Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Euro2day.gr ξύλινες λασπολογίες.

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου
Μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα καταθέσει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Σε δήλωσή του στο "Σκάι", ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Νίκος Φωτόπουλος αναφέρει ότι η μήνυση θα κατατεθεί γιατί ο υπουργός δεν τήρησε τη υπόσχεσή του για την καταβολή από το κράτος των απαιτούμενων κονδυλίων προκειμένου να λειτουργήσει το ταμείο ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ.
Στο μεταξύ, το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και τους δημοσιογράφους που αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια την περασμένη εβδομάδα, στοχοποιεί για άλλη μια φορά η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με αφορμή το πόρισμα του για την χρηματοδότηση του συνδικάτου με 30 εκατ. ευρώ από την ΔΕΗ.
Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι με το επίμαχο πόρισμα, το όποιο ακόμα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα, θα ασκηθούν πιέσεις στην ΓΕΝΟΠ για να μην αντιδρά στα όσα διαδραματίζονται στην αγορά ενέργειας.
=======================================
Το… Παράσημο της ΓΕΝΟΠ στο Euro2day.gr

του Γιώργου Παπανικολάου
Περίοπτη θέση σε ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ, που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής, είχε το Εuro2day.gr., με αστήρικτους χαρακτηρισμούς εναντίον μας αλλά και χωρίς ούτε μία κουβέντα για την… ταμπακέρα.
Οι κύριοι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχουν φαίνεται θυμώσει που φέρνουμε στη δημοσιότητα διάφορα ΓΕΓΟΝΟΤΑ τα οποία την εκθέτουν στα μάτια της κοινωνίας, φωτίζοντας ταυτόχρονα όλες τις πτυχές της αγαστής συνδιοίκησης που έχει επιβάλει στη ΔΕΗ… διαχρονικά.
Δεν εξηγείται αλλιώς το μένος της τελευταίας ανακοίνωσής τους, σύμφωνα με την οποία τα δημοσιεύματά μας έχουν στόχο να κάνουν την περήφανη ΓΕΝΟΠ "να περάσει από τον πάγκο"(!) ή να... συνετιστεί προς όφελος ισχυρών συμφερόντων.
Στην ίδια ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για "πληρωμένους κονδυλοφόρους", για Μέσα που είναι στην "ίδια γραμμή" με αυτήν των... αφεντικών της χώρας και των νταβατζήδων "της Επιχείρησης του ελληνικού λαού" (σ.σ.: Η ΔΕΗ είναι αυτή, για όσους δεν το… κατάλαβαν).
Κι αφού παραθέτει σχόλιο της στήλης για το πόρισμα Ρακιντζή, καταλήγει αναφερομένη στο Euro2day.gr: "Καμαρώστε τους! Ούτε να κρυφτούν δεν ξέρουν… Κύριοι, μην κουράζεστε, ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΟΔΙΟ.
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ" (σ.σ.: κεφαλαία, πεζά και σημεία στίξης όπως στο πρωτότυπο).
Κατόπιν αυτών, οφείλουμε κι εμείς να ενημερώσουμε την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ για το πώς βλέπουμε συνολικά την όλη υπόθεση:
-Πρώτον, η ακατάσχετη μπαρουφολογία και λασπολογία ουδόλως μας εντυπωσιάζει. Την ίδια καραμέλα πιπιλάτε γενικώς κι ο σεβασμός που έχετε ακόμη και για θεσμικούς παράγοντες όπως ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (χαρακτηριστικό το απόσπασμα "εκατό Ρακιντζήδες να βάλετε, το στόμα δεν θα μας το κλείσετε") απλώς δείχνει το επίπεδο ορισμένων από εσάς.
-Δεύτερον, εδώ στο Euro2day.gr θεωρούμε "παράσημο" τη γεμάτη περιφρόνηση και λάσπη αναφορά σας στο site. Τέτοιου είδους κινήσεις απλώς σας εκθέτουν ακόμη περισσότερο στην κοινωνία και στα απλά σας μέλη, ενώ ευτελίζουν την έννοια του υγιούς συνδικαλισμού. Και δείχνουν ότι κάνουμε καλά τη δημοσιογραφική δουλειά μας.
-Τρίτον, εξακολουθείτε να αποφεύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι την… ταμπακέρα. Πράγματι, το Euro2day.gr το τελευταίο διάστημα αποκάλυψε σε όλο της το μεγαλείο τη "στενή σχέση" αλληλοεξάρτησης που αναπτύσσετε διαχρονικά με την εκάστοτε πολιτική και διοικητική ηγεσία της ΔΕΗ. Μια σχέση που συνεχίζεται και σήμερα με τον κ. Ζερβό και την υπουργό κ. Μπιρμπίλη.
Πράγματι, το Εuro2day.gr ήταν εκείνο που έφερε στο φως με αδιάσειστα ΣΤΟΙΧΕΙΑ τα εκατομμύρια που λάμβανε και λαμβάνει η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, ακόμη και για τα… ταξιδάκια σας "για σύσφιγξη" σχέσεων με άλλες οργανώσεις στο εξωτερικό, ακόμη και για δήθεν μελέτες που ποτέ δεν έγιναν και πολλά άλλα.
Ούτε είναι τυχαίο ότι με το συγκεκριμένο θέμα που αποκαλύψαμε ασχολήθηκε στη συνέχεια πολύ μεγάλη μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και προκλήθηκε σάλος (με αποτέλεσμα να το ερευνά ο κ. Ρακιντζής).
Πράγματι, και πάλι το Euro2day.gr έφερε στην επικαιρότητα το… δωράκι που σας έκανε η ΔΕΗ με την κ. Μπιρμπίλη, το προηγούμενο έτος, όταν από τη μία κόπηκαν μεν στους εργαζομένους της ΔΕΗ όσα προέβλεπε ο νόμος 3383/2010 για τις απολαβές ΟΛΩΝ των εργαζομένων του δημόσιου τομέα (και του ευρύτερου) κι από την άλλη ειδικά εσείς πήρατε σχεδόν 100 εκατ. ευρώ για το ταμείο σας, γεγονός που συνιστά άνιση μεταχείριση εκ μέρους του κράτους σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους.
Κι ακόμη, μόλις χθες το Euro2day επισήμανε ότι υπάρχει ειδική παροχή εκ μέρους της ΔΕΗ (της… Επιχείρησης του ελληνικού λαού, όπως την αποκαλεί η ΓΕΝΟΠ) για τους συνταξιούχους της ΓΕΝΟΠ, ώστε να λαμβάνουν ηλεκτροδότηση με μειωμένες τιμές. Τι ποσό κατέγραψε ως υποχρέωση η ΔΕΗ με βάση την παρούσα αξία των μελλοντικών υποχρεώσεων; Μόλις… 240 εκατ. ευρώ.
Αντιλαμβανόμαστε τη δεινή θέση σας, κ. Φωτόπουλε, πρόεδρε της ΓΕΝΟΠ. Είναι πολύ δυσάρεστο να μαθαίνει όλα αυτά τα στοιχεία ο ελληνικός λαός για την επιχείρησή ΤΟΥ, όπως εσείς ο ίδιος την αποκαλείτε.
Να σας ενημερώσουμε τέλος, κ. Φωτόπουλε, μια και φαίνεται να το έχετε ξεχάσει, ότι εσάς ΔΕΝ σας εξέλεξε κανένας ελληνικός λαός για να τον εκπροσωπείτε και να προστατεύετε δήθεν τα συμφέροντά του.
Είστε επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, είστε συνδικαλιστής σε μια ισχυρή οργάνωση, που εμείς αποκαλύπτουμε ΠΟΣΟ ισχυρή έχει καταστεί μέσα από την αγαστή συνδιαχείριση με την εκάστοτε ηγεσία της ΔΕΗ και τη χρηματική συνδιαλλαγή μαζί της.
Αυτά λοιπόν ως απάντηση κι ελπίζουμε την ερχόμενη φορά να έχετε και κάτι να πείτε για όσα με ΣΤΟΙΧΕΙΑ έχουμε αποκαλύψει, αντί να περιορίζεστε σε χαρακτηρισμούς και ξύλινες λασπολογίες.
ΥΓ.: Έχουμε όμως και δύο ερωτήματα για τον ίδιο τον κ. Φωτόπουλο:
Πρώτον, μια και μιλάτε όλη την ώρα γι' αυτά τα περίφημα "ισχυρά συμφέροντα", μήπως έρχεται η ώρα, κ. Φωτόπουλε, να πείτε και κανένα… ονοματάκι, έτσι για αλλαγή;
Ή μήπως είναι κάτι το νεφελώδες, το απροσδιόριστο αυτά τα συμφέροντα; Εμείς πιστεύουμε ότι είστε κατά βάθος έτσι λεβέντης όπως εμφανίζεστε. Γιατί δεν βγαίνετε, λοιπόν, να μιλήσετε ανοιχτά, να καταγγείλετε επωνύμως με στοιχεία, να καταλάβει και ο Λαός για ποιους μιλάτε;
Αν συνεχίσετε έτσι, κινδυνεύετε να νομίσουν ακόμη και τα μέλη της οργάνωσής σας ότι τελικά δεν είστε συνδικαλιστής, αλλά… πολιτικός, και μάλιστα εκείνου του είδους που όλως περιέργως πάντα καταγγέλλει γενικώς και ποτέ ειδικώς και με… ονοματεπώνυμα.
Δεύτερον, κ. Φωτόπουλε, επειδή εσείς ο ίδιος έχετε χαρακτηρίσει τη ΓΕΝΟΠ "ταξικό συνδικάτο", θα μπορούσατε να μας πείτε από πότε η συνδιαλλαγή με τις διοικήσεις και τα αναρίθμητα προνόμια σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων αποτελούν χαρακτηριστικά "ταξικού συνδικάτου";
======================================================
Χάρης Φλουδόπουλος: Στην Τίνα Μπιρμπίλη το πόρισμα για τη ΓΕΝΟΠ


Στο γραφείο της Τίνας Μπιρμπίλη θα βρίσκεται πολύ σύντομα το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για τις χρηματοδοτήσεις και τις επιδοτήσεις της ΔΕΗ προς το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ. Με τη σειρά της, η υπουργός Περιβάλλοντος εκτιμάται ότι θα παραπέμψει τον καυτό φάκελο στον εισαγγελέα, όπως, εξάλλου, είχε πράξει ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας στην περίπτωση των προεκλογικών προσλήψεων στο Μετρό.

Ερωτηθείς ο κ. Ρακιντζής από το Capital.gr ανέφερε, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, ότι «όταν το πόρισμα ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο υπουργείο».

Προληπτικός "πόλεμος΄

Προς στιγμήν, το ακριβές περιεχόμενο του πορίσματος δεν είναι γνωστό, αλλά αρμόδιες πηγές μη προσκείμενες στο Γενικό Επιθεωρητή αναφέρουν ότι παρανόμως κατέληξαν από την ΔΕΚΟ στα ταμεία της ΓΕΝΟΠ περίπου 30 εκατ. ευρώ την περίοδο 1999-2010.

Ενώ δηλαδή το πόρισμα Ρακιντζή δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έσπευσαν να υιοθετήσουν την... τακτική του προληπτικού πολέμου.

Με ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για πόλεμο λάσπης και υπονόμευσης ενόψει των σχεδίων για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι «κανένας Ρακιντζής δεν θα τους κλείσει το στόμα».

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση απέκτησε διαστάσεις, η ΓΕΝΟΠ έσπευσε να… ξεκαθαρίσει ότι οι χρηματοδοτήσεις της ΔΕΚΟ προς το συνδικάτο προβλέπονται από το 1999 μέσω των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αποτελούν χρήματα των εργαζομένων που δίνονται ως παροχή έναντι της εργασίας τους.

Την ίδια στιγμή, έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται σημαντικές «τριβές» μεταξύ «ομοϊδεατών» της ΓΕΝΟΠ, με αφορμή, μεταξύ άλλων, την παρουσία του κ. Ρίζου Ρίζου -παραιτήθηκε πρόσφατα από οργανωτικός γραμματέας του συνδικάτου ύστερα από την αποκάλυψη σκανδάλων όπου φέρεται να εμπλέκεται- στην πρόσφατη κατάληψη του ΤΑΥΤΕΚΩ (ταμείο ασφάλισης υπαλλήλων τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας) από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Σημειώνεται ότι το επιτελείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης συγκεντρώνει στοιχεία τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ενώ η δημοσιοποίηση του πορίσματος ενδέχεται να πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα. Παράγοντες της αγοράς, αναφέρουν ότι οι επικείμενες αποκαλύψεις για τις επιδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ αποτελούν «παραλλαγή» της υπόθεσης που ήρθε τις τελευταίες ημέρες στην επιφάνεια και αφορά τον χρηματισμό συνδικαλιστών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

(Capital, 12/4/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: