Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Γνωρίζουμε καλά ότι αν δεν αντιδράσουμε άμεσα θα ακολουθήσουν νέα πιο σκληρά μέτρα


Θα μας απασχολήσει στο μέλλον;


============================================
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
Έχουμε ευκρινώς περιγράψει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας και τις συνέπειες που αυτά προκαλούν στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, τιμώντας τον κλαδικό της ρόλο, διεξάγει επί σειρά ετών ένα σημαντικό πρόγραμμα δράσης προκειμένου να αναδειχθούν τα κλαδικά αιτήματα των τεχνικών, το τεράστιο έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού και η φθίνουσα πορεία της ΔΕΗ.
Σταθερά εδώ και 34 χρόνια αποτελεί τον προπομπό της Ομοσπονδίας στην προσπάθεια να αποτραπούν τα σχέδια εμπορευματοποίησης του ενεργειακού πλούτου και οι παρελκυστικές πρακτικές σε βάρος του δεινοπαθούντος καταναλωτικού κοινού.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ.
Σήμερα,τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κρίση και τις ευλογίες διεθνών οικονομικών οίκων, μεταβάλλουν εκ νέου τα δεδομένα και δρομολογούν σοβαρές και επώδυνες εξελίξεις στην Επιχείρηση.
Εξελίξεις που σχετίζονται με τη δομή, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την εκποίηση κερδοφόρων δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και την αλλοίωση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Εξελίξεις που σχετίζονται με θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, την συμπίεση των λειτουργικών δαπανών, την μείωση του αριθμού του τακτικού προσωπικού, την ανάθεση δραστηριοτήτων σε εργολάβους.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Γνωρίζουμε καλά ότι αν δεν αντιδράσουμε άμεσα θα ακολουθήσουν νέα πιο σκληρά μέτρα για τους μισθούς, τις προσλήψεις, το φορολογικό, τις εργασιακές σχέσεις και τη διάλυση της ΔΕΗ.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο. Ενώνουμε τις δυνάμεις και αντιδρούμε στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Αντιδρούμε στη προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει την χώρα σε προτεκτοράτο συμφερόντων.
Στην απροκάλυπτη επίθεση της κυβέρνησης, ενισχύουμε τη δράση του κινήματος και αντιδρούμε. Αντιδρούμε όχι μόνο για τη κατάργηση αυτών που ήδη λεηλατήθηκαν, αλλά και για τη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα, που ακολουθεί.
· Στόχος η πολιτική που ρίχνει τα βάρη στα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας.
· Στόχος οι πολιτικές ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου.
· Στόχος οι πολιτικές πριμοδότησης εγχωρίων και μη παρασιτικών συμφερόντων.
· Στόχος οι επιταγές Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που εστιάζουν στην ευημερία των αριθμών και όχι των ανθρώπων.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΔΡΑΣΗΣ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΩΝ.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ για πολλοστή φορά χαράζει δρόμο. Αποδεικνύει με έργα ότι παραμένει η γνήσια φωνή των τεχνικών. Ότι πιο ζωντανό, μαχητικό, διεκδικητικό, έχει να παρουσιάσει το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.
Δεν έχουμε διλήµµατα. Η ηλεκτρική ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό. Τα σχέδια εμπορευματοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας, από όπου και αν προέρχονται, είναι καταδικαστέα. Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά πολιτική νομιμοποίηση για ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Στη βάση των παραπάνω, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγώνα διαρκείας, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την ακύρωση του επαίσχυντου Μνημονίου, που στραγγαλίζει την χώρα, την Επιχείρηση και την αξιοπρέπειά μας.
Με αυτό το µήνυµα καλούμε και όλες τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, να λάβουν θέση μάχης και να διαδηλώσουν τη θέλησή τους για μια ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, που θα βάλει τέλος στον κατήφορο που συντελείται εδώ και χρόνια στη ΔΕΗ.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/4/1011.
Εκείνο που χρειάζεται είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ στον δίκαιο αγώνα. Η αποχή, η ιδιώτευση και ο ατοµικισµός είναι πράξεις που δεν εξυπηρετούν τους εργαζόμενους αλλά όλους εκείνους που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα µας.
Σε ότι μας αφορά, συνεχίζουμε τον αγώνα για την δικαίωση των συναδέλφων. Με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε για την προάσπιση της εργασιακής μας ύπαρξης.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.
Δίνουμε βροντερό παρών στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα Απεργιακά Μετρά από την Παρασκευή 1/4/1011.
Καλούμε τους εργαζόμενους μέλη μας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, σε γενικό ξεσηκωμό για να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα, να υπερασπίσουμε τη δημόσια περιουσία και το κοινωνικό κράτος.
ΑΠ΄ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ
================================================
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ…..

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα, κάποιοι μεθοδευμένα εντείνουν την απαισιοδοξία στην κοινωνία και την ανασφάλεια στους εργαζόμενους.
Θα περιμέναμε τουλάχιστον από την εταιρία μας, να έχουν αναληφθεί εκείνες οι πολιτικές ώστε στο περιβάλλον που πρόκειται να δημιουργηθεί, να βρει τον όμιλο και το προσωπικό σε ισχυρή θέση εκκίνησης στο νέο τοπίο της ηλεκτρενέργειας.
Για να είχαν προχωρήσει λοιπόν τέτοιου τύπου πολιτικές, θα έπρεπε να είχαν αναληφθεί πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης της Επιχείρησης σε όλα τα επίπεδα με σχέδιο για προοπτική στο μέλλον.
Σημαντικός παράγοντας είναι η ουσιαστική αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, που θα προέκυπτε μέσα από σύγχρονες μεθόδους αξιολόγησης όπου βάση τους θα είχαν το αποτύπωμα του στόχου για το που πρέπει να πάει ο όμιλος.
Μέσα από την ίδια διαδικασία θα προέκυπταν και οι πραγματικές ανάγκες της έλλειψης νέου ανθρώπινου δυναμικού ώστε μέσα σ’ ένα στοχευμένο χρονοδιάγραμμα να γινόταν ισχυρά απαιτητή η κάλυψη των εν λόγο αναγκών και έτσι θα εξέλιπε ο στείρος και ξύλινος λόγος του τύπου……
κάνετε (γενικά)προσλήψεις προσωπικού……
Στο ίδιο πακέτο όμως θα έπρεπε να υπήρχαν και εκείνες οι δράσεις διακράτησης των στελεχών ώστε να πάψει η ΔΕΗ να λειτουργεί ως “ακαδημία” δημιουργίας στελεχών στην ηλεκτρενέργεια, με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολη λεία των ανταγωνιστικών εταιριών του ομίλου μας.
Στο ίδιο πακέτο των πολιτικών αυτών έπρεπε να υπήρχαν οι προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν αγαπήσει αυτό το νέο που πρόκειται να δημιουργηθεί και όχι να πλανάται απροσδιόριστος φόβος.
Δυστυχώς αντί όλων αυτών, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος κύριος Ζερβός προχωρά την διοίκηση του με σπασμωδικές και ανούσιες κινήσεις ως προς το αποτέλεσμα.
Πρόσφατα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ προχώρησε σε αλλαγή της δομής της Διοικητικής Πυραμίδας διαιρώντας την σε διοικητικά στελέχη αιχμής και στελέχη ειδικά (expert’s), δηλαδή νέες στρατιές στελεχών “ψυγείων no frost” καλώς πληρωμένα.
Λογικές διοίκησης παρωχημένων εποχών.
Έτσι πιστεύει ο κ. Ζερβός ότι θα δημιουργήσει προϋποθέσεις ισχυροποίησης του ομίλου ΔΕΗ στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Μέχρι χθες και ενώ ετοιμάζεται το νέο σχήμα, η Διοίκηση, το ήδη διογκωμένο από τους προκατόχους τους οργανόγραμμα, το ξεχείλωσε δημιουργώντας νέες θέσεις ευθύνης.
Το ερώτημα είναι πότε υπήρξε προγραμματισμός για το αύριο και κρίθηκαν αυτές απαραίτητες;
Ταυτόχρονα προχώρησαν στην σύναψη συμφωνίας με εταιρείες συμβούλων (πολλοστή φορά μέσα στην τελευταία 5ετία) με σκοπό την δημιουργία νέων οργανογραμμάτων στην εταιρεία.
Δηλαδή πρώτα αποφάσεις για τα στελέχη από την ίδια την Επιχείρηση και μετά πληρώνουμε συμβούλους να μας πουν τι να τα κάνουμε αυτά τα στελέχη.
Τελικά στόχος είναι να διεμβολίσουν το Κ.Κ.Π/ΔΕΗ και τις Σ.Σ.Ε.
Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι στην Διοικητική Πυραμίδα, στα πλαίσια της δεύτερης “απαίτησης” του μνημονίου περί μείωσης των λειτουργικών δαπανών, άρχισαν να ψελλίζουν την αλλαγή του μισθολογίου χωρίς να έχουν προβεί στην διόρθωση των γνωστά κακώς κειμένων και στρεβλών καταστάσεων που οδηγούν σε τεράστιες οικονομικές απώλειες την Επιχείρηση.
Κάποιοι μάλλον βολεύονται και δεν τα πειράζουν, έτσι καταφεύγουν στην εύκολη λύση των περικοπών μέσα από πειράγματα στα μισθολόγια.
Επίσης ετσιθελικά προχωρούν και στην αλλαγή του ωραρίου προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η ανούσια αυτή κίνηση.
Όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον Επιχείρησης και Εργαζομένων δεν μπορούν να γίνονται με αυθαίρετες πρωτοβουλίες – τετελεσμένα της Διοίκησης.
Συνάδελφοι για ζητήματα που αφορούν την ισχυρή ύπαρξη του ομίλου, το εργασιακό μας μέλλον δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν να τα διαχειριστεί από μόνος του.
Είναι ώρες ευθύνης.
■Οι όποιες επιλογές που θα γίνουν δεν στοχεύουν στο παρόν, δημιουργούν προϋποθέσεις για το μέλλον.
■Οι καθαρές διαδρομές δημιουργούν ξεκάθαρα τοπία.
■Tα Πρωτοβάθμια Σωματεία, η Ομοσπονδία και η Διοίκηση με σοβαρότητα, σύνεση, όραμα και στόχο ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες στιγμές μπορούμε να πετύχουμε.
Δελτίο Τύπου
Σ.Π.Μ.Τ.Ε
================================================
ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ:ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ-ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ένα βήμα πριν από τη διάλυση είναι ο ασφαλιστικός φορέας της ΔΕΗ ( ΙΚΑ/ΕΤΑΜ/ΤΑΠ-ΔΕΗΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ/ΤΑΥΤΕΚΩ) από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι αιματηρές θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων που έγιναν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες χάνονται σε λίγες μέρες από την αδιαφορία και την αδράνεια των εκφραστών-τύραννων του ΔΝΤ στη χώρα μας.
Μετά τις αλλεπάλληλες ληστείες, την έλλειψη προσωπικού, την συκοφάντηση των αποθεματικών μας, τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας και την απαξίωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ήρθε και η χαριστική βολή με τις ατέλειωτες ουρές στα Ταμεία για να γκρεμίσουν ότι απέμεινε στον ασφαλιστικό φορέα της Επιχείρησης.
Οι κόποι και οι εισφορές των χιλιάδων ασφαλισμένων στη ΔΕΗ πάνε στράφι από την ανεπάρκεια και την ανικανότητα των διοικούντων του αρμόδιου Υπουργείου.
Ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο αυτή την υποβάθμιση και τονίζει πως:
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ότι η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις πληρωμές των ιατρικών και νοσοκομειακών δαπανών οδηγεί τους ασφαλισμένους σε μια τριτοκοσμική ταλαιπωρία.
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την πρωτοφανή καθυστέρηση απόδοσης των εφάπαξ βοηθημάτων δημιουργεί σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα στους συνταξιούχους.
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την έλλειψη ιατρών πανελλαδικά οδηγεί τους ασφαλισμένους σε επιλογές και διεξόδους που δημιουργεί μια βαρύτατη οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους και το ταμείο.
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη μη αποδοχή των συνταγών του ταμείου σε ορισμένες περιοχές από τα φαρμακεία, υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να πληρώνουν ολόκληρη την αξία των φαρμάκων, με ορατό τον κίνδυνο επέκτασης της κατάστασης σε ολόκληρη την Ελλάδα.
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την έλλειψη προσωπικού στις μονάδες του ταμείου έχει οδηγήσει σε εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας τους συναδέλφους.
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την παντελής ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας του προσωπικού, των ασφαλισμένων και της περιουσίας του ταμείου.
Όλα τα παραπάνω ελλοχεύουν τους εξής επιπλέον κινδύνους όπως:
Τον κίνδυνο της μη λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων για ένα ακόμα καλοκαίρι καθώς και τον κίνδυνο της μη εύρυθμης ή διακοπής λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.
Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ./Δ.Ε.Η. συμμερίζεται τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και πολλές φορές την απελπισία των ασφαλισμένων για την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών με αποκορύφωμα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Ταμείο.
Ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν τις κατάλληλες και άμεσες λύσεις αλλιώς αναπόφευκτα θα προχωρήσει σε σκληρές κινητοποιήσεις και θα δρομολογήσει κύμα αντιδράσεων για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

==============================================
Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης:
Μετατέθηκε για την 1η Μαϊου 2011 η απόφαση για την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων
Η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από 1η Απριλίου 2011 στα Ασφαλιστικά Ταμεία ΟΠΑΔ – ΔΕΗ – ΤΣΑΥ μετατίθεται για την 1η Μαϊου 2011 για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας έναντι των ασφαλισμένων.
Αναμένεται η πραγματοποίηση των γραπτών και προφορικών δεσμεύσεων του χρονοδιαγράμματος πληρωμών εντός του Απριλίου από πλευράς των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση των υπηρεσιών και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Η απόφαση αυτή είναι ομόφωνη.
==============================================
EΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ/ΤΑΥΤΕΚΩ.
ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ -
Κο ΜΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ
ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΤΑΥΤΕΚΩ - Κο ΛΟΦΤΣΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ - Κο ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΠΑΝΤΕΛΗ

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ/ΤΑΥΤΕΚΩ.

Mε την παρούσα επιστολή μας, καταγγέλουμε την απαράδεκτη πορεία που ακολουθεί το ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ/ΤΑΥΤΕΚΩ.
Καθημερινά, ο ΠΑ.Σ.ΥΠ./Δ.Ε.Η. γίνεται δέκτης της αγανάκτησης και πολλές φορές της απελπισίας των ασφαλισμένων για την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών από το ταμείο.
Αναλυτικότερα:
1) Η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις πληρωμές των ιατρικών και νοσοκομειακών δαπανών οδηγεί τους ασφαλισμένους σε μια τριτοκοσμική ταλαιπωρία.
2) Η πρωτοφανής καθυστέρηση απόδοσης των εφάπαξ βοηθημάτων δημιουργεί σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα στους συνταξιούχους.
3) Η έλλειψη ιατρών πανελλαδικά οδηγεί τους ασφαλισμένους σε επιλογές και διεξόδους που δημιουργεί μια βαρύτατη οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους και το ταμείο.
4) Η μη αποδοχή των συνταγών του ταμείου σε ορισμένες περιοχές από τα φαρμακεία, υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να πληρώνουν ολόκληρη την αξία των φαρμάκων, με ορατό τον κίνδυνο επέκτασης της κατάστασης σε ολόκληρη την Ελλάδα.
5) Η έλλειψη προσωπικού στις μονάδες του ταμείου έχει οδηγήσει σε εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας τους συναδέλφους.
6) Η παντελής ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας του προσωπικού, των ασφαλισμένων και της περιουσίας του ταμείου.
Τα παραπάνω συνοδεύονται από:
α) Τον κίνδυνο της μη λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων για ένα ακόμα καλοκαίρι και
β) Τον κίνδυνο της μη εύρυθμης ή διακοπής λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.
Τα παραπάνω προβλήματα συνθέτουν ένα πλαίσιο αποσύνθεσης του ταμείου, απαξίωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, περιορίζουν την πρόνοια και διαχέουν έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους ασφαλισμένους της Δ.Ε.Η.
Η μη άμεση λήψη μέτρων, αναπόφευκτα θα δρομολογήσει κύμα αντιδράσεων των ασφαλισμένων.
Σας καλούμε για δικές σας άμεσες ενέργειες και σχετική ενημέρωσή μας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑ.Σ.ΥΠ./Δ.Ε.Η.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Κοιν.: - ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ. ΔΕΗ ΑΕ - Κο ΖΕΡΒΟ ΑΡΘΟΥΡΟ - ΓΕΝΟΠ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Κο ΓΚΙΚΑ ΝΙΚΗΤ
==============================================
170 υπάλληλοι της ΔΕΗ σε... βουλευτές
Του Χάρη Φλουδόπουλου
Σίγουρα οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που βρίσκονται αποσπασμένοι σε εκτός επιχείρησης υπηρεσίες και γραφεία, δε θα έλυναν το πρόβλημα υποστελέχωσης που παρατηρείται σε αρκετές «μάχιμες» υπηρεσίες, μονάδες και διευθύνσεις. Όμως προκαλεί ενδιαφέρον το γεγονός ότι με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, 170 υπάλληλοι της ΔΕΗ είναι αποσπασμένοι σε εκτός ΔΕΗ υπηρεσίες, κυρίως σε ασφαλιστικά ταμεία αλλά και σε βουλευτικά γραφεία. Το ενδιαφέρον αυξάνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι από τους 170 που δεν δουλεύουν για τη ΔΕΗ, οι 145 συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά από την εταιρεία και μόλις 25 υπάλληλοι πληρώνονται από το φορέα στον οποίο απασχολούνται.
Και για να υπάρχει ακόμη καλύτερη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην επιχείρηση, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα, ένα χρόνο πριν, την άνοιξη του 2009 οι εκτός ΔΕΗ αποσπασμένοι υπάλληλοι ήταν ακόμη περισσότεροι. Συνολικά 252 βρίσκονταν σε άλλες υπηρεσίες και γραφεία και μόνο 50 πληρώνονταν από το φορέα στον οποίο είχαν αποσπαστεί, ενώ 202 πληρώνονταν κανονικά από την εταιρεία.
Στόχος μας είναι να συγκρατήσουμε περαιτέρω το κόστος σε τομείς όπως η υπερωριακή απασχόληση, οι εκτός έδρας δαπάνες, οι εργολαβίες, οι αμοιβές σε τρίτους και οι αποσπασμένοι μισθωτοί, τόνισε μιλώντας στις αρχές της εβδομάδας στους αναλυτές ο επικεφαλής της εταιρείας Α. Ζερβός, ο οποίος «κοστολόγησε» τις συγκεκριμένες περικοπές στα 40 εκατ. ευρώ. Να θυμίσουμε ότι με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, οι μειώσεις μισθών που επιβλήθηκαν από τις δύο νομοθετικές ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ αλλά και ο μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων (2349 εργαζόμενοι) οδήγησαν σε εξοικονόμηση ρεκόρ του μισθολογικού κόστους της ΔΕΗ της τάξης των 300 εκατ. ευρώ.
Προσλήψεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ έχει ζητήσει να προχωρήσει και σε προσλήψεις το 2011 που με βάση τον κανόνα ένας προς πέντε δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 470 άτομα εάν υπολογιστούν οι αποχωρήσεις του 2010. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες απογραφής του προσωπικού και των αναγκών από όλες τις γενικές διευθύνσεις και αναμένεται να ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία η προκήρυξη νέου διαγωνισμού, αίτημα το οποίο θα τεθεί στο ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ζερβός στους αναλυτές, οι προσλήψεις θα αφορούν μεταξύ άλλων και σε νέες ειδικότητες καθώς στόχος είναι να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν καινούρια τμήματα που θα καλύψουν σύγχρονες ανάγκες της ΔΕΗ όπως η διαχείριση κινδύνων, το hedging αλλά και οι συναλλαγές σε ενεργειακές αγορές – χρηματιστήρια.
Πηγή:www.capital.gr
===============================================
ΔΕΗ: Επισημάνσεις για το ετήσιο αντάλλαγμα υπηρεσιών κοινής ωφέλειας
Τις επισημάνσεις κάνουν στελέχη της ΔΕΗ με αφορμή αναφορές ορισμένων ΜΜΕ αλλά και ανταγωνιστών της για τον τρόπο καθορισμού του Ετήσιου Ανταλλάγματος
Το ετήσιο αντάλλαγμα για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) δεν καλύπτει πλήρως τις πρόσθετες δαπάνες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ), σε σχέση με τις αντίστοιχες δαπάνες στο διασυνδεδεμένο σύστημα.
Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι, στη μεθοδολογία που εφαρμόζεται για τον υπολογισμό του Ανταλλάγματος λαμβάνονται υπόψη οι τιμές καυσίμων στη διεθνή αγορά και όχι οι πραγματικές τιμές, που περιλαμβάνουν επιπλέον τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ).
Τα παραπάνω επισημαίνουν στελέχη της ΔΕΗ με αφορμή αναφορές ορισμένων ΜΜΕ αλλά και ανταγωνιστών της για τον τρόπο καθορισμού του Ετήσιου Ανταλλάγματος, που δημιούργησαν εσφαλμένες εντυπώσεις, ότι δήθεν είναι υπερεκτιμημένο.
====================================================
Καυτή πατάτα το 15% της ΔΕΗ στα χέρια της πράσινης Τίνας Σε πολιτική κόντρα που τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξελίσσεται για την κυβέρνηση το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και ιδιαίτερα της ΔΕΗ, καθώς η αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη κατηγορείται ότι «ασκεί προσωπική πολιτική επί του θέματος». Ταυτόχρονα «έχει παρκάρει πολλά θέματα της αρμοδιότητάς της» προκαλώντας «έμφραγμα» στις κυβερνητικές προσπάθειες για την παραγωγή έργου.
Η πρόθεση της κυβέρνησης να πωλήσει ποσοστό 10%-15% της ΔΕΗ, που έφερε στη δημοσιότητα η «Ι» την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε ηχηρές παρεμβάσεις.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και το παρασκήνιο στην Ισοτιμία του Σαββάτου, 2 Απριλίου.
=======================================================
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΣΕΠ/ΔΕΗ
Όπως διαφαίνεται από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. όχι μόνο επαναφέρει το παλιό της σχέδιο για αλλαγή του ωραρίου εργασίας από 07:00-15:00 σε 08:00-16:00 αλλά κι επιδιώκει να φέρει τους εργαζόμενους προ τετελεσμένων γεγονότων.
Για μια ακόμα φορά επισείουν το παλιό, σαθρό επιχείρημα περί υποτιθέμενης «μη τήρησης του ωραρίου», αυτοί ακριβώς που εισπράττουν παχυλότατα επιδόματα ευθύνης για να οργανώσουν την εργασία του προσωπικού και να διασφαλίζουν την τήρηση του ωραρίου, η οποία ασφαλώς και αποτελεί υποχρέωση του προσωπικού.
Τα ερωτήματα και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή τη μεθόδευση είναι πολλά. Η διοίκηση οφείλει να απαντήσει:
Το μέτρο αφορά όλο το προσωπικό ή κάποιες Δ/νσεις όπως «ακούγεται»; Ποιες είναι αυτές και γιατί;
Η ανατροπή του ωραρίου για το σύνολο του προσωπικού μήπως περιλαμβάνεται στο «Έργο: Ανατροπή των Εργασιακών Σχέσεων του Προσωπικού ΔΕΗ» που ανέθεσε η διοίκηση στον οίκο συμβούλων ΚΑΝΤΟΡ; (Ναι.. είναι ο ίδιος «οίκος» που ανέδειξε το 2002 ως Δ/ντή ΑΝΠΟ το «στέλεχος της αγοράς» που δεν είχε ούτε πτυχίο Παν/μίου).
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ γνωρίζει το θέμα; Συμφωνεί ή διαφωνεί; Τι δράσεις προτίθεται να αναλάβει για τη μη αλλαγή του ωραρίου και την προστασία των εργασιακών μας δικαιωμάτων;
Το ωράριο εργασίας είναι ο βασικός πυρήνας με βάση τον οποίο οργανώνει τη ζωή του και τις οικογενειακές του υποχρεώσεις κάθε εργαζόμενος.
Σ’ ένα περιβάλλον δύσκολης καθημερινότητας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, όπου πολύς χρόνος χάνεται στις μετακινήσεις και όπου ο εργαζόμενος δύσκολα θα ωφεληθεί από τη μετατόπιση του ωραρίου κατά μία ώρα, η αλλαγή αυτή θα ανατρέψει τους όρους της ζωής όλης της οικογένειας και ιδιαίτερα των γυναικών συναδέλφων, που θα κληθούν να αναδιοργανώσουν όλη τους τη ζωή.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε κουμπιά, ούτε ξυπνητήρια που μπορεί η εκάστοτε διοίκηση να αλλάζει τους δείκτες τους ανάλογα με τις διαθέσεις ή τις σκοπιμότητές της.
Είναι ανθρώπινα όντα, με ανθρώπινες ανάγκες και υποχρεώσεις που προσπαθούν δουλεύοντας σκληρά και με συρρικνούμενο εισόδημα να ζήσουν μια ανθρώπινη ζωή. Καμιά διοίκηση δεν έχει το δικαίωμα να ανατρέπει ετσιθελικά τη ζωή μας, να τινάζει στον αέρα την οικογένειά μας.
Ειδικά μια διοίκηση που επί των ημερών της πετσοκόπηκαν οι αποδοχές μας και η ικανότητά μας να προσφέρουμε στα παιδιά μας την ανατροφή και τη μόρφωση που τους αξίζει.
Ειδικά σε εποχή που διαδραματίζεται η διάσπαση, η διάλυση και το ξεπούλημα της Επιχείρησης του Ελληνικού Λαού.
Ο ΣΕΠ/ΔΕΗ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των κατοχυρωμένων από ΣΣΕ εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Συμπαρατασσόμαστε με την προσπάθεια των άλλων Πρωτοβάθμιων Σωματείων και καλούμε με τη σειρά μας όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε αγωνιστική συστράτευση για να μην περάσει καμία ανατροπή στις εργασιακές μας σχέσεις. Για να διασφαλίσουμε και να ξανακατακτήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Για να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια και τη ζωή που αξίζει στον εργαζόμενο άνθρωπο.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ
=======================================================
Κόντρες για το ωράριο στη ΔΕΗ


Τους αλλάζουν ωράριο γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν την πιστή τήρησή του.
Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει η ένωση διοικητικού προσωπικού ΕΔΟΠ ΔΕΗ, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν διεργασίες για αλλαγή του ωραρίου (σήμερα είναι 7 -3 και σχεδιάζεται να αλλάξει σε 8-4 ή 9-5) χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος.
Θα περίμενε κανείς η αιτία να αφορά στην καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και του κοινού, όμως όπως αναφέρουν συνδικαλιστικές πηγές η πρόταση για αλλαγή στο ωράριο δε συνοδεύεται από μια τέτοια πρόταση.
Αντίθετα, όπως καταγγέλλει η ΕΔΟΠ ΔΕΗ, η αιτία είναι ότι οι προϊστάμενοι δεν μπορούν να ελέγξουν την έγκαιρη προσέλευση των υπαλλήλων στην 7 το πρωί και για αυτό προτείνουν την αλλαγή
Πηγή:www.capital.gr
==========================================================
Η ελληνική προίκα στο «κάδρο» της Γαλλοϊταλικής κόντρας για την Edison

Όχι μόνο παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον της Edison για τους στόχους που έχουν τεθεί στην ελληνική ενεργειακή αγορά, αλλά επιπρόσθετα τα «ελληνικά» πάγια και project αποτελούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που βρίσκονται στο κάδρο της πολύκροτης γαλλοϊταλικής κόντρας. Μιας κόντρας που όπως όλα δείχνουν θα έχει ως πρώτο θύμα έναν γνώριμο, τον μέχρι σήμερα διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Umberto Quadrino, ο οποίος αντικαθίσταται από γάλλο εκπρόσωπο της EdF, που είναι σήμερα μέλος του Δ.Σ. Η απόφαση της EdF, η οποία μετοχικά έχει το πάνω χέρι στην εταιρεία, είναι αποτέλεσμα της έντασης μεταξύ των μετόχων, που δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για ανανέωση της συμφωνίας μετόχων. Με βάση την αρχική συμφωνία που λήγει το Σεπτέμβριο, αυτή θα έπρεπε να ανανεωθεί έξι μήνες πριν, ωστόσο προ ημερών αποφασίστηκε να αρθεί η ρήτρα και να δοθεί παράταση.
Πίσω από τις διαφωνίες των μετόχων πάντως, θεωρείται ότι βρίσκονται και άλλες αιτίες και κυρίως η αναστάτωση στης γαλλοϊταλικές σχέσεις σε δύο επίπεδα. Το πρώτο αφορά στην πολιτική απέναντι στη Λιβύη και την επιθυμία της ιταλικής πλευράς για πιο «soft» λύση, σε αντίθεση με τους Γάλλους. Το δεύτερο αφορά στις επιθετικές εξαγορές ιταλικών εταιρειών όπως η Bulgari και η Parmalat από τη Luis Vuitton και τη Lactalis αντίστοιχα. Μάλιστα υπάρχει η άποψη πλέον στην Ιταλία ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στη νομοθεσία κατά το πρότυπο της γαλλικής, όπου σε τομείς που θεωρούνται στρατηγικής σημασίας για την οικονομία υπάρχουν περιορισμοί στις δυνατότητες εξαγορών από ξένες εταιρείες. Μάλιστα ο ιταλός υπουργός οικονομίας δήλωσε ότι θα «αντιγραφεί» ο γαλλικός νόμος και θα τον ψηφίσουμε για να δούμε εάν θα υπάρξει αντίρρηση από την Κομισιόν.
Σημειώνεται ότι από διάφορους κύκλους στην Ιταλία προτάθηκε και μια άλλη «επιθετική» απάντηση, δηλαδή να μπουν στο παιχνίδι είτε η Enel είτε η Eni, ωστόσο η πρώτη έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρεται.
Ανεξάρτητα πάντως από το ποιος θα βρίσκεται την επόμενη μέρα ως βασικός μέτοχος πίσω από την Edison, το βέβαιο είναι ότι τα ικανοποιητικά μερίδια και πάγια τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, αποτελούν το πραγματικό μήλο της έριδος πίσω από τη διαμάχη. Και βέβαια η ελληνική παρουσία της εταιρείας (ηλεκτρισμός, ITGI, IGB) έχει στρατηγική σημασία και αξία, μεταξύ των παγίων που αναδεικνύουν την Edison σε πολύφερνη νύφη μεταξύ των Γάλλων και των Ιταλών μνηστήρων.
==================================================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΕΕΝ “ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

====================================================
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. ΚΡΗΤΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρωθήκαν οι εκλογικές διαδικασίες της Ένωσης μάς που διενεργηθήκαν στις 30-3-2011.
Στις εκλογές αυτές έλαβαν μέρος 4 ψηφοδέλτια και η συμμετοχή των εργαζόμενων στις εκλογικές διαδικασίες έφτασε στο 94,1 %.
Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω.
ΔΑΚΕ 60.8 % και λαμβάνει 6 Έδρες
Ενωτικό Ψηφοδέλτιο 30.7 % και λαμβάνει 3 Έδρες
Πατριωτικό Μέτωπο 3.2 % και λαμβάνει 0 Έδρες
Αγωνιστική Κίνηση 3.7 % και λαμβάνει 0 Έδρες
Λευκό 1.6 %
=====================================================
Ειδικότερα για τη ΔΕΗ το πολυτιμότερο από τα «ασημικά» που έχουν βάλει στο μάτι τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα, το υποχθόνιο «μνημόνιο» που έχει υπογράψει και επικαιροποιήσει καθ’ υπαγόρευση η κυβέρνηση, προβλέπει την πλήρη απαξίωση και παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο,με καταστροφικές συνέπειες για το εργαζόμενο,τα λαϊκά στρώματα και την εθνική οικονομία.

=====================================================
Εκλογές Ε.Ε.Τ.Ε.Μ: Κυριακή 3 & Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Εκλογές για την ανάδειξη Κεντρικών και Περιφερειακών Οργάνων Διοίκησης της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 & τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011.
Για την διευκόλυνση των μελών του Νομαρχιακού Τμήματος Κοζάνης –Γρεβενών αποφασίστηκε η διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών και στους δύο Νομούς.
Στο Νομό Κοζάνης οι εκλογικές διαδικασίες θα διεξαχθούν στα γραφεία του Νομαρχιακού Τμήματος Κοζάνης-Γρεβενών, Πλ.Ελευθερίας 7 Κοζάνη.
Στο Νομό Γρεβενών στο Εργατικό Κέντρο Γρεβενών , Εργατικής Πρωτομαγιάς 1 Γρεβενά.
Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. τηλέφωνο 24610-34993.
========================================================
NEA ΔΑΚΕ Σπάρτακος:
Τελικά και οι ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ πωλούνται! - Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να πουλήσει και την ΔΕΗ.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά στην πώληση ποσοστού έως 15 % της ΔΕΗ σε στρατηγικό εταίρο, απευθείας ή μέσω επιλογής του από το χρηματιστήριο και έως του 49% της νέας εταιρίας της Μεταφοράς και της Διανομής με παράλληλη εκχώρηση του Μάνατζμεντ.
Με απλά λόγια. Δίνουν τους λιγνίτες, τα νερά και τα δίκτυα στους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
Οι συνεχείς παλινωδίες της κ. Μπιρμπίλη κατέδειξαν τον τελικό στόχο. Την παραχώρηση της ΔΕΗ στα ξένα οικονομικά συμφέροντα
Σας θυμίζουμε ότι με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ μας την 01/06/2010 λέγαμε: ΄΄Τα λιγνιτικά και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια πωλούνται άμεσα ενώ το δίκτυο διανομής προσχηματικά θα ανήκει στο κράτος μέσω της ΔΕΗ, αλλά θα εξυπηρετεί τους ιδιώτες παραγωγούς΄΄
Το ΚΑΡΤΕΛ της Ενέργειας, με την συμβολή της στενής ομάδας του Γ.Παπανδρέου, των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και την ανοχή των βουλευτών του είναι έτοιμο να αλώσει την ΔΕΗ και την κάθε ωφέλεια των Ελλήνων από την μεγάλη Εθνική εταιρία τους.
Οριστικά πλέον το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό γίνετε είδος εμπορίας, με ταυτόχρονο τριπλασιασμό της τιμής του.
Η περιοχή μας θα πληγεί πολύ και άμεσα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.
Είναι προφανές ότι μας θεωρούν δεδομένους. Σαν εργαζόμενους της ΔΕΗ, σαν συνδικάτα και συνολικά σαν κοινωνία.
Δυστυχώς το δικαίωμα αυτό τους το δίνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ, καθώς και κάποια στελέχη της ηγεσίας της ΔΑΚΕ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους.
Όλοι αυτοί μαζί όσο ήταν αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ, για ελάχιστης αξίας ζητήματα ξεσήκωναν τον τόπο.
Αλήθεια γιατί δεν αντιδρούν τώρα;
Όσοι μας διέψευδαν και προπαγάνδιζαν τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και της κ. Μπιρμπίλη τι έχουν να πουν τώρα; Για το 51% στο δημόσιο, για την μονάδα 5, για την ΒΕΥΗ, για τις προσλήψεις που τελικά δεν έγιναν.
Όσοι γραβατοφορεμένοι τους χειροκροτούσαν στην αίθουσα τέχνης τι έχουν να πουν τώρα;
Όσοι μας λοιδορούσαν στις τηλεοράσεις τι έχουν να πουν τώρα;
Όσοι ΄΄ΔΑΚΙΤΕΣ΄΄ μας κατηγορούσαν όταν τρώγαμε ξύλο από τα ΜΑΤ, για καιροσκοπισμό, εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης και των συναδέλφων, καθώς και για άνευρες πρωτοβουλίες, τι έχουν να πουν τώρα;
Για άλλη μια φορά δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΣ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Ας αντισταθούμε πραγματικά ενάντια στην πολιτική του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και να μην πετάμε μονίμως την μπάλα στην εξέδρα.
Όλος ο κόσμος το ομολογεί. Αν ήταν άλλη κυβέρνηση θα είχε χαλάσει ο τόπος.
Δ.Α.Κ.Ε. – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
=====================================================
Ανακοίνωση ΑΣΣΕ-ΔΕΗ Απεργιακά μέτρα ΕΤΕ-ΔΕΗ
===================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: