Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το 2013 θα υπάρξει τεράστια επιβάρυνση .

Γερή κόντρα με Παπακωνσταντίνου
Καταγγελία Μπεντενιώτη για τα 9 χιλιάρικα Θέου και διευθυντών στη ΔΕΗ


Γερή κόντρα έχει ξεσπάσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τους μισθούς των 9.000 ευρώ που παίρνουν στην ΔΕΗ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Κώστας Θέος και οι γενικοί διευθυντές.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά κ. Μανώλης Μπεντενιώτης έφερε στην Βουλή τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με τις οποίες την ώρα που αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ διευθυντικά στελέχη της εταιρείας εξακολουθούν να λαμβάνουν μισθούς που ξεπερνούν έως και κατά 3.000 ευρώ το ανώτατο πλαφόν που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών.
Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου κ. Κώστας Θέος, για τον οποίο το “Πρώτο Θέμα” αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αμείβεται με 9.000 ευρώ από την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού, τονίζοντας ότι εγείρεται μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον πρώην πρωθυπουργό.
Ενδεικτική δε της …φροντίδας που έχει επιδείξει ο κ. Παπανδρέου για το συνεργάτη του είναι ότι την επομένη της παραίτησής του από την πρωθυπουργία, ο ίδιος τον διόρισε στην Βουλή!
Πιο αναλυτικά, ο κ. Μανώλης Μπεντενιώτης έθεσε τα προκλητικά στοιχεία στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι «ανήθικες οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ όταν το υπουργείο δεν έχει περιορίσει τις συγκεκριμένες σπατάλες».
Χαρακτηριστικά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε “πώς είναι δυνατόν αποδοχές που πρέπει να είναι 5.981 ευρώ να φτάνουν στις 9.166 ευρώ στην ΔΕΗ;”.
Από την άλλη ο υπουργός επιχειρώντας να απαντήσει υποστήριξε ότι «την περίοδο που κόβονται μισθοί και συντάξεις, είναι δύσκολο να υπερασπιστεί κανείς οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ», ενώ σχετικά με τις καταγγελίες επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους και να μην μην απαντήσει επί της ουσίας.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου αντί να εξηγήσει το πώς οι υφιστάμενοί του καταστρατηγούν εγκύκλιο που ο ίδιος υπέγραψε (ως πρων υπουργός Οικονομικών) κατηγόρησε τον κ. Μπεντενιώτη «για όψιμο ενδιαφέρον»! Επιπλέον εξήγησε ότι «αν δεν είχαμε μειώσει τις δαπάνες της ΔΕΗ τότε θα έπρεπε να είχαμε κάνει αυξήσεις πάνω από 30% στα τιμολόγια».
Να σημειωθεί πάντως ότι οι αποκαλύψεις του «Θέματος» έχουν προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα και ήδη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=171028
==================================
Φαρμακεία: Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές όλων των Ταμείων, πλην ΔΕΗ
Κανονικά εκτελούν τα φαρμακεία Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας τις συνταγές όλων των ασφαλιστικών ταμείων με πίστωση, εκτός του ταμείου της ΔΕΗ, του οποίου οι οφειλές αγγίζουν τον ένα χρόνο καθυστέρησης.
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας αποφάσισαν χθες την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, μετά από έγγραφες δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα περισσότερα από τα αιτήματα τους.
Πάντως σε σχετική τους ανακοίνωση, σημειώνουν ότι παραμένουν σε ετοιμότητα μέχρι την έμπρακτη υλοποίηση των δεσμεύσεων.
===================================
Oικιακό τιμολόγιο «ασανσέρ» σχεδιάζει τώρα η ΔΕΗ
Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ενιαίου τιμολογίου για την οικιακή κατανάλωση, ενιαίου για την εμπορική κ.λπ.
Της Μανταλένας Πίου
Aπό τον Ιούλιο του 2013 απελευθερώνται τα τιμολόγια της ΔΕΗ στη χαμηλή τάση, που αφορά στους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές, ενώ ήδη από 1/1/2012 απελευθερώθηκαν τα τιμολόγια στη μέση τάση. Στην υψηλή τάση, που αφορά στις μεγάλες βιομηχανίες, η απελευθέρωση ισχύει τα τελευταία χρόνια.
Στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη Πέμπτη και από χθες συζητείται στη Βουλή περιλαμβάνεται άρθρο, το οποίο αναφέρει ότι «Τα τιμολόγια προμήθειας της ΔΕΗ για τη χαμηλή τάση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 εγκρίνονται, ύστερα από γνώμη της ΡΑΕ με αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι οποίες δύνανται να έχουν αναδρομική ισχύ».
Η διάταξη έρχεται σε εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και των ευρωπαϊκών Οδηγιών που προβλέπουν τη σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς και την προσαρμογή των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ κατά τρόπο που να αντανακλούν το κόστος. Πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε με την αναθεώρηση των τιμολογίων την 1/1/2011, η οποία οδήγησε σε αυξήσεις για πολλά από τα χαμηλά οικιακά κλιμάκια, τα οποία μέχρι τότε «επιδοντούταν» εσωτερικά από τα ακριβότερα τιμολόγια που ίσχυαν για τα υψηλότερα κλιμάκια κατανάλωσης ρεύματος. Η αναδιάρθρωση των τιμολογίων συνεχίστηκε με τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και τις ενοοποιήσεις διαφόρων επιμέρους κλιμακίων.
«Κοστοβαρή»
Στόχος της ΔΕΗ είναι η διαμόρφωση ενός ενιαίου τιμολογίου για την οικιακή κατανάλωση, ενιαίου για την εμπορική κ.λπ. Η υποχρεώση τα τιμολόγια να είναι «κοστοβαρή» μαζί με την απελευθέρωση αναμένεται να επιφέρει σημαντικές αυξήσεις για τους καταναλωτές, που μόνον εξ αιτίας του κόστους ρύπων μπορεί να φθάσει ή και να υπερβεί το 30%, ιδιαίτερα σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν καταργηθούν τα διάφορα τέλη επί του λιγνίτη κ.λπ.
Το 2013 είναι η χρονιά που τίθεται σε εφαρμογή η κοινοτική οδηγία, η οποία καταργεί τη δωρεάν διάθεση δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων μέχρι μία ποσότητα και υποχρεώνει τις ρυπογόνες επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ να αγοράζουν δικαιώματα για το σύνολο του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν. Αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση του κόστους της ΔΕΗ, η οποία για το 50% της παραγωγής της χρησιμοποιεί λιγντικές μονάδες, που είνια οι πιο ρυπογόνες.
Αναλυτές εκτιμούν την επιβάρυνση από τους ρύπους σε πάνω από 1 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που η ΔΕΗ θα επιδιώξει να ανακτήσει από τα τιμολόγιά της.
Αλλωστε στην Ε.Ε., οι περισσότεροι συντάσσονται με την άποψη «ο ρυπαίνων πληρώνει», που σημαίνει ότι και ο καταναλωτής που χρησιμοποιεί «βρόμικο» ρεύμα πρέπει να πληρώσει το πέναλτι για τους ρύπους.
Οι εισηγήσεις που είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια η ΔΕΗ να «περαστεί» σταδιακά η αύξηση στα τιμολόγια, ώστε να μην υπάρξει τεράστια επιβάρυνση το 2013 δεν είχαν εισακουστεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να αναμένονται γενναίες αυξήσεις για το 2013.
Μνημόνιο συνεργασίας για είσοδο στα οικιακά φωτοβολταϊκά
Tο διοικητικό συμβούλιο της ΔEH ενέκρινε χθες τη σύναψη μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία SILCIO, θυγατρική των ομίλων Kοπελούζου και Σαμαρά. Στόχος της συνεργασίας είναι το άνοιγμα της ΔEH στον τομέα των οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων. Στο πλαίσιο αυτό θα συσταθεί μία εμπορική Aνώνυμη Eταιρία, στην οποία η ΔEH A.E. θα συμμετέχει με ποσοστό 49% με σκοπό την προώθηση, μέσω πανελλαδικού δικτύου franchising, ολοκληρωμένων λύσεων οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων, ενεργειακών υπηρεσιών και προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς επίσης και η παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πελατών της ΔEH, κατά τη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. H ΔEH θα μετέχει επίσης κατά 49% και στο μετοχικό κεφάλαιο των εργοστασίων κατασκευής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού PIRITIUM SA και SILCIO SA του ομίλου, τα οποία θα προμηθεύουν στην εμπορική εταιρεία τον αντίστοιχο εξοπλισμό.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112800629
=========================================
Το Ταμείο(ΔΝΤ) έχει άποψη για τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, «για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα είναι αναγκαίο να γίνουν μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ». Οι πηγές αναφέρθηκαν ειδικά σε περικοπές μισθών και επιδομάτων και τόνισαν πως «μόνο με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις αυτές θα γίνουν ανταγωνιστικές και θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών».
=========================================
Αλλαγές στον Ειδικό Φόρο για το Φυσικό Αέριο
Στην άρση των στρεβλώσεων που έχει δημιουργήσει στους ηλεκτροπαραγωγούς η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Φυσικό Αέριο στοχεύει η αποφαση στην οποία κατέληξη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ύστερα από διαβούλευση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Στην άρση των στρεβλώσεων που έχει δημιουργήσει στους ηλεκτροπαραγωγούς η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Φυσικό Αέριο στοχεύει η αποφαση στην οποία κατέληξη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ύστερα από διαβούλευση με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΡΑΕ αποφάσισε την τροποποίηση διατάξεων του νόμου 3896/2011 που σχετίζονται αφενός με τον τρόπο υπολογισμού του κόστους καυσίμων των παραγωγών και αφετέρου στο συνολικό ποσό που οφείλουν οι ηλεκτροπαραγωγοί που καταναλώνουν φυσικό αέριο, με βάση τα σχετικά τιμολόγια προμήθειας φυσικού αερίου.
=========================================
ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ "ΕΦΥΓΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ"...
Ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ είχε πιάσει στασίδι από το πρωί στα κανάλια. Ξεκίνησε στο Mega και συνέχισε ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη πριν από λίγο. Αλλά εκεί δεν "μασάνε"! Του τα "είπε" ο Γιάννης Παπαγιάννης έξω από τα δόντια. Όταν άκουσε κριτική όπως ότι είναι "κοινωνικά ανάλγητοι" έκλεισε το τηλέφωνο! Έχουν μάθει να συμμετέχουν στο διάλογο μόνο όταν ...τους "γλύφουν"! Ωραία συμπεριφορά...
====================================
«Χωρίς αυξήσεις, δεν θα είχαμε ρεύμα στη χώρα»κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου .
======================================
ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ:Σταματήστε την παράνοια με το Ταμείο της ΔΕΗ κύριε Κουτρουμάνη

http://etedakedei.blogspot.com/
Η απόλυτη διάλυση του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ φαίνεται να πραγματοποιείται με ταχείς ρυθμούς. Η ζοφερή πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνηση του μνημονίου με επικεφαλής τον ψευτοσοσιαλιστή υπουργό Γ.Κουτρουμάνη, γίνεται θηλιά στις οικογένειες των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ.
Ξέχασε ο πρώην συνδικαλιστής κ.Κουτρουμάνης ότι το 2004 μας επικροτούσε δημόσια λέγοντας ότι το Ταμείο της ΔΕΗ είναι το καλύτερο, το μακροβιότερο και το πιο υγιές.
Η αναστολή των κινητοποιήσεων στα φαρμακεία Αττικής, Πειραιά και Αχαϊας έδωσε ανάσα σε όλα τα υπόλοιπα Ασφαλιστικα ταμεία με πίστωση, εκτός του ταμείου της ΔΕΗ, του οποίου οι οφειλές αγγίζουν τον ένα χρόνο καθυστέρησης.
Αυτό το προσβλητικό γεγονός για τους συναδέλφους που όλα αυτά τα χρόνια είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Που πάνε άραγε τα χρήματα που παρακρατούνται από τους ασφαλισμένους της ΔΕΗ;;;
Δυστυχώς πάνω στην παράνοια της κρίσης η κυβέρνηση με την συνδρομή των αρμόδιων Υπουργείων δεν τήρησαν την δέσμευση τους να μην εφαρμοσθεί το περιβόητο «ΕΦΕΞΗΣ» (αν και ορισμένοι στην ηγεσία της Ομοσπονδίας πανηγύριζαν)με συνέπεια να δανείσουμε και να παραχωρήσουμε σημαντικό μέρος της περιούσιας μας.
Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ ήδη έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες αλλά και τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις ώστε οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και οι φαρμακοποιοί να εκτελούν ξανά τις συνταγές του Ταμείου μας.
Καλούμε την Ομοσπονδία σε περίπτωση που δεν δοθεί άμεση και λειτουργική λύση να αναδείξει τον ίδιο αγωνιστικό ζήλο που έδειξε και πριν από τέσσερα χρόνια στις μεγάλες απεργίες επί Πετραλιά.

Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: