Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

πλήττονται σοβαρά υπέρτατα έννομα αγαθά του κοινωνικού συνόλου.


Ο αγώνας συνεχίζεται προκειμένου να σταλθει το ΜΗΝΥΜΑ στους Τροϊκανούς και στην κυβέρνηση.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ


===============================
ΔΕΗ: Η ΓΕΝΟΠ κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος προανήγγειλε σκλήρυνση της απεργίας με «σβήσιμο» και άλλων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων και δήλωσε ότι η απεργία θα συνεχιστεί ως τις 30 Ιουνίου που θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την απεργία στη ΔΕΗ δηλώνουν οι συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος επανέλαβε ότι η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ θα προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, προανήγγειλε σκλήρυνση της απεργίας με «σβήσιμο» και άλλων ηλεκτροοπαραγωγικών μονάδων και δήλωσε ότι η απεργία θα συνεχιστεί ως τις 30 Ιουνίου που θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Εν τω μεταξύ έχει αρχίσει η κατάθεση μηνυτήριων αναφορών, ακόμα και από γκρουπ στο Facebook, τόσο κατά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ όσο και της ίδιας της ΔΕΗ για τα κινδύνους και τα προβλήματα που προκαλούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Πάντως, στη συνάντηση που είχε χθες το πρωί το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ο κ. Φωτόπουλος υπογράμμισε στον κ. Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο της ΕΣΕΕ ότι η ΓΕΝΟΠ δεν έχει εξαντλήσει τα περιθώρια που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τον καθορισμό προσωπικού ασφαλείας και κατ' επέκταση τη μείωση της παραγωγής, καθώς το έλλειμμα θα μπορούσε να φθάνει τα 700 MW έναντι των 300 ΜW που ήταν το έλλειμμα μέχρι στιγμής.
Φορτίο
Το όριο των 700 MW προκύπτει ως το 11% του φορτίου αιχμής της προηγούμενης εβδομάδας, που βάσει νόμου δεν μπορεί να λείπει από τη ζήτηση ηλεκτρισμού σε περίοδο απεργίας. Πάντως χθες, παρότι 18 μονάδες έχουν σβήσει και μία υπολειτουργεί που σημαίνει ότι περίπου 4.500 MW ήταν εκτός συστήματος, η ΔΕΗ δεν χρειάστηκε να κάνει διακοπές ρεύματος.
Η ΓΕΝΟΠ αναμενόταν να συνεδριάσει αργά χθες το βράδυ για να αποφασίσει αν και ποιες θα είναι οι επιπλέον μονάδες που θα «κλείσουν» σήμερα, πράγμα που αν συμβεί εκτιμάται ότι θα οδηγήσει και πάλι σε περικοπές ηλεκτρισμού, ίσως και μεγαλύτερες από τις προηγούμενες ημέρες.
Εξάλλου χθες συνέβη και ένα περίεργο περιστατικό στη ΔΕΗ, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί υπολογιστές από το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού.
Μηνύσεις
Τέλος στη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου της ΔΕΗ και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που κατατέθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ζητείται να κινηθούν διωκτικές διαδικασίες, καθώς με τις διακοπές της ηλεκτροδότησης λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, πλήττονται σοβαρά υπέρτατα έννομα αγαθά του κοινωνικού συνόλου.
Τη μηνυτήρια αναφορά που έχει αποδέκτη διάφορες εισαγγελίες της χώρας, συνυπογράφουν σε πρώτη φάση 37 άτομα (καθηγητές ΑΕΙ, δικηγόροι, ιατροί, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ.) που υποστηρίζουν ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένο αλλά όχι απεριόριστο, καθώς και ότι δεν είναι εμφανής ούτε αιτιολογημένη η επαπειλούμενη ζημιά των απεργών της ΔΕΗ από τις όποιες εικαζόμενες ενέργειες της κυβέρνησης, πολύ δε περισσότερο της διοίκησης της ΔΕΗ, κατά των συμφερόντων των μετόχων της οποίας στρέφονται οι απεργοί της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
============================================
Μεγαλύτερες σε διάρκεια οι διακοπές ρεύματος σήμερα


Σε μεγαλύτερες σε διάρκεια εκ περιτροπής περικοπές ρεύματος, που μπορεί να φτάσουν και στις πέντε ώρες (από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σήμερα η ΔΕΗ.

Μεγαλύτερες σε διάρκεια οι διακοπές ρεύματος σήμερα
Σε μεγαλύτερες σε διάρκεια εκ περιτροπής περικοπές ρεύματος, που μπορεί να φτάσουν και στις πέντε ώρες (από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σήμερα η ΔΕΗ.

Όπως ανακοίνωσε, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για πέμπτη συνεχή ημέρα, τέθηκαν εκτός λειτουργίας επιπρόσθετα 3 θερμικές μονάδες συνολικής ισχύος 750 MW και μία μονάδα λόγω βλάβης καθαρής ισχύος 270 MW.

Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει "μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα" το πρόγραμμα των διακοπών ρεύματος. Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της επιχείρησης. Παράλληλα, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή 210-9298100, ενώ οι χρήστες "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων θα μπορούν να ενημερώνονται για τις διακοπές μέσω εφαρμογής που διατίθεται δωρεάν.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν περικοπές ρεύματος εκ περιτροπής στην Κρήτη (από 20:30 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).

Εκπρόσωποι της επιχείρησης υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ. Απευθύνουν, πάντως, έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων, ανελκυστήρων κ.λπ., κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

ΝΙΚ. ΑΛ.
============================================
Οι μεγαλέμποροι
«Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να απεργούν, αλλά σε νευραλγικούς τομείς, όπως αυτός της Ενέργειας, τυχόν υπερβολές εν μέσω της κρίσιμης τουριστικής περιόδου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα». Αυτά δηλώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), ζητώντας συνάντηση με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, επικαλούμενη και την... κοινωνική αλληλεγγύη!!!
Τώρα, τι σχέση έχει η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης με την άρνηση κάθε είδους εργατικής κινητοποίησης, επειδή αυτή μπορεί να έχει κάποια επίπτωση σε τρίτους, κάτι που ισχύει για την πλειονότητα των απεργιών, μόνο η ΕΣΕΕ το ξέρει.
Γιατί για όλους τους υπόλοιπους δεν έχει καμία σχέση.
Αλλά η ΕΣΕΕ, που κάνει μάλιστα και «παρεμβάσεις» για τη σκοπιμότητα των... ιδιωτικοποιήσεων, αποκαλύπτεται στα... δύσκολα, ως μια ηγετική εργοδοτική πλειοψηφία που αν κάτι την πειράζει είναι να αρπάξουν άλλοι ό,τι δεν μπορέσουν να αρπάξουν οι μεγαλέμποροι.
Γι' αυτό και δηλώνει: «Ωστόσο, στο βαθμό που η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει τις κατάλληλες λύσεις, δεδομένου ότι η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ εντάσσεται στο πακέτο των 50 δισ. ευρώ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, μένει σε εμάς, που αποτελούμε την κοινωνία των πολιτών, να επιδείξουμε την απαραίτητη Κοινωνική Αλληλεγγύη».
Βεβαίως, την ΕΣΕΕ δε θα τη μάθουμε τώρα. Μόνο που, τελευταία, είχε αρχίσει να εμφανίζεται και ως... «αντιστασιακή», από εκείνες τις δήθεν, τις γιαλαντζί...
========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: