Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΑΝΤΕΣ ΜΗ ΠΕΡΙΟΡΑΣΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Παράνομη η απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κρίθηκε παράνομη και δεν επιτρέπεται η επανάληψή της με τα ίδια αιτήματα.
Πρόκειται για μία τυπική απόφαση καθώς η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει σταματήσει από χθες το βράδυ τις κινητοποιήσεις της.
Ο εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, εργατολόγος Δημ. Περπατάρης, σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου που απαγορεύει την επανάληψη στο μέλλον απεργίας με ίδια αιτήματα, την χαρακτηρίζει "πρωτόγνωρη" και προανήγγειλε την κατάθεση έφεσης κατά της απόφασης.
====================================
"Αιμορραγία" 40 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ από την απεργία της ΓΕΝΟΠ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Ακόμη δεν έχουμε προσδιορίσει ακριβώς το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί η ΔΕΗ, ωστόσο αυτό κυμαίνεται μεταξύ 30 και 40 εκατομμυρίων ευρώ, τόνισε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός. Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιώνουν πλήρως τις αποκαλύψεις του Capital.gr ότι το ημερήσιο κόστος από τις κινητοποιήσεις κυμάνθηκε στα 3 έως 4 εκατ. ευρώ, ενώ κάποιες ημέρες που η οριακή τιμή έπιασε το πλαφόν των 150 ευρώ η ζημιά έφτασε και τα 5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ο κ. Ζερβός ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία ακόμη δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία σε σχέση με την αποκρατικοποίηση ή την πώληση μονάδων, καθώς «αυτό ακόμη δεν έχει ζητηθεί από το μέτοχο. Εφόσον ζητηθεί είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, απευθυνόμενος προς τους μετόχους και απαντώντας στην τοποθέτηση του επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλου, τόνισε για την έρευνα Ρακιντζή ότι η ΔΕΗ απλώς προσκόμισε στον επιθεωρητή τα στοιχεία που της ζητήθηκαν και δεν ήταν αρμοδιότητά της να υποδείξει την εφαρμογή των νόμων (ο κ. Φωτόπουλος είχε νωρίτερα μεμφθεί τη διοίκηση γιατί δεν προσκόμισε δικαστικές αποφάσεις που θεωρεί ότι δικαιώνουν τη ΓΕΝΟΠ ότι οι επιχορηγήσεις ήταν νόμιμες).

Όσο για την προσφυγή εναντίον της απεργίας, ο κ. Ζερβός τόνισε ότι η διοίκηση έκρινε πως η απεργία είχε ξεπεράσει τα όρια του νόμιμου και ήταν καταχρηστική άποψη που δικαιώθηκε από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου.

Φωτόπουλος: Θα «ματώσει» η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ απηύθυνε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση λέγοντας ότι «θα πρέπει να γνωρίζει ότι για να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ θα πρέπει να ματώσει πολύ».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για την επιχείρηση και εξέφρασε την ανησυχία του ότι από τις εξελίξεις η ΔΕΗ θα αποδυναμωθεί και θα παραδοθεί σε ιδιώτες.

Ο κ. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι η ΓΕΝΟΠ θα προσφύγει -πιθανόν την επόμενη εβδομάδα- κατά της ιδιωτικοποίησης στη δικαιοσύνη, για το θέμα της ενσωματωμένης ασφαλιστικής περιουσίας των ταμείων στα πάγια της επιχείρησης, που ανέρχεται σε πάνω από 11 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κατηγόρησε την κυβέρνηση επειδή δεν καταβάλει την πλήρη ασφαλιστική υποχρέωση που έχει αναλάβει το δημόσιο έναντι του ταμείου της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι για φέτος το έλλειμμα φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ. Προσφυγή επίσης ετοιμάζεται και για το θέμα των ανενεργών επενδύσεων που είχε υποχρεωθεί να πραγματοποιήσει η ΔΕΗ και οι οποίες έχουν αναγνωριστεί από την Ε.Ε.

Μαθιουδάκης

Το δημόσιο εκπροσώπησε στη Γ.Σ. ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Κ. Μαθιουδάκης ο οποίος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο ρόλος της ΔΕΗ είναι σημαντικός ως εργαλείο εφαρμογής της ενεργειακής πολιτικής. Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τη μείωση η συμμετοχή του κράτους στην επιχείρηση παρότι το πώς θα γίνει αυτό είναι κάτι που δεν είναι ακόμη καθορισμένο. Ξεκαθάρισε πάντως ότι το θέμα των υποδομών είναι κρίσιμο και είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνηση να διατηρηθούν υπό τον έλεγχο του δημοσίου.
Πηγή:www.capital.gr
==========================================
ΔΕΗ: Σε 30-40 εκατ. οι ζημίες από την απεργία
του Μιχάλη Καϊτατζίδη



Σε 30-40 εκατ. ευρώ υπολογίζει η διοίκηση της ΔΕΗ τις ζημιές που προκάλεσε στην Επιχείρηση η απεργία της ΓΕΝΟΠ.
Το ποσό αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και CEO της Επιχείρησης Αρ. Ζερβός στο περιθώριο της Γ.Σ. και ενώ το δικαστήριο σήμερα το πρωί έκρινε παράνομη την απεργία την οποία όμως, πρόλαβε και ανέστειλε η ΓΕΝΟΠ.
Η κόντρα της ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση και την Κυβέρνηση για τα θέματα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και του ασφαλιστικού των εργαζομένων ήταν αυτή που κυριάρχησε στο ανοιχτό μέρος της Γ.Σ. των μετόχων, καθώς ο πρόεδρος της Συνδικαλιστική Οργάνωσης Ν. Φωτόπουλος έστω και με ήπιο τρόπο επιτέθηκε στη διοίκηση της ΔΕΗ τόσο για την προσφυγή της στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας όσο και για το ότι με τη στάση της δεν κάλυψε τη ΓΕΝΟΠ στην έρευνα του Κλέαρχου Ρακιντζή (επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης).
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ απαντώντας στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ τόνισε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ ήταν υποχρεωμένη να τηρήσει τον νόμο και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Επιχείρησης.
Όπως είπε, η προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας έγινε μετά την 4η μέρα, και αφού οι διακοπές είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τις πρώτες μέρες.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ζήτησε από τον παριστάμενο ΓΓ του ΥΠΕΚΑ Κ. Μαθιουδάκη να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τι ακριβώς θέλει να κάνει με τη ΔΕΗ, αν και όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, η συνδικαλιστική οργάνωση είναι βέβαιη ότι η σημερινή Κυβέρνηση αλλά και η ηγεσία της Ν. Δημοκρατίας θέλουν να παραδώσουν την Επιχείρηση στα χέρια των Ιδιωτών.
«Υποσχέθηκε» δε ότι το Σωματείο θα βρεθεί απέναντι σε οποιαδήποτε Κυβέρνηση, που θα προχωρήσει σε παρόμοιες μεθοδεύσεις.

Προσφυγή για το ασφαλιστικό
Aκόμη, ο κ. Φωτόπουλος ανακοίνωσε ότι ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα, η ΓΕΝΟΠ θα προσφύγει σε βάρος του Δημοσίου, για τις περικοπές στα ποσά που καταβάλλει στον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων.
Η προσφυγή σύμφωνα με τους συνδικαλιστές στηρίζεται στην αναγνώριση από το Ελληνικό Δημόσιο, των απαιτήσεων που έχουν οι εργαζόμενοι έναντι της περιουσίας της ΔΕΗ, καθώς επί περίπου 30 χρόνια η επιχείρηση κατακρατούσε τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκειμένου με αυτές να χρηματοδοτεί το επενδυτικό της πρόγραμμα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να καλύπτει η ίδια, όλα τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Προκειμένου να εισαχθεί η ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο, συμφωνήθηκε με υπουργό Ανάπτυξης Ευάγγελο Βενιζέλο και πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Νίκο Έξαρχο, τα δικαιώματα των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ, να τα αναλάβει το Δημόσιο, καλύπτοντας κάθε χρόνο το άνοιγμα του ασφαλιστικού φορέα, μεταξύ εισπράξεων από εισφορές και των υποχρεώσεων.
Από το 2008, η κάλυψη αυτή περιορίστηκε και για τις 3 προηγούμενες χρονιές, το ακάλυπτο άνοιγμα του ταμείου ανέρχεται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καταβολή των εφάπαξ και των συντάξεων. Σύμφωνα δε με το μεσοπρόθεσμο, η εισφορά του Δημοσίου στο ταμείο της ΔΕΗ, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 600 εκατομμύρια το χρόνο, έναντι ανοίγματος 900 εκατομμυρίων. Τα ποσά αυτά διεκδικεί η ΓΕΝΟΠ, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα έχει αποτέλεσμα η αγωγή.
Τέλος σύμφωνα με την έκθεση της διοίκησης ΔΕΗ, το μέρισμα για τη χρήση του 2010 θα ανέρχεται σε 0,79 ευρώ ανά μετοχή.
Το καθαρό πληρωτέο στους δικαιούχους ποσό, μετά την παρακράτηση του φόρου 21% ανέρχεται σε 0,6241 ευρώ/μετοχή.
Δικαιούχοι είσπραξης του μερίσματος θα είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Αυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) στις 7 Ιουλίου 2011 (record date). Από την 5η Ιουλίου 2011 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος της χρήσεως 2010.
========================================
Η ΓΕΝΟΠ δανείζει το... ΙΚΑ

Σε δανεισμό από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ υποχρεώνεται να καταφύγει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για να αντιμετωπίσει προβλήματα άμεσης ταμειακής ρευστότητας.
Σε δανεισμό από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ υποχρεώνεται να καταφύγει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ για να αντιμετωπίσει προβλήματα άμεσης ταμειακής ρευστότητας.
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης ενέκρινε απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ να λάβει δάνειο 100 εκατ. ευρώ για 10 ημέρες από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ. Τα 100 εκατ. προέρχονται από κεφάλαια του ΤΑΠ - ΔΕΗ που τηρούνται στην ΤτΕ και θα διατεθούν με τον τόκο του κοινού κεφαλαίου των ταμείων τα οποία είναι κατατετεθειμένα στην Τ.τ.Ε.
Ανάλογη κίνηση ολιγοήμερου δανεισμού (από το Ταμείο Ναυτικών Πρακτόρων) είχε κάνει πριν από λίγους μήνες και ο ΟΑΕΕ αξιοποιώντας σχετική δυνατότητα «εσωτερικού» δανεισμού, μεταξύ των Ταμείων, που έδωσε πριν από 1 χρόνο ο νόμος Λοβέρδου. Το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, λόγω της υστέρησης εσόδων, έχει καταφύγει φέτος και στην άντληση ρευστότητας από τράπεζες βάζοντας ως ενέχυρο, σε πράξεις ρέπος, ομόλογα του Δημοσίου.
=================================================

θα συνεχίσουμε να καταπίνουμε αμάσητα όσα μας σερβίρουν τα πληρωμένα τσιράκια του συστήματος, τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας. Που μόνο στόχο έχουν να μας υποτάξουν στη λογική εκείνων που μας οδήγησαν στο χάος. Για να μας χώσουν ακόμη βαθύτερα στην κρίση!

=========================================
«Πρέπει να υποτιμηθεί το Ευρώ έναντι του δολαρίου.
Είναι η λύση στην κρίση του Ελληνικού χρέους»
Εδώ και κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, η Ελλάς ήταν στα πρόθυρα της πτώχευσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα [EKT] επεξεργάσθηκαν ένα σχέδιο το οποίο θα βοηθούσε την χώρα να αποφύγει την πτώχευση. Το σχέδιο αυτό αποτελούνταν από δύο σκέλη: το πρώτο, το οποίο προορίζονταν να καλύψει τις ανάγκες της Ελλάδος σε ρευστό χρήμα και το οποίο συνίστατο σε ένα δάνειο ύψους 110 δις Ευρώ, εκ των οποίων τα 80 δις θα εδίδοντο από τις χώρες της ζώνης του Ευρώ και τα υπόλοιπα 30 δις από το ΔΝΤ. Το δεύτερο σκέλος αποτελείτο από ένα σύνολο δημοσιονομικών μέτρων [αύξηση του ΦΠΑ, μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, πάγωμα συντάξεων κ.τ.λ.]. Αυτό το δεύτερο σκέλος είχε ως στόχο να αποκαταστήσει την δημοσιονομική φερεγγυότητα της Ελλάδος, ούτως ώστε να μπορέσει να βγει και να δανειστεί στην ελεύθερη αγορά.
Έναν χρόνο μετά η Ελλάδα ευρίσκεται πάλι στα πρόθυρα της πτωχεύσεως σε μια οικονομική όμως κατάσταση η οποία έχει επιδεινωθεί από την λιτότητα που της έχει επιβληθεί και από την αύξηση του χρέους της. Ενώπιον μιας τέτοιας δραματικής καταστάσεως, τι θα περίμενε κανείς ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ θα πρότειναν στην Ελλάδα; Να ξαναπαιχθεί το ίδιο σενάριο, με το ίδιο σχέδιο σε δύο σκέλη: Πρώτο σκέλος: τα κράτη της ζώνης του Ευρώ καλούνται να διαθέσουν 100 δις στο τραπέζι. Δεύτερο σκέλος: οι Έλληνες καλούνται να σφίξουν και άλλο τις ζώνες τους και να ξεπουλήσουν ένα τμήμα της εθνικής τους κληρονομιάς.
Μπορούμε, χωρίς καμία δυσκολία, να προβλέψουμε ότι και αυτό το δεύτερο σχέδιο θα αποτύχει, όπως εξ άλλου απέτυχε και το πρώτο και τούτο γιατί η Ελλάδα δεν έχει καμία οικονομική φερεγγυότητα, καθότι έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της. Η Ελλάδα έχει χάσει την ανταγωνιστικότητά της γιατί το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι υπερεκτιμημένο εξ αιτίας της συναλλαγματικής πολιτικής που έχει υιοθετήσει η ΕΚΤ. Βλέπει λοιπόν κανείς ότι το κλειδί του προβλήματος της Ελλάδος δεν ευρίσκεται στις τσέπες των Ευρωπαίων φορολογουμένων, ούτε στις νέες θυσίες στις οποίες καλείται να υποβληθεί ο Ελληνικός λαός, ούτε βέβαια στο ξεπούλημα της εθνικής του κληρονομιάς.
Το κλειδί του προβλήματος το κρατά στα χέρια της η ΕΚΤ διότι, με την νομισματική της πολιτική, είναι ο υπεύθυνος, όχι ο μοναδικός αλλά ένας από τους κύριους, της Ελληνικής κρίσεως. Μπορεί λοιπόν, αλλάζοντας την νομισματική της πολιτική να επιλύσει την Ελληνική κρίση και να σώσει το Ευρώ. Η αλλαγή αυτή θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει δύο σκέλη: να θέσει πρώτα τέλος στην υπερτίμηση του Ευρώ, και η ΕΚΤ διαθέτει όλα τα μέσα για να το κάμει αυτό, αρκεί βεβαίως να το θελήσει. Κατόπιν θα πρέπει να επέμβει στις αγορές ελληνικών τίτλων για να μειώσει το ύψος των επιτοκίων του Ελληνικού χρέους.
Εδώ επίσης μπορεί να το πράξει εφαρμόζοντας μια πολιτική ανάλογη με αυτήν που εφήρμοσε η Federal Reserve των ΗΠΑ και η Τράπεζα της Αγγλίας [την αποκαλεί ποσοτική χαλάρωση, assouplissement quantitatif]. Η χαλάρωση αυτή θα μεταφερθεί στα ελληνικά επιτόκια και στην συνέχεια στα επιτόκια των άλλων περιφερειακών χωρών (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία). Θα ελάφρυνε έτσι τα δημοσιονομικά βάρη των χωρών αυτών. Μια σημαντική υποτίμηση του Ευρώ θα επέφερε μια σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης σε όλη την ζώνη του Ευρώ, κάτι που θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα και θα αποτελούσε και ένα επιπλέον μέτρο για την μείωση του δημόσιου χρέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Αναμφιβόλως η υποτίμηση του Ευρώ θα οδηγούσε και σε μια αύξηση των τιμών. Η αύξηση όμως αυτή θα ήταν περιορισμένη, δεδομένου του υψηλού ποσοστού ανεργίας . Η Μεγάλη Βρετανία, η οποία υποτίμησε το εθνικό της νόμισμα κατά 20% περίπου έναντι του Ευρώ, από τις αρχές της οικονομικής κρίσεως [Αύγουστος 2007], καταγράφει μια διαφορά στον πληθωρισμό, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο των χωρών της Ευρωζώνης, κατά 1,6%. Μια ελαφρά επίσης επιτάχυνση του πληθωρισμού θα συνεισφέρει στην μείωση του δημόσιου χρέους.
Συνεπώς ο μόνος και ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος να βοηθηθεί η Ελλάδα είναι να οδηγηθεί η ΕΚΤ σε αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η Γαλλία να αρνηθεί το σχέδιο που προτείνει η ΕΚΤ για την Ελλάδα. Θα πρέπει να αρνηθεί να παράσχει την βοήθειά της σε ένα σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει τον Ελληνικό λαό σε μαρασμό και στην αποψίλωση ενός τμήματος της κληρονομιάς του, κάτι που θα υποθηκεύσει τις μελλοντικές του πιθανότητες για έξοδο από την κρίση (αποκατάσταση). Όπως θα πρέπει [η Γαλλία] να σταματήσει να χορηγεί εγγυήσεις για κεφάλαια τα οποία πάνε χαμένα και τα οποία προέρχονται από τα χρήματα που πληρώνουν οι φορολογούμενοι.
Με την άρνησή της αυτή η Γαλλία θα θέσει την ΕΚΤ ενώπιον των ευθυνών της: να αλλάξει νομισματική πολιτική για να επιλύσει το πρόβλημα του Ευρωπαϊκού χρέους ή να αποδεχθεί την διάλυση του Ευρώ. Η αλλαγή νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ εξυπηρετεί και τα αντικειμενικά συμφέροντα της Γαλλίας. Οι Γάλλοι Βιομήχανοι γνωρίζουν ότι η σωστή συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ έναντι του δολαρίου θα πρέπει να είναι 1 Ευρώ=1,15 δολάρια (συν πλην δέκα λεπτά). Η σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ εξυπηρετεί μόνον την Γερμανική οικονομία και τις οικονομίες των χωρών που συνδέονται με αυτήν.
Έχει γίνει πλέον αβάσταχτη (αυτή η συναλλαγματική ισοτιμία) για την Γαλλία, αλλά και για την Ιταλία και για όλες τις οικονομίες των χωρών της περιφέρειας. Είναι πλέον καιρός η ΕΚΤ να υιοθετήσει μια νομισματική πολιτική η οποία δεν θα εξυπηρετεί μόνον την Γερμανία και τους συμμάχους της αλλά η οποία θα είναι στην υπηρεσία όλης της ζώνης του Ευρώ.
Όταν ήταν υποψήφιος για την Προεδρία ο Nicolas Sarkozy είχε πει πως η συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ ήταν πολύ υψηλή και πως η ΕΚΤ όφειλε να την μειώσει. Η ισοτιμία, τότε, ήταν 1 Ευρώ=1,36 δολάρια. Πέντε περίπου χρόνια αργότερα και παρά την κρίση της ζώνης του Ευρώ, η ισοτιμία αυτή αυξήθηκε στο 1,43 δολάρια, αύξηση δηλ. κατά 5%.
Κατά την διάρκεια της πενταετούς θητείας του Γάλλου Προέδρου δεν ελήφθη κανένα μέτρο για την μείωση της ισοτιμίας του Ευρώ. Η Ελληνική κρίση δίδει στον Γάλλο Πρόεδρο και στο Γαλλικό Κοινοβούλιο την ευκαιρία να αλλάξει τον ρου της νομισματικής πολιτικής της ζώνης του Ευρώ και να εξυπηρετήσει έτσι τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Ελλάδος.
Οφείλουμε να χαιρετίσουμε τον Ελληνικό λαό ο οποίος έχει το κουράγιο να επαναστατήσει εναντίον ενός σχεδίου το οποίο οδηγεί σε αδιέξοδο. Ενός σχεδίου το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ θέλουν να του επιβάλλουν.
[Οφείλουμε να χαιρετίσουμε] την θέληση του να παραμείνει ελεύθερος. Οι Έλληνες θα πρέπει να θυμούνται ότι:
«ΟΥΣ ΝΥΝ ΥΜΕΙΣ ΖΗΛΩΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ, ΤΟ ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ ΚΡΙΝΑΝΤΕΣ ΜΗ ΠΕΡΙΟΡΑΣΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ» [Θουκυδίδης, Επιτάφιος του Περικλέους].
Jean-Pierre Vesperini
==========================================
Η κυβέρνηση του Ντε Λα Ρούα, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Αργεντινής από το 1999 μέχρι την κρίση του 2001, κατηγορείται από τον μετανοημένο Μάριο Ποντακουάρτο, υψηλόβαθμο υπάλληλο του κοινοβουλίου, ότι κατέβαλε πέντε εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες προκειμένου να…
εγκριθεί από τη Γερουσία η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας το 2000, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο Δικαστικών Πληροφοριών.
Εκτός του πρώην προέδρου έχουν κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση άλλα επτά πρόσωπα: ο πρώην υπουργός Εργασίας, Αλμπέρτο Φλαμαρίκε, πέντε πρώην γερουσιαστές και ένας υπάλληλος της Γερουσίας.
Στη δίκη θα κληθούν να καταθέσουν περίπου 300 μάρτυρες.
Η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας – η οποία ακυρώθηκε το 2004 – ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει στην Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποδέσμευση ενός δανείου.
=================================================
Μην επιτρέπετε άλλο στον εαυτό σας να παραμένει θεατής για όσα συμβαίνουν.
=================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: