Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ενδεικτικά αναφέρουμε αυξήσεις, Αγγλία 45%, Σκανδιναβικές χώρες 60%, Τσεχία 105% Ουγγαρία 90% και Ελλάδα 85%.

Στο πλευρό της ΓΕΝΟΠ οι Α. Αλαβάνος, Δ. Τσοβόλας

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την αποτροπή της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ, εξέφρασαν ο πρ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και ο δικηγόρος και πρ. Υπουργός Δ. Τσοβόλας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Αναλυτικά, τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την αποτροπή της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ εξέφρασαν ο πρ. πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και ο δικηγόρος και πρ. Υπουργός Δ. Τσοβόλας που επισκεφτήκαν τον ΑΗΣ Αγ . Γεωργίου στο Κερατσίνι και συνομίλησαν μέσω ασύρματου με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τους εναερίτες που από σήμερα τα χαράματα είναι ανεβασμένοι στην ύψους 174 μέτρων καμινάδα του εργοστάσιου.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τους ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η παρουσία σας εδώ μας δίνει δύναμη και κουράγιο στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για να μην ιδιωτικοποιηθεί η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας» .
=====================================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΚΕ- ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στα πλαίσια των συναντήσεων με τους κοινωνικούς φορείς, έκανε σήμερα παρέμβαση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, για το θέμα της επικείμενης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Η αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με επικεφαλή τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κώστα Κατσαρό διατύπωσε τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για το επίμαχο θέμα.
Με παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτα Κακλαμάνη τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις του ανωτέρω οργάνου των Δήμων και κοινοτήτων της χώρας, και το αποτέλεσμα ήταν σαφώς διακριτό. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, και για να διαφυλαχθεί πρέπει το κράτος να διατηρήσει το ποσοστό του 51% της ΔΕΗ.
Συνεχίζουμε με όλους τους φορείς που εκπροσωπούν την ελληνική κοινωνία.
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
======================================
Ψήφισμα συμπαράστασης εργαζομένων Δήμου Νίκαιας

Στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΕΗ βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας.
Σε ψήφισμά τους τονίζουν μεταξύ άλλων τα εξής :
Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα παλέψουμε στο πλευρό των συναδέλφων μας στη ΔΕΗ, για μια κοινωνία δίκαιη προς τους πολλούς και όχι προς τους λίγους.
Θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στην κατεδάφιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
======================================
«Αντιστεκόμαστε κρεμασμένοι στο φουγάρο»

Οι εναερίτες της ΔΕΗ μιλούν στο «Βήμα» από τα 143 μέτρα ύψος της καμινάδας του Κερατσινίου
«Εμείς θα μείνουμε εδώ πάνω όσο χρειαστεί. Δεν έχουμε σκοπό τη σύγκρουση, αλλά θέλουμε να κάνουμε μιά έκκληση που να ακουστεί έστω και την τελευταία στιγμή» δηλώνουν οι εναερίτες της ΔΕΗ που από τις 11 το πρωί μαζί με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχουν ανέβει στην καμινάδα του εργοστασίου στο Κερατσίνι, κρεμώντας πανό διαμαρτυρίας με κύριο σύνθημα ένα μεγάλο «ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ». Το «Βήμα» συνομίλησε μαζί τους την ώρα που βρίσκονταν στην καμινάδα, στο γνωστό «φουγάρο» του Κερατσινίου.
«Είμαστε 11 εναερίτες ανεβασμένοι εδώ πάνω, στα 173 μέτρα», λέει ο κ. Αγγελος Βλαστός, εναερίτης με 26 χρόνια υπηρεσίας στη Διανομή, μιλώντας μέσω κινητού τηλεφώνου από την κορυφή της καμινάδας. «Μαζί μας είναι και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Νίκος Φωτόπουλος. Σκοπός μας είναι να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε. Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο και η ηλεκτρική ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα» τονίζει.
Οπως αναφέρει, έρχονται απεργίες: «Είμαστε στο παρά πέντε, από την επόμενη εβδομάδα ενδεχομένως να ξεκινήσουμε απεργίες, αλλά ακόμα και την τελευταία στιγμή κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό και περιμένουμε την τοποθέτησή του για το θέμα. Είναι σημαντικό να σας πώ ότι κι εγώ ο ίδιος προέρχομαι από το χώρο του ΠαΣοΚ, όπως και οι συνάδελφοί μου που είναι δίπλα μου, όμως για εμάς το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά εθνικό».

«Εθνικό κεφάλαιο»

Ο συνάδελφός του, κ. Δημήτρης Χατζηστρογγύλης, με 24 χρόνια βαριάς υπηρεσίας στη Μεταφορά, επισημαίνει ότι το δίκτυο της υψηλής τάσης που μεταφέρει το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα σημαντικό εθνικό κεφάλαιο του κράτους, «σαν να λέμε οι κεντρικές λεωφόροι και τα διόδια της ηλεκτρικής ενέργειας» όπως τονίζει χαρακτηριστικά. «Είναι τομέας εξαιρετικά σημαντικός από άποψης ασφάλειας και ομαλής λειτουργίας του κράτους, αλλά φέρνει και έσοδα στο δημόσιο ταμείο. Ο τομέας της Μεταφοράς έγινε ξεχωριστή εταιρεία, θυγατρική της ΔΕΗ, και είναι η μόνη που είναι κερδοφόρα. Οι ιδιώτες παράγουν 4 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας αλλά τα διανέμουν μέσα από τα δικά μας δίκτυα υψηλής τάσης για να φτάσουν στον τελικό καταναλωτή. Το δίκτυο αυτό υπάρχει και είναι ήδη πληρωμένο από τον πολίτη, δεν είναι δυνατόν σήμερα η Μεταφορά να φύγει από το Κράτος και να περάσει σε ιδιώτες!» τονίζει επίσης από την κορυφή της καμινάδας.
Εικοσιεπτά χρόνια υπηρεσίας στο δίκτυο της Διανομής, μετράει ο κ. Γιώργος Τσιτούρας. Ακούγοντας τους συναδέλφους του, συμπληρώνει ότι «με τη μείωση του προσωπικού στη Διανομή έχουμε φτάσει να έχει περάσει το 45% της δουλειάς σε ιδιώτες. Εμείς δουλεύουμε αποκλειστικά και μόνο σε επισκευές βλαβών και συντήρηση του δικτύου. Κάθε καινούργια εγκατάσταση όμως, όπως τοποθέτηση στύλων, δικτύων και μετρητών, έχει περάσει σιγά σιγά σε εργολάβους, αφού εμείς μένουμε όλο και λιγότεροι και δεν φτάνουμε πλέον για όλα». Ο κ. Τσιτούρας είναι 46 ετών και θεωρείται «νέος» στην ειδικότητα του εναερίτη, όπου ο μέσος όρος ηλικίας έχει ήδη ξεπεράσει τα 48 χρόνια, λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων επί πολλά χρόνια και της σταδιακής συνταξιοδότησης του προσωπικού λόγω ηλικίας.
Για την εξέλιξη της κινητοποίησης στην καμινάδα του Κερατσινίου, δεν υπάρχει πρόβλεψη: όπως λένε στο «ΒΗΜΑ» οι εναερίτες που βρίσκονται εκεί «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ή στόχος».
======================================
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ¨ΕΘΝΟΥΣ¨

Με πολύ μεγάλη έκπληξη και απορία διαβάσαμε το Σάββατο 30 Απριλίου 2011, το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας ¨ΕΘΝΟΣ¨ με τίτλο «Το Ταμείο με την υψηλή... τάση στις επιδοτήσεις».
Η αλήθεια είναι ότι προϊδεαστήκαμε με την ανάγνωση των πρώτων ήδη αράδων του «ρεπορτάζ», που υπογράφεται από τον κ. Νικολαΐδη, καθώς φράσεις του τύπου «Την ώρα που ο κρατικός προϋπολογισμός ασφυκτιά στη μέγγενη των ελλειμμάτων, ο ασφαλιστικός φορέας της ΔΕΗ... απολαμβάνει επιχορηγήσεις-ρεκόρ, που φθάνουν ετησίως τα 24.606 ευρώ ανά ασφαλισμένο!», αποτελούν το τελευταίο χρονικό διάστημα συνήθη τακτική. Αποτελούν πάγια πλέον πρακτική όσων εντάσσονται στην κατηγορία αυτών που έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια σπίλωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, απαξίωσης της ΔΕΗ και φυσικά αποπροσανατολισμού, παραπληροφόρησης και δημιουργίας εντυπώσεων.
Χρησιμοποιώντας αριθμητικά δεδομένα και στοιχεία - πληροφορίες για τις οποίες δεν γίνεται καμία επίκληση της πηγής τους – και γι΄ αυτό και μόνο τίθενται εν αμφιβόλω- ο συντάκτης του θέματος ισχυρίζεται ότι «τις υψηλότερες επιχορηγήσεις ανά ασφαλισμένο εξακολουθεί να ... απολαμβάνει ο ΟΑΠ-ΔΕΗ από το κράτος σε σχέση με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς παρά τη μείωση που έγινε πέρυσι, η κρατική επιχορήγηση παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα».
Χαρακτηριστικές είναι δε και οι αντιφάσεις στις οποίες πέφτει ο συντάκτης, αφού, ενώ αρχικά αναφέρει ότι οι ασφαλισμένοι στη ΔΕΗ είναι 24.547 (στους οποίους δόθηκε επιχορήγηση ύψους 604 εκατ. ευρώ {από 758 εκατ. το 2009} ή αλλιώς 24.606 ευρώ ανά ασφαλισμένο όπως αναφέρεται), σε κάποιο άλλο σημείο κάνει λόγο για 33.000 (συνολικά) συνταξιούχους της επιχείρησης, την ώρα που πολύ καλά όλοι γνωρίζουμε ότι ΚΑΙ οι συνταξιούχοι είναι ασφαλισμένοι. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ΤΑΥΤΕΚΩ, ο αριθμός των ασφαλισμένων στη ΔΕΗ ανέρχεται σε 120.444 και διαιρώντας κανείς το νούμερο αυτό με τα 604 (εκ. ευρώ) καταλήγει στο ποσό 5.015, νούμερο που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που παρουσιάζεται στην εφημερίδα και είναι σαφέστατα μικρότερο από το ποσό που αποδίδεται στον ΟΓΑ.
Συνεπώς, κάτι μάλλον δεν πάει καλά με τους μαθηματικούς τύπους που χρησιμοποιεί ο υπογράφων στο θέμα ή απλά θεώρησε ότι τα … «νούμερά του» θα περάσουν απαρατήρητα.
Διαβάζοντας κανείς ολόκληρο το «ρεπορτάζ» μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι πρόθεση δεν είναι άλλη από το να δημιουργηθούν λαθεμένες εντυπώσεις και εντυπωσιασμοί, να καλλιεργηθούν περαιτέρω αιχμές για το συνδικαλιστικό κίνημα, να διαμορφωθεί μία ψευδής εικόνα για μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με «επιχορηγήσεις, μισθούς, απολαβές, οφέλη κ.ο.κ.» και σε τελική ανάλυση να θολωθούν τα νερά και να πετύχει ο στόχος της παραπληροφόρησης του αναγνώστη.
Αν μία έγκριτη, καταξιωμένη και καθιερωμένη εφημερίδα όπως το ¨ΕΘΝΟΣ¨ επιτρέπει στους συντάκτες των θεμάτων που φιλοξενεί να παραθέτουν ¨ανενόχλητα¨ ανακρίβειες και αναλήθειες, τότε σίγουρα εγείρεται ένα ζήτημα του οποίου σαφέστατα και δεν θα επιτρέψουμε τη συνέχιση.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί :
► Τον συντάκτη του «ρεπορτάζ» (στην ουσία πρόκειται για θέμα που φέρει χαρακτηριστικά προσωπικού άρθρου) να τεκμηριώσει τα στοιχεία που δίνει αναφέροντας τις πηγές του
► Την αρχισυνταξία της εφημερίδας να φροντίζει για την εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας που έχουν να κάνουν με τη συγγραφή και την παρουσίαση ενός θέματος
► Τη διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ να δώσει στη δημοσιότητα τα ακριβή στοιχεία και ποσά προς αποκατάσταση της αλήθειας όσων παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο θέμα.
Την ώρα που συνεχίζουμε να καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις:
► Στη διατήρηση του 51% της ΔΕΗ στο δημόσιο
► Στη διασφάλιση των εργασιακών κεκτημένων
► Στην υλοποίηση των πάγιων αιτημάτων μας για την περιοχή (Μονάδες, προσλήψεις, περιβάλλον κ.λ.π.), την κρίσιμη λοιπόν αυτή ώρα καλούμε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αφτιά τους σε έπεα πτερόεντα που ούτε καν τεχνηέντως, αλλά μάλλον απροκάλυπτα, προσπαθούν να ρίξουν λάσπη και να αμαυρώσουν τον αγώνα μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
====================================================
68 θέσεις για τεχνίτες και υπαλλήλους στη ΔΕΗ


Στην κάλυψη 68 θέσεων εποχικού προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας προχωρούν άμεσα οκτώ υπηρεσίες της ΔΕΗ σε επτά περιοχές της χώρας
Στην κάλυψη 68 θέσεων εποχικού προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας προχωρούν άμεσα οκτώ υπηρεσίες της ΔΕΗ σε επτά περιοχές της χώρας. Διαγωνισμούς διεξάγουν οι ακόλουθοι φορείς:
ΑΗΣ Ρόδου
Μόλις ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό του ΑΗΣ για τέσσερις θέσεις εποχικού προσωπικού. Δύο θέσεις κατανέμονται στην ειδικότητα ΔΕ Μηχανοτεχνιτών και από μία στις ειδικότητες ΔΕ Μηχανοτεχνίτη ΜΕΚ και ΔΕ Υπαλλήλου Γραφείου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22410 41437.
ΔΕΗ Ρόδου
Στις 11 Μαΐου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ρόδου και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου. Οι θέσεις ανέρχονται σε 18 και κατανέμονται στην κεντρική Υπηρεσία, στο Πρακτορείο Καρπάθου και στα Υποπρακτορεία Μεγίστης, Τήλου και Χάλκης. Στη ΔΕΗ Ρόδου θα καλυφθούν έξι θέσεις Ηλεκτροτεχνιτών Εναέριων και Υπογείων Δικτύων ΔΕ, τέσσερις θέσεις Υπαλλήλων Γραφείου ΔΕ και δύο θέσεις Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ.
Στο Πρακτορείο Καρπάθου, οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν είναι οι ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Εναέριων και Υπογείων Δικτύων ΔΕ (δύο θέσεις) και ΔΕ Υπαλλήλου Γραφείου (μία θέση). Στα Υποπρακτορεία Μεγίστης, Τήλου και Χάλκης θα καλυφθεί από μία θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη Εναέριων και Υπογείων Δικτύων ΔΕ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22410 78590.
ΔΕΗ Κω
Εως τις 12 Μαΐου θα υποβάλλονται αιτήσεις στη ΔΕΗ Κω, όπου προκηρύχθηκαν εννέα θέσεις σε έξι νησιά. Η πλειονότητα των θέσεων -τέσσερις συνολικά- κατανέμονται στη ΔΕΗ Κω, όπου θα προσληφθούν τρεις Υπάλληλοι Γραφείου ΔΕ και ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ. Στη ΔΕΗ Καλύμνου θα προσληφθεί ένας Υπάλληλος Γραφείου ΔΕ, ενώ στις Υπηρεσίες της Επιχείρησης στην Αστυπάλαια, τη Λέρο, τη Νίσυρο και την Πάτμο κατανέμεται από μία θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη Εναέριων και Υπογείων Δικτύων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22420 22215.
ΑΗΣ Μελίτης
Από τις 18 θέσεις που θα προκηρυχθούν, 17 αφορούν Μηχανοτεχνίτες κατηγορίας ΔΕ και μία Μηχανικό κατηγορίας ΠΕ ως Τεχνικού Ασφαλείας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 23850 56212.
Διεύθυνση Νέων Εργων Μεταφοράς Αρκαδίας
Σε 16 ανέρχονται οι θέσεις που θα καλυφθούν, από τις οποίες 15 κατανέμονται στην ειδικότητα ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων και μία στην ΔΕ Χειριστών Η/Υ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27910 27061.
Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου
Αμεσα αναμένεται να καθοριστεί η προθεσμία για αιτήσεις στη Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου της ΔΕΗ, όπου θα προσληφθεί ένας Φύλακας κατηγορίας ΥΕ για την Περιφερειακή Αποθήκη Κορίνθου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610 366526.
Διεύθυνση Μελετών Κατασκευών ΘΗΕ
Εντός των ημερών θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό του φορέα για μία θέση Τραπεζοκόμου ΥΕ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 8212691.
ΔΕΗ Ιωαννίνων
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί η προθεσμία για αιτήσεις στη ΔΕΗ Ιωαννίνων, όπου θα καλυφθεί μία θέση ΔΕ Υπαλλήλου Γραφείου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26510 78646.
Εγκριση για 19 νέες προσλήψεις
Δεκαεννέα ακόμα θέσεις εποχικού προσωπικού ενέκρινε το ΑΣΕΠ σε τέσσερις υπηρεσίες της ΔΕΗ με συμβάσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας.
Οι θέσεις αφορούν αποκλειστικά υποψήφιους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα στελεχώσουν τους ακόλουθους φορείς:
Διεύθυνση Παραγωγής Νησιών ΑΣΠ Σύρου
Έως την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Μαΐου, θα υποβάλλονται αιτήσεις για τις επτά θέσεις εποχικού προσωπικού που εγκρίθηκαν στον φορέα.
Τις θέσεις θα καταλάβουν έξι Μηχανοτεχνίτες ΜΕΚ και ένας Ηλεκτροτεχνίτης Σταθμών και Υποσταθμών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22810 82322.
Υποτομέας ΔΕΗ Δυτικών Κυκλάδων
Εξι θέσεις εγκρίθηκαν στον Υποτομέα Δυτικών Κυκλάδων για εποχικό προσωπικό με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Τις θέσεις θα καταλάβουν πέντε Ηλεκτροτεχνίτες Εναέριων και Υπόγειων Δικτύων και ένας Υπάλληλος Γραφείου.
Ο Υπάλληλος Γραφείου θα τοποθετηθεί στα γραφεία της Αθήνας, ενώ οι Ηλεκτροτεχνίτες κατανέμονται στα νησιά: Μήλος (δύο θέσεις), Κίμωλος, Κύθνος και Σέριφος (από μία θέση). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9008957.
ΥΗΣ Αγρα
Εγκρίθηκαν δύο θέσεις εποχικών στις εξής ισάριθμες ειδικότητες: ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη Σταθμών και Υποσταθμών και ΔΕ Μηχανοτεχνίτη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 23810 26174.
ΔΠΠ-Η Αγρινίου
Στην έγκριση τεσσάρων εποχικών θέσεων για Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων (Τ4/Α) προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή, από τις οποίες δύο στο Αγρίνιο και από μία στην Αμφιλοχία και την περιοχή Θέρμου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26410 24324.
==============================================================
Όπως φαίνεται οι κυβερνώντες,

Αδυνατούν να καταλάβουν, γιατί η ΔΕΗ πρέπει να είναι υπό δημόσιο έλεγχο, αφού και σήμερα μόνο αυτή μπορεί να διαμορφώσει οικονομική ανάπτυξη, δημιουργώντας νέα εργοστάσια, στηρίζοντας για άλλη μια φορά τις τοπικές κοινωνίες.
Αδυνατούν να καταλάβουν, ότι δεν έκλεισε ο οικονομικός της κύκλος, με τον εξηλεκτρισμό της χώρας; Αλλά και αύριο μπορεί να είναι η μόνη εγγύηση για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της χώρα με Η.Ε.
Αδυνατούν να καταλάβουν ότι η ΔΕΗ παραμένει το τελευταίο καταφύγιο για τον καταναλωτή, αφού είναι ο ενεργειακός πρωταθλητής ο οποίος χαράζει πολιτική και μπορεί να αναπτύξει μακροχρόνιο ενεργειακό σχέδιο.
Αδυνατούν να καταλάβουν ότι ο ιδιώτης πρωτίστως, ενδιαφέρεται για την αύξηση της τιμής του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, που οδηγεί στο σίγουρο κέρδος και όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται, απολύουν εργαζόμενους, βουλιάζουν τις επιχειρήσεις και μαζί με αυτές δε διστάζουν να βυθίσουν τις χώρες στο σκοτάδι. Θυμίζουμε Ατλάντα, Ιταλία και αλλού.
Αδυνατούν επίσης να καταλάβουν τον κοινωνικό ρόλο των κρατικών επιχειρήσεων και τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν στα κοινωνικά αγαθά – όπως είναι η ΗΕ και το νερό – ενώ συμβαίνει το αντίθετο, όταν χάνεται ο κρατικός παρεμβατισμός και ο έλεγχος, αφού μέσω της βίαιης απελευθέρωσης δημιουργούνται καρτέλ, και οι τιμές εκτοξεύονται στα ύψη ως αυτόματοι πιλότοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε αυξήσεις, Αγγλία 45%, Σκανδιναβικές χώρες 60%, Τσεχία 105% Ουγγαρία 90% και Ελλάδα 85%. Άρα η απελευθέρωση των αγορών είναι ψευδεπίγραφη, ο ανταγωνισμός κίβδηλος ενώ αποτελεί μια απάτη για τους καταναλωτές.
Για όλα τα προαναφερόμενα έχουμε χρέος, να αγωνιστούμε και να καταγγείλουμε αυτές τις αργυρώνητες και εξωνημένες πολιτικές που έχουν στόχο να ξεπουλήσουν το Δημόσιο πλούτο της χώρας, όπου στην περίπτωση της ΔΕΗ, πρόκειται για μια κερδοφόρα επιχείρηση η οποία φέρνει έσοδα στον κρατικό κορβανά και παρότι η τιμή της κιλοβατώρας είναι στα χαμηλότερα επίπεδα μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. Αν, όμως, πουληθεί τι έσοδα θα φέρει του χρόνου στα κρατικά ταμεία ΚΑΙ ποιες θα είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, όταν μάλιστα η ενεργειακή πενία στη Ε.Ε έχει πλήξει το 15% των νοικοκυριών.
=============================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: