Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Όμως επειδή τα βρώμικα παιχνίδια των συμφερόντων, μας είναι γνωστά Η μονάδα θα ανήκει 100% στη ΔΕΗ.

25/11/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, με όλη την δύναμη της φωνής της, καταδικάζει τα επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό –ευτυχώς- δύο συναδέλφων μας σήμερα, το μεσημέρι στο πρακτορείο της Καλλιθέας. Επισημαίνει δε ότι ενέργειες σαν κι αυτή, όπως το να επιτίθεσαι σε εργαζόμενους των 700 € που δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη, (για απαράδεκτες αποφάσεις άλλων) το μόνο που δεν βοηθούν είναι τον αγώνα μας ενάντια στις βάρβαρες, αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και των αποφάσεων της, σαν κι’ αυτή της επιβολής του Ειδικού Τέλους Ακινήτων – ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα, για μια φορά ακόμα, καλεί την κυβέρνηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να πάρει πίσω το απαράδεκτο ΧΑΡΑΤΣΙ.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, να πάρει πίσω τον κατάπτυστο και αντικοινωνικό της Νόμο πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, είτε καταναλωτών από την διακοπή ρεύματος, είτε εργαζομένων της Επιχείρησης που χωρίς καμία ευθύνη βρίσκονται στη μέση και καθημερινά «συνθλίβονται» ψυχολογικά.
Η απάντηση του επιτρόπου Eνέργειας κ. Ετινκγερ (G. Oettinger) δείχνει το δρόμο.
«Σοφία», είναι να ακούς τη φωνή της κοινωνίας. «Σοφία» μιας κυβέρνησης είναι να διορθώνει τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Τέλος, με το ηθικό ανάστημα των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που από την πρώτη στιγμή, διαφώνησαν με το απαράδεκτο αυτό μέτρο και με τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να μην κοπεί το ρεύμα, σε κανένα σπίτι φτωχού συνανθρώπου μας φτιάχνοντας ομάδες περιφρούρησης οι οποίες, χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή κανενός, θα εμποδίζουν να κοπεί το ρεύμα, καλούμε όλους όσοι διαφωνούν με τον απαράδεκτο αυτό φόρο, αλλά και όσους αδυνατούν να πληρώσουν, να μην καταφέρονται ενάντια σε αθώους εργαζόμενους που βρίσκονται στα πρακτορεία όχι για να αντιδικήσουν μαζί τους αλλά για να τους εξυπηρετήσουν.
ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΒΑΛΕ Η ΔΕΗ.
ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ.
ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΡΗΝΙΚΑ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
==========================
Ανάθεση της μοναδας Πτολεμαιδα V

ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V

Μετά από τη διαρκή πίεση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αλλά και όλων των συλλόγων - μελών της ανατέθηκε σήμερα, 20 μήνες σχεδόν μετά την προκήρυξη της (14/4/2010), η κατασκευή της μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V στη μειοδότρια κοινοπραξία (ΤΕΡΝΑ) έναντι συμβατικού τιμήματος 1.394.634.137 ευρώ.

Όμως επειδή τα βρώμικα παιχνίδια των συμφερόντων, μας είναι γνωστά και επειδή κανείς δεν μπορεί να επικαλεσθεί άγνοια κινδύνου, απαιτούμε εδώ και τώρα (όσο γίνεται πιο γρήγορα) να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζουμε ότι «στραβοπατήματα» δεν θα ανεχτούμε. Η μονάδα θα ανήκει 100% στη ΔΕΗ.

ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ Η ΔΕΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ.

ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Υ.Γ. 1 κ. Διευθύνοντα αρκετά χρόνια χάθηκαν. ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ !

Υ.Γ. 2 κ. Παπακωνσταντίνου η «εγκαταλείψτε» τα σχέδια για την πώληση λιγνιτικών σταθμών η ετοιμάστε πολλές διμοιρίες των «ΜΑΤ», γιατί όντως θα χρειαστούν πολλές.
==========================================
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ.


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥ “ΠΑΠΑΔΗΜ - Ι - ΟΥ” ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Την συμβολική διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενάντια στο αντικοινωνικό χαράτσι, επέλεξαν τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας για να κάνουν επίδειξη αυταρχισμού, βαρβαρότητας και τρομοκρατίας.
Την ώρα που η κοινωνία στενάζει υπό την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού, οι δυνάμεις της ξενοκρατίας δεν αρκούνται στην παράνομη ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ που παραβιάζει βάναυσα το συνταγματικό χάρτη της χώρας, αλλά προχωρούν και σε παράνομες συλλήψεις που καταλύουν κάθε έννοια ατομικής ελευθερίας.
Συγκεκριμένα: Η χθεσινή βίαιη και βάρβαρη παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής, κατά εργαζόμενων στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, που αρνούνται να εφαρμόσουν την παράνομη εντολή της Κυβέρνησης, για την είσπραξη χαρατσιών, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, από τα νοικοκυριά που είναι πλέον σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης), ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η κινητοποίηση Οργανώσεων, Πολιτικών Κομμάτων, Κοινωνικών Φορέων, Βουλευτών, εργαζόμενων και ανώνυμων πολιτών έφερε αποτέλεσμα και αργά το βράδυ οι δέκα συνάδελφοι και οι πέντε συλληφθέντες πολίτες, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ωστόσο, οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού για την παράνομη σύλληψη εργαζόμενων και πολιτών, (υπό καθεστώς ωμής βίας και απόλυτης τρομοκρατίας), είναι τεράστιες. Πρόκειται για βαρύτατο ολίσθημα που παραβιάζει το σύνταγμα, τορπιλίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς, καταλύει κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες και γυρίζει τον τόπο πολλά χρόνια πίσω.
Το κράτος της βίας, της καταστολής και των εισαγγελέων δεν πρόκειται να κάμψει το δημοκρατικό φρόνιμα της κοινωνίας. Ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία έχουν παρέλθει οριστικά.
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, συγχαίρει ολόψυχα τους συνάδελφους αγωνιστές που με αυταπάρνηση τίμησαν το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ και ανέδειξαν τα οράματα και τα ιδεώδη της εργατικής τάξης.
Ευχαριστεί θερμά τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους κοινωνικούς φορείς, τους εργαζόμενους και τους εκατοντάδες ανώνυμους πολίτες που συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα των μελών της.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ.

ΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ
============================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: