Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εκτός λειτουργίας έξι μονάδες της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία


Εκτός λειτουργίας έξι μονάδες της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία
Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί έξι μονάδες της ΔΕΗ από τις 17 συνολικά που βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία, καθώς βρίσκεται σ' εξέλιξη από χθες το βράδυ η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.
«Εντός της ημέρας αναμένουμε διακοπές ρεύματος μικρής διάρκειας. Δεν γνωρίζουμε τις περιοχές στις οποίες θα κοπεί το ρεύμα καθώς αυτό εξαρτάται από τη διαχείριση της διοίκησης της εταιρείας» είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Γιώργος Αδαμίδης. Τόνισε παράλληλα ότι στις συγκεκριμένες μονάδες δεν δουλεύει τίποτε, παρά μόνο το σύστημα αποκομιδής της τέφρας. Κεντρικά αιτήματα των εργαζομένων είναι, μεταξύ άλλων, η άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, το ασφαλιστικό και ο εκσυγχρονισμός της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι η απεργία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ θα λήξει αύριο το βράδυ.
www.kozan.gr


==========================================
«ΔΑΚΕ Σπάρτακος»: «Πρωτοστατούμε στον αγώνα ενάντια στην απαξίωση και το μαρασμό του τόπου»
Η κυβέρνηση του καλοκαιριού ανθίσταται. H κυβέρνηση αυτή που θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο νομοσχέδιο, όπως το κατήρτισε ο εκλεκτός του ΔΝΤ και της ΕΕ, Υπουργός του ξεπουλήματος των εθνικών συμφερόντων και ο συμβασιούχος Πρωθυπουργός, θα καταρρεύσουν κάτω από την κατακραυγή του λαού .
Είναι, όπως πάντα, σαφές το ότι η ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα πρωτοστατήσει μέσα από τα όργανα του συνδικάτου και θα αντισταθεί στο ξεπούλημα και τον αφανισμό των αναπτυξιακών βιομηχανιών που επιχειρείται στον τόπο μας.
Ο Αγώνας αυτός δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν εξαιρούμε της κατακραυγής αυτής ούτε την αξιωματική αντιπολίτευση που μιλά απαξιωτικά για τη συμμετοχή της παράταξης μας στον αγώνα αυτό.

Ο αγώνας αυτός είναι ιερός. Ο αγώνας αυτός αφορά τους πάντες.
Όλοι μαζί θα νικήσουμε
======================================
Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση η ΓΕΝΟΠ

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επιχειρεί μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχε το Σάββατο τόσο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το ζήτημα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Επειτα από κινητοποίηση των συνδικαλιστών που κατέλαβαν control rooms εργοστασίων αλλά και ορυχεία της ΔΕΗ, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών που έχουν προκηρύξει, έχουν τεθεί μέχρι στιγμής εκτός λειτουργίας 9 μεγάλες και μικρές θερμοηλεκτρικές μονάδες, συνολικής ισχύος περίπου 2.500 μεγαβάτ ενώ άλλες 7, ισχύος 1000 μεγαβάτ, ήταν εκτός με βάση τον προγραμματισμό της αγοράς κατά την έναρξη της απεργίας και παραμένουν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Καθώς λείπουν ήδη από το σύστημα περί τα 600 μεγαβάτ, ο κίνδυνος για διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθίσταται άμεσος, ειδικά από τη στιγμή που η Δευτέρα αναμένεται ζεστή και με αυξημένη ζήτηση ηλεκτρισμού, λόγω της λειτουργίας των κλιματιστικών.

Σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στο σύστημα, ο ΔΕΣΜΗΕ που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς προχωρεί αρχικά σε περικοπές φορτίων στον αρδευτικό τομέα και στις βιομηχανίες.


Η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος στα απολύτως αναγκαία επίπεδα, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 12 έως 3 το μεσημέρι και από 8 έως 10.30 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, για τις διακοπές ρεύματος η ΔΕΗ αναφέρει ότι: Ανάλογα με τη διαμόρφωση της ζήτησης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν αναγκαίες εκ περιτροπής περικοπές ηλεκτρικής ενέργειας. Εφ’ όσον δοθεί η σχετική εντολή από το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), η ΔΕΗ θα ανακοινώσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πρόγραμμα εκ Περιτροπής Περικοπών. Το Πρόγραμμα Περικοπών θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται από ειδική τηλεφωνική γραμμή.
========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: