Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΗ .Η μονή επιχείρηση ηλεκτρισμού στην Ευρώπη που παρουσιάζει ζημίες.


ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
Δεη: διεφθαρμένες διοίκησεις διορισμένες από ανίκανους και διεφθαρμένους πολιτικούς .Τεράστιες ζημιές στη ΔΕΗ .Η μονή επιχείρηση ηλεκτρισμού στην Ευρώπη που παρουσιάζει ζημίες.
--------------------------------------------------------------
Ξεχνά ότι και αυτός αποτελεί μέρος των πολιτικών που έχουν ως μόνη λειτουργία την αυτοαναπαραγωγή τους εις βάρος του κοινωνικού σώματος.
Ξεχνά ότι έχει προσυπογράψει το διορισμό διεφθαρμένων διοικήσεων, που απαρτίζονται από στελέχη με ελαστική συνείδηση και χαμηλή απόδοση.
Ξεχνά ότι η αρπακτική ελίτ των μεγαλοεπιχειρηματιών, που πλουτίζουν από την κρατική οικονομία χωρίς να επενδύουν ούτε πολλοστημόριο των κερδών τους στην κοινωνική ανάπτυξη αποτελούν τις συναναστροφές του.


================================
ΔΕΗ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ
Επίσης, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την εκλογή του Θέου Κωνσταντίνου, ως αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου
Τη συγκρότηση σε σώμα, μετά την εκλογή πέντε νέων μελών, ανακοίνωσε η ΔΕΗ ΑΕ. Επίσης, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την εκλογή του Θέου Κωνσταντίνου, ως αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου και τον ορισμό του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, Ουρανίας Αικατερινάρη, ως εκτελεστικού μέλους.

Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου έχει, ως εξής:

- Ζερβός Αρθούρος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος). Λήξη θητείας του στις 15.12.2012.

- Θέος Κωνσταντίνος, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.

- Αικατερινάρη Ουρανία, σύμβουλος, (εκτελεστικό μέλος). Λήξη θητείας της στις 29.06.2013.

- Αλεξάκης Παναγιώτης, σύμβουλος (ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος της μειοψηφίας). Λήξη θητείας του στις 17.12.2012.

- Αντωνίου Ηλίας, σύμβουλος (ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος της ΟΚΕ). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.

- Βασιλογεώργης Χαρίλαος, σύμβουλος, (ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.

- Βερνίκος Νικόλαος, σύμβουλος (ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.

- Θεόκλητος Λεωνίδας, σύμβουλος (ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.

- Καραβασίλης Ιωάννης, σύμβουλος (μη ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων). Λήξη θητείας του στις 01.03.2013.

- Κατσουλάκος Ιωάννης, σύμβουλος (ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος της μειοψηφίας). Λήξη θητείας του στις 17.12.2012.

- Μπουζούλας Ευάγγελος, σύμβουλος (μη ανεξάρτητο - μη εκτελεστικό μέλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων). Λήξη θητείας του (01.03.2013).

=================================
Τσαρούχας: Με έδιωξαν γιατί δεν θα άφηνα να γίνει η ΔΕΗ προτεκτοράτο



Με αιχμές για τη σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ και την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και έμμεση αναγνώριση της «ζωντανής» διοίκησης Αθανασόπουλου, ο «καρατομηθείς» από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Τσαρούχας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδίδει την αποπομπή του στο ότι δεν ήταν ο «κατάλληλος» άνθρωπος για την υλοποίηση των επερχομένων επιλογών της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ, επιλογών οι οποίες, όπως υποστηρίζει, θα καταστήσουν τη ΔΕΗ προτεκτοράτο των ιδιωτικών συμφερόντων και των δανειστών μας.Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Τσαρούχα έχει ως εξής:
«Με την πρωτοφανή, απαξιωτική και προσβλητική για την Εταιρική Διακυβέρνηση την Ιστορία της ΔΕΗ και τα πρόσωπα, διαδικασία απομάκρυνσης των πέντε μελών της πλειοψηφίας του Μετόχου, ολοκληρώθηκε μια μεθοδευμένη επιλογή.
Οι δικαιολογίες που προβληθήκαν, περί δήθεν υπονόμευσης της λειτουργίας του κ. Ζερβού και συγκρότησης ομάδας αμφισβήτησής του, μέσα από χαλκευμένα και υπαγορευμένα δημοσιεύματα, είναι ανάξιες διάψευσης και σχολίων. Οι πραγματικοί λόγοι θα φανούν το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ως μέλος του ΔΣ της μεγαλύτερης επιχείρησης της Χώρας για πέντε συναπτά έτη με συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία χωρίς καμία απουσία σε 177 συνεδριάσεις του ,νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες μου στο συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτικό μου χώρο, που με πρότειναν και με τίμησαν με τη ψήφο τους και για τρία χρόνια με έστειλαν ως εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ , στην πολυτάραχη αλλά ζωντανή Διοίκηση του κ. Αθανασόπουλου. Μεγάλη τιμή για μένα αποτελεί η δήλωση του, με την οποία με παρρησία δημοσίως αναγνώρισε κατά την αποχώρηση του ότι ήμουν το μέλος του Δ Σ της θητείας του με τον πιο τεκμηριωμένο και εποικοδομητικό λόγο . Τον ευχαριστώ θερμά μαζί με όλους όσους αναγνώρισαν την θετική μου συνεισφορά.
Οφείλω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς, που -έχουν όνομα και επώνυμο- με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους επιλέγοντας με να εκπροσωπώ τον κύριο μέτοχο. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αποτελώ το μοναδικό στέλεχος της Επιχείρησης, στην εξηντάχρονη ιστορίας της, που έγινε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου εκπροσωπώντας τον κύριο μέτοχο όντας εν ενεργεία.
Τέλος το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλω στη σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΚΑ που δεν με τίμησε με την εμπιστοσύνη της να εκπροσωπώ τον κύριο μέτοχο. Ορθά αξιολόγησε και έκρινε ότι δεν είμαι ο «κατάλληλος» άνθρωπος για την υλοποίηση των επερχομένων επιλογών της. Επιλογών που θα καταστήσουν τη ΔΕΗ προτεκτοράτο των ιδιωτικών συμφερόντων και των δανειστών μας. Έτσι μου δίνει την απεριόριστη χαρά να αποχωρώ από το ΔΣ με το κεφάλι ψηλά και τα χεριά λυμένακρατώντας ταυτόχρονα αμόλυντη τη διαδρομή μου στο χώρο της ΔΕΗ.
Απέρχομαι αφήνοντας τη ΔΕΗ ακέραιη, πλην όμως ανυπεράσπιστη και χωρίς πυξίδα ένα βήμα πριν από το χείλος του γκρεμού!
Είμαι υπερήφανος που αποχωρώ από ένα συμβούλιο που επί πέντε χρόνια διαχειρίστηκε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς να μπορεί οποιοσδήποτε να μου καταλογίσει το ελάχιστο .
Έχω το θράσος να ισχυρίζομαι ότι, μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα διαφθοράς και «μιζολαγνείας» δεν έχω πιει ούτε ένα ποτήρι νερό από κανέναν και προκαλώ και εξουσιοδοτώ τον οποιαδήποτε το αμφισβητεί να ανοίξει τους ανυπάρκτους τραπεζικούς λογαριασμούς μου, όσο και των μελών της οικογένειάς μου, φυσικά μαζί με του δικούς του.
Επί είκοσι χρόνια δεν έχω πάρει ούτε μία ώρα υπερωρία, δεν έχω βάλει ούτε ένα λίτρο βενζίνης στο αυτοκίνητο μου που να το πλήρωσε η ΔΕΗ, δεν μου έχει διατεθεί ποτέ υπερεσιακό αυτοκίνητο ούτε για μια μέρα, παρά το γεγονός ότι έχω το βαθμό διευθυντή, δεν έχω «αξιοποιήσει» ούτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, είτε με την επιχείρηση είτε με το συνδικάτο .
Είμαι υπερήφανος που υπερασπίσθηκα τους θεσμούς και τα πρόσωπα της ΔΕΗ όταν, ακόμη και τώρα, υποψήφιοι επίδοξοι αγοραστές μιλούν δημόσια για Διοικητές βρομόσκυλα και πολλοί ραγιάδικα σφυρίζουν αδιάφορα.
Αποχωρώ υπερήφανος γιατί με αρχές, αξίες, εντιμότητα και εργατικότητα υπηρέτησα την Ναυαρχίδα της Ελληνικής Οικονομίας.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους αυτούς που συμπορευτήκαμε, συνεργαστήκαμε, αλλά και συγκρουστήκαμε σε όλα τα βήματα της υπηρεσιακής μου πορείας για το καλό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, που παρά τις αδυναμίες της εξακολουθεί να παρέχει αξιοπρεπώς και σε προσιτές τιμές, για τα διεθνή δεδομένα ,το αγαθό του Ηλεκτρισμού, πράγμα καθόλου αυτονόητο.
Παραμένω παρών σε όλες τις εξελίξεις της ΔΕΗ, γιατί είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας, το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα καταναλωτή, η επαγγελματική μου ζωή, το ψωμί των παιδιών μας.
Στο νέο ΔΣ εύχομαι από καρδιάς να μην εφευρεθούν ξανά «δικαιολογίες υπονόμευσης» και να επιτύχει το ακατόρθωτο»
=======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: