Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

θέλουν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν ότι απόμεινε στο Ελληνικό Δημόσιο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Προσυγκέντρωση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 10:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας.



===================================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
Πολλά λόγια και αναλύσεις δεν χρειάζονται. Το διεθνές κεφάλαιο και η αστική τάξη της χώρας μας βάζοντας μπροστά το μνημόνιο και την ΤΡΟΙΚΑ ως πολιορκητικό κριό με την ανοχή και συμμετοχή της κυβέρνησης κάνουν έφοδο.
Κάνουν έφοδο για να μας ξαναπάρουν πίσω ότι με αγώνες και θυσίες τους αποσπάσαμε μετά τον πόλεμο.
Στην έφοδο τους αυτή σαρώνουν τα πάντα. Μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, κοινωνικό κράτος.
Στην έφοδό τους αυτή σπέρνουν τον όλεθρο και την καταστροφή.

ΦΤΩΧΕΙΑ
ΑΝΕΡΓΙΑ
ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ


Επίσης όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις συνεπικουρούμενοι και από τον Πρόεδρο της Ν.Δ τώρα θέλουν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν ότι απόμεινε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Θέλουν να αρπάξουν και να λεηλατήσουν την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα λιμάνια, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΠΕ, τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΑΘ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κάθε τι δημόσιο.
Το ερώτημα που τίθεται είναι: Θα τους αφήσουμε ;
ΟΧΙ χίλιες φορές ΟΧΙ είναι η απάντησή μας.
Και αυτή η απάντηση πρέπει να δοθεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ από όλους μαζί. Από όλους τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ.
Γ΄αυτό την Πέμπτη 9 Ιούνη ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ.
Την Πέμπτη 9 Ιούνη στις 11:00 το πρωί από την Πλατεία Κλαυθμώνος ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα φωνάξουμε.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ
Προσυγκέντρωση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 10:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
=====================================
ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΙΔAΡO ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ
Σοφά τα λόγια του λαού μας, που περιγράφονται στην παραπάνω ρήση τα οποία αντανακλούν στη λειτουργία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Όχι μόνο κλείνει τα μάτια υπέρ των ανταγωνιστών της ΔΕΗ, αλλά δεν χάνει ευκαιρία να «μαστιγώνει» τη ΔΕΗ, ανακαλύπτοντας κάθε φορά παραβατικές λειτουργίες της, για χάρη των Ιδιωτικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία.
Πιο συγκεκριμένα, η ΡΑΕ παρέπεμψε τη ΔΕΗ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων – μετά από καταγγελία ανταγωνιστή – γιατί «τόλμησε» να αποστείλει επιστολή στους καταναλωτές μέσης τάσης και να τους ενημερώσει για την υπογραφή της υπουργικής απόφασης, η οποία καθόριζε τις νέες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό, λοιπόν, για τη ΡΑΕ είναι αθέμιτος ανταγωνισμός και αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων, για τη χρήση του πελατολογίου άλλων ανταγωνιστών!!!
Συνακόλουθα για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο αβανταδόρικο όργανο υπέρ των Ιδιωτικών συμφερόντων είναι αυτή η «Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή». ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ ή ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ κάθε παραπλανητική τακτική που εφαρμόζουν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ, προκειμένου να αρπάξουν τους δικούς της πελάτες όπως :
Αγνόησεη ΡΑΕ διαφημιστικό spot, που έκανε λόγο ότι συγκεκριμένος προμηθευτής διέθετε στους καταναλωτές πράσινη ενέργεια λες και η Η.Ε. όταν εκχύνεται στο σύστημα μπορεί να διαχωριστεί σε πράσινη ή λιγνιτική.
Αγνόησεη ΡΑΕ την αρπαγή πελατών της ΔΕΗ με το πρόσχημα της έκπτωσης του τιμολογίου, ενώ ταυτόχρονα απαγόρευε στη ΔΕΗ να κάνει ανάλογη προσφορά.
Αγνόησεεπιδεικτικά υπερβολικές χρεώσεις καταναλωτών από ιδιώτες προμηθευτές και ποίησε την νήσαν αδιαφορώντας να λάβει τα ανάλογα μέτρα όπως συμβαίνει τώρα με τη ΔΕΗ.
Αγνόησεκαι αγνοεί ακόμη, ότι η έκπτωση που προσφέρεται ποσοστιαία είναι αφηρημένη αφού δεν αναφέρεται η ακριβής χρέωση που αφορά την μονάδα μέτρησης, δηλαδή η kwh, ενώ η έκπτωση που γίνεται στα πρώτα kwόχι μόνο εξισώνονται μετά από κάποια κατανάλωση με το τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις προσπερνά το τιμολόγιό της ΔΕΗ.
Αγνόησεκαι αγνοεί ακόμη μέχρι σήμερα ότι η τηλεφωνική αρπαγή των πελατών της ΔΕΗ από τους ανταγωνιστές, όχι μόνο αποτελεί στοιχείο παραπληροφόρησης αλλά είναι και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αφού κάνουν χρήση τηλεφώνου και άλλων στοιχείων πελατολογίου, όπου η περίπτωση αυτή είναι πανομοιότυπη με αυτή που παραπέμπει τη ΔΕΗ στην αρχή προσωπικών δεδομένων. Γιατί εδώ κλείνει τα μάτια; Ποιος έδωσε στους ανταγωνιστές το πελατολόγιο της ΔΕΗ; Ο συνταξιούχος Διευθυντής της ΔΕΗ, εξακολουθεί να δουλεύει για λογαριασμό ανταγωνιστή, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι μπαινοβγαίνει στα γραφεία της Εμπορίας;

Τα ανωτέρω αποτελούν μόνο λίγα από τα αίσχη που διαπράττονται σε βάρος της ΔΕΗ και κατά τα άλλα η ΡΑΕ, αποτελεί την εγγύηση «του υγιούς ανταγωνισμού». Εμείς αυτό όχι μόνο δεν το πιστεύουμε αλλά το ζήτημα είναι να συγκινηθούν οι υπηρεσίες της ΔΕΗ, εμπορίας και δικτύου για να πιέσουν παρεμβατικά τη ΡΑΕ – όπως κάνουν οι ανταγωνιστές – τόσο για τις παραπλανητικές μεθόδους όσο και για την διασταύρωση στοιχείων πριν μεταφερθούν οι καταναλωτές της ΔΕΗ, από το δίκτυο στους ανταγωνιστές.
Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται με ευθύνη των αρμοδίων του δικτύου γιατί είναι και αυτοί «ευγενείς» έναντι των ανταγωνιστών.
Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

=====================================
Χρυσά κέρδη για το Δημήτρη Μελισσανίδη στον ηλεκτρισμό

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Μετά την αγορά των καυσίμων, όπου μέσα σε πολύ μικρό διάστημα η Aegean του Δημήτρη Μελισσανίδη κατάφερε να αποκτήσει μερίδιο αγοράς πάνω από το 10% και να δημιουργήσει έναν υπολογίσιμο ελληνικό πόλο, σειρά παίρνει η αγορά του ηλεκτρισμού. Παρά το αντίξοο περιβάλλον αγοράς, με τον ανταγωνισμό τόσο της ΔΕΗ όσο και των άλλων εναλλακτικών παρόχων να είναι έντονος, η θυγατρική του ομίλου Aegean, Aegean Power, πέρυσι πέτυχε να εκτινάξει τους τζίρους της αλλά και την κερδοφορία της, καθώς η επιθετική εμπορική πολιτική που υιοθέτησε απέδωσε καρπούς.
Έτσι από τζίρο μόλις 17,9 εκατ. ευρώ και ισχνά κέρδη 97 χιλιάδων ευρώ το 2009, η Aegean Power έκλεισε το 2010 με τζίρο 123,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,3 εκατ. ευρώ.
Φυσικά τα μεγέθη αυτά έρχονται ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης της πελατειακής βάσης καθώς από μόλις 1000 πελάτες το 2009, πέρυσι η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τους πελάτες της στους 30 χιλιάδες και σήμερα (β τρίμηνο 2011) μετρά 90 χιλιάδες πελάτες με το τζίρο να βρίσκεται στα 80 εκατ. ευρώ. Μια ακόμη σημαντική αλλαγή που έχει συντελεστεί αφορά τη σύνθεση του πελατολογίου καθώς από τους 90 χιλιάδες πελάτες, οι 35 χιλιάδες είναι οικιακοί και οι υπόλοιποι εμπορικοί.
“Στοχεύουμε του χρόνου, τέλος Δεκεμβρίου σε 170 χιλιάδες πελάτες και 200 εκατ. ευρώ τζίρο”, τονίζει στο Capital.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Power, Βασίλης Μηλιώνης. Ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σύνθεση του πελατολογίου της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη της εταιρείας γίνεται σε υγιή βάση. «Σημασία δεν έχουν μόνο οι βασικοί δείκτες της εταιρείας, που κινούνται ανοδικά αλλά και μια σειρά από άλλα μεγέθη, όπως για παράδειγμα οι χαμηλές επισφάλειες που έχουμε επιτύχει, που δείχνουν ότι προσπαθούμε και επιτυγχάνουμε παρά το δυσμενές περιβάλλον να διατηρούμε μια υγιή πελατειακή βάση» τονίζει ο κ. Μηλιώνης.
Η εταιρεία σχεδιάζει να κινηθεί ακόμη πιο επιθετικά στο προσεχές διάστημα και ετοιμάζει από το φθινόπωρο νέα καμπάνια με έμφαση τόσο στους επαγγελματικούς πελάτες όσο και στα νοικοκυριά. Σήμερα, η Aegean αυξάνει το πελατολόγιό της με ταχύτατους ρυθμούς προσθέτοντας 15 με 17 χιλιάδες νέους πελάτες το μήνα.
Triple play
Παράλληλα η εταιρεία καταστρώνει σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων της σε μεγαλύτερο φάσμα υπηρεσιών και φιλοδοξεί να δημιουργήσει πακέτα υπηρεσιών. Ήδη σε αδειοδοτικό επίπεδο η Aegean Power έχει εξασφαλίσει άδεια virtual operator και υπάρχει σκέψη να δημιουργηθεί το πρώτο πακέτο internet τηλέφωνο και ρεύμα. Είμαστε σε συνομιλίες ώστε σύντομα να μπορούμε να παρέχουμε το πρώτο utility base triple play, αναφέρει σχετικά ο κ. Μηλιώνης, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις πιθανότατα θα έχουν καταλήξει μέσα στο προσεχές δίμηνο.
Πηγή:www.capital.gr
==============================================
ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΣ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες


Ο Σύλλογός μας με προηγούμενη ανακοίνωσή του είχε έγκαιρα ενημερώσει για τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στη διαδικασία των μετατάξεων και για τις θέσεις μας, που στόχευαν στην ικανοποίηση όλων των συναδέλφων πτυχιούχων Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Μετά τις επανειλημμένες και έντονες διαμαρτυρίες μας στη Διοίκηση, στην οποία εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας για το δίκαιο του αιτήματος, το θέμα προχωρά με θετικό τρόπο για τους συναδέλφους που εκπροσωπούμε.
Φαίνεται πως όταν υπάρχει εποικοδομητικός διάλογος και ισχυρά επιχειρήματα, βρίσκονται λύσεις που ωφελούν και την επιχείρηση και τους εργαζόμενους.
Η προσπάθεια από άλλα Σωματεία να ιδιοποιηθούν τη θετική αυτή εξέλιξη, εκτός του ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού διαφορετικές στη σύνθεσή τους Επιτροπές αποφασίζουν για τις μετατάξεις τις δικές μας και των ΔΟ2 και ΔΟ3, δε συμβάλλει και στην ενίσχυση της συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, αλλά αντίθετα υπονομεύει την όποια δυνατότητα κοινής παρέμβασης και δράσης μεταξύ των Πρωτοβαθμίων Σωματείων.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ
===============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: