Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ζημιώνεται η ΔΕΗ από την έμμεση χρηματοδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων, 89 εκατ. ευρώ μόνο το πρώτο 9μηνο του 2011

Πολύ περισσότερα χάνει από τις χαριστικές τιμές προς ενεργοβόρες επιχειρήσεις όπως π.χ. η «Αλουμίνιο ΑΕ», η οποία ανήκει σε όμιλο που έχει και ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες.
===================================
Αλουμίνιον: Προσφυγή κατά της Κομισιόν
Προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατάθεσε η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της Κομισιόν που έκρινε ότι τα μειωμένα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ που ίσχυαν για την Αλουμίνιον στο διάστημα 2007-08 έδωσαν αδικαιολόγητο πλεονέκτημα στην επιχείρηση, κατά παράβαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων.
Προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατάθεσε η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της Κομισιόν που έκρινε ότι τα μειωμένα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ που ίσχυαν για την Αλουμίνιον στο διάστημα 2007-08 έδωσαν αδικαιολόγητο πλεονέκτημα στην επιχείρηση, κατά παράβαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων.
Με την ίδια απόφαση η Επιτροπή ζητά από το ελληνικό δημόσιο να ανακτήσει την ενίσχυση από την εταιρεία.
Βάσει έρευνας της Επιτροπής το όφελος της «Αλουμίνιον» από τη διαφορά στις τιμές του ρεύματος ανέρχεται σε 17,4 εκατ. ευρώ.
Τα προτιμησιακά τιμολόγια ανάγονται στο 1960 και επρόκειτο να λήξουν το Μάρτιο του 2006. Εφαρμόστηκαν όμως ως το Μάρτιο του 2008, οπότε έληξε υπέρ της ΔΕΗ η δικαστική διαμάχη.
Στην προσφυγή της η Αλουμίνιον υποστηρίζει ότι η Επιτροπή έχει εκτιμήσει εσφαλμένα τα πραγματικά περιστατικά.

====================================
Αναδιοργάνωση εν κρυπτώ. «Διολισθαίνει» η διοίκηση Ζερβού

Εν κρυπτώ και παραβύστω η Διοίκηση Ζερβού ετοιμάζει το νέο οργανωτικό σχήμα της ΔΕΗ, χωρίς να τολμά να ενημερώσει και να το παρουσιάσει στο Συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ.

• Πιο συγκεκριμένα, μέσω του τύπου και σε συνέχεια της συνέντευξης που παρέθεσε στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΔΕΗ κύριος Ζερβός, ενημερωθήκαμε ότι προτίθεται να φέρει την Πέμπτη στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, εισήγηση για την νέα οργανωτική δομή της επιχείρησης.
• Η ιστορία δηλαδή επαναλαμβάνεται, όπως με την περίπτωση της Διανομής, όπου και πάλι στα κρυφά ενέκρινε το οργανωτικό σχήμα, κάνοντας ακόμα και Διεύθυνση Δικαστικού αλλά και αρκετά «κουτάκια» που γέμισαν την Διανομή για τομεάρχες και υποτομεάρχες, καθιστώντας την, από την αρχή ένα θνησιγενές μόρφωμα εξ΄αιτίας του λειτουργικού της κόστους.
• Καταγγείλαμε και τότε την συμπεριφορά του αυτή, αλλά και τώρα ζητάμε να μην προβεί σε καμιά διαδικασία υλοποίησης του οργανωτικού σχήματος, αν πρώτα δεν αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ Διοίκησης και συνδικάτου.
• Άραγε είναι σίγουρος ότι οι ακριβοπληρωμένοι οίκοι που ασχολήθηκαν με την οργανωτική δομή έκαναν καλά την δουλειά τους; Αν ναι, τότε γιατί φοβάται να την παρουσιάσει στο Συνδικάτο;
Επιπρόσθετα, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πως δέχεται τέτοιες συμπεριφορές, εκ μέρους της Διοίκησης; Μήπως έχει διαπροσωπική ενημέρωση και άρα επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο, όπως με την περίπτωση της Διανομής αλλά και του ωραρίου, όπου εμβρόντητοι κάθε φορά διαπιστώνουμε το γνωστό δεν γνωρίζουμε, δεν ενημερωθήκαμε, δεν συμφωνούμε αλλά στο τέλος η Διοίκηση Ζερβού απαξιώνει κάθε ισχύ του συνδικάτου και το καθιστά απλό παρατηρητή των εξελίξεων.
Τέτοιες αυταρχικές συμπεριφορές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, ενώ αποτελούν έκπληξη για τον ίδιο τον κύριο Ζερβό, ο οποίος φαίνεται να μη σέβεται τις δημοκρατικές αρχές.
Αποτελεί, έκπληξη και όνειδος γιατί αρνείται να δεχτεί σε συνάντηση τα πρωτοβάθμια σωματεία, παρά μόνο μετά την σύμφωνη γνώμη της ΓΕΝΟΠ. Άραγε την διαδικασία αυτή ποιος την επέβαλε; Τότε ποιος ο ρόλος των πρωτοβάθμιων σωματείων; Αν εσείς τον Ν. 1264/82 τον γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας, για μας αποτελεί κορωνίδα και τον θεωρούμε την μεγαλύτερη Δημοκρατική κατάκτηση των εργαζομένων μετά την μεταπολίτευση και δεν πρόκειται να αυτοκαταργηθούμε.
Αποτελεί, έκπληξη και όνειδος γιατί είναι ο μοναδικός πρόεδρος της ΔΕΗ που υπέβαλε μήνυση κατά της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για τα πρόσφατα γεγονότα στο κτίριο της πληροφορικής.
Αποτελεί, έκπληξη και όνειδος γιατί πέρασαν τρεις μήνες και αρνείται να μας απαντήσει αν τελικά θα επανέλθουμε στο παλιό ωράριο 7-3, αφού το νέο ωράριο διέλυσε την εμπορία, έφερε σε απόγνωση το προσωπικό και εξόργισε τους καταναλωτές. Ως φαίνεται δεν θέλει να πικράνει στελέχη με εγωκεντρικά στοιχεία, αλλά που τελικά αποδεικνύονται επικίνδυνα για την λειτουργία της επιχείρησης.
Αποτελεί, έκπληξη και όνειδος γιατί η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων, ακυρώνει ομόφωνες αποφάσεις των πρωτοβάθμιων συμβουλίων κρίσεων, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν οι μισθωτοί τις μισθολογικές τους προαγωγές.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους και το προσωπικό σε κοινή συστράτευση, ώστε να επιβάλλουμε στον κύριο Ζερβό, το σεβασμό απέναντι στο προσωπικό, στο συνδικάτο και την ιστορία της ΔΕΗ.
===============================
GΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Εν κρυπτώ ετοιμάζεται το νέο οργανωτικό σχήμα της ΔΕΗ
Σύμφωνα με την ΕΝΟΠ/ΔΕΗ «μέσω του τύπου και σε συνέχεια της συνέντευξης που παρέθεσε στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός ενημερωθήκαμε ότι προτίθεται να φέρει την Πέμπτη στο ΔΣ της ΔΕΗ εισήγηση για την νέα οργανωτική δομή της Επιχειρήσης
H διοίκηση Ζερβού εν κρυπτώ και παραβύστω ετοιμάζει το νέο οργανωτικό σχήμα της ΔΕΗ χωρίς να τολμά να ενημερώσει και να το παρουσιάσει στο συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ «καταγγέλλει» η Ένωση Διοικητικού & Οικονομικού προσωπικού της Επιχείρησης (ΕΝΟΠ/ΔΕΗ), σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΝΟΠ/ΔΕΗ «μέσω του τύπου και σε συνέχεια της συνέντευξης που παρέθεσε στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός ενημερωθήκαμε ότι προτίθεται να φέρει την Πέμπτη στο ΔΣ της ΔΕΗ εισήγηση για την νέα οργανωτική δομή της Επιχειρήσης.

Η ιστορία δηλαδή επαναλαμβάνεται όπως με την περίπτωση της Διανομής όπου και πάλι στα κρυφά ενέκρινε το οργανωτικό σχήμα κάνοντας ακόμα και διεύθυνση δικαστικού αλλά και αρκετά «κουτάκια» που γέμισαν την Διανομή για τομεάρχες και υποτομεάρχες καθιστώντας την από την αρχή ένα θνησιγενές μόρφωμα εξαιτίας του λειτουργικού κόστους, αναφέρεται στην ανακοίνωση
======================================
Η έκπτωση στους υπαλλήλους τον μάρανε...
Με τους χιλιάδες καταναλωτές που πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα με έκπτωση, τα έβαλε ξανά χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται βεβαίως για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, που το υπουργείο ζήτησε από τη διοίκηση της επιχείρησης να τους καταργήσει την έκπτωση που έχουν στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Η ΔΕΗ έχει ήδη επισημάνει ότι δεν μπορεί να καταργήσει την έκπτωση επειδή αποτελεί συμφωνία στο πλαίσιο της Συλλογικής Σύμβασης. Γι' αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.
Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο, όχι ενός πολιτικού προσώπου, ή μιας κυβέρνησης, αλλά μιας πολιτικής, την οποία τώρα υποστηρίζουν και κάτω από την ίδια «στέγη» ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., αλλά το ίδιο έκαναν αυτόνομα στο παρελθόν.
Είναι η πολιτική της «απελευθέρωσης», που αντιμετωπίζει ως πρόβλημα της ΔΕΗ τις παροχές προς τους εργαζόμενους και όχι τις οικονομικές ζημιές που προκύπτουν από τις νομοθετικές ρυθμίσεις υπέρ των ανταγωνιστών της. Πολύ περισσότερο ζημιώνεται η ΔΕΗ από την έμμεση χρηματοδότηση των ιδιωτικών επενδύσεων, 89 εκατ. ευρώ μόνο το πρώτο 9μηνο του 2011, παρά από την έκπτωση προς τους εργαζόμενους. Πολύ περισσότερα χάνει από τις χαριστικές τιμές προς ενεργοβόρες επιχειρήσεις όπως π.χ. η «Αλουμίνιο ΑΕ», η οποία ανήκει σε όμιλο που έχει και ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες.
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν «χάσει» η ΔΕΗ και τα νοικοκυριά και το δημόσιο ταμείο, από τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους ιδιώτες της ενέργειας, αλλά και από την ίδια τη μετατροπή της ΔΕΗ σε ιδιωτική εταιρεία που νοιάζεται μόνο για τις τσέπες των μετόχων της και για κάθε «κοινωνική δράση» της, στέλνει και τον λογαριασμό. Ακόμη περισσότερα θα χαριστούν με το ξεπούλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τη «μικρή ΔΕΗ», τις λιγνιτικές μονάδες, τις ΑΠΕ. Για να μη μείνει ούτε ίχνος, ακόμη κι αυτής της «στραβής» ΔΕΗ ΑΕ, στην οποία το δημόσιο έχει ακόμη, το 51%...
===============================================
Το 50% των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι απλήρωτοι
Αυτό το στοιχείο έγινε γνωστό χτες κατά τη διάρκεια παρέμβασης αντιπροσωπείας του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος, που απαίτησαν επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργο της Ζώνης
Ξεπερνούν το 50% οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αυτή την περίοδο! Το στοιχείο αυτό που είναι ένας ακόμα δείχτης για την ανεργία και την ανέχεια, που έχει καταδικάσει η βάρβαρη πολιτική τις εργατικές λαϊκές οικογένειες σε όλο τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές, ήρθε στο φως χτες από υπαλλήλους τους υποκαταστήματος της ΔΕΗ στα Καμίνια (από εκεί εκδίδονται οι εντολές για διακοπή ρεύματος) στη διάρκεια παρέμβασης που έγινε από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος, απαιτώντας την επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Απαίτησαν να μην κόβεται το ρεύμα συνολικά στις οικογένειες των ανέργων, στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ και το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στον άνεργο, παραμονή Πρωτοχρονιάς και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ξεκινήσει διακανονισμό για την αποπληρωμή του λογαριασμού. Η εξήγηση που δόθηκε για το γεγονός αυτό είναι ότι «ήρθαν λάθος στοιχεία στην αρμόδια υπηρεσία» και ότι σήμερα το θέμα θα τακτοποιηθεί. Ωστόσο, το πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος στις φτωχογειτονιές του Πειραιά παραμένει και οι αντιπροσωπείες έθεσαν απέναντι και στις προσωπικές ευθύνες που έχουν και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε αυτή την πολιτική, να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
«Κάναμε Πρωτοχρονιά με τα παιδιά μου να τρέμουν από το κρύο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άνεργος. Η σύζυγός του διατηρεί κυλικείο σε δημοτικό σχολείο του Περάματος και όπως είπε: «Καθημερινά αναγκάζομαι να προσφέρω τυρόπιτες σε παιδάκια που είναι άσιτα και ξέρω την άσχημη κατάσταση των οικογενειών τους. Αντε μετά να μαζέψεις τα λεφτά για το λογαριασμό. Ομως η αλληλεγγύη μαζί με τους αγώνες μας είναι τα όπλα των εργαζομένων για να αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα».
===================================================
Ισχύει ή όχι
Αγαπητό kozan.gr,

το τελευταίο 24ωρο υπάρχει η πληροφορία ότι οι κύριοι που διετέλεσαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΤΑΥΤΕΚΩ και στο ΤΑΠ/ΔΕΗ με απόφασή τους στο χθεσινό Δ/Σ προχώρησαν στην οριστική απόφαση της συνταξιοδότησής τους (και όχι στην προσωρινή όπως ισχύει για όλους του άλλους), ούτος ώστε να λάβουν το δικό τους εφάπαξ, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που έχουν συνταξιοδοτηθεί εδώ και δύο χρόνια ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δε θα πρέπει να δημιουργούνται λανθυασμένες εντυπώσεις, καλώ δημόσια τους εν λόγω εκπροσώπους να απαντήσουν αν αληθεύει η συγκεκριμένη πληροφορία ή όχι;
Οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για όλους μας και το οτιδήποτε πρέπει να συζητείται ανοιχτά και δημόσια. Περιμένω τις απαντήσεις τους ή τις απαντήσεις οποιοδήποτε άλλου μπορεί να μας διαφωτίσει.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
kozan.gr
==================================
Η νέα αύξηση της τιμής του ρεύματος υπηρετεί τις ανάγκες κερδοσκοπίας του κεφαλαίου

=============================================
Ο Αργύρης Ντινόπουλος αποκαλύπτει:
Τι συμβαίνει με τους μεγάλο-ιδιοκτήτες ακινήτων που τελικά ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ το χαράτσι της ΔΕΗ


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος βρήκε ότι το ΣΔΟΕ πληρώνει τον μήνα ενοίκιο 180.882 ευρώ (για κτίριο στην οδό Πειραιώς 70) από το οποίο δεν αφαιρεί το χαράτσι της ΔΕΗ.
Έτσι, γλυτώνει το χαράτσι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που είναι η γνωστή εταιρία εμπορίας αυτοκινήτων ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε.
Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου ισχυριζόταν τον Οκτώβριο (απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή) ότι οι μεγάλο-ιδιοκτήτες θα πληρώσουν κανονικά το χαράτσι για τα ακίνητα που νοικιάζουν στο δημόσιο.
Σύμφωνα με τον Αργύρη Ντινόπουλο το ίδιο συμβαίνει με την συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλο-ιδιοκτητών οι οποίοι όχι μόνον εισπράττουν χρυσοφόρα ενοίκια από το δημόσιο (πάλι το ΣΔΟΕ πληρώνει 13.772 ευρώ για δύο υπόγειες αποθήκες) αλλά δεν πληρώνουν και το χαράτσι της ΔΕΗ.

=========================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: