Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο κος Ζερβός συνεχίζει να υπονομεύει την λειτουργία της ΔΕΗ




Υπάλληλος της ΔΕΗ ζήτησε «φακελάκι» για παράβαση

Ο υπάλληλος της ΔΕΗ είχε διαπιστώσει ότι η γυναίκα, η οποία διαμένει σε διαμέρισμα στα Καμίνια, είχε παρέμβει στον μετρητή ρεύματος της επιχείρησης.
Είπε όμως στη γυναίκα, ότι δεν θα της ...αλλάξει τα φώτα, εάν του δώσει 1.800 ευρώ. Τελικά συμφώνησαν στα 500 ευρώ, αλλά η γυναίκα τον κατήγγειλε στην αστυνομία και όταν ο υπάλληλος της ΔΕΗ πήγε να πάρει τα χρήματα, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καμινίων
===================================
Διευκρινήσεις για αμοιβές Ανώτατου Στελέχους
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με δημοσιεύματα ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για δήθεν υπέρογκες αμοιβές του κ. Κώστα Θέου, του νέου Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε., από την Επιχείρηση διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

• Είναι παντελώς ανακριβή τα αναφερόμενα για τις αμοιβές του κ. Κώστα Θέου, δεδομένου ότι οι καθαρές απολαβές του είναι ίδιες με αυτές των λοιπών ανωτάτων στελεχών της Επιχείρησης, δηλαδή δεν υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ μηνιαίως, 50% χαμηλότερες από αυτές που ίσχυαν τα τελευταία χρόνια έως και το 2009.
• Η πραγματικότητα είναι ότι, οι αμοιβές των ανωτάτων στελεχών της ΔΕΗ είναι υποπολλαπλάσιες έναντι των αμοιβών που απολαμβάνουν τα ανώτατα στελέχη μεγάλων εγχώριων και εισηγμένων επιχειρήσεων, οι οποίες διαθέτουν πολύ μικρότερο αριθμό εργαζομένων και κύκλο εργασιών σε σχέση με τη ΔΕΗ.
• Ο περιορισμός των αμοιβών των ανώτατων και των ανώτερων στελεχών της ΔΕΗ μέχρι και 50% στα τελευταία χρόνια έχει αρνητικές συνέπειες για τις λειτουργίες της Επιχείρησης, καθώς προσελκύονται εξειδικευμένα στελέχη της σε ανταγωνίστριες επιχειρήσεις με πολύ υψηλότερες αποδοχές, ενώ δεν υπάρχει αντίστοιχο ενδιαφέρον για προσέλκυση στελεχών από την αγορά.

Αθήνα 13 Ιανουαρίου 2012 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

===============================
Η ενοχοποίηση της ΔΕΗ (του Μιχάλη Ραμπίδη*)

Κάθε αύξηση των τιμολόγιων της ΔΕΗ από τον Δεκέμβρη 1999 ημερομηνία απελευθέρωσης αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η/Ε/) και εντεύθεν, δημιουργεί μια συγχορδία ενοχοποιητικών δημοσιευμάτων και συγχρονισμένων κανονιοβολισμών σε βάρος της, από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.


Η προβαλλόμενη κοινωνική αγανάκτηση σε βάρος της Επιχείρησης, είναι δυσανάλογη του μεγέθους των αυξήσεων, όταν μάλιστα έντεχνα αποκρύπτεται πως για το τελευταίο ποσοστό αύξησης 9,2% μόνον το 1,1% είναι το καθαρό όφελος της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ για περισσότερα από 60 χρόνια εξηλέκτρισαν και συνέδεσαν τηλεφωνικά και το τελευταίο Ελληνικό χωριό με σκληρή δουλειά και πανάκριβα δίκτυα. Η ΔΕΗ απέκτησε 7,5 εκατ. πελάτες και ο ΟΤΕ συνέδεσε περίπου 3,5 εκατ. σταθερά τηλέφωνα. Ο ΟΤΕ ανήκει στους Γερμανούς η ΔΕΗ ακόμα όχι.

Προσπαθούν να φορτώσουν όλα τα δεινά στο συντεχνιακό συνδικαλιστικό κίνημα. Όμως ακόμα κι αν η λειτουργία του δεν ήταν η πρέπουσα, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι στην παγκοσμιοποιημένη και καπιταλιστική οικονομία και κοινωνία μας, ο συνδικαλισμός έχει ‘’κάρτα ελευθέρας’’ στο σύστημα. kozan.gr

Ποια είναι όμως η ευθύνη που έχει το ‘’μακρύ χέρι’’ του κράτους; Πόσοι ΥΠΕΚΟ υπηρέτησαν πιστά το συμφέρον της ΔΕΗ και πόσοι ερωτοτροπούσαν με τα συμφέροντα; Πως παίρνονται μέχρι σήμερα οι αποφάσεις για την πορεία της Επιχείρησης;
 Η ΔΕΗ υποχρεούται να εισπράττει κρατήσεις υπέρ τρίτων Δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ. Πολλοί καταναλωτές δεν αντιλαμβάνονται ότι το ήμισυ της διμηνιαίας χρέωσης της ΔΕΗ (το ρεύμα είναι αγαθό πρώτης ανάγκης) πολλές φορές είναι μικρότερη από το μηνιαίο κόστος κινητών τηλεφώνων μιας οικογένειας.
 Υποχρεούται να διαθέτει υπέρογκα κονδύλια για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας αρδεύσεις, κονδύλια τοπικών πόρων ανάπτυξης, φράγματα, λίμνες, αποκαταστάσεις εδαφών κλπ.
 Προσλαμβάνει καθ’ υπόδειξη προσωπικό με βάση τις εκλογικές και όχι τις υπηρεσιακές της ανάγκες.
 Έπαιρνε δάνεια όχι μόνον για τις δικές της ανάγκες αλλά και για τις κρατικές.
 Η μετοχοποίηση και η διάθεση του 49% της αξίας των μετοχών της, αντί για ίδιες επενδύσεις, απορροφήθηκαν από τις μαύρες τρύπες της οικονομίας μας.
 Ανεξάρτητα αν εισπράξει έναν λογαριασμό ή όχι, υποχρεούται να αποδίδει ΦΠΑ & Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στην Η/Ε καθώς και το ειδικό κόστος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
 Υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, Δήμοι και ενοικιαστές δικτύων, αν και όποτε θέλουν πληρώνουν.
 Ο κάθε μνημονειόφερτος Υπουργός διορίζει τον πάσα υπάκουο ‘’κηπουρό’’ ως αναπλ. Γεν. Δ/ντή (Κ. Θέο) με μηνιαία αποζημίωση 9.000 € ενώ κατακρεουργεί με περικοπές το προσωπικό.
 Το αποτέλεσμα πολλών διοικητικών πράξεων, αλλά και νομικών παρεμβάσεων ήταν <<δώρα>> της ΔΕΗ σε εργολάβους και αντίδικους.
 Οι κανόνες της απελευθέρωσης Η/Ε και τα ιδιωτικά συμφέροντα καθορίζουν τη δυνατότητα συμμετοχής της ΔΕΗ στην κατασκευή νέων μονάδων. Φυσικά η ευθύνη της κρατικής παρέμβασης δεν σταματά εδώ.

∞ Το πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών ρυπογόνων μονάδων με νέες σύγχρονες καρκινοβατεί, όπως και η λειτουργία ώριμων ορυχείων (Βεύη). Η κατασκευή της μονάδας 5 Πτολεμαίδας αλλά και της Μελίτης 2 δεν αφορούν μόνο την τοπική κοινωνία, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν, αλλά το εθνικό συμφέρον. Η αντικατάσταση ρυπογόνων μονάδων με παράλληλη μείωση των προστίμων CO2 όχι μόνον μειώνουν το κόστος παραγωγής Η/Ε από λιγνίτη, αλλά καθιστούν ανταγωνιστικότερο το φθηνό ντόπιο καύσιμο. Ο λιγνίτης διασφαλίζει τις αναγκαίες μονάδες βάσεις στο σύστημα. Εξασφαλίζει ασφάλεια και ανεξαρτησία στην τροφοδοσία Η/Ε και χαμηλές τιμές ρεύματος.

Γνωρίζουν οι Έλληνες καταναλωτές ότι πληρώνουν κατά μ.ο. 47,2% φθηνότερα την οικιακή ΚWΤ από τους καταναλωτές της ευρωζώνης; Εκεί θέλουν να μας πάνε. Γι’ αυτό απαξιώνουν τη ΔΕΗ. Τα ψαχνά της θέλουν τζάμπα τα συμφέροντα. Σ΄ αυτό συνηγορούν τα ρεπορτάζ των εντεταλμένων συ(ε)κοφάντιδων του κ Αλαφούζου κ.α.

Σ’ αυτό συμβάλει όμως και η αρτηριοσκληρωτική λειτουργία του κολλημένου στο παρελθόν συνδικαλιστικού κινήματος, που αρνήθηκε πεισματικά την κατασκευή νέων μονάδων με συνεργασίες (RWE- ΛΑΡΚΟ- ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ κλπ), με τα σημερινά συνεπακόλουθα.

Ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ ακόμα και με την επιλογή στρατηγικού επενδυτή, αντί για το ξεπούλημά και τη διάλυσή της, με την πώληση λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών, (μεταξύ δυο κακών …) είναι ίσως μονόδρομος.
==================================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11/1/2012

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή που όλοι οφείλουμε να αξιολογήσουμε τις σοβαρότατες εξελίξεις και ως ώριμοι και υπεύθυνοι άνθρωποι ενωμένοι με την Ομοσπονδία μας μπροστά να τις αντιμετωπίσουμε, είδε (Χθες) το φως της δημοσιότητας μια ανακοίνωση της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ με τίτλο «Αναδιοργάνωση εν κρυπτώ.Διολισθαίνει η Διοίκηση Ζερβού».
Για τις αξιολογικές κρίσεις της ανακοίνωσης όσον αφορά τη Διοίκηση φυσικά και δεν έχουμε κανένα απολύτως σχόλιο.
Όμως με ιδιαίτερη λύπη στην ίδια ανακοίνωση σε δυο της σημεία (άραγε γιατί); υπάρχει σαφέστατη υπονόμευση και απαξίωση της ταξικής και ασυμβίβαστης Ομοσπονδία μας.


Με βάση αυτή την στάση της ηγεσίας της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ θέλουμε να ρωτήσουμε τους συντάκτες της ανακοίνωσης.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Πριν βγάλετε την ανακοίνωση σας για να καταγγείλετε το συγκεκριμένο θέμα κάνατε κάποια επαφή με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για να δείτε εάν το γνωρίζει και εάν έχει πράξει ήδη κάτι γι αυτό;
Η απάντηση είναι δυστυχώς ΟΧΙ γιατί εάν το είχατε κάνει θα είχατε πληροφορηθεί ότι ήδη από το πρωί είχαμε εγγράφως ζητήσει από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να μην κουβεντιάσει το θέμα εάν πρώτα δεν προηγηθεί συζήτηση με τη ΓΕΝΟΠ .
Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι είχαμε κάνει επαφή με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. να κάνουν το ίδιο.
Κυρίως όμως θέλουμε να σας ρωτήσουμε ειλικρινά αγαπητοί συνάδελφοι τι πιστεύεται;
Είναι σωστό δημόσια σύλλογοι μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που μάλιστα έχουν εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ακόμη και στην περίπτωση που μια Ομοσπονδία σαν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με πλούσια ταξική δράση, που συγκρούεται καθημερινά που κατά κοινή ομολογία δεν έχει υποστείλει τη σημαία του αγώνα, να κριτικάρεται απαξιωτικά αν μέσα στον καταιγισμό των επιθέσεων και των προβλημάτων έχει αδρανήσει ή της έχει ξεφύγει ένα ή δύο θέματα;
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι είμαστε αλάνθαστοι.
Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι τα κάνουμε όλα τέλεια. Αλλά αλήθεια σε μια περίοδο που όλοι μας πρέπει να προστατεύουμε την εικόνα της ΓΕΝΟΠ, γιατί αυτή είναι το εργαλείο μας, με αυτή παλεύουμε, με αυτήν αγωνιζόμαστε.
αυτή μας εκφράζει και μας ενώνει όλους, ρωτάμε: με τη δημόσια ας την πούμε κριτική, την ενισχύουμε στα μάτια των εργαζομένων;
Συσπειρώνουμε τους συναδέλφους γύρω της ή μήπως τους κάνουμε να σκέφτονται ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι;
Αγαπητοί συνάδελφοι συντάκτες της ανακοίνωσης με τα όσα αναφέραμε παραπάνω δεν θέλουμε να πούμε ότι απαγορεύεται η κριτική ή ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πρέπει να μένει στο απυρόβλητο. Απεναντίας κάντε όση κριτική πιστεύετε . Ειλικρινά είναι καλοδεχούμενη γιατί όντως μας βοηθά να δούμε λάθη ή παραλήψεις.
Αλλά σε μια ομάδα που θέλει προς τα έξω να είναι ενωμένη και δυνατή η κριτική πρέπει να γίνεται στα όργανα και με καλή προαίρεση.
Δημόσια η κριτική γίνεται όταν έχεις κάνει τις παρατηρήσεις σου και μια και δυο φορές, έχεις βάλει τις προτάσεις σου στα όργανα και μια και δυο φορές και είτε αυτές έχουν απορριφθεί είτε δεν έχουν κουβεντιαστεί καν στα όργανα.
Και με βάση αυτό θέλουμε να ρωτήσουμε:
Έκανε κάποια πρόταση το προεδρείο της ΕΔΟΠ ή ζητήθηκε κάτι από τους εκπροσώπους της στο ΔΣ, το οποίο δεν κουβεντιάσαμε στο σώμα;
Όσον αφορά το ερώτημα γιατί αρνείται να δεχτεί (ο Διευθύνων) σε συνάντηση τα πρωτοβάθμια σωματεία παρά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΕΝΟΠ και ποιος άραγε το επέβαλλε αυτό, η απάντηση μας είναι ότι ουδέποτε ένα βαθύτατα δημοκρατικό συνδικάτο όπως η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα υποδείκνυε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο να δει ή να μην δει πρωτοβάθμια Σωματεία.
Εκείνο που σαφέστατα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (και πιστεύουμε ότι δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό) έχει πει είναι ότι, για τα Γενικά θέματα, για θέματα δηλαδή που αφορούν όλους μας και όχι μόνο έναν κλάδο μια κατηγορία, μια ειδικότητα, για αυτά και μόνο γι αυτά ο Διευθύνων Σύμβουλος και οι Γενικοί θα κουβεντιάζουν με τη ΓΕΝΟΠ και μόνο.
Νομίζουμε ότι αυτό είναι αυτονόητο γιατί τότε τι την χρειαζόμαστε την Ομοσπονδία;
Μπορεί ο καθένας να λειτουργεί ως συντεχνία και να τρέχει ανάλογα τη δύναμη του να υπογράψει π.χ. σύμβαση μόνο για τους δικούς του;
Έτσι θα πάμε μπροστά;
Με την πολυδιάσπαση;
Άλλωστε τα άρθρα 7 και 9 του καταστατικού της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τα λένε όλα
Συγκεκριμένα αναφέρουν:

ΑΡΘΡΟ 7ο
Οι επαγγελματικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία σαν μέλη της διατηρούν την οικονομική και διοικητική αυτονομία τους. Επίσης μπορούν να ενεργούν σαν αντιπροσωπευτικές οργανώσεις του κλάδου στον οποίο υπάγονται τα μέλη τους για να προστατεύσουν και να προωθήσουν τα ειδικά κλαδικά συμφέροντά τους.
Υποχρεώνονται όμως να αποφεύγουν κάθε ενέργεια και εκδήλωση που θα μπορούσε να βλάψει τα γενικότερα συμφέροντα του Προσωπικού της ΔΕΗ Α.Ε και όλων των άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών, το οποίο εκπροσωπεί η Ομοσπονδία, ή θα συγκρούεται με την τακτική που ακολουθεί η Ομοσπονδία, ή με τις αποφάσεις των οργάνων της.
ΑΡΘΡΟ 9ο
Οι οργανώσεις που απαρτίζουν την Ομοσπονδία υποχρεώνονται ακόμα με την επιφύλαξη της σύμφωνα με την παραπάνω αυτονομίας τους, να ακολουθούν τις αρχές που καθορίζουν τα όργανά της και την τακτική που διαγράφουν, να εκτελούν τις αποφάσεις τους να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των σκοπών της με κάθε νόμιμο στη διάθεσή τους μέσο να εκπληρώνουν όλες χωρίς εξαίρεση τις ηθικές και οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντί της, να ενημερώνουν τα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας για τις ενέργειές τους και για τη δράση τους γενικά, επιδιώκοντας τη συνεργασία και την συμπαράστασή τους. Επίσης να παρέχουν στα όργανα της Ομοσπονδίας κάθε στοιχείο που τους ζητείται, υποβάλλοντας τακτικά κάθε τρίμηνο και έκτακτα όταν το ζητήσει το Δ.Σ της Ομοσπονδίας εκθέσεις για τη δραστηριότητά τους.


Είναι φανερό λοιπόν από τα παραπάνω άρθρα ότι τα γενικότερα συμφέροντα του προσωπικού τα εκπροσωπεί η Ομοσπονδία.
Για τα ειδικά ζητήματα του κάθε κλάδου επίσης είναι ολοφάνερο ότι ο κάθε σύλλογος όχι μόνο έχει δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να τα προωθήσει και σ΄αυτό ποτέ η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν έθεσε κανένα θέμα .
Απλά και πάλι θυμίζουμε τα όσα το άρθρο 9 του καταστατικού ορίζει «οι οργανώσεις που απαρτίζουν την Ομοσπονδία υποχρεώνονται… να ενημερώνουν τα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας για τις ενέργειες τους και για τη δράση τους γενικά, επιδιώκοντας τη συνεργασία και τη συμπαράσταση τους.»
Νομίζουμε ότι μετά από αυτά δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο.
Θα κλείσουμε την ανακοίνωση μας με ένα ερώτημα και μια έκκληση.
Ξέρετε συνάδελφοι πόσες φορές η Ομοσπονδία έχει αγνοηθεί και απαξιωθεί;
Ξέρετε πόσες φορές έχει αιφνιδιαστεί;
Εσάς θα σας άρεσε αν τα τοπικά σας παραρτήματα έκαναν συνάντηση με την Διοίκηση χωρίς να ξέρετε τίποτα;
Η έκκληση:
Η έκκλησή μας είναι ότι όλοι μας πρέπει να δείξουμε τη μέγιστη ωριμότητα να στηρίξουμε την Ομοσπονδία μας και όλοι μαζί να σταθούμε όρθιοι.
Ότι παρατηρήσεις και ότι προτάσεις έχετε για διάφορα ζητήματα άλλα και για ανάληψη πρωτοβουλιών και κινήσεις οι δράσεις που εκτιμάται ότι πρέπει να γίνουν παρακαλούμε πολύ είτε απευθείας είτε μέσω των εκπροσώπων σας να τις καταθέσετε στα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας μας.
Εάν οι προτάσεις αγνοηθούν ή απορριφθούν και μάλιστα χωρίς καμία αιτιολογία έχετε κάθε ηθικό δικαίωμα να κάνετε δημόσια κριτική.
Έτσι προστατεύεται η ΕΝΟΤΗΤΑ που χωρίς αυτή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Ο εχθρός δεν είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
====================================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο κος Ζερβός συνεχίζει να υπονομεύει την λειτουργία της ΔΕΗ
Τον ολισθηρό δρόμο της απαξίωσης και του κατακερματισμού της ΔΕΗ συνεχίζει να επιλέγει η αποτυχημένη διοίκηση Ζερβού.
Με μυστικές διαδικασίες και με πραξικοπηματικές τακτικές φέρνει αιφνιδιαστικά στο προσκήνιο τον σχεδιασμό αναδιοργάνωσης της Επιχείρησης και συμπληρώνει τον αιφνιδιασμό με τον καθορισμό και την διαμόρφωση του καινούργιου οργανογράμματος.
Η μνημονιακή διοίκηση του κ. Ζερβού χωρίς να ενημερώσει κανέναν και χωρίς πρώτα να έρθει σε ένα παραγωγικό διάλογο με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων προχωρά σε διάλυση χρήσιμων υπηρεσιών για την λειτουργία της ΔΕΗ.
Παράλληλα συνεχίζει τις διαλυτικές του ενέργειες, με την δημιουργία νέου οργανογράμματος τοποθετώντας τους εκλεκτούς του και διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Επιχείρησης σε πατρικίους και πληβείους.
Ο κος Ζερβός και οι υποτακτικοί του, λειτουργούν πλέον ως γνήσιοι υπονομευτές της ήδη προβληματικής ΔΕΗ και επιπρόσθετα επιθυμεί να εγκαθιδρύσει παράτυπα ένα καθεστώς προσωπικών και κυβερνητικών ευνοούμενων του.
Δεν φτάνει που ο σημερινός διορισμένος χρυσοκάνθαρός Διευθύνων Σύμβουλος οδηγεί σε χρεοκοπία την πιο σημαντική επιχείρηση της χώρας.
Δεν φτάνει που έχει συμβάλει με την αδράνεια του στις μεγάλες μισθολογικές περικοπές και έχει εγκαταλείψει το μέλλον της ΔΕΗ στους ψευτοεπενδυτές.

Τώρα προχωρά το έργο της επιμέρους διάλυσης της ΔΕΗ ώστε να γίνει αρεστός στον πολιτικό του προϊστάμενο κ. Παπακωνσταντίνου για να διαφυλάξει την θέση και τον «άξιο» μισθό του.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Στις δύσκολες ώρες που όλοι βιώνουμε
Η ΕΤΕ-ΔΕΗ δεν θα γίνει ο θεατής των εξελίξεων ούτε θα επιτρέψει η Επιχείρηση να γίνεται πειραματόζωο της μνημονιακής εργοδοσίας.

Οφείλουν να γνωρίζουν οι περαστικοί και ανεύθυνοι Σύμβουλοι και Διευθυντές της ΔΕΗ ότι οι εργαζόμενοι θα σταματήσουν όλους αυτούς που οδηγούν την δημόσια επιχείρηση της χώρας στο ξεπούλημα και την ολική καταστροφή.
Ερωτάμαι τον Διευθύνοντα και Πρόεδρο κ. Ζερβό:
Προχώρησε σε διαβούλευση, ενημέρωση και διάλογο με τους εκλεγμένους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων, την ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία μέλη της πριν εισάγει στο Δ.Σ το κυρίαρχο αυτό θέμα για το μέλλον της Επιχείρησης.
Γνωρίζει ο ίδιος ότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν αιτία πολέμου η ΜΗ διαβούλευση σε σοβαρά εργασιακά θέματα που αφορούν το μέλλον του εργατικού δυναμικού της ΔΕΗ και της Επιχείρησης.
Τι έχει αλλάξει άραγε και δεν τηρείται τις αρχικές, εξαγγελίες σας για το κτίσιμο αμφίδρομης και παραγωγικής σχέσης ανάμεσα στους εργαζομένους και την διοίκηση της ΔΕΗ;


ΥΓ: Θα επανέλθουμε με νεώτερη ανακοίνωση μας για να αναδείξουμε τη σκοπιμότητα στις παραιτήσεις των πέντε μελών του Δ.Σ της ΔΕΗ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕ-ΔΕΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κατσινής Βαγγέλης Καρράς Αντώνης
=====================================
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ



Mε αιφνιδιαστικό και πραξικοπηματικό τρόπο, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση, που κατά το παρελθόν ήταν αυτονόητη για μείζονα θέματα προσωπικού, η Διοίκηση επιχειρεί την αλλαγή του οργανογράμματος στα πλαίσια ενός ακόμα οργανωτικού ανασχεδιασμού της επιχείρησης.

Ενδεικτικό της απαξιωτικής συμπεριφοράς της Διοίκησης προς τα στελέχη, τους εργαζόμενους και την Ομοσπονδία αποτελεί η προαναγγελία στοιχείων του νέου οργανογράμματος στη συνέντευξη Τύπου στις 9/1/2012, όταν αποτελεί θέμα του Δ.Σ. της Επιχείρησης στις 13/1/2012!!! Έτσι την επομένη της συνέντευξης πολλά στελέχη ενημερώθηκαν με αυτόν τον τρόπο για σημαντικές αλλαγές που τους αφορούν, στα πλαίσια ασφαλώς της παραγωγικής και αμφίδρομης σχέσης μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων !!!!!!

Με έκπληξη επίσης παρακολουθούμε την πρόταση κατάργησης της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινων Πόρων και Οργάνωσης και την ένταξη της ΔΑΝΠ στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού, που μετονομάζεται σε Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για την πρωτοφανή υποβάθμιση της αυτοτέλειας και του ρόλου της λειτουργίας αυτής ή να βρούμε αντίστοιχη δομή σε σύγχρονες εταιρείες. Πιθανότατα δεν θα βρούμε πουθενά!

Στις σημερινές συνθήκες κάτω από τη συχνά αφόρητη πίεση για αποτελέσματα, οι επιχειρήσεις ανατρέχουν και πάλι στην οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού τους ως ακρογωνιαίου λίθου για την επιτυχία και αποδίδουν στα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού ένα διευρυμένο ρόλο, που επιτρέπουν τη συνεισφορά τους στους επιχειρησιακούς στόχους με παραγόμενο έργο και οργανωσιακή αξία.

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πως ένας βασικός άξονας των αλλαγών, που είναι η «κεντρικοποίηση» των λειτουργιών στην περίπτωση της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων αποκτά την έννοια της «Περιφερειακής κεντρικοποίησης» καθώς και το περιεχόμενο τους;

Ο ΣΕΠ απαιτεί να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία αυθαίρετης αλλαγής της οργανωτικής δομής της επιχείρησης. Να μπει σε διαβούλευση το προτεινόμενο σχήμα, να κατατεθεί η μελέτη οργανωτικής σκοπιμότητας και να αποτιμηθεί το οικονομικό όφελος των σχεδίων αυτών, την αποτελεσματικότητα και την οικονομική αποδοτικότητα των οποίων αμφισβητούμε εντονότατα και μπορούμε να αποδείξουμε εμπεριστατωμένα.

Επειδή, για μια ακόμα φορά παρακάμφθηκαν και απαξιώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες και το εξειδικευμένο κι έμπειρο προσωπικό της ΔΕΗ, που γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους τις ανάγκες τις επιχείρησης κι ενδιαφέρονται για την προοπτική και το μέλλον της, ζητούμε να γνωστοποιηθούν οι οίκοι, οι μελέτες και οι αμοιβές των συμβούλων που «εκπόνησαν» την παρούσα πρόταση.

Μήπως η κατάργηση Διευθύνσεων ανοίγει το δρόμο για να τεθούν εργαζόμενοι σε καθεστώς εφεδρείας;

Ως γνωστό η Δομή υπηρετεί τη Στρατηγική. Κι η συγκεκριμένη πρόταση αναδιοργάνωσης (όπως βέβαια και άλλες στο παρελθόν) φαίνεται ότι το μόνο που εξυπηρετεί είναι η περαιτέρω υποβάθμιση και διάλυση της Επιχείρησης μπροστά στο ξεπούλημα που ετοιμάζουν τρόικα και κυβέρνηση.



ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ
==================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: