Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η ΔΕΗ έχει να κάνει επενδύσεις από τότε που έπαυσε να είναι διαχειριστής των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Η ΔΕΗ έχει να κάνει επενδύσεις από τότε που έπαυσε να είναι διαχειριστής των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους και πρώτα απ' όλα για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Με πρόσχημα το χρέος, η ΔΕΗ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ξεπουλήματος. Διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι ήδη διαγκωνίζονται σκληρά για το ποιος θα αρπάξει το μεγαλύτερο κομμάτι από ότι έχει απομείνει στα πεδία λιγνίτη, στις παραγωγικές μονάδες, τα δίκτυα μεταφοράς κλπ. οι συνέπειες είναι οδυνηρές και για τον ελληνικό λαό και για την ελληνική οικονομία και για τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στη ΔΕΗ.Η πατρίδα οδηγείται σε ενεργειακή εξάρτηση. Η ΔΕΗ έχει να κάνει επενδύσεις από τότε που σταμάτησαν να αποδίδονται στη ΔEH τα ποσοστά ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων . Η ΔΕΗ έχει να κάνει επενδύσεις από τότε που έπαυσε να είναι διαχειριστής των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η ΔΕΗ έχει να κάνει επενδύσεις από τότε που δεν παρακρατεί και αξιοποιεί κατά το δοκούν τις εισφορές που θα πρέπει να καταβάλει για ασφάλιση. Από το σημείο αυτό και μετά σταματά η άτοκη χρηματοδότηση για την επιχείρηση. Από το σημείο αυτό και μετά σταματά η ανάπτυξη της επιχείρησης. Οι τότε της ΓΕΝΟΠ απεμπόλησαν τη θέση για ''καμιά μετοχή της ΔΕΗ σε ιδιώτες'' ,ξεπούλησαν την τεράστιας υποχρέωση της ΔΕΗ προς το ασφαλιστικό μας ταμείο, που ξεπερνούσε σε αξία το ενεργητικό της. Πρέπει τώρα να διεκδικήσουμε την περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα και τον έλεγχο της ΔΕΗ. Δεν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που τόσα προσέφεραν στον τόπο να μη έχουν κάλυψη από τον ασφαλιστικό τους φορέα .Να μην παίρνουν σύνταξη να μην παίρνουν εφάπαξ.

Την Πέμπτη η ΓΕΝΟΠ ανακοινώνει τις θέσεις της κατά της πώλησης μεριδίου μετοχών από το Δημόσιο καθώς και, πιθανότατα, πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων.
agiosdim
===================
Σταματά τη χορήγηση φαρμάκων για συγκεκριμένα ταμεία ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης από 1η Μαίου 2011 υποχρεώνεται να σταματήσει να εκτελεί τις συνταγές των αφαλιστικών ταμείων ΔΕΗ (τηλ. 2105273905), ΠΕΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ (τηλ. 2461026172), ΠΕΚΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (τηλ. 2463028617) και ΤΣΑΥ (τηλ. 2108831777/8835604/8229274)
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, τα παραπάνω ασφαλιστικά ταμεία δεν πληρώνουν τα φάρμακα των ασφαλισμένων τους. Η αναστολή της πίστωσης θα ισχύσει και για τον ΟΠΕΑΔ από 01/06/2011 αν δεν δώσει λύση στις γραφειοκρατικές του δυσλειτουργίες
.
==================================
ΚΚΕ: «Έγκλημα» η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

«Έγκλημα» με πολλαπλές σοβαρές συνέπειες για το λαό, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και το περιβάλλον χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα, «το έγκλημα συντελείται εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της απελευθέρωσης της ενέργειας και την προωθούν μαζί με την ΕΕ. Οι μεγάλοι ωφελημένοι είναι τα ελληνικά και ξένα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια».

Καταλογίζει ακόμη ευθύνες και στη πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σημειώνοντας πως «οι εκεί παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ μεθοδευμένα απεμπόλησαν τη θέση για ''καμιά μετοχή της ΔΕΗ σε ιδιώτες'' με διάφορες δικαιολογίες και τεχνάσματα».

Αναφερόμενο στο νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κυβέρνησης και τρόικας, το Κομμουνιστικό Κόμμα υποστηρίζει ότι «με πρόσχημα την αντιμετώπιση του χρέους, η ΔΕΗ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ξεπουλήματος. Διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι ήδη διαγκωνίζονται σκληρά για το ποιος θα αρπάξει το μεγαλύτερο κομμάτι από ό,τι έχει απομείνει στα πεδία λιγνίτη, στις παραγωγικές μονάδες, τα δίκτυα μεταφοράς κλπ. Αυτή η σκληρή σύγκρουση αναπαράγεται σε επίπεδο κυβέρνησης και κομμάτων και εκδηλώνεται με διαφωνίες που αφορούν τον τρόπο και τη μορφή που θα γίνει η εκποίηση. Αποτελεί καθαρή απάτη το δίλλημα: Πλήρως ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ ή μερικώς, υπό δημόσιο έλεγχο ή χωρίς».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «με όποια μορφή και αν προωθείται η ιδιωτικοποίηση και ιδιωτικοοικονομική λειτουργία της, με 0%, 33% ή 51% συμμετοχή του δημοσίου, οι συνέπειες είναι οδυνηρές και για το λαό και για τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στη ΔΕΗ. Τα τιμολόγιά της για τα λαϊκά νοικοκυριά θα συνεχίσουν την ξέφρενη άνοδό τους. Ο διαχωρισμός και η διαχείριση των δικτύων μεταφοράς και διανομής με γνώμονα το κέρδος θα φέρει ακόμα πιο πλημμελή συντήρηση των δικτύων που αφορούν την τροφοδοσία των πόλεων και των χωριών, ενώ ο λαός θα πληρώνει τα δίκτυα που θα τροφοδοτούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η παράδοση των λιγνιτικών μονάδων στο κεφάλαιο θα αυξήσει την ανεργία και θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το περιβάλλον. Μεγάλους κινδύνους θα έχει και η ιδιωτικοποίηση των υδροηλεκτρικών έργων τόσο στην ύδρευση, όσο και στην άρδευση».

Θέση του ΚΚΕ είναι «καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, καμιά αποδοχή της πολιτικής της απελευθέρωσης της ενέργειας».

«Η λύση προς όφελος των εργαζομένων και της χώρας είναι μια: ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη σε μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και οικονομία», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

============================================


=============================================
ΔΕΗ: Διεκδίκηση του ελέγχου της από τους εργαζόμενους Ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες στο μέτωπο της ΔΕΗ, καθώς οι περίπου 25.000 εργαζόμενοι και οι 35.000 συνταξιούχοι της επιχείρησης, προχωρούν σε μαζικές αγωγές κατά του δημοσίου.

Βασική αντίληψη της κίνησης αυτής, είναι ότι η ΔΕΗ έχει επενδύσει σε ποσοστό της τάξης του 90% των παγίων της, ασφαλιστικές εισφορές που έχουν κρατηθεί από τους ίδιους. Καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τους ανήκει ο έλεγχος της επιχείρησης, διεκδικούν την περιουσία του ασφαλιστικού τους φορέα και τον έλεγχο της ΔΕΗ. Το συνολικό ποσό των διεκδικήσεων αγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, με σημερινή αξία παγίων13,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η χαμηλή αποτίμηση της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο, δεν θα φέρει πάνω από 430 εκατομμύρια στο δημόσιο, αν πωληθεί το17% των μετοχών του.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, δήλωσε ότι ζητά από το ΣΔΟΕ να ερευνήσει όχι μόνο τραπεζικούς λογαριασμούς συνδικαλιστών αλλά και το πόθεν έσχες, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας αρχίσουν πρώτα από μένα».
Επίσης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης, ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και άλλων σωματείων.
Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει προγραμματίσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου. Για το θέμα της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ και της εισόδου ιδιωτών στο λιγνίτη, για τα οποία αντιδρά η ΓΕΝΟΠ, το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: ΝΕΤ
===================================
Η ΔΕΗ στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Παπακωνσταντίνου - Τ. ΜπιρμπίληΤο ζήτημα της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας συζήτησαν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη σε συνάντηση που είχαν.
Την Πέμπτη η ΓΕΝΟΠ ανακοινώνει τις θέσεις της κατά της πώλησης μεριδίου μετοχών από το Δημόσιο καθώς και, πιθανότατα, πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει σε πώληση "πακέτου" έως 17% των μετοχών της ΔΕΗ, το 2012, με διατήρηση όμως του δημοσίου ελέγχου και του μάνατζμεντ.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και η πρόβλεψη για ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ ΔΕΗ και τρίτων εταιρειών, προκειμένου οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ να αποκτήσουν πρόσβαση στο 40% της λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος.

Η θέση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως την έχει εκφράσει η κ. Μπιρμπίλη είναι ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν ταυτόχρονα και οι δύο διαδικασίες (παραχώρηση λιγνιτικής παραγωγής και μετοχοποίηση), καθώς η παραχώρηση λιγνιτικής παραγωγής θα οδηγήσει μείωση της αξίας της μετοχής και της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
=============================
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις επιχορηγήσεις στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τις αντιδράσεις
21/04/11
Αποτελούν μέγιστη υποκρισία οι αντιδράσεις που προέρχονται από την κυβέρνηση τα άλλα κόμματα και τους μηχανισμούς του συστήματος, που παριστάνουν τους έκπληκτους και τους οργισμένους με τη συστηματική χρηματοδότηση - δανειοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της ΔΕΗ, ειδικά την περίοδο που μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρία και άρχισε η ιδιωτικοποίησή της. Όλοι αυτοί γνώριζαν, γνωρίζουν και ευθύνονται για την πολύμορφη συνδιαλλαγή που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστών, του κράτους και της ΕΕ με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα στελέχη που εκφράζουν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, προκειμένου να βάζουν πλάτη ή να ανέχονται αντεργατικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, να διαμορφώνουν τους όρους για ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Τώρα το δήθεν ενδιαφέρον τους για την εξυγίανση είναι ύποπτο και σχετίζεται με τα αντιδραστικά σχέδια του ξεπουλήματος ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο από τις πρώην ΔΕΚΟ. Σχετίζεται με τον άγριο τσακωμό μεταξύ επιχειρηματιών για το ποιος θα αρπάξει τα περισσότερα «φιλέτα».
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και συνολικότερα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να εκτιμήσουν πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ και οι δυνάμεις του στο συνδικαλιστικό κίνημα, που έγκαιρα είχαν διαχωρίσει τη θέση τους και είχαν καταγγείλει τον εκφυλιστικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη φθορά συνειδήσεων και στην υποταγή των συμφερόντων των εργαζομένων στα σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους.
===================================
Π. Κουκουλόπουλος: «Βαδίζουμε ολοταχώς σε ενεργειακή εξάρτηση της χώρας».

Την έντονη ανησυχία του ότι η χώρα μας βαδίζει ολοταχώς σε ενεργειακή εξάρτηση αν δεν αλλάξει άμεσα ο ενεργειακός της σχεδιασμός, τον οποίο είχε ετοιμάσει η προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ., εξέφρασε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος.
Μιλώντας σήμερα το πρωί ο βουλευτής στο Ρ/Σ Αθήνα 9.84 και το δημοσιογράφο κ. Πάϊκο, αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, είπε: «Το θέμα της ΔΕΗ δεν θα πρέπει κανείς να το δει αποσπασματικά και να το εξετάσει μόνο από μια πλευρά. Αυτό φυσικά προϋποθέτει μια σοβαρή συζήτηση γύρω από τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, η οποία δυστυχώς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Υπάρχουν όμως ορισμένα σημαντικά και καθοριστικά στοιχεία τα οποία δεν θα πρέπει κανείς να αγνοήσει αλλά και ούτε να προσπεράσει.
Η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς σε ενεργειακή εξάρτηση, καθώς δεν έχει τροποποιηθεί ο ενεργειακός σχεδιασμός που ετοίμασε και εφήρμοσε η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αν συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας θα βρεθεί εξαρτημένη ενεργειακά μετά τον τελευταίο πόλεμο!

Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό και η ΔΕΗ κινδυνεύει να μετατραπεί σε μερικά χρόνια σε έναν ¨νέο ΟΣΕ¨. Μπορεί σήμερα να γίνεται πολύς λόγος για το μισθολογικό κόστος της Επιχείρησης, αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι ότι η ίδια έχει να κάνει επενδύσεις που θα βελτίωναν τη θέση της στον ενεργειακό χάρτη και θα μεγέθυναν την αξία της, εδώ και δέκα χρόνια.

Πολύ απλά δεν άσκησε το δικαίωμα που της έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στην αντικατάσταση παλαιών και ασύμφορων μονάδων, οι οποίες τις εξασφαλίζουν μεν σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της παραγώμενης ενέργειας, αλλά έχει προδιαγραφεί ήδη το τέλος τους, το οποίο δεν είναι και τόσο μακριά.

Η σημερινή Κυβέρνηση έχει βέβαια προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή μιας νέας Μονάδας, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, γνωστής και ως ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5, ο οποίος δυστυχώς καρκινοβατεί επί 8 μήνες και πάει από αναβολή σε αναβολή.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στην αλλαγή του ενεργειακού μας σχεδιασμού και μέσα από μια σοβαρή και τεκμηριωμένη κουβέντα να δούμε όλα τα πιθανά σενάρια, ένα απ΄ τα οποία μπορεί να είναι και η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή που θα ενδυναμώσει τη θέση της ΔΕΗ στο χώρο της ενέργειας.

Τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και έναν άλλο παράγοντα, ιδιαίτερα κρίσιμο και σημαντικό για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Η ενεργειακή εξάρτηση, μέσω και της απαξίωσης της ΔΕΗ, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην εκτόξευση της τιμής της κιλοβατώρας, κάτι το οποίο έχει συμβεί σε όλες τις χώρες, όπου υπήρξαν ανάλογες εξελίξεις».

27/04/2011 12:38www.kozan.gr
===================================
ΠΑΜΕ : Οι εργαζόμενοι να ξεκαθαρίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα από την Πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές του

Με αφορμή το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή που αναφέρεται στις παχυλές χρηματοδοτήσεις της Διοίκησης της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, ύψους 31,3 εκατομμυρίων ευρώ από το 1999 – 2010 έχει σημειωθεί από πολλές πλευρές κουρνιαχτός υποκρισίας και ηθικολογίας. Λες και δεν είναι πασίγνωστο ότι τα μονοπώλια, το κράτος και η ΕΕ που τα υπηρετούν δεν τσιγκουνεύονται τα χρήματα, όταν αυτά προορίζονται για την ισχυροποίηση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν τα Συνδικάτα με τους στόχους της άρχουσας τάξης και να διασφαλιστεί η γραμμή της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.
Στον άξονα αυτό, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι Διοικήσεις της ΔΕΗ πρωτοστατούσαν στις συναλλαγές με τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και στη βάση αυτή φρόντιζαν και φροντίζουν να παρέχουν πλουσιοπάροχα προνόμια στη συνδικαλιστική ελίτ των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομης Παρέμβασης για να προωθούνται χωρίς εμπόδια οι πολιτικές ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τα υπέρογκα τιμολόγια, κλπ.
Οι ταξικές δυνάμεις που ανήκουν στο ΠΑΜΕ στο χώρο της ΔΕΗ ούτε μια στιγμή δε σταμάτησαν να καταγγέλλουν τα φαινόμενα εξαγοράς και παρασιτισμού που συντελούσαν σε αγαστή συνεργασία οι κυβερνήσεις, τα μονοπώλια κι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.
Χωρίς ταλαντεύσεις και με όρους ταξικής αναμέτρησης βρίσκονται σε μόνιμη αντιπαράθεση με τη γραμμή των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών και τις διαπλοκές τους με κυβερνήσεις κι εργοδοσίες, σχέσεις που γεννούν αυτά τα φαινόμενα.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα παπαγαλάκια των αστικών ΜΜΕ, οι οποίοι για καμία κάθαρση και για καμία διαφάνεια δεν κόπτονται. Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής να έρθουν στην επιφάνεια τέτοιου είδους καταστάσεις, έχει σα σκοπό να διευκολύνει την προπαγάνδα της κυβέρνησης, η οποία κατασυκοφαντεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, προκειμένου η πλήρης εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρενέργειας να πραγματοποιηθεί με τις ελάχιστες λαϊκές αντιδράσεις.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν σ’ αυτό, να το δυναμώσουν και να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις για να μην παραδοθεί ολοκληρωτικά η ΔΕΗ στα μονοπωλιακά συμφέροντα, για να περάσει η ΔΕΗ στην υπηρεσία του λαού.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να ξεκαθαρίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα από την Πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές του.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

=============================================
Ψήφισμα Εργαζομένων ΧΙΟΥ
….θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στα παιδιά μας γιατί είμαστε η γενιά που επί των ημερών μας ξεπουλήθηκε η Ελλάδα.

================================================


ΚΚΕ: Η λύση προς όφελος των εργαζομένων και της χώρας είναι μία: ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη σε μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και οικονομία. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους και πρώτα απ' όλα για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Η πορεία παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση με το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής». Αυτή η πορεία αποδεικνύεται ένα έγκλημα το οποίο έχει πολλαπλές σοβαρές συνέπειες για το λαό, τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και το περιβάλλον, που συντελείται εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε όφελος των μονοπωλίων. Σοβαρές και διαχρονικές ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, που απεμπόλησε τη θέση για «καμιά μετοχή της ΔΕΗ σε ιδιώτες». Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και συνολικότερα της χώρας πρέπει να βγάλουν επειγόντως συμπεράσματα, να εκτιμήσουν πόσο δίκιο είχε το ΚΚΕ και για την επίμονη θέση του: Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, καμιά αποδοχή της πολιτικής της απελευθέρωσης της Ενέργειας.

========================================
78 τεχνίτες - υπάλληλοι σε 100 υπηρεσίες της ΔΕΗ
Αιτήσεις σε ΑΗΣ και υποκαταστήματα


Στην πρόσληψη 78 εποχικών υπαλλήλων προχωρούν έντεκα υπηρεσίες της ΔΕΗ σε εννέα περιοχές της χώρας, καθώς πριν από λίγες ημέρες το ΑΣΕΠ ενέκρινε 43 νέες θέσεις εποχικού προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Την έγκριση της ανεξάρτητης αρχής απέσπασαν οι ακόλουθοι φορείς:
- ΔΕΗ Δωδεκανήσου
Στην Αστυπάλαια, την Κάλυμνο, την Κω, τη Λέρο, τη Νίσυρο και την Πάτμο κατανέμονται οι εννέα νέες θέσεις εποχικού προσωπικού που ενέκρινε το ΑΣΕΠ. Η πλειονότητα των θέσεων -τέσσερις συνολικά- αφορά τη ΔΕΗ Κω, όπου θα προσληφθούν τρεις Υπάλληλοι Γραφείου ΔΕ και ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ. Στη ΔΕΗ Καλύμνου τη θέση θα καταλάβει ένας Υπάλληλος Γραφείου ΔΕ, ενώ στις υπηρεσίες της επιχείρησης στην Αστυπάλαια, τη Λέρο, τη Νίσυρο και την Πάτμο κατανέμεται από μία θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη Εναερίων και Υπογείων Δικτύων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22420 22215.
- ΑΗΣ Μελίτης
Δεκαοκτώ θέσεις εγκρίθηκαν στον ΗΣ, εκ των οποίων 17 για Μηχανοτεχνίτες ΔΕ και μία για Μηχανικό ΠΕ ως Τεχνικό Ασφαλείας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 23850 56212.
- Διεύθυνση Νέων Εργων Μεταφοράς Αρκαδίας
Από τις 16 θέσεις που ενέκρινε η αρχή για τις ανάγκες της Διεύθυνσης, 15 κατανέμονται στην ειδικότητα ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων και μία στη ΔΕ Χειριστών Η/Υ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27910 27061.
Οσο για την εξέλιξη των ήδη εγκεκριμένων προκηρύξεων, αιτήσεις υποβάλλονται σε τρεις υπηρεσίες, ενώ για τις υπόλοιπες οι προθεσμίες ξεκινούν μετά το Πάσχα και μέσα στον Μάιο.
- ΑΗΣ Κερατέας Λαυρίου
Αύριο, 27 Απριλίου, λήγει η προθεσμία για αιτήσεις στον ΑΗΣ Κερατέας για τρεις θέσεις Χειριστών Η/Υ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22920 64335.
- ΔΕΗ Κορίνθου
Μόλις ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις δύο θέσεις για Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων κατηγορίας ΔΕ προκήρυξε η ΔΕΗ Κορινθίας. Μία εκ των θέσεων αντιστοιχεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Κόρινθο, ενώ η άλλη κατανέμεται στη ΔΕΗ Ξυλοκάστρου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27410 23414.
- ΑΗΣ Ρόδου
Μόλις ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό του ΑΗΣ για τέσσερις θέσεις εποχικού προσωπικού. Δύο θέσεις κατανέμονται στην ειδικότητα ΔΕ Μηχανοτεχνιτών και από μία στις ειδικότητες ΔΕ Μηχανοτεχνιτών ΜΕΚ και ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22410 41437.
- ΔΕΗ Ρόδου
Από τις 11 Μαΐου και για δέκα ημέρες θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των υποψηφίων για 18 θέσεις εποχικών υπαλλήλων στην Κεντρική Υπηρεσία, το Πρακτορείο Καρπάθου και τα Υποπρακτορεία Μεγίστης, Τήλου και Χάλκης. Στη ΔΕΗ Ρόδου θα καλυφθούν έξι θέσεις Ηλεκτροτεχνιτών Εναερίων και Υπογείων Δικτύων ΔΕ, τέσσερις θέσεις Υπαλλήλων Γραφείου ΔΕ και δύο θέσεις Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ. Στο Πρακτορείο Καρπάθου, οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν είναι οι ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Εναερίων και Υπογείων Δικτύων ΔΕ (δύο θέσεις) και ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου (μία θέση).
Στα Υποπρακτορεία Μεγίστης, Τήλου και Χάλκης θα καλυφθεί από μία θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη Εναερίων και Υπογείων Δικτύων ΔΕ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22410 78590.
- Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου
Μετά το Πάσχα θα καθοριστεί η προθεσμία για αιτήσεις στη Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου της ΔΕΗ. Τη θέση θα καταλάβει ένας Φύλακας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην Περιφερειακή Αποθήκη Κορίνθου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610 366526.
- Διεύθυνση Μελετών Κατασκευών ΘΗΕ
Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό του φορέα για μία θέση Τραπεζοκόμου ΥΕ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 8212691.
- ΔΕΗ Ιωαννίνων
Τον καθορισμό της προθεσμίας για αιτήσεις αναμένουν οι ενδιαφερόμενοι για μία θέση της ειδικότητας ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου που θα καλύψει ο φορέας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26510 78646.
=========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: