Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αλυσοδέθηκαν στο Υπ. ΟικονομικώνΟ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΤΗ ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ:
1ο ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟ 1,4 ΔΙΣ. € ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ
2ο ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΑ 135 ΕΚ.€ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Προχωρήσαμε σήμερα στη συμβολική κίνηση αποκλεισμού των εισόδων στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου με αυτό τον τρόπο να θυμίσουμε στον κ. Παπακωνσταντίνου που πρωτοστατεί στο ξεπούλημα της ΔΕΗ (χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι η ΔΕΗ δεν είναι «ΞΕΝΙΑ») ότι για να πουλήσει τη ΔΕΗ, την στιγμή μάλιστα που είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και έχει απέναντί της δεκάδες κολοσσούς να ανταγωνιστεί οφείλει πρώτα απ’ όλα να, της αποδώσει το 1,4 δις € που οι αποφάσεις της Ε.Ε. επιβάλλουν στην κυβέρνηση και επιπροσθέτως να ξεχρεώσει τις οφειλές ύψους 107,22 εκατ. € διαφόρων Υπουργείων.
Όμως απ’ ότι φαίνεται όλα αυτά για τον κ. Παπακωνσταντίνου και για μια σειρά άλλους Υπουργούς είναι ψιλά γράμματα.
Είναι ψιλά γράμματα γιατί εκείνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι το μέλλον της ΔΕΗ αλλά το πώς θα διαλύσουν τη ΔΕΗ ώστε οι ιδιώτες ανταγωνιστές της να είναι οι μοναδικοί παίκτες της αγοράς.
Τον κ. Παπακωνσταντίνου εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι και αυτή η εταιρεία να περάσει στα χέρια των ιδιωτών.
Τώρα αν το κράτος θα έχει απολέσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης και οι ιδιώτες ανενόχλητοι θα κάνουν ότι θέλουν με την τιμή του ρεύματος αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αυτό είναι ο στόχος.
Ναι αυτός είναι ο πραγματικός στόχος.
Να πάει και αυτή η επιχείρηση στα χέρια των ιδιωτών!
Γιατί από εισπρακτική άποψη δίνοντας το 17% της επιχείρησης δεν πρόκειται παρά να μαζέψουν ψίχουλα.
Με πρόσχημα το Δημόσιο χρέος πάνε να πουλήσουν τη ΔΕΗ για ένα πιάτο φακή προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των ιδιωτών.
Η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ που κάποιοι θέλουν να συνοδευτεί με εκχώρηση του ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή της.
Η μοναδική εγγύηση να παραμείνει στα χέρια του Δημοσίου είναι το Δημόσιο να κατέχει πάντα τη πλειοψηφία των μετοχών. Γι’ αυτό άλλωστε και όχι τυχαία στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αναγράφεται ότι «τουλάχιστον το 51% πρέπει να είναι στον έλεγχο του Δημοσίου».
Επειδή λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και συνεχίζει ακάθεκτος με αυτή μας την κίνηση του θυμίζουμε (σ’ αυτόν και στην κυβέρνηση) ότι οφείλει να υλοποιήσει την απόφαση της Ε.Ε. και να ξεχρεώσει ότι χρωστάει γιατί εάν δεν το κάνει θα αναγκαστεί.
Όσο η ΔΕΗ ήταν κρατικό μονοπώλιο δεν υπήρχε κανένα θέμα.
Τώρα όμως που απέναντι της έχει δεκάδες ανταγωνιστές, κύριοι της κυβέρνησης δεν μπορείτε προς όφελος των ιδιωτών να την δένεται χειροπόδαρα και να μην της αποδίδεται αυτά που της χρωστάτε.
Πρώτα ξεχρεώστε και μετά (εάν μπορέσετε) ξεπουλήστε.
Στην ιστορία αυτή θα χρειαστούν πολλοί εισαγγελείς.
Υ.Γ.1 Η απόφαση της Ε.Ε. υποδεικνύει τα χρήματα από τις ανενεργές επενδύσεις να αποδοθούν στη ΔΕΗ μέσω επιβολής φόρου στην κατανάλωση ρεύματος.
Εμείς σας λέμε να επαναδιαπραγματευθείτε από που θα αντληθούν τα χρήματα που πρέπει να αποδοθούν στη ΔΕΗ. Η θέση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι όχι μέσω της αύξησης των τιμολογίων.
Το πρόβλημα είναι δικό σας.
Βρείτε τη λύση.
Τα χρήματα πάντως θέλετε δεν θέλετε θα τα αποδώσετε.
Δεν μπορείτε να το αποφύγετε.
Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι που θα τα αποδώσετε; Σε μια εταιρεία που θα την έχετε χαρίσει στους ιδιώτες ή σε μια ΔΕΗ που θα ανήκει στο Δημόσιο; ή μήπως φαντάζεστε ότι ο ιδιώτης που θα του την δώσετε δεν θα τα διεκδικήσει; Του ετοιμάζετε δωράκι;
Υ.Γ.2 για να συνεννοηθούμε, για να μην συγκρουστούμε (γιατί το μόνο που δεν χρειάζεται ο τόπος είναι οι συγκρούσεις) εδώ και ένα μήνα έχουμε ζητήσει ραντεβού από τον κύριο Υπουργό.
Ακόμα περιμένουμε.
Μήπως πλέον κάποιοι έχουν ξεκοπεί τόσο από την κοινωνία που αρνούνται και να ακούσουν;
Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι ο διάλογος είναι υποχρέωση του κάθε υπεύθυνου ανθρώπου.

====================================
ΔΕΗ: Πιέσεις για πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου
Το οικονομικό επιτελείο «πιέζεται» να ξεκινήσει τις διαδικασίες μέσα στο 2011 προκειμένου ο φάκελος ΔEH να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα
Της Mανταλένας Πίου
Στρατηγικό επενδυτή για τη ΔEH μαζί με το πακέτο του 17% των μετοχών ή πώληση του 100% της συμμετοχής του Δημοσίου στην επιχείρηση, είναι τα δύο σενάρια που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενόψει της αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, αναφέρουν έγκυρες πηγές.
Επιλογές
Tο πρώτο βήμα θα είναι η επιλογή συμβούλων για τη ΔEH, η οποία μπορεί να μην περιλαμβάνεται στην πρώτη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων που ανακοινώθηκε χθες, όμως το οικονομικό επιτελείο «πιέζεται» να ξεκινήσει τις διαδικασίες μέσα στο 2011, προκειμένου ο φάκελος ΔEH να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα «οδηγεί» προς την κατεύθυνση την πλήρους αποχώρησης του Δημοσίου από τη ΔEH, καθώς είναι η επιλογή που μπορεί να φέρει τα μεγαλύτερα έσοδα, όμως οι σφοδρές αντιδράσεις που θα προκαλούσε η κίνηση φαίνεται πως προσανατολίζουν την κυβέρνηση προς μία τμηματική πώληση τύπου OTE. Eν τω μεταξύ, έντονη είναι η κινητικότητα για να κλείσει η συμφωνία μεταξύ της ΔEH και της ΔEΠA όσον αφορά το αέριο που προμηθεύεται.
Φάκελος ΔΕΠΑ
H υπογραφή της σύμβασης εκκρεμεί εδώ και χρόνια, όμως θεωρείται κρίσιμη για την ιδιωτικοποίηση της ΔEΠA, προκειμένου να μπορεί να παρουσιάσει στο χαρτοφυλάκιό της μία μακροχρόνια συμφωνία προμήθειας με ένα σημαντικό πελάτη, όπως είναι η ΔEH, η οποία απορροφά γύρω στο 60% του αερίου που πουλά η ΔEΠA. Στο ίδιο πνεύμα εξελίξεις πρέπει να αναμένονται σύντομα και στην εκκρεμότητα με την οψιόν που έχει η ΔEH για την εξαγορά του 30% της ΔEΠA. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πέρα από την αποζημίωση της ΔEH για την επιστροφή της οψιόν στο Δημόσιο, εξετάζεται και η δυνατότητα τροποποίησης του νόμου που δεν επιτρέπει στη ΔEH να πουλήσει την οψιόν.
==========================================
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών
Αποκλεισμένη από εργαζόμενους της ΔΕΗ είναι το πρωί της Πέμπτης η είσοδος του υπουργείου οικονομικών.
Μιλώντας στον Α984 ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Κώστας Κατσαρός δήλωσε ότι πρόκειται για μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα, όπως είπε, της επιχείρησης.
Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εσωτερικών θα πραγματοποιήσουν στις 11.00 το πρωί μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των πανεπιστημίων.
Πηγή:www.capital.gr
=========================================
Μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αλυσοδέθηκαν στο Υπ. Οικονομικών

Μπορεί να ακούγεται ακραίο αλλά ίσως αποδειχτεί αποτελεσματικό, καθώς οι εργαζόμενοι απαιτούν συνάντηση με τον υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Ορισμένοι, δε, έχουν αλυσοδεθεί στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Επιχείρησης και ζητούν συνάντηση με τον Γ Παπακωνσταντίνου
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι για να πουληθεί η ΔΕΗ θα πρέπει πρώτα το κράτος να αποδώσει στην επιχείρηση 1,4 δις. ευρώ ως αποζημίωση για τις «ανενεργές επενδύσεις», ποσά τα οποία κατά την Ομοσπονδία δεν πρέπει να προέλθουν από αύξηση των τιμολογίων. Ζητά επίσης να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου από λογαριασμούς ρεύματος ποτ φθάνουν σε 135 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ, 46,6 εκατ. είναι οι οφειλές του υπουργείου Υποδομών (από τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών) και άλλα 2,3 εκατ. από την ΥΠΑ, 9,4 εκατ. από το ΓΕΣ, 1,5 εκατ. από το ΓΕΝ, 7,1 εκατ. από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική), 14,5 εκατ. το υπουργείο Εσωτερικών και τα υπόλοιπα είναι χρέη των Περιφερειών. Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η οφειλή για την ηλεκτροδότηση των σεισμόπληκτων, από το 2001.
Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει στις 11:00 έξω από το υπουργείο Εσωτερικών μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των πανεπιστημίων
=======================================


Κατάθεση ομαδικών αγωγών τωρα για τη διεκδίκηση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα που ειναι ενσωματωμένα στα πάγια της επιχείρησης και ειναι πάνω από 12 δισ. ευρώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: