Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

ο συνολικός αριθμός των στελεχών της Επιχείρησηςαποτελεί το 8% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ


Συνεχίζεται αύριο η δίκη –δίωξη των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας μας επειδή με την παρουσία τους στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ εμπόδιζαν να φύγουν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας.
Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η δίκη αυτή είναι καθαρά πολιτική και σκοπό έχει να χτυπήσει όσους αγωνίζονται και να φιμώσει όσους αντιστέκονται.
Με βάση αυτό ένα μήνυμα έχουμε να στείλουμε στην κυβέρνηση του κ.Παπαδήμου:
Τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να τη σταματήσει προκειμένου να κάνει το χρέος της.
Σταθερά και αταλάντευτα θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα.
Εάν η παρανομία μας είναι ότι αρνούμαστε να κόψουμε το ρεύμα στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας, τότε χίλιες φορές παράνομοι.
Το ρεύμα δεν θα κοπεί στο σπίτι κανενός φτωχού και ανέργου
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
============================
Στη Βουλή οι μισθοί στελεχών της ΔΕΗ

Στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η μηνιαία μισθοδοσία των στελεχών της ΔΕΗ, σε σύνολο μισθοδοτικής δαπάνης 62 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έγγραφο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο απάντησης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Άγγελου Κολοκοτρώνη, ο οποίος κατήγγειλε υπερβολικό αριθμό των ανώτερων στελεχών στην επιχείρηση.
Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, ο συνολικός αριθμός των στελεχών της Επιχείρησης (η ΔΕΗ απασχολεί, συνολικά, περίπου 21.000 εργαζόμενους) αποτελεί το 8% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων, ενώ η μισθοδοσία τους ανέρχεται στο 10% της συνολικής μισθοδοσίας και «κατά συνέπεια, η επιβάρυνση του μισθολογικού κόστους εξαιτίας των στελεχών είναι ελαχιστότατη».
Ειδικά για τις αποδοχές των στελεχών της επιχείρησης, ο επικεφαλής της ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι έχουν υποστεί τις μειώσεις των νόμων, που έχουν ψηφιστεί το 2010 και το 2011 και σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνουν τα οριζόμενα στο νόμο περί ανωτάτου ορίου αποδοχών.
Επίσης προστίθεται ότι στα στελέχη δεν καταβάλλεται καμία πρόσθετη παροχή, όπως μπόνους, δωρεάν μετακινήσεις κλπ, παρά μόνο το Επίδομα Ευθύνης, το οποίο όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, συνίσταται σε 715 ευρώ για τους Διευθυντές, 507 ευρώ για τους Βοηθούς Διευθυντές/Διευθυντές Κλάδου, 325 ευρώ για τους Τομεάρχες και 130 ευρώ για τους Υποτομεάρχες.

===================================
Ενημέρωση της Βουλής από τον πρόεδρο της ΔΕΗ για τα «φέσια» και τις αμοιβές των στελεχών

Απαντητικό έγγραφο έστειλε στη Βουλή ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αγγελου Κολοκοτρώνη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Επιχείρηση είναι απρόθυμη να εισπράξει τις μεγάλες οφειλές. Ο κ. Ζερβός ενημέρωσε επίσης και για το μισθολογικό κόστος των στελεχών της Επιχειρήσης.

Σχετικά με το κόστος είπε ότι ανέρχεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ ατο μήνα σε σύνολο μισθοδοτικής δαπάνης 62 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο συνολικός αριθμός των στελεχών της Επιχείρησης- η ΔΕΗ απασχολεί, συνολικά, περίπου 21.000 εργαζόμενους- αποτελεί το 8% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων.

Αντιστοίχως, η μισθοδοσία τους ανέρχεται στο 10% της συνολικής μισθοδοσίας και «κατά συνέπεια, η επιβάρυνση του μισθολογικού κόστους εξαιτίας των στελεχών είναι ελαχιστότατη», υπογράμμισε ο κ. Ζερβός.

Σχετικά με τα χρέη δημοσίων οργανισμών, αλλά και ιδιωτών τόνισε ότι η Επιχείρηση προχωρά σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και ότι παρά τις καθυστερήσεις, οι δημόσιοι φορείς στην πλειονότητά τους εξοφλούν τα χρέη.

Ο ίδιος αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχει μία σειρά από οφειλέτες στους οποίους η διακοπή παροχής ρεύματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, λόγω του έργου που παρέχουν.

Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση της Διεύθυνσης Κατασκευών Έργων Συντήρησης Οδοποιίας του υπουργείου Υποδομών, που το συσσωρευμένο χρέος της από καταναλωθείσα ηλεκτρική ενέργεια των φωτεινών σηματοδοτών που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής τον περασμένο Νοέμβριο ανήρχετο σε 51 εκατομμύρια ευρώ.

Λόγω μη ανταπόκρισης της εν λόγω Διεύθυνσης για διευθέτηση του χρέους, η ΔΕΗ από το 2002 έχει ξεκινήσει προσφυγές στη δικαιοσύνη, που σήμερα έχουν φτάσει τις 44. Έχουν εκδοθεί 32 αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν τη ΔΕΗ και αφορούν σε 21,5 εκατομμύρια, «νομιμοτόκως οφειλόμενα».

Για τις 20 όμως από τις ανωτέρω αποφάσεις έχουν γίνει προσφυγές εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο. Από αυτές έχει συζητηθεί η μία που αφορά ποσό ύψους 451.619 ευρώ και έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση που δικαιώνει τη ΔΕΗ.

«Παρά το ότι τα επιδικασθέντα ποσά δεν πληρώνονται στη ΔΕΗ, η επιχείρηση σεβόμενη τον κοινωνικό της χαρακτήρα, συνεχίζει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται συνεχώς και εγείρονται νέες αγωγές», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΗ και επισημαίνει ότι η φύση συγκεκριμένων πελατών, όπως για παράδειγμα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, «δεν επιτρέπει την ευχερή αποκοπή τους λόγω χρέους, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική δυνατότητα της ΔΕΗ απέναντί τους, όσον αφορά την αποπληρωμή των οφειλών τους».

Εν όψει των παραπάνω η ΔΕΗ έχει ζητήσει τη συνδρομή, μέσω επιστολών, της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να διευθετηθούν με βιώσιμους διακανονισμούς τα χρέη των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Σε άλλες περιπτώσεις οφειλών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενημερώνει ο κ. Ζερβός, όπως είναι οι οφειλές από δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης, οι διακοπές ρεύματος αποτελούν το έσχατο μέτρο που εφαρμόζει η ΔΕΗ, αφού προηγουμένως έχουν εξαντληθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.
=================================
Διευκρινίσεις Ζερβού για τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ

Διευκρινίσεις σχετικά με τους μεγαλοοφειλέτες πελάτες της ΔΕΗ και την πορεία είσπαρξης των χρεών τους προς την επιχείρησης έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άγγελου Κολοκοτρώνη, ο οποίος κατήγγειλε ότι την ίδια ώρα που απειλούνται με διακοπή ρεύματος χιλιάδες καταναλωτές επειδή δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος, η επιχείρηση δείχνει απρόθυμη να εισπράξει τα χρέη μεγαλοοφειλετών πελατών της.
«Η πολιτική και διοικητική ιεραρχία των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα έχει επανειλημμένως ενημερωθεί, μέσω επιστολών, για τη συνδρομή τους στη ρύθμιση των οφειλών τους», αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στο έγγραφό του.
Όπως αναφέρει ο κ. Ζερβός, ως λύση για τις οφειλές από πλευράς ΔΕΗ έχει προταθεί ο σταδιακός συμψηφισμός με αντίστοιχες οικονομικές υποχρεώσεις της επιχείρησης προς το ελληνικό δημόσιο. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ενημερώνει επιπλέον ότι «γίνονται συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες και γραπτές οχλήσεις με τη μορφή εξωδίκων, και σε αρκετές περιπτώσεις έχει κινηθεί από πλευράς ΔΕΗ, η δικαστική διαδικασία διεκδίκησης των οφειλών τους».
Ο κ. Ζερβός στο έγγραφό του αναφέρεται ενδεικτικά στην περίπτωση της Διεύθυνσης Κατασκευών Έργων Συντήρησης Οδοποιίας του υπουργείου Υποδομών, που το συσσωρευμένο χρέος της από καταναλωθείσα ηλεκτρική ενέργεια των φωτεινών σηματοδοτών που υπάρχουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής τον περασμένο Νοέμβριο ανήρχετο σε 51 εκατομμύρια ευρώ.
Λόγω μη ανταπόκρισης της εν λόγω Διεύθυνσης για διευθέτηση του χρέους, η ΔΕΗ από το 2002 έχει ξεκινήσει προσφυγές στη δικαιοσύνη, που σήμερα έχουν φτάσει τις 44. Έχουν εκδοθεί 32 αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν τη ΔΕΗ και αφορούν σε 21,5 εκατομμύρια, «νομιμοτόκως οφειλόμενα». Για τις 20 όμως από τις ανωτέρω αποφάσεις έχουν γίνει προσφυγές εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο. Από αυτές έχει συζητηθεί η μία που αφορά ποσό ύψους 451.619 ευρώ και έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση που δικαιώνει τη ΔΕΗ.
«Παρά το ότι τα επιδικασθέντα ποσά δεν πληρώνονται στη ΔΕΗ, η επιχείρηση σεβόμενη τον κοινωνικό της χαρακτήρα, συνεχίζει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στη συγκεκριμένη Διεύθυνση, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται συνεχώς και εγείρονται νέες αγωγές», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΗ και επισημαίνει ότι η φύση συγκεκριμένων πελατών, όπως για παράδειγμα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, «δεν επιτρέπει την ευχερή αποκοπή τους λόγω χρέους, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική δυνατότητα της ΔΕΗ απέναντί τους, όσον αφορά την αποπληρωμή των οφειλών τους». Ενόψει των παραπάνω η ΔΕΗ έχει ζητήσει τη συνδρομή, μέσω επιστολών, της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να διευθετηθούν με βιώσιμους διακανονισμούς τα χρέη των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.
Σε άλλες περιπτώσεις οφειλών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενημερώνει ο κ. Ζερβός, όπως είναι οι οφειλές από δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης, οι διακοπές ρεύματος αποτελούν το έσχατο μέτρο που εφαρμόζει η ΔΕΗ, αφού προηγουμένως έχουν εξαντληθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΕΦΑΠΑΞ??????

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είπε...

http://energiakoiergazomenoidei.blogspot.com/2012/01/2010.html