Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

"Υπουργοί και βουλευτές σε payroll επιχειρηματιών"

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
2 - 2 - 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ Μεγαλόπολης συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις …
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011
ΚΑΤΑΛΗΨΗ
Τα Σωματεία της ΔΕΗ Μεγ/λης έθεσαν εκτός την λειτουργία στον Πύργο ΄Ελέγχου Ταινιόδρομων και Τροφοδοσίας λιγνίτη του Λ.Κ.Μ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το ξεπούλημα Μονάδων της ΔΕΗ
ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ τις μεγάλες και άδικες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων «στην πρώτη γραμμή»,
στα Ορυχεία και τις Μονάδες
Υπερασπίζουμε την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στην «πρώτη γραμμή» ενάντια στις περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων

Τα Δ.Σ των Σωματείων

=================================================
ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:Ανίκανοι ή συνυπεύθυνοι; Ότι και ναναι πρέπει να φύγουν
Η ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς τώρα πια σαν φάρσα. Από τα «λεφτά υπάρχουν» και το «που πήγαν τα λεφτά» φθάσαμε σήμερα στο από το «εμείς εξαιρούμαστε» στο … «δυστυχώς την πατήσαμε».

Και δυστυχώς ή ευτυχώς σα λαός έχουμε την ευκολία να φορτώνουμε όλες τις ευθύνες μας σε άλλες πλάτες ήτοι στον «κακό» Φωτόπουλο, στην «κακιά» διαπραγμάτευση της ΓΕΝΟΠ, στον «κακό» τάδε, στον «κακό» δείνα κ.ο.κ.
Σήμερα που τους συναδέλφους μας τους πνίγει η απογοήτευση και η οργή, τώρα που οι εργαζόμενοι παίρνουν στα χέρια τους τα εξοφλητικά με τις δραματικές μειώσεις και έρχονται αντιμέτωποι με την μοναδική αλήθεια, τώρα λοιπόν ΕΣΕΙΣ ούτε ένα συγνώμη δε ζητήσατε. Αντί τούτου προτιμάτε την εύκολη οδό: να κάνετε την πάπια.

Τα ερωτηματικά και τα γιατί, πλείστα.
Κύριοι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τελικά σε ποια κατηγορία εντάσσεστε: σε αυτή των ανίκανων/ανάξιων ή σε αυτή των συνυπεύθυνων/συνεργών;
Όχι. Δε μπορεί να είσαστε τόσο ανίδεοι, ανυποψίαστοι και ανίκανοι ώστε να μην μπορείτε να αντιληφθείτε τον «κακό» Φωτόπουλο και τα όσα εξυφαίνει.
Όχι. Δε μπορεί να είστε τόσο ανίκανοι και άσχετοι ώστε να ΜΗΝ καταφέρετε να συγκαλέσετε σε συνεδρίαση Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ από τις 26 Σεπτεμβρίου, γνωρίζοντας φυσικά τα όσα δρομολογούνται. Γνωρίζοντας το μεσοπρόθεσμο και τα αρνητικότατα επακόλουθά του.
Όχι. Δε μπορεί να είστε τόσο ανίκανοι και αναίσθητοι ώστε γνωρίζοντας τα αποτελέσματα από τη διαπραγμάτευση, δε παραιτήθηκε ούτε ένας. Μάλλον η ευθιξία είναι έννοια άγνωστη προς τις ανεπίληπτες και άμεμπτες προσωπικότητές σας.
Τελικά αν δεν είναι ανικανότητα μήπως είναι συνενοχή και συνυπευθυνότητα; Ότι και να είναι πάντως ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟ.
Κύριοι. ΚΑΙ γνωρίζατε ΚΑΙ συμφωνήσατε στο πετσόκοψα των μισθών μας και εντός δύο μηνών υπεγράφη η μισθολογική ταφόπλακα της οποίας πολλά (μα πάρα πολλά) δεινά έπονται.
Οι δε συναντήσεις, συνεδριάσεις και συζητήσεις μεταξύ ΓΕΝΟΠ και Επιτροπής Ενεργειακών Κέντρων έδωσαν και πήραν. Πήραν και έδωσαν. Η μία πίσω από την άλλη. Αλλά: Χωρίς πρακτικά; Χωρίς προτάσεις; Χωρίς ανακοινώσιμα; Αν υπάρχουν που είναι και γιατί δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας;
Ο κανόνας είναι κανόνας: Η ΣΙΩΠΗ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ενώ η ανικανότητα και η αδιαφορία, πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο .
Συνάδελφοι.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι σκληρά. Συνάδελφοι που είστε εσείς που νοιώθετε στο πετσί σας και στη τσέπη σας τα όσα παραπάνω περιγράφουμε ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΑΛΛΟ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΟΧΗ.

Οι πολιτικοί είναι οι υφάρπαγες, οι αδίστακτοι κλέφτες των μισθών και των ονείρων μας και δεν δικαιούμαστε ούτε και δικαιολογούμαστε να το επιτρέπουμε άλλο αυτό.

Συνάδελφοι, λύση υπάρχει. Μας την έδειξε η ίδια η Τρόικα. Μας την έδειξαν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Μας την έδειξε ο ΟΤΕ, μας την δείχνει εδώ και 30 ημέρες η απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδας. Η λύση είναι μονόδρομος για να είναι και οριστική: ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ .


Τα μέλη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΓΚΕΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
=====================================
Η ΔΙΚΗ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΑΣΕ
Συναδέλφισσες - φοι,
Η κυβέρνηση του κυρίου Παπαδήμου, η κυβέρνηση του κατεστημένου του τόπου μας είναι χωρίς δόντια, είναι αδύναμη.
Δίστασε να προχωρήσει στη δίκη γιατί, ή θα εκτίθονταν από μια αθωωτική απόφαση, ή θα βρισκόταν στη δυσάρεστη θέση να δει όλος ο κόσμος, πράγμα καταστροφικό γι αυτήν, ότι δεν την φοβόμαστε, και δεν λυγίζουμε.
Σε περίπτωση που καταδικαζόμασταν, ήμασταν αποφασισμένοι όλοι, όποια κι αν ήταν η ποινή να μην ασκήσουμε έφεση.
ΟΧΙ γιατί θέλουμε να γίνουμε βουλευτές

ΟΧΙ γιατί θέλουμε να γίνουμε ήρωες
Αλλά γιατί είμαστε συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι που θέλουμε με τη στάση μας να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα.
Ότι δεν θα αφήσουμε να μας κλέψουν τις ζωές μας.
Ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, θα μείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε.
ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ
ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΑ
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ
Γραφείο Τύπου
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

==========================================
"Υπουργοί και βουλευτές σε payroll επιχειρηματιών"
Σε σοβαρές καταγγελίες εναντίνον βουλευτών και υπουργών προχώρησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Informer.
“Κάποιοι αποδεικνύεται ότι δεν είναι βουλευτές του ελληνικού λαού, αλλά βουλευτές των συμφερόντων. Είναι γραμμένοι στα payroll συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καναλιών και λεσχών. Και υπουργοί και βουλευτές. Το είδαμε τι συνέβη. Όλος ο κόσμος έχει κρίση και βλέπει”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.
Αν και δηλώνει πως ανήκει στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ο Φωτόπουλος ξεκαθαρίζει ότι ανάμεσα στα πολιτικά στελέχη για τα οποία κάνει λόγο, βρίσκονται και υπουργοί του κόμματός του. Μάλιστα, αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνει: “Θλίβομαι και εξοργίζομαι για τον τρόπο που του φέρονται αυτοί που ευνόησε”. Οι τρεις της “τρόικας” του ΠΑΣΟΚ, σχημάτισαν αυτή την ομάδα “για να διεκδικήσουν καρέκλες και όχι για το πώς θα προασπίσουν τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας”, σχολιάζει.
Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία για τις καταγγελίες Φωτόπουλου
Μετά τις σοβαρές καταγγελίες του Ν.Φωτόπουλου, ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Γιώργος Κοντογιάννης απηύθυνε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο να αντιδράσει άμεσα και να ζητήσει εισαγγελική έρευνα.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής Κοντογιάννη προς τον Πρόεδρο της Βουλής έχεις ως εξής:
"Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Informer", o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ισχυρίζεται πως "κάποιοι αποδεικνύεται ότι δεν είναι βουλευτές του ελληνικού λαού, αλλά βουλευτές των συμφερόντων. Είναι γραμμένοι στα payroll συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καναλιών και λεσχών. Και υπουργοί και βουλευτές. Το είδαμε τι συνέβη. Όλος ο κόσμος έχει κρίση και βλέπει".
Προσωπικά ως Έλληνας Βουλευτής που, υπό τις σημερινές συνθήκες, δυσκολεύομαι να ζήσω την οικογένειά μου, η δήλωση αυτή του κ. Φωτόπουλου με προσβάλει. Το ίδιο προσβεβλημένος φαντάζομαι αισθάνεσθε κι εσείς, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Σας απευθύνω έκκληση να αντιδράσετε άμεσα και να ζητήσετε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να ερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Φωτόπουλου.
Αν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα να τα καταγγείλει και να ονοματίσει δημοσίως όσους είναι "βουλευτές των συμφερόντων" ή βρίσκονται σε κάποιο "payroll".
Η σιωπή από μέρους μας ως Βουλευτές, σημαίνει συνενοχή και αποδοχή των κατηγοριών".

==========================================
Έκκληση Κοντογιάννη να διερευνηθούν οι καταγγελίες του προέδρου της ΓΕΝΟΠ

Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο να αντιδράσει άμεσα και να ζητήσει εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Νίκου Φωτόπουλου στο περιοδικό “Informer”, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν βουλευτές που εξυπηρετούν συμφέροντα και είναι γραμμένοι σε payroll επιχειρήσεων, απηύθυνε ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Γιώργος Κοντογιάννης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Κοντογιάννη προς τον Πρόεδρο της Βουλής έχεις ως εξής:
«Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Informer», o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ισχυρίζεται πως «κάποιοι αποδεικνύεται ότι δεν είναι βουλευτές του ελληνικού λαού, αλλά βουλευτές των συμφερόντων. Είναι γραμμένοι στα payroll συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καναλιών και λεσχών. Και υπουργοί και βουλευτές. Το είδαμε τι συνέβη. Όλος ο κόσμος έχει κρίση και βλέπει».
Προσωπικά ως Έλληνας Βουλευτής που, υπό τις σημερινές συνθήκες, δυσκολεύομαι να ζήσω την οικογένειά μου, η δήλωση αυτή του κ. Φωτόπουλου με προσβάλει. Το ίδιο προσβεβλημένος φαντάζομαι αισθάνεσθε κι εσείς, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Σας απευθύνω έκκληση να αντιδράσετε άμεσα και να ζητήσετε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να ερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Φωτόπουλου.
Αν ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα να τα καταγγείλει και να ονοματίσει δημοσίως όσους είναι «βουλευτές των συμφερόντων» ή βρίσκονται σε κάποιο «payroll».

Η σιωπή από μέρους μας ως Βουλευτές, σημαίνει συνενοχή και αποδοχή των κατηγοριών».
Πηγή:www.capital.gr
=================================
Φωτόπουλος: Υπουργοι και βουλευτες σε payroll επιχειρηματιών
Φωτιές ανάβει στο πολιτικό σκηνικό ο «πρασίνος» πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος με μια σφοδρη επίθεση που εξαπολύει εναντίον υπουργών και βουλευτών πιου όμως δεν κατονομάζει.
Μιλώντας στο περιοδικό informer ισχυρίστηκε πως «κάποιοι αποδεικνύεται ότι δεν είναι βουλευτές του ελληνικού λαού, αλλά βουλευτές των συμφερόντων. Είναι γραμμένοι στα payroll συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καναλιών και λεσχών. Και υπουργοί και βουλευτές. Το είδαμε τι συνέβη. Όλος ο κόσμος έχει κρίση και βλέπει». Ο κ. Φωτόπουλος επιτίθεται και στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, «με αρκετούς απο τους οποίους δεν χωράμε στο ίδιο κόμμα.
Μέχρι το συνέδριο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ποιοί είμαστε, που θέλουμε να πάμε, τι υπηρετούμε. Αρκετά με αυτές τις διπρόσωπες καταστάσεις. Άλλα λέμε ως κόμμα και άλλα κάνουμε ως κυβέρνηση. Αυτά είναι καρνάβαλος, είναι καραγκιοζιλίκια, αν και κάποια άλλη λέξη θα ταίριαζε πιο πολύ…». Αναφερόμενος στον Γιώγο Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμησή του «ως πρόσωπο», αλλά όχι ως πολιτικό και συμπλήρωσε: «Θλίβομαι και εξοργίζομαι για τον τρόπο που του φέρονται αυτοί που ευνόησε» Τέλος, μιλώντας για την λεγόμενμη Τροικα του ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως ι «η ομάδα που έκαναν είναι για να διεκδικήσουν καρέκλες και όχι για το πώς θα προασπίσουν τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας».

Τέλος,αναφερόμενος στη λεγόμενη Τροικα του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «η ομάδα που έκαναν είναι για να διεκδικήσουν καρέκλες και όχι για το πώς θα προασπίσουν τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: