Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Φαρμακεία: Δεκτές οι συνταγές όλων των Ταμείων, πλην ΔΕΗ


Φαρμακεία: Δεκτές οι συνταγές όλων των Ταμείων, πλην ΔΕΗ
Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαϊας, μετά από έγγραφες δεσμεύσεις της κυβέρνησης στα περισσότερα από τα αιτήματα τους.
Όπως αναφέρουν πάντως σε σχετική τους ανακοίνωση, παραμένουν σε ετοιμότητα μέχρι την έμπρακτη υλοποίηση των δεσμεύσεων.
Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων, τα φαρμακεία Αττικής, Πειραιά και Αχαϊας εκτελούν από σήμερα 12-1-2012 κανονικά τις συνταγές όλων των Ασφαλιστικών ταμείων με πίστωση, εκτός του ταμείου της ΔΕΗ, του οποίου οι οφειλές αγγίζουν τον ένα χρόνο καθυστέρησης.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε την Τετάρτη την προειδοποίησή του ότι την ερχόμενη εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου θα προχωρούσε στη λήψη μέτρων, αν τα φαρμακεία Αθηνών, Πειραιά και Πατρών συνέχιζαν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους. Τα μέτρα αυτά, όπως είχε προειδοποιήσει, θα αφορούσαν την κατάργηση των συμφωνιών των ασφαλιστικών ταμείων με τους φαρμακευτικούς συλλόγους των πόλεων αυτών και κατάρτιση απευθείας συμβάσεων με τα φαρμακεία.
==========================
ΙΚΑ: «Εσωτερικό» δάνειο 200 εκατ. ευρώ για πληρωμή των συντάξεων
Στο τραπέζι σχέδιο για τη δανειο-δότηση του ΙΚΑ με ενέχυρο τις προ-βλέψεις για την είσπραξη ανεξόφλη-των οφειλών πάνω από 1,2 δισ. ευρώ
Σε νέο «εσωτερικό» δανεισμό 200 εκατ. ευρώ προχωρεί το ΙΚΑ για να «καλύψει» τις ανάγκες πληρωμών συντάξεων. Η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα δανειστεί για 16 ημέρες (από 17 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου) 150 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΤΕΑΜ και 50 εκατομμύρια ευρώ από τη ΤΑΠ - ΔΕΗ. Ο «εσωτερικός» δανεισμός που ξεκίνησε πέρυσι, όπως υπογραμμίζουν στελέχη του Ταμείου, θα συνεχιστεί όλο του 2012 με δεδομένη τη μείωση των εσόδων του ΙΚΑ από εισφορές λόγω της ύφεσης, της μείωσης των ημερών ασφάλισης και των μισθών και της αύξησης της ανεργίας.
Στο τραπέζι υπάρχει - παράλληλα - και σχέδιο για τη δανειοδότηση του ΙΚΑ με ενέχυρο τις προβλέψεις για την είσπραξη ανεξόφλητων οφειλών πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

============================
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

============================
Πύρρειος νίκη της ΠΑΣΚΕ στις εκλογές του Σπάρτακου - Πρωτοφανής πτώση των ποσοστών της
Νικητής αναδείχτηκε στις εκλογές του σωματείου Σπάρτακος ο συνδυασμός της ΠΑΣΚΕ (ΣΑΔ ΔΑΣΚ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) συγκεντρώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες του kozan,gr περίπου 1200 ψήφους και 13 έδρες.
Γύρω στους 800 ψήφους συγκέντρωσε η ΔΑΚΕ και 9 έδρες, 385 το ΚΚΕ (4 έδρες) και 410 (5 έδρες) το Νέο Ξεκίνημα.
Aπομένει ένα ακόμη τμήμα...Μιλάμε πάντα για ανεπίσημα αποτελέσματα...
kozan.gr
===========================
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗς ΔΕΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗς ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.
ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ.
Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΣΥΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑ ΕΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ κ.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΥΠ Γ.ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!

==========================================
ΚΛΑΔΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ : Η απεργία στις 17/1 γίνεται για να σταθούμε αλληλέγγυοι σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις

Ανακοίνωση για την Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Όλοι και όλες στην παναττική πανεργατική απεργία στις 17 Γενάρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11πμ. Να μην δουλέψει ούτε ένας εργασιακός χώρος σε όλο το λεκανοπέδιο. Να αψηφήσουμε την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τις απειλές της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των συνδικαλιστών που τους υπηρετούν.

Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία απεργούν για πάνω από 2 μήνες. Αρνούνται να δουλέψουν για 500 ευρώ, με εκ περιτροπής εργασία, δεν υποκύπτουν στις τρομοκρατικές απολύσεις. Δείχνουν τον δρόμο. Ήδη ο αγώνας τους έχει συνεισφέρει πολλά σε όλη την εργατική τάξη. Η επίθεση του Μάνεση, ιδιοκτήτη της Ελληνικής Χαλυβουργίας, δεν αφορά μόνο τους χαλυβουργούς. Αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η τάξη των βιομηχάνων και των τραπεζιτών έχει αποφασίσει γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα και τις ζωές της εργατικής τάξης. Ο Μάνεσης είναι απ’ τους πρώτους της τάξης του που ξεκινάνε τα νέα, σκληρά μέτρα. Λειτουργεί ως λαγός, ώστε να συνεχιστεί η επίθεση και σε άλλες εταιρείες και κλάδους.
Η παναττική απεργία γίνεται για να σταθούμε αλληλέγγυοι σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις και σε εργαζόμενους που βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις και μειώσεις μισθών, όπως στις εταιρείες Ελληνική Χαλυβουργία, ΑΛΤΕΡ, Λούκισσας, 3Ε, Μυλωνάς, Αλουμινέξ, Γερολυμάτος, Κοσμέτικς, ΣΕΒΙΤΕ, ΝΟΤΟΣ COM, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Τελεπερφόρμανς, Νιους Φον, Μάριοττ, Λυκαβηττός κλπ.
Η καλύτερη αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς είναι να πολλαπλασιαστούν οι χαλυβουργίες. Το παράδειγμα των χαλυβουργών να το ακολουθήσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Κάθε εργασιακός χώρος να γίνει κάστρο αντίστασης.

Στις 17 Γενάρη να μην δουλέψει ούτε ένας εργαζόμενος στην Αττική
Να μην γυρίσει γρανάζι

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δουλεύουμε για 500 ευρώ, άνεργοι – μισοάνεργοι, χωρίς δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των εταιρειών και η ΕΕ ή θα αντισταθούμε μαχητικά, μαζικά, οργανωμένα, μπαίνοντας σε νέους αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που ζει απ’ τον ιδρώτα μας.
Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας
Να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις. Να μην μετατραπούν οι εργασιακοί χώροι σε γαλέρες, με διαλυμένες εργασιακές σχέσεις. Να σταματήσουμε την απλήρωτη εργασία. Να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Να μην δουλεύουμε εμείς και τα παιδιά μας για ένα κομμάτι ψωμί. Να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων. Να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του Ασφαλιστικού συστήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
ΝΑ ΣΕΙΣΤΕΙ Η ΑΘΗΝΑ!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11πμ
==============================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: