Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η στάση της ΓΕΝΟΠ θέτει σοβαρό θέμα αξιοπιστίας της λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος

ΣΤΗΡΙΞΤΕ τον αγώνα των εργαζομένων στο ΡΟΥΦ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι συνάδελφοι στο ΡΟΥΦ, βρίσκονται σχεδόν ένα μήνα σε απεργιακή κινητοποίηση απαιτώντας την ακύρωση της απόφασης της ΔΕΗ, με την οποία οδηγούμαστε στην ουσιαστική κατάργηση της εκτός έδρας εργασίας και στην παράδοση των εργασιών που εκτελούνται από τα συνεργεία μας, στους εργολάβους. Η απόφαση αυτή είναι μέρος της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και πρέπει να βρει αντίθετους όλους τους εργαζόμενους και όλα τα συνδικάτα.


Θεωρούμε πως η ΓΕΝΟΠ δεν στηρίζει αυτό τον αγώνα. Αφού άφησε την ΔΕΗ να πάρει την απόφαση κατάργησης της εκτός έδρας εργασίας ανεμπόδιστα και αφού κατάπιε την νομιμοποίηση της απόφασης με την επίκληση του 3429, τώρα δεν στηρίζει ούτε των αγώνα των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό της στάσης αυτής είναι η απόφαση της ΓΕΝΟΠ στις 3/1/12 να εξαιρέσει προσωπικό του Ρούφ για να παραλάβει τον ιδιώτη παραγωγό ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΡΑΤΕΙΝΗ Α.Ε. Απόφαση απαράδεκτη και απεργοσπαστική. Η απόφαση βέβαια ανεκλήθη μετά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε όμως αποκαλύπτει την διάθεση της ΓΕΝΟΠ 1) να μην συγκρουστεί για το εκτός έδρας και 2) και χειρότερο να μην στηρίξει των αγώνα των εργαζομένων στο ΡΟΥΦ και όπου αλλού γίνεται.

ΑΓΝΟΗΣΑΝ την διαφωνία της τοπικής απεργιακής επιτροπής και θέλοντας να δείξουν καλό πρόσωπο στην διοίκηση και για προσωπικό τους ίσως όφελος (εκπρόσωποι στα διοικητικά συμβούλια των θυγατρικών) εξέθεσαν όλους τους συνδικαλιστές και εργαζόμενους, που αρνούνταν να πάνε για εργασία μιας και η συγκεκριμένη δουλειά δεν ήταν ούτε βλάβη ούτε ζωτικής σημασίας, ήταν σε απόσταση άνω των 70 χλμ. και η ΓΕΝΟΠ έχει απεργιακά μέτρα για το εκτός έδρας.
Η στάση της ΓΕΝΟΠ θέτει σοβαρό θέμα αξιοπιστίας της λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος και ερωτηματικά για την εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι σε αυτό. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον εργοδοτικό συνδικαλισμό που μας έφερε σε αυτό το σημείο. Οφείλουν να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων στο ΡΟΥΦ με αποφασιστικότητα. Αλλιώς να πάνε από εκεί που ήρθαν. Οι μέρες είναι κρίσιμες και απαιτούν απ όλους μας να σταθούμε στο ύψος της ευθύνης που έχουμε αναλάβει.

ΑΣΣΕ/ΔΕΗ - Γενάρης 2012
=======================================
Η κυριότερη επιδίωξη του Βερολίνου είναι η μεταφορά ρυπογόνων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις αγορές της περιφέρειας.
=======================================
Ολα τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και η λεηλασία συνεχίζεται. Στο σχέδιο, το «κούρεμα» των ομολόγων που διαθέτουν τα Ταμεία θεωρείται βέβαιο, αφού σημειώνεται πως το νέο Ταμείο που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα συμμετέχει στο λεγόμενο «πρόγραμμα ενίσχυσης της περιουσίας των Ταμείων σε αντιστάθμισμα των όποιων απωλειών προκύψουν από την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων (P.S.I).»

Δεν υπάρχουν σχόλια: