Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;

«Οι απεργίες θα συνεχιστούν μέχρι την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου», δήλωσε o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;


==============================
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ :


1) Για το απαράδεκτο και αντικοινωνικό γεγονός να κόβεται το ρεύμα στους φτωχούς, στους ανέργους, τους συνταξιούχους και στους μεροκαματιάρηδες της χώρας μας που εξαιτίας αυτής της βάρβαρης, αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης είναι πεταγμένοι σαν μπάζα και σκουπίδια στο περιθώριο και στα αζήτητα της ζωής. και την ίδια ώρα η πολιτεία που είναι ο χειρότερος κακοπληρωτής της ΔΕΗ, χρωστώντας 135 εκατ €, με πρώτο το Υπουργείο Υποδομών, να κάνει το κορόιδο μη πληρώνοντας.
2) Για την «απάτη» της νέας μετοχοποίησης της ΔΕΗ. Την απόπειρα δηλαδή να εμφανίσουν ότι η πώληση ποσοστού της ΔΕΗ γίνεται για εισπρακτικούς λόγους όταν τα 400 εκατ. ευρώ, που θα πάρουν, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα 50 δισ. ευρώ. Να ξέρουν πάντως οι «πωλητές» ότι πρώτα θα πρέπει να ξεχρεώσουν αυτά που χρωστάνε στη ΔΕΗ.
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΑΝ Η ΔΕΗ ΗΤΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ; ΘΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΣΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΣΑΣ;
==========================================
Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζεται, ενόψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, μέσω του οποίου προβλέπεται η περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από την Δευτέρα 20 Ιούνη βρίσκεται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Προκειμένου έστω και τώρα να σταματήσει η σύγκρουση ζητούμε άμεσα να συναντηθούμε μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας και να ακούσουμε τις δικές σας.
Με τιμή
Για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ν. Φωτόπουλος Κ. Κατσαρός

==========================================
Το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο

Απόλυση, ύστερα από 12 μήνες μισθωτής εφεδρείας, στη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν το 60% του βασικού μισθού, προβλέπει για το πλεονάζον προσωπικό των δημοσίων επιχειρήσεων και φορέων το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο που πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόϊκα.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, την απόλυση θα αποφύγουν μόνο όσοι μεταταγούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου και υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσουν την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ.
"Ψαλίδι" μπαίνει στις κοινωνικές παροχές και τις συντάξεις, ενώ ενισχύεται η ευελιξία στην αγορά εργασίας και εισάγονται συμβάσεις για νέους με αμοιβή χαμηλότερη του κατώτατου μισθού.
Προβλέπει διαχωρισμό των δικτύων της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ.
Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στον κλάδο των τραπεζών, καθώς το μνημόνιο θέτει αυστηρούς όρους ενίσχυσης της κεφαλαιακής τους επάρκειας.
Σε ότι αφορά τα φορολογικά μέτρα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, διαπραγματεύεται με την τροϊκα μικρές αλλαγές.
Η επιβάρυνση από την εισφορά αλληλεγγύης θα είναι μικρότερη σε μισθωτούς και συνταξιούχους και η απώλεια εσόδων θα αντισταθμιστεί με τέλος επιτηδεύματος 300 ευρώ, το οποίο θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.
Παράλληλα, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ θα επιβληθεί τέλος στα ακίνητα.

==============================================
Δεν κάνει πίσω η ΓΕΝΟΠ

Η δοκιμασία των καταναλωτών με τις διακοπές ρεύματος θα συνεχιστεί και σήμερα ενώ λύση στο πρόβλημα δεν διαφαίνεται, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν φαίνονται διατεθειμένες να υποχωρήσουν.
Χθες το βράδυ από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου επέμεινε στο ότι θα προχωρήσει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, με διατήρηση ελέγχου στις κρίσιμες υποδομές της χώρας.
Μάλιστα, προανήγγειλε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, καθώς αυτά πρέπει να αντανακλούν το κόστος παραγωγής, διάθεσης και το περιβαλλοντικό κόστος.
Από την άλλη όχθη η ΓΕΝΟΠ έχει περιμένει να υπάρξει νέα συνάντηση αλλά αυτή τη φορά με την συμμετοχή και του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Επίσης είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις 48ωρες απεργίες μέχρι την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, εκτός λειτουργίας βρίσκονται 20 μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού, ενώ άλλες δύο μονάδες της ΔΕΗ παρουσίασαν βλάβη την Τρίτη το βράδυ.
Η ΔΕΗ αναμένεται και σήμερα να ανακοινώσει νέο ευρύ πρόγραμμα περικοπών ηλεκτροδότησης σε όλη την χώρα, ενώ τυχόν νέες βλάβες θα φέρουν την χώρα στα πρόθυρα του black out.
===============================================
Πληρώνουμε 4 εκ. ευρώ την ημέρα για εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας


Αν και στην απεργία συμμετέχουν λιγότεροι από τους 4.000 από τους 22.000 εργαζόμενους η ΓΕΝΟΠ «κατεβάζει» τους διακόπτεςΜε ζημιές που φθάνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα φορτώνουν τη ΔΕΗ και την οικονομία οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ που έχουν κατεβάσει τους διακόπτες σε 10 μονάδες παραγωγής σε όλη την Ελλάδα.
Αν και στην απεργία συμμετέχουν λιγότεροι από 4.000 από τους 22.000 εργαζόμενους στην εταιρία η ΓΕΝΟΠ επιμένει να "κατεβάζει τους διακόπτες" επιλέγοντας σε συδνικαλιστικό επίπεδο ποιοί απεργούν και ποιοί όχι ώστε να μην χάνουν και τους μισθούς τους.

============================================
Οι διακοπές ρεύματος ανακοινώνονται από το www. dei.gr αλλά και από την ειδική τηλεφωνική γραμμή 210-9298100Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να συνεχίζονται οι εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης σε βιομηχανίες και όλη την Ελλάδα. Την Τρίτη βυθίστηκαν στο σκοτάδι δεκάδες περιοχές της χώρας και μάλιστα χρειάστηκε να γίνουν και έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης και στην Αττική τις βραδινές ώρες, δεδομένου ότι αυξήθηκαν τα φορτία ενώ και σήμερα Τετάρτη θα συνεχισθεί η ίδια τακτική.
Η πρώτη συνάντηση που είχε η ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ, η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, με το νέο υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατέληξε σε αδιέξοδο καθώς ο υπουργός δεν μπορούσε να συναινέσει στην απόσυρση της διάταξης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που προβλέπει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, απόφαση για την οποία η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα.
Ετσι οι επαναλαμβανόμενες απεργίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες μέχρι και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, τόσο οι σημερινές διακοπές ρεύματος όσο και αυτές που θα ακολουθήσουν θα ανακοινώνονται εγκαίρως από την ιστοσελίδα της επιχείρησης, αλλά και από την ειδική τηλεφωνική γραμμή 210-9298100.
Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι τα προγράμματα των εκ περιτροπής ωριαίων περικοπών ρεύματος είναι απολύτως ενδεικτικά ως προς τις περιοχές, την έκταση και τη χρονική διάρκειά τους. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξει ανάγκη, οι διακοπές θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να διαρκέσουν πάνω από εξήντα λεπτά.
Η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από τις 12.00 έως τις 3.00 το μεσημέρι και από τις 8.00 έως τις 10.30 το βράδυ.
======================================
Ρεύμα από τη Βουλγαρία λόγω απεργίας
Έκτακτες εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 2.200 μεγαβάτ από τη Βουλγαρία έκανε η Ελλάδα τις τελευταίες δύο μέρες, ως συνέπεια της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος για τη διαχείριση του ενεργειακού συστήματος της Βουλγαρίας δημόσιος οργανισμός.
"Οι εξαγωγές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της διμερούς συμφωνίας αμοιβαίας βοήθειας των αρμοδίων οργανισμών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Ο οργανισμός διαχείρισής του ενεργειακού συστήματος της Βουλγαρίας χρωστάει στον ελληνικό ομόλογο του 1250 μεγαβάτ, τα οποία η Βουλγαρία ζήτησε και έλαβε στους μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2010. Η επιπλέον ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, δια της εξαγωγής της οποίας η Βουλγαρία στήριξε τώρα το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας, θα αποκατασταθεί με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο και χρονοδιάγραμμα τη στιγμή, όταν η Βουλγαρία θα χρειάζεται ηλεκτρισμό" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Οι κανονικές εξαγωγές της Βουλγαρίας για την Ελλάδα ανέρχονται σε πεντακόσια μεγαβάτ, σύμφωνα με το βουλγάρικο οργανισμό. Και ανήγγειλε επίσης, ότι η ημερήσια κατανάλωση ρεύματος στην ίδια τη Βουλγαρία έχει ανέβει με εκατό μεγαβάτ, περίπου, στις τελευταίες μέρες σαν συνέπεια της ανόδου των θερμοκρασιών.
======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: