη, ισχύος 50 MW, ενώ βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης στρατηγικού εταίρου για την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταικού στον κόσμο, ισχύος 200 MW, στην Κοζάνη.
Εξωτερικό : Επέκταση σε αγορές του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων στους διαγωνισμούς του Κοσσόβου, για επενδύσεις σε λιγνιτορυχεία και ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη, καθώς επίσης στη Βοσνία για υδροηλεκτρική παραγωγή, την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κατασκευή και λειτουργία υδροηλεκτρικών σταθμών στην ΠΓΔΜ, ενώ παράλληλα εξετάζει επενδυτικές ευκαιρίες σε Ρουμανία, Αλβανία και Τουρκία.
http://www.energypress.gr
============================================
Ανοίγει το μέτωπο των κινητοποιήσεων στη ΔΕΗ

Η Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ ανοίγει το «μέτωπο» των κινητοποιήσεων στην ενέργεια με «απεργιακά μέτρα» που θα εφαρμοστούν από την ερχόμενη Παρασκευή και περιλαμβάνουν κατά βάση πιστή τήρηση των κανονισμών και του ωραρίου (πενθήμερο - οκτάωρο - όχι υπερωρίες).
Η συνέχεια, αν υπάρξει, θα εξαρτηθεί, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος, από το τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Φωτόπουλος θεωρεί «αιτία πολέμου» το ενδεχόμενο περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ ή εκχώρησης του μάνατζμεντ. Σημειώνεται ότι το Δημόσιο ελέγχει τώρα το 51% των μετοχών της ΔΕΗ και το μάνατζμεντ.
Τα απεργιακά μέτρα της ΕΤΕ-ΔΕΗ που θα ισχύσουν από την Παρασκευή περιλαμβάνουν:
- Πιστή τήρηση του πενθημέρου, όχι εργασία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες, (Σαββατοκύριακα θα εργάζονται μόνο οι βάρδιες).
- Απαρέγκλιτη τήρηση του οκταώρου, όχι υπερωρίες, (με εξαίρεση σε ιδιαίτερες περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης).
- Οι βάρδιες θα τηρούν αυστηρά το οκτάωρο καθώς και την ανάπαυση μεταξύ των βαρδιών.
- Η φύλαξη σταθμών και ορυχείων θα γίνεται αυστηρά από το αναγκαίο φυλακτικό προσωπικό.
- Οι τεχνικοί δεν θα οδηγούν και δεν θα επιβιβάζονται σε υπηρεσιακά οχήματα, εφόσον δεν οδηγούνται από επαγγελματία οδηγό (κάτοχο επαγγελματικής άδειας οδήγησης).
Δεν θα συμμετέχουν σε συνεργεία που δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια στην εργασία, (συγκεκριμένα δεν επανδρώνονται από επικεφαλής αρχιτεχνίτη, εργοδηγό) και θα καταγγέλλουν στις κατά τόπους επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, τους τεχνικούς ασφάλειας, την επιθεώρηση εργασίας και την απεργιακή επιτροπή της ETE/ΔΕΗ κάθε προσπάθεια αποκλειστικής επάνδρωσης συνεργείων από έκτακτους υπαλλήλου (οκτάμηνα, εξάμηνα).
Στη διανομή (που περιλαμβάνει και τον τομέα αποκατάστασης βλαβών) τα «απεργιακά μέτρα» προβλέπουν επιπλέον (πέρα από την τήρηση του ωραρίου, τις υπερωρίες, κλπ.) ότι οι τεχνίτες δεν θα εργάζονται μόνοι τους, δεν θα χρησιμοποιούν ΙΧ αυτοκίνητα για υπηρεσιακούς λόγους, δεν θα συμμετέχουν σε συνεργεία χωρίς σωστή επάνδρωση, και θα διασφαλίζουν ότι οι εργολάβοι που έχουν αναλάβει έργα της ΔΕΗ θα εφαρμόζουν τους σχετικούς κανονισμούς, που προβλέπουν π.χ. ότι το προσωπικό του εργολάβου φέρει ομοιόμορφη ενδυμασία (φόρμα εργασίας) στη οποία αναγράφεται ευκρινώς ότι η εργασία αφορά έργα ΔΕΗ, καθώς και ο τίτλος της εργοληπτικής επιχείρησης, ότι ανάλογη σήμανση πρέπει να υπάρχει στα αυτοκίνητα και στο μηχανολογικό εξοπλισμό του εργολάβου, ότι έχει οριστεί από τον Εργολάβο Τεχνικός Ασφαλείας, Ιατρός Εργασίας, κ.α.
Οι κινητοποιήσεις της ΕΤΕ ΔΕΗ γίνονται, όπως αναφέρεται, για τις ελλείψεις τεχνικού προσωπικού, καθώς και για τις εξελίξεις που επέρχονται στο ενεργειακό πεδίο και σχετίζονται με:
- την πρόθεση της κυβέρνησης για πάγωμα των προσλήψεων,
- το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την εκποίηση δραστηριοτήτων, την αλλοίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ,
- το πλαίσιο απελευθέρωσης και το ενδεχόμενο παραχώρησης μεριδίου λιγνιτικής παραγωγής,
- την κωλυσιεργία των διαδικασιών για την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής,
- την εναρμόνιση του ενεργειακού χάρτη της χώρας στη βάση της Οδηγίας 72,
- την μείωση των δαπανών μισθοδοσίας,
- την κατάσταση του ασφαλιστικού φορέα.
===============================================
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. γνωστοποιεί το οικονομικό ημερολόγιο για το έτος 2011, ως εξής: -
Ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2010: 28 Mαρτίου 2011.
- Ετήσια ενημέρωση αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα έτους 2010: 28 Μαρτίου 2011.
- Δημοσίευση στον Τύπο των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων και των ετήσιων λογιστικά διαχωρισμένων οικονομικών καταστάσεων έτους 2010: 30 Mαρτίου 2011.
- Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας: 30 Ιουνίου 2011.
- Με βάση τα μετά από φόρους κέρδη, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, την καταβολή μερίσματος ύψους € 0,79 ανά μετοχή
- Αποκοπή δικαιώματος μερίσματος χρήσης 2010: 5 Ιουλίου 2011, δηλαδή μετά την 17η Ιουνίου 2011 που σηματοδοτεί την ημερομηνία λήξης των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί της μετοχής της Εταιρείας και επί του δείκτη FTSE/ATHEX 20 στον οποίο συμπεριλαμβάνεται.
- Δικαιούχοι μερίσματος - Record date : 7 Ιουλίου 2011.
- Έναρξη καταβολής του μερίσματος χρήσης 2010 μέσω Τραπέζης: 12 Ιουλίου 2011. Λεπτομέρειες θα δοθούν με νεώτερη ανακοίνωση της εταιρίας σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
==========================================
ΔΕΗ: Βιομηχανικά τιμολόγια α λα καρτ
Στόχος της ΔΕΗ είναι να προχωρήσει σε εξατομικευμένες συμφωνίες, και να χρεώνει κατά τρόπο που να ταιριάζει στο ενεργειακό προφίλ κάθε πελάτη
Της Μανταλένας Πίου
Σε διαφοροποιημένα τιμολόγια ρεύματος για τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες, τις βιομηχανίες υψηλής τάσης, θα προχωρήσει σύντομα η ΔΕΗ, η οποία χθες κατέθεσε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τις προτάσεις της για τους νέους αυτούς τύπους τιμολογίων, αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο διαβουλεύσεων που είχε με τις μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στο conference call που είχε με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης, επιβεβαίωσε ότι η ΔΕΗ είναι σε διαπραγματεύσεις με τους πελάτες υψηλής τάσης προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο επίπεδο τιμολογίου ανάλογα με το ενεργειακό τους προφίλ.
Ας σημειωθεί ότι τα τιμολόγια ρεύματος για τις μεγάλες βιομηχανίες έχουν απελευθερωθεί από τον Ιούλιο 2008, στην πράξη όμως οι βιομηχανίες πληρώνουν το «παλιό» τιμολόγιο Α 150, προσαυξημένο κατά 10%. Η ΡΑΕ είχε καλέσει από τον Οκτώβριο του 2010 τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους μεγάλους πελάτες. Αλλά και οι ίδιες οι βιομηχανίες έχουν επανειλημμένα «κτυπήσει» την πόρτα της ΔΕΗ, καθώς η πλειονότητα των πελατών υψηλής τάσης είναι οι μεγάλες, ηλεκτροβόρες βιομηχανίες της χώρας, που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση.
Προτάσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο που επεξεργάζεται η ΔΕΗ κινείται σε τρεις άξονες:
1. Τη διεύρυνση του τιμολογίου φθηνής νυχτερινής χρέωσης, με βάση το τιμολόγιο Α 150, κατά 2,5 ώρες τις καθημερινές και την επέκτασή του το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται και για ένα από τα βασικά αιτήματα πολλών ενεργοβόρων βιομηχανιών, όπως έχει διατυπωθεί από την Ενωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), με μέλη τις 15 μεγαλύτερες ιδιωτικές βιομηχανίες της χώρας.
2. Καθορισμός τιμής της ενέργειας ανάλογα με την περίοδο και την ώρα κατανάλωσης, για παράδειγμα καθημερινή, ώρα αιχμής, χειμώνας ή καλοκαίρι κ.λπ., χωρίς ο πελάτης να επιβαρύνεται με πάγιο ισχύος. Η επιλογή αυτή στηρίζεται στην «παλιά» λογική της επιβράβευσης των καταναλωτών όταν χρησιμοποιούν το ρεύμα σε ώρες μη αιχμής και της επιβολής «πέναλτι» για το αντίστροφο.
3. Διακριτές χρεώσεις και ευνοϊκότερες ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά το πρόστιμο παγίου ισχύος, καθώς θα δίνεται ένα περιθώριο επί του παγίου που θα έχει συμφωνηθεί, για το οποίο δεν θα πληρώνει πρόστιμο ο καταναλωτής όταν λειτουργεί εκτός του ορίου αυτού.
Στόχος πάντως της ΔΕΗ είναι να προχωρήσει σε εξατομικευμένες συμφωνίες με τους πελάτες της, με βάση τα μοντέλα αυτά ή ενδεχομένως και κάποιον άλλο συνδυασμό, κατά τρόπο που να ταιριάζει στο ενεργειακό προφίλ της κάθε μεγάλης βιομηχανίας.
Απελευθέρωση
Την τελευταία εκδοχή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με βάση το τρίτο πακέτο της Ε.Ε. παρουσίασε χθες βράδυ η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη στους εκπροσώπους των ενεργειακών φορέων. Το σχέδιο νόμου πρέπει να λάβει το «πράσινο φως» από την Ε.Ε. πριν κατατεθεί στη Βουλή.
========================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: