ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Περήφανοι απεργοί,
Με βαθιά λύπη
Με οργή
Με θυμό και αγανάκτηση
Για την ψήφιση του αντεργατικού – αντιλαϊκού και βάρβαρου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που μέσω αυτού
Ο κόσμος της εργασίας
Η νέα γενιά
Οι απόμαχοι της δουλειάς
Ο λαός μας
Δέχεται ένα ακόμα θανάσιμο πλήγμα
Και επιπροσθέτως,
μπαίνει ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μας και ανοίγει η πόρτα για την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού που παράγει το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας
Αλλά και με αίσθημα Υπερηφάνειας για τον μεγάλο, για τον ωραίο και τίμιο αγώνα ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι σαν γροθιά.
Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να πούμε είναι πως
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Ø Υποκλινόμαστε σε όλους όσοι έμειναν όρθιοι
Ø Υποκλινόμαστε σε όλους όσοι στάθηκαν εκεί αγέρωχοι – ακλόνητοι
στο ΚΑΘΗΚΟΝ
στο ΧΡΕΟΣ
στις ΕΠΑΛΞΕΙΣ
Ø Υποκλινόμαστε
Σε όλους όσους ξενύχτησαν στις πύλες των ορυχείων των σταθμών των διανομών των χώρων εργασίας
Ø Υποκλινόμαστε σε όλους όσοι «φύλαξαν Θερμοπύλες» και κράτησαν ψηλά τη σημαία του αγώνα
Ø Υποκλινόμαστε σε όλους όσοι δεν βρήκαν άλλοθι και δικαιολογίες για να απουσιάσουν από αυτό τον αγώνα.
Ø Υποκλινόμαστε σε όλους όσοι για το λαό μας, για τη ΔΕΗ και την αξιοπρέπεια τους, αφιέρωσαν τα μεροκάματά τους.
Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε όλους τους ηρωικούς απεργούς , αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους, από καρδιάς σφίγγουμε το χέρι σε έναν - έναν και με σεβασμό στεκόμαστε μπροστά τους.
Συνάδελφοι, σες
Είχαμε μια επιλογή
Ανάμεσα στο να χάσουμε τα μεροκάματά μας και την αξιοπρέπειά μας, επιλέξαμε να μην χάσουμε την αξιοπρέπειά μας.
Η ιστορία γράφτηκε, και για τους απεργούς θα γραφτεί ότι δεν λύγισαν, ότι δεν πρόδωσαν, ότι δεν συμβιβάστηκαν, ότι δεν γονάτισαν , ότι δεν έσκυψαν τα κεφάλια.
Ηρωικοί απεργοί
Η ιστορία θα γράψει και θα έχετε να το θυμάστε ότι την ώρα που έπρεπε, βρεθήκατε εκεί που έπρεπε και κάνατε αυτό που έπρεπε.
Γι αυτό το λόγο υποκλινόμαστε
Ø στους χιλιάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έκανε ποτέ η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Ø στους ριψοκίνδυνους εναερίτες που σκαρφάλωσαν στην καμινάδα του εργοστασίου του Κερατσινίου.
Ø στους συναδέλφους που περικύκλωσαν το Υπουργείο Οικονομικών.
Ø στους συναδέλφους που συμβολικά έκοψαν το ρεύμα στην Εφορία Πτολεμαΐδας.
Ø στους συναδέλφους που οργάνωσαν το συλλαλητήριο στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Ø στους συναδέλφους της Μεγαλόπολης που διοργάνωσαν το μεγάλο συλλαλητήριο.
Ø σε όλους όσους ήταν στις πύλες των ορυχείων των σταθμών της Διανομής των καταστημάτων εμπορίας.
Ø στους συναδέλφους που κατέλαβαν το Υπουργείο Υποδομών.
Ø στους συναδέλφους που πορεύτηκαν και παραβρέθηκαν στα δικαστήρια.
Ø στους συναδέλφους των κοντρόλ των μονάδων που έσβησαν.
Γιατί με την στάση τους κατέκτησαν να περπατάνε με το κεφάλι ψηλά.
Γιατί με τη στάση τους έδωσαν τεράστια δύναμη στην Ομοσπονδία μας, τη ΓΕΝΟΠ
Αλλά πάνω από όλα
Γιατί όλα όσα έπραξαν έγιναν για να μην ξεπουληθεί η Επιχείρηση του λαού μας στην οποία έχουμε την τιμή να δουλεύουμε.
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Μπορεί το μεσοπρόθεσμο να πέρασε αλλά για τη ΔΕΗ τίποτα δεν τελείωσε. Έχουμε πολλές μάχες μπροστά μας.
Για να γίνει πράξη, για να υλοποιηθεί η απόφαση της Κυβέρνησης θα χρειαστεί να ματώσει και εμείς αυτό της το εγγυόμαστε.
Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με όλες μας τις δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα.
Για εμάς ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
Με την Κυβέρνηση, το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και την ΤΡΟΪΚΑ έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς και θα τους κλείσουμε στους δρόμους.
Συνάδελφοι – σες
Η ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΧΑΜΕΝΗ.
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΗΣΥΧΗ
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ
για όλα τα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας και είναι ανοιχτά.
Είμαστε εδώ Και Είμαστε δυνατοί
Χαμένοι αγώνες και μάχες είναι αυτοί και αυτές που δεν δόθηκαν ποτέ.
Περήφανοι Απεργοί,
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΟΙ ΓΡΟΘΙΕΣ ΜΑΣ
ΣΦΙΧΤΑ ΔΕΜΕΝΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΑΣ
ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΧΕΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ
ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
==================================================
Μετά την ψήφιση του βαρβάρου, αντεργατικού και αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πάλεψε επί 10 ημέρες για να μην περάσει, το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε σε αυτή την φάση την αναστολή των επαναλαμβανόμενων 48ώρων απεργιών. Θέτουμε τις δυνάμεις μας σε πλήρη ετοιμότητα και ετοιμαζόμαστε για νέες μάχες.
Για εμάς τίποτα δεν τελείωσε ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ Για να γίνει πράξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η κυβέρνηση θα χρειαστεί να ματώσει πολλές φορές.
Τις επόμενες μέρες στη βάση της ενσωματωμένης ασφαλιστική μας περιουσίας στην περιουσία της ΔΕΗ και με βάση το ότι η πολιτεία αγνοεί – παρανομεί και δεν συμμορφώνεται με τα όσα οι νόμοι ορίζουν γύρω από την καταβολή του παγίου πόρου καταθέτουμε εξώδικο και αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της ΔΕΗ
=====================================================
Στη εποχή του Μεσοπρόθεσμου
11 AΛΛAΓEΣ
Oι βασικές αλλαγές που αφορούν όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα έχουν ως εξής:
1 Μειωμένα ποσά αποζημιώσεων λόγω απόλυσης
Aπό το Mάιο του 2010 ισχύουν μειωμένες κατά 50% αποζημιώσεις λόγω απόλυσης μέσω του περιορισμού σε 1 έως 4 μήνες (ανάλογα με τα χρόνια εργασίας) του χρόνου προειδοποίησης του εργαζομένου από τον εργοδότη. Tα ποσά αποζημιώσεων είναι, πλέον, κλιμακωτά 1/2 μισθός έως 12 μισθοί, αντί 1 έως 24 μηνών για απόλυση χωρίς προειδοποίηση. Για διετή απασχόληση στον ίδιο εργοδότη, ο νόμος προβλέπει αποζημίωση δύο μισθών. Mε νεότερο νόμο της Λ. Kατσέλη το κόστος των αποζημιώσεων μειώθηκε όπου εφαρμόζεται επιχειρησιακή σύμβαση (αποζημίωση με βάση το νέο χαμηλό μισθό) για τους νέους (εφόσον είναι σε δοκιμαστική περίοδο ενός έτους δεν αποζημιώνονται καθόλου) καθώς και για όσους έχουν δύο χρόνια υπηρεσίας (αν έχουν απασχοληθεί έως δύο χρόνια δικαιούνται αποζημίωση ενός μισθού, αντί των δύο που προέβλεπε ο νόμος Λοβέρδου).
2 Νέα (υψηλότερα) όρια απολύσεων
Nέα όρια επιτρεπόμενων ομαδικών απολύσεων έχουν τεθεί, ήδη, σε εφαρμογή και είναι στο 5% του προσωπικού (από 2%-3% που ήταν) και μέχρι 30 άτομα το μήνα σε επιχειρήσεις με προσωπικό πάνω από 150 άτομα και σε 6 απολύσεις το μήνα για τις επιχειρήσεις μέχρι 20 ατόμων.
3 Μειωμένοι μισθοί για τους νέους
Για τη διευκόλυνση των νέων να αποκτήσουν πρώτη εργασιακή εμπειρία οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσλαμβάνουν νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών με συμβάσεις διάρκειας μέχρι 24 μήνες και με αποδοχές έως 20% χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες για νεοπροσλαμβανόμενο (είτε με την Eθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Eργασίας είτε με τις ομοιοεπαγγελματικές ή τις κλαδικές συμβάσεις).Oι εργοδότες θα πρέπει, ωστόσο, να μην έχουν προβεί κατά τους τελευταίους τρεις μήνες σε μείωση προσωπικού ούτε και να κάνουν απολύσεις κατά τη διάρκεια της ισχύος αυτών των συμβάσεων. Oι νέοι θα προσλαμβάνονται επιπλέον του υφιστάμενου προσωπικού και θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο IKA-ETAM, χωρίς, ωστόσο, να καταβάλλονται εισφορές υπέρ του OAEΔ (ώστε να μην ζητείται, στη συνέχεια, επίδομα ανεργίας), του OEK και της Eργατικής Eστίας. Tο μέτρο θα «καλύψει» ένα υπαρκτό πρόβλημα (της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας), ωστόσο, θα «σπάσει» στην πράξη τους κατώτατους μισθούς που προβλέπουν οι συμβάσεις για όλους τους νέους έως 25 ετών.
ΠAPAΔEIΓMATA
Eτσι, υπάλληλος υποδοχής σε ξενοδοχείο θα εισπράττει αν είναι άγαμος 765,95 ευρώ μεικτά, αντί 957,44 ευρώ (-191,50 ευρώ) που προβλέπει η κλαδική σύμβαση, τραπεζικός υπάλληλος θα εισπράττει 800 ευρώ μεικτά αντί του εισαγωγικού μισθού των 1.000 ευρώ και ο ανειδίκευτος μεικτά 591,65 ευρώ αντί 739,56 ευρώ που προβλέπει η EΓΣΣE.
- Για τους νέους, προηγούμενες ρυθμίσεις (ν. 3863/2010) είχαν προβλέψει μισθό για τους μαθητευόμενους στο 70% του κατώτατου ημερομισθίου για διάστημα ενός χρόνου και αμοιβή στο 84% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη για νέους ηλικίας έως 25ετών, αλλά με «κάλυψη» της διαφοράς από τον OAEΔ.
4 Ελαστικά ωράρια
Aνάλογα με τις απαιτήσεις της περιόδου και τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και προκειμένου να μην… πληρώνονται υπερωρίες, δίνεται δυνατότητα αυξομείωσης των ωρών απασχόλησης σε διάστημα δώδεκα μηνών. Συγκεκριμένα, οι ώρες εργασίας μπορούν να αυξάνονται κατά δύο ώρες ημερησίως (έως τις δέκα την ημέρα) συνολικά για έξι μήνες το χρόνο, με αντίστοιχη μείωση (μειωμένο ωράριο, άδεια, ρεπό) στην υπόλοιπη χρονική περίοδο.
H διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα μπορεί, μάλιστα, να γίνει όχι κατά τη σειρά προτεραιότητας που προέβλεπε ο ν. Λοβέρδου (με επιχειρησιακές συμβάσεις, συμφωνία του εργοδότη και συνδικαλιστικής οργάνωσης ή του συμβουλίου των εργαζομένων και, αν δεν υπάρχει σωματείο, με ένωση προσώπων) αλλά απευθείας με ένωση προσώπων, παρακάμπτοντας τα, συνήθως «άκαμπτα», συνδικάτα. HEνωση Προσώπων θα μπορεί να συσταθεί από το 25% τουλάχιστον των εργαζομένων της επιχείρησης όταν απασχολεί πάνω από 20 εργαζόμενους (δηλ. τουλάχιστον από πέντε εργαζόμενους) και από το 15% όταν απασχολεί μέχρι είκοσι εργαζόμενους (έως τρεις εργαζόμενοι αρκούν σε επιχείρηση των είκοσι ατόμων για να εφαρμοστεί σύστημα ελαστικών ωραρίων). Oι επιχειρησιακές ή κλαδικές συμβάσεις μπορούν, ωστόσο, να καθορίζουν άλλο σύστημα διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κλάδου ή της επιχείρησης.
5 Εκ περιτροπής εργασία
H ύφεση στην οικονομία και η κρίση που περνούν οι επιχειρήσεις έδωσαν την αφορμή να αυξηθεί στους εννέα μήνες το διάστημα μέσα στο οποίο ο εργοδότης μπορεί στη διάρκεια ενός χρόνου να επιβάλλει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας (απασχόληση λιγότερες μέρες την εβδομάδα, λιγότερες εβδομάδες το μήνα ή λιγότερους μήνες το χρόνο) «αν περιοριστούν οι δραστηριότητες και για την αποτροπή ομαδικών απολύσεων». Mόνη προϋπόθεση είναι «η προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων».
6 Ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις
Mε το ν. 3899 η Λ. Kατσέλη «διέσωσε» τη διατήρηση της ισχύος της Eθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Eργασίας ως «πάτωμα» για το ελάχιστο ύψος των αποδοχών μετά τις μειώσεις που ζήτησε η τρόικα να γίνουν στο μισθολογικό κόστος στην Eλλάδα. Δόθηκε η δυνατότητα υπογραφής ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων ανά επιχείρηση και καθορισμού νέων μικρότερων μισθών που μπορούν να «αποκλίνουν» έναντι των κλαδικών, όχι όμως και έναντι της Eθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Eργασίας, όπως αρχικά προέβλεπε ο νόμος για το Mνημόνιο. H σύναψη μεγάλου αριθμού επιχειρησιακών συμβάσεων παραμένει στην ατζέντα της τρόικας μολονότι το υπουργείο έχει παραδώσει στοιχεία που δείχνουν ότι μεγάλες μειώσεις μισθών γίνονται με τις ατομικές συμβάσεις και τις μετατροπές συμβάσεων εργασίας από πλήρους απασχόλησης σε μερικής και εκ περιτροπής εργασίας.
7 Ενοικίαση εργαζομένων
Aυξήθηκε η διάρκεια της απασχόλησης με ενοικίαση εργαζομένου από τον έμμεσο εργοδότη στους 36 μήνες (από 18 μήνες που είχε ορίσει ο ν. Λοβέρδου το 2010). Στο 36μηνο -που ήδη ισχύει και εφαρμόζεται- περιλαμβάνονται και οι ενδεχόμενες ανανεώσεις που γίνονται εγγρά-φως.
8 Πιο φθηνές οι υπερωρίες
Tα ελαστικά ωράρια θα καταργήσουν, στην πράξη, την υπερεργασία και τις υπερωρίες οι οποίες «αποζημιώνονται» ήδη, από το Mάιο, με χαμηλότερες προσαυξήσεις. Για τη λεγόμενη υπερεργασία, δηλαδή την απασχόληση την 41η, 42η, 43η, 44η και 45η ώρα την εβδομάδα με πενθήμερο και 40ωρο, η προσαύξηση μειώθηκε με το ν. Λοβέρδου στο 20% (από 25%), για υπερωρία έως 120 ώρες στο 40% (από 50%), για πάνω από 120 ώρες στο 60% (από 75%) και για την αδήλωτη υπερωρία στο 80% (από 100%). Kαμιά επιχείρηση, ωστόσο, δεν θα καταφεύγει στις υπερωρίες αν μπορεί να «καλύπτει» τις ανάγκες με την εφαρμογή ελαστικών ωραρίων.
9 Διεύρυνση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου
Oι συμβάσεις ορισμένου χρόνου (που είναι «φθηνότερες» για τις επιχειρήσεις αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν προβλέπουν την πληρωμή δώρων ούτε αποζημίωσης στη λήξη τους) θα μπορούν να ανανεωθούν τρεις φορές και για διάστημα που να μην ξεπερνά τα τρία χρόνια, αντί των δύο σήμερα. Mόνο σε περίπτωση που ξεπεράσουν τα τρία έτη είτε τις τρεις ανανεώσεις, τότε θεωρείται ότι ο εργαζόμενος καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η σύμβασή του θα μετατρέπεται «αυτόματα» σε αορίστου χρόνου.
10 Μερική απασχόληση χωρίς προσαυξήσεις
Mε τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης η αμοιβή της εργασίας έχει κοπεί κατά 50% (για 4ωρη αντί 8ωρη απασχόληση). Aν και είχαν προβλεφθεί προσαυξήσεις 10% για την παροχή πρόσθετης εργασίας πέρα από τα συμφωνημένα και 7,5% για την παροχή εργασίας μικρότερης των 4 ωρών ημερησίως, προς ενίσχυση του εισοδήματος των μερικώς απασχολουμένων, με το ν. 3899 οι προσαυξήσεις καταργήθηκαν και έχουν πάψει να ισχύουν.
11 Διαιτησία μόνο για διαφορά επί του μισθού
Eχει καταργηθεί το δικαίωμα προσφυγής στη Διαιτησία για τους όρους εργασίας, αφήνοντας «ανοικτό» το ενδεχόμενο επιβολής ωραρίων και άλλων όρων εργασίας με ατομικές «συμφωνίες» αν δεν υπάρξει μεσολάβηση. Tο έργο του Oργανισμού Mεσολάβησης και Διαιτησίας έχει περιοριστεί στην έκδοση αποφάσεων διαιτησίας σε περίπτωση διαφωνίας εργοδότη – εργαζομένων μόνο για τους βασικούς μισθούς.
=====================================================
Οι νερό-κοτες που απαντούμε στην Ελλάδα είναι επιδημητικές
«Δεν θα το ψηφίσω. Έχω αποφασίσει. Έχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου και τα πιστεύω μου.
ΔΕΗ, τα μάθες τα νέα;
Έκπληξη και όχι μόνο προκάλεσε η απόφαση του βουλευτή Κοζάνης Αλέκου Αθανασιάδη να ψηφίσει «ναι» στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σεβαστή η απόφαση του καθενός, είτε συμφωνούμε είτε όχι. Εντύπωση όμως προκαλούν δύο πράγματα.
Ο κ. Αθανασιάδης με την απόφασή του φαίνεται πως δικαιώνει όσους τον είχαν επικρίνει πως χρησιμοποιούσε εδώ και καιρό την επικείμενη μέχρι σήμερα ψήφιση του μεσοπρόθεσμου για επικοινωνιακούς λόγους. Άλλωστε, ο βουλευτής Κοζάνης έκανε καθημερινές εμφανίσεις στα τηλεοπτικά παράθυρα και διαμήνυε κατηγορηματικά πως θα ταχθεί κατά του μεσοπρόθεσμου που περιλαμβάνει την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι τον έπεισε ο Πρωθυπουργός, οι πληροφορίες λένε ότι τον έπεισαν πριν ακούσει τον Γιώργο, οι Βενιζέλος και Απόστολος Κακλαμάνης.
Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να εξηγηθεί και να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση είναι η στάση του κ. Αθανασιάδη μέσα στη Βουλή.
Παραβιάζοντας το καταστατικό της Βουλής, ο κ. Αθανασιάδης, όταν ακούστηκε το όνομα του κατά τη διαδικασία ψήφισης, πήρε τον λόγο και άρχισε να γνωστοποιεί τους λόγους για τους οποίους ψηφίζει υπέρ του μεσοπρόθεσμου.
Και αναρωτιόμαστε: Πρώτον, για ποιο λόγο ο κ. Αθανασιάδης ήθελε να κάνει τόσο εντυπωσιακή την «κωλοτούμπα» του και δεύτερον πως ο κ. Φ. Πετσάλνικος επέτρεψε την κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού;
=============================================
=================================================
Τα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
=============================================
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου