Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ο κ. Παπακωνσταντίνου πρότεινε, κατά πληροφορίες, την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και όχι την πώληση πακέτου μετοχών.


Ολοκάθαρη αλήθεια, πήρα στραβό δρόμο και ίσως τα πράγματα να πάνε απ το κακό στο χειρότερο.

============================================
Εάν μπεις στη μάχη με απόλυτη αυτογνωσία ότι μάχεσαι για να προσφέρεις και όχι για να πάρεις, με πίστη σε ένα κοινό και αγνό ιδεώδες, με ορθολογισμό ότι μάχεσαι για το δίκαιο, την Αλήθεια και όχι για το “ίδιον”, τότε έχεις πιάσει έναν αρχέγονο σφυγμό.Τον σφυγμό που κάνει την ανατροπή, που κάνει τα αδύνατα δυνατά, που κάνει τα θαύματα.

========================================
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: «Δε λυγίζουμε-Δεν υποχωρούμε»!

Σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», για την καταγγελία της εκπροσώπου του Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης κυρίου Ρακιντζή, ότι κατά τη χθεσινή επίσκεψη της στα γραφεία της ΔΕΗ της έκλεψαν φάκελο με στοιχεία που είχε συγκεντρώσει για την έρευνα που διεξάγει ο κύριος επιθεωρητής σχετικά με το νόμιμο ή όχι των χρηματοδοτήσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Η εξέλιξη αυτή δεν μας αρέσει καθόλου. Ως συνδικάτο και ως άνθρωποι δεν είμαστε από αυτούς που βλέπουν παντού φαντάσματα και εχθρούς.

Δεν παίρνουμε πάντα την αρνητική και σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων και δεν έχουμε μάθει και δεν θέλουμε να ξιφομαχούμε με ανεμόμυλους.

Η χθεσινή εξέλιξη πιθανά να είναι και προβοκάτσια σε βάρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά γιατί δεν θέλουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να προσβάλλουμε ούτε την κύρια που έκανε την καταγγελία αλλά ούτε τους συναδέλφους μας στους χώρους που κινήθηκε η κύρια εκπρόσωπος του επιθεωρητού.

Στο ενδεχόμενο που η χθεσινή εξέλιξη μπορεί να είναι προβοκάτσια σε αυτούς που την έστησαν για να περάσουν την εικόνα ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θέλει ή ενοχλείτε από τον έλεγχο στεντόρεια τη φωνή στέλνουμε το εξής μήνυμα:

« Το στόμα δεν θα μας το κλείσει κανείς»

«Όσοι επιδιώκουν να κάνουν τις βρομοδουλειές τους σε βάρος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού θα μας βρίσκουν απέναντί».

Ø Λιγνίτη στην τιμή κόστους δεν θα αφήσουμε κανέναν να πάρει.

Ø Τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ δεν θα αφήσουμε να τα αρπάξουν.

Ø Στην μετοχοποίηση και εκχώρηση του management δεν θα συμφωνήσουμε.

Ø Το μνημόνιο όσο κι αν ενοχλεί θα εξακολουθούμε να το αποκαλούμε φέρετρο.





ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ





Όσο για την ουσία του θέματος προς όλους αυτούς που τώρα… μετά από 20 χρόνια θυμήθηκαν την χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ!! που νομιμότατα γίνεται μέσω ΣΣΕ με όλες τις κυβερνήσεις και όλες τις Διοικήσεις έχουμε να πούμε τα εξής.

Επειδή δεν φοβόμαστε και δεν ανησυχούμε για την έρευνα του κυρίου Ρακιντζή γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι υπηρετούμε σε αυτή τη ζωή σας λέμε πως εάν η κυρία που καταγγέλλει ότι έχασε χαρτιά που βοηθούν στην έρευνα του κυρίου Ρακιντζή δεν μπορεί να τα ξαναβρεί (που είναι σίγουρο ότι μπορεί γιατί όπως διαβάσαμε, ότι πήρε από τη ΔΕΗ ήταν φωτοτυπίες) την προσκαλούμε και αυτή και τον κύριο Ρακιντζή πολύ ευχαρίστως να έρθουν στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να τους τα δώσουμε εμείς.

Είναι ευπρόσδεκτοι.

Τέλος ενημερώνουμε ότι εντός ολίγων λεπτών πολυμελής αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το νομικό της σύμβουλο θα επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και τον κύριο Εισαγγελέα προκειμένου να ζητήσει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την περίεργη υπόθεση.





ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

========================================
Απάντηση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε εκπομπή του ΡΣ Σκάϊ
Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 17:50


Σε σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ , στην οποία συνομιλούν οι κ.Α.Πορτοσάλτε και Ν.Υποφάντης, πέραν των απίστευτων υπερβολών και των συκοφαντικών αναφορών κατά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ («στοά») , αναφέρθηκε και ότι το video( «Η επίθεση στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ» ) που αναρτήθηκε χθες στο siteτης Ομοσπονδίας χρηματοδοτήθηκε από τη ΔΕΗ.

Για να μην ταλαιπωρούνται ασκόπως οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι θέλουμε να τους πούμε το εξής:

Στη δύναμη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υπάρχουν συνάδελφοι που γνωρίζουν αρκετά καλά από προγράμματα και εφαρμογές, όπως η επεξεργασία video. Για το συγκεκριμένο video όπως και για άλλα που έχουν γίνει δεν δαπανήθηκε ούτε ένα λεπτό του ευρω. Αυτό όμως θα έπρεπε να το ξέρουν γιατί αρκετές φορές στο παρελθόν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παραχώρησε οπτικό υλικό στο ΣΚΑΙ.

Βέβαια δεν έχουμε την απαίτηση να κατανοήσουν εκεί στο ΣΚΑΙ ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στη ΔΕΗ που αφιερώνουν ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο για να βοηθήσουν το συνδικάτο και να προωθήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, γιατί εκείνοι (στο ΣΚΑΙ) σε κάθε περίπτωση όπου ένας εργαζόμενος διεκδικεί τα δικαιώματά του φροντίζουν να του «κόβουν το βήχα» όπως έγινε πρόσφατα και στην περίπτωση του δημοσιογράφου Α. Χατζηστεφάνου που απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να δεχθεί τη μείωση των αποδοχών του.





===============================================
ΔΕΗ: Νέα αναβολή στο διαγωνισμό της Μεγαλόπολης
του Μιχάλη Καϊταντζίδη


Μετάθεση για έβδομη φορά της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών κατασκευής της λιγντικής μονάδας Πτολεμαίδα 5, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού άνω του 1,3 δισ. ευρώ, η λειτουργία του οποίου θα υποκαταστήσει παλαιές ρυπογόνες λιγντικές μονάδες της ΔΕΗ, ενώ για τους εργαζόμενους στην περιοχή, αποτελεί το στήριγμα που θα συμβάλλει στη διατήρηση της παραγωγής λιγνίτη.
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 20 Απριλίου του 2010, με δημοσίευση στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και ως ημερομηνία κατάθεσης προσφορών ορίστηκε η 1η Σεπτεμβρίου 2010. Από τότε ανακοινώθηκαν 7 αναβολές.
Η τελευταία εχθές, που μεταθέτει την ημερομηνία κατάθεσης προσφορών, από την ερχόμενη Τρίτη 19 Απριλίου, στις 11 Μαΐου.
Η προτελευταία παράταση δόθηκε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η ιαπωνική Hitachi που πρόκειται να συμμετάσχει σε κοινοπραξία, ζήτησε περισσότερο χρόνο, για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες καταστάσεις στη χώρα της λόγω του σεισμού. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο πραγματικός λόγος είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι αντιδρούν στο μοντέλο χρηματοδότησης, προκαταβολών κλπ που προτείνει η ΔΕΗ.
Λόγω δε του υψηλού κόστους του έργου και της αβεβαιότητας που υπάρχει ως προς τα επιτόκια, το χρηματοδοτικό μοντέλο που θα επιλεγεί θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για τον κατασκευαστή.
Πάντως όπως επισημαίνουν euro2day παράγοντες της αγοράς, η κατάθεση προσφοράς για ένα παρόμοιο έργο απαιτεί εργασία τουλάχιστον 9-10 μηνών. Δηλαδή το αρχικό πεντάμηνο που δόθηκε ήταν εξωπραγματικό για την προετοιμασία της προσφοράς.
Ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά την κατασκευή και παράδοση με το κλειδί στο χέρι, μονάδας καύσης λιγνίτη, ισχύος 550-660 μεγαβάτ και με δυνατότητα παροχής τηλεθέρμανσης για 140 μεγαβάτ. Η ΔΕΗ έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή δύο κοινοπραξιών.
Στην πρώτη συμμετέχουν η γαλλική Alstom, η Μέτκα του ομίλου Μυτιληναίου και η Προμηθέας Γκάζ (Γκαζπρόμ-Κοπελούζος). Στη δεύτερη συμμετέχει η γερμανική Babcock, η οποία έχει εξαγοραστεί από την ιαπωνική Ηitachi και η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.
Ο "Σπάρτακος"
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προτελευταία μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών, το σωματείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ο "Σπάρτακος", είχε προειδοποιήσει τη διοίκηση της ΔΕΗ, ότι σε περίπτωση που δεν υπογραφεί η σύμβαση για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 , δεν πρόκειται να υπογραφεί σύμβαση για το φωτοβολταϊκό των 200 μεγαβάτ στην Πτολεμαϊδα.
======================================================
Genop.gr εναντίον «Ρακιντζήδων»
Νέο επεισόδιο στην αναµέτρηση υψηλής τάσης των συνδικαλιστών της ΔΕΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Η απάντηση ήταν άµεση. Στις 08.53 χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ήταν ήδη στον «αέρα» της τηλεόρασης. Το ζήτηµα άλλωστε κρίθηκε ως σοβαρό. Τα ευρήµατα δύο βοηθών του γενικού επιθεωρητή Δηµόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή είχαν χαθεί την προηγούµενη ηµέρα από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη. Ενα νέο επεισόδιο στην αναµέτρηση υψηλής τάσης των συνδικαλιστών της ΔΕΗ µε… το σύµπαν είχε αρχίσει.
Αντικείµενο της έρευνας του επιθεωρητή; Επιχορηγήσεις από τη ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ. Το ύψος των «χορηγιών» διόλου ευκαταφρόνητο. Από το 1999 µέχρι και το 2010 άγγιξαν τα 25,2 εκατ. ευρώ.
«Η εξέλιξη αυτή πραγµατικά δεν µ’ αρέσει καθόλου. Μου µυρίζει προβοκάτσια» δήλωσε σοβαρά, χωρίς τα συνήθη ντεσιµπέλ του, ο κ. Φωτόπουλος. Για να προσθέσει: «Αλλά δεν µπορώ να το πω. Δεν θέλω να προσβάλω την κυρία που έκανε την καταγγελία». Οπου «κυρία» βλέπε τη µία εκ των δύο βοηθών του κ. Ρακιντζή, η οποία υπέβαλε µήνυση κατ’ αγνώστων στο Αστυνοµικό Τµήµα Οµονοίας για την απώλεια του φακέλου µε τα φωτοτυπηµένα αντίγραφα των εγγράφων που είχε συγκεντρώσει µαζί µε τη συνεργάτιδά της.
το αλλο σεναρίο. Ο αρχισυνδικαλιστής είχε ήδη υπόψη του άλλο ένα σενάριο. «Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνηµα πολλές φορές στην ιστορία του έχει βρεθεί αντιµέτωπο µε προβοκάτσιες. Πιθανότατα άλλη µία τέτοια προβοκάτσια είναι αυτή για την οποία κουβεντιάζουµε», θα πει σε µία από τις τηλεφωνικές συνδέσεις κατά τη διάρκεια της οποίας δεν συγκρατήθηκε και ξαναβρήκε τον στεντόρειο τόνο του. Γιατί ούρλιαζε; Γιατί, όπως πάντα, τον έπνιγε το δίκιο.
Οπως τότε που «µπούκαρε» στο γραφείο του Τάκη Αθανασόπουλου, τον Ιούλιο του 2009 και µε φωνή παλλόµενη από ιερά οργή ρώτησε τον εργοδότη του: «Λέγε! Πότε συνεδρίασες (sic) το διοικητικό συµβούλιο;
Πότε το συνεδρίασες χωρίς τους εκπροσώπους των εργαζοµένων;». Το βίντεο - ντοκουµέντο από τη συγκεκριµένη αγωνιστική επέµβαση τείνει να καθιερώσει τον Φωτόπουλο ως διασηµότητα του Διαδικτύου καθώς, έστω και καθυστερηµένα, φιγουράρει σε µπλογκ και facebook.
Σε όποιους ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ θυµίζει συνδικαλιστή άλλων εποχών, µια επίσκεψη στο σάιτ της οργάνωσης θα τους διαψεύσει. Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δίνουν πρώτα τη µάχη στα νέα media και µετά στο πεζοδρόµιο. Πρώτα YouTube και µετά ντουντούκα. Εχουν άλλωστε επίγνωση της δύναµης των νέων όπλων και προειδοποιούν σε δελτίο Τύπου: «Στη δύναµη της ΓΕΝΟΠ / ΔΕΗ υπάρχουν συνάδελφοι που γνωρίζουν αρκετά καλά από προγράµµατα και εφαρµογές, όπως η επεξεργασία video».
Η ταχύτητα των αγωνιστικών αντανακλαστικών αποτελεί την πρώτη αρετή του ισχυρότερου συνδικάτου της χώρας. Οι εκπρόσωποί του έφτασαν χθες το µεσηµέρι µέχρι τη ΓΑΔΑ. Ζήτησαν να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η έρευνα γύρω από την υπόθεση. Δεν αρκούσε ότι έχουν διατυµπανίσει πως οι επιχορηγήσεις αυτές προβλέπονταν από τις συλλογικές συµβάσεις. Ή δόθηκαν ως µπόνους, όπως το 2004, που ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Δηµήτρης Σιούφας αντάµειψε τους συνδικαλιστές για τη συµβολή τους στη λάµψη του ολυµπιακού φωτός.
Το προχθεσινό συµβάν και όσα ακολούθησαν χθες είναι οι τελευταίες (προς το παρόν) σκηνές µιας παράστασης που έχει αρχίσει εδώ και περίπου δύο µήνες. Τότε αποκαλύφθηκε πως από το 2004 και µετά, το συνδικάτο εισπράττει περί τα 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο από την επιχείρηση για ποικίλους λόγους. Οπως «µετακινήσεις των µελών του στο εξωτερικό», «ανάπτυξη κοινωνικών προγραµµάτων» ή «προγράµµατα κοινωνικού και αγροτικού τουρισµού». Ειδικά για τις αγροτουριστικές και λοιπές τουριστικές δραστηριότητες ξοδεύθηκαν τα περισσότερα. Κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ το 2005 και άλλα τόσα το 2006.

Σλόγκαν και... σάουντρακ από ταινία θρίλερ

Η αντεπίθεση στην «επίθεση που δέχονται» θα είναι συνεχής, τονίζουν στη ΓΕΝΟΠ. Από τις 12.27 στο genop.gr εκτός από τη µακροσκελή ανακοίνωση µε τίτλο «∆εν λυγίζουµε, δεν υποχωρούµε» είχε ανέβει και οπτικοακουστικό υλικό.Ενα φιλµάκιµε στιγµιότυπα από πρόσφατεςκινητοποιήσεις, υποβλητικό µουσικό χαλί (σαν σάουντρακ σε ταινία θρίλερ) και σλόγκαν του τύπου «Η επίθεση που δεχόµαστε είναι µεγάλη όσο και τα συµφέροντα που µας πολεµούν. Θα αντισταθούµε». Ο συντάκτης του δελτίου Τύπου παρακάτω συµπληρώνει: «Ως συνδικάτο και ως άνθρωποι δεν είµαστε από αυτούς που βλέπουν παντού φαντάσµατα και εχθρούς». ∆εν είναι όµως εκτός γραµµής». Στησυνέχεια γράφει πως «Το στόµα δεν θα µας το κλείσει κανείς». «Οσοι επιδιώκουν να κάνουν τις βρωµοδουλειές τους εις βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού, θα µας βρίσκουν απέναντι».Στις 15.52 υπήρχε νέα ανάρτηση στο σάιτ. Η ΓΕΝΟΠ είχε επισκεφθεί τη ΓΑ∆Α. Σχεδόν αστραπιαία ανέβηκε και το βιντεάκι µε τις δηλώσεις του προέδρου, όπου ξεκαθαρίζει, ενοχληµένος, ότι µίλησε «για πιθανότητα προβοκάτσιας» καιδιαβεβαιώνει ότισέβεται τονκ. Ρακιντζή. «Είµαστε στη διάθεσήτου για οποιοδήποτε χαρτί δεν µπορεί να βρει από τη διοίκηση».Οποιος ανατρέξει στο δελτίο Τύπου πουείχε εκδώσει ηΓΕΝΟΠ τέσσερις ηµέρες πριν, διαπιστώνει τη διάθεση συνεργασίας µε τον επιθεωρητή: «ΕκατόΡακιντζήδες ναβάλετε, το στόµα δεν θα µας το κλείσετε», έγραφε.
==========================================================
«Κληρώνει» για ΔΕΗ και ΟΤΕ
Ο Πρωθυπουργός αποφασίζει για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση
Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου θα λάβει τις επόμενες ημέρες τις τελικές αποφάσεις για το πώς και το πότε θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω αποκρατικοποίηση στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε ήδη στον πρωθυπουργό (τον οποίο συνάντησε και την Τρίτη) την εισήγηση του οικονομικού επιτελείου για τις δυο εταιρείες ύστερα από συνεννόηση με το αρμόδιο Γραμματέα κ. Γ. Χριστοδουλάκη.
Παρά τις χαμηλές αποτιμήσεις που επικρατούν στη αγορά για τις συμμετοχές του Δημοσίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμο το σχέδιο πώλησης επιπλέον ποσοστού 10% του ΟΤΕ στη γερμανική Deutsche Telekom, υπό το βάρος και των πιέσεων της τρόικας.
H εισήγηση είναι να διατεθεί στους Γερμανούς το 10% των μετοχών σε τιμή που θα διαμορφωθεί από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής τον τελευταίο μήνα συν ένα υπερτίμημα 15%. Εκτιμάται ότι Δημόσιο θα μπορέσει να 400 εκατ. ευρώ.
Το ζήτημα της ΔΕΗ είναι πιο σύνθετο, με δεδομένες τις πιέσεις της τρόικας για εκποίηση λιγνιτικών μονάδων και την ισχυρή συνδικαλιστική αντίσταση από την οργάνωση ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η οποία απειλεί με «πόλεμο» αν επιχειρηθεί πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.
Η συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ είναι 51%, επομένως η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔEH είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα με δεδομένη τη πάγια θέση της κυβέρνησης για δημόσιο έλεγχο των υποδομών στρατηγικής σημασίας.
Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Tίνα Mπιρμπίλη έχει εκφράσει ανοιχτά τη θέση της υπέρ διατήρησης της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ στο 51%. Από την άλλη πλευρά ο κ. Παπακωνσταντίνου πρότεινε, κατά πληροφορίες, την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και όχι την πώληση πακέτου μετοχών.
==========================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: