Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

σύμφωνα με πληροφορίες οι ρυθμίσεις που προωθούνται για τους μισθούς, πλήττουν σημαντικά τους εργαζόμενους σε ορυχεία και μονάδες.

Ερώτηση 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για ΔΕΗ
Πηνελόπη Γκάλιου


Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την ενεργειακή στρατηγική και τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ κατέθεσαν στη Βουλή δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων η Λούκα Κατσέλη, εκτιμώντας ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση χρηματοοικονομικής «ασφυξίας», η οποία χρήζει έγκαιρης αντιμετώπισης.

Οι βουλευτές μιλούν για στρατηγικό έλλειμμα σχεδιασμού που διαπιστώνεται και στη χάραξη μιας αξιόπιστης ενεργειακής πολιτικής στον τομέα της παροχής ηλεκτρισμού. Σημειώνουν επίσης ότι παρουσιάζεται μια ανοχή στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών και την ίδια ώρα που οι πολίτες καλούνται συνεχώς να πληρώνουν απανωτές αυξήσεις, μόνο το δημόσιο χρωστά στη ΔΕΗ πάνω από 180 εκατ. ευρώ, ενώ ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες καταναλωτές, η Αλουμίνιον Α.Ε οφείλει πάνω από 80 εκατ. ευρώ. Οι δέκα βουλευτές καταγράφουν επίσης την έλλειψη ουσιαστικών ενεργειών στους τομείς αξιοποίησης των λιγνιτικών πόρων που μπορούν να διασφαλίσουν μελλοντικά τη διατήρηση ενός ανταγωνιστικού

Κατόπιν αυτών καλούν το Γιώργο Παπακωνσταντίνου να για το πώς θα αντιμετωπίσει η Διοίκηση της ΔΕΗ το ταμειακό πρόβλημα της επιχείρησης, πως θα εισπράξει αυτά που της οφείλει το δημόσιο, ένα και τι θα κάνει η ΔΕΗ με το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Το κείμενο των 10 βουλευτών καταλήγει ότι το ζητούμενο είναι «η επαναφορά της ΔΕΗ στην κερδοφορία, ώστε να μην χρειάζεται να επικαλείται έκτακτες συνθήκες για τα οικονομικά της αποτελέσματα».

Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση: Γιάννης Βλατής, Λούκα Κατσέλη, Γιώργος Ντόλιος, Γιάννης Αμοιρίδης, Δημήτρης Καρύδης, Νίκος Ζωίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Σπυροπάνος Μαργέλης, Σπύρος Μοσχόπουλος, Γιώργος Κασσάρας.
============================
Ξεκίνησε η διαβούλευση της Κομισιόν για πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Σε όλους ενδιαφερόμενους έχει φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες το email της Κομισιόν, με το οποίο ξεκινά η διαβούλευση επί των προτάσεων για την περίφημη υπόθεση καταδίκης της ΔΕΗ για το μονοπώλιο στους λιγνίτες.
Στο email με την πρόταση για άνοιγμα της αγοράς, επί της οποίας καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τα σχόλιά τους, περιλαμβάνεται ο κατάλογος με τις μονάδες που τίθενται προς πώληση και ειδικότερα όπως είχε αποκαλύψει από το Νοέμβριο το Capital.gr οι μονάδες του Αμύνταιου, της Φλώρινας και μία μονάδα της Μεγαλόπολης, ενώ παράλληλα δίνονται προς ενοικίαση με τη μέθοδο των drawing rights οι μονάδες της Καρδιάς.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Κομισιόν.
Υπενθυμίζεται ότι οι μονάδες που έχουν επιλεγεί στο Αμύνταιο έχουν ισχύ 600MW (300+300MW), στη Μεγαλόπολη (300MW) και στη Μελίτη Φλώρινας 330MW. Δηλαδή σε διαδικασία πώλησης μπαίνει περίπου το 25% της παραγωγικής ισχύος της ΔΕΗ σε λιγνίτες.
Πάντως στη διαβούλευση εκτιμάται ότι θα τεθεί εκ νέου το θέμα της πώλησης όχι μόνο των λιγνιτικών αλλά ο συνδυασμός των μονάδων αυτών με υδροηλεκτρικές μονάδες, ώστε και οι ιδιώτες ανταγωνιστές να αποκτήσουν πρόσβαση στο ίδιο καλάθι παραγωγής με τη ΔΕΗ.
Πηγή:www.capital.gr
============================
"Μειώστε τώρα τους μισθούς των ΔΕΚΟ και μετά πωλήστε τις"
Της Δήμητρας Καδδά
Συντονισμένες πιέσεις ασκεί η τρόικα για παρεμβάσεις στις μεγάλες ΔΕΚΟ -εισηγμένες και μη- αλλά και στον τραπεζικό κλάδο. Το αίτημα πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα, καθώς συνδέεται με το PSI και το νέο δάνειο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, το αίτημα είναι σαφές: «Μειώστε τώρα τους μισθούς στις ΔΕΚΟ και μετά πωλήστε τις».
Ζητείται άμεση αλλαγή του μισθολογικού και του εργασιακού καθεστώτος όχι μόνο στις εταιρείες που τελούν υπό τον έλεγχο του δημοσίου αλλά και στις τράπεζες, με στόχο άμεσο πωλητήριο σε μεγάλες ΔΕΚΟ και διευκόλυνση των συγχωνεύσεων και της εξυγίανσης των τραπεζών.

Ο στόχος είναι διπλός:

- Στο εργασιακό. Οι ΔΕΚΟ και οι τράπεζες βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα των εργασιακών αλλαγών, καθώς τα στοιχεία των επιτηρητών δείχνουν ότι εκεί εντοπίζονται οι πιο υψηλοί μισθοί, παρά τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις. Ζητούν οι απολαβές να εξισωθούν με όσα ισχύουν τώρα και θα ισχύσουν στο μέλλον στον ιδιωτικό τομέα.
Ζητούν επίσης και παρεμβάσεις στο εργασιακό καθεστώς, στους εσωτερικούς κανονισμούς και στα κεκτημένα των εργαζομένων τα οποία θέλουν να εξομοιωθούν με τα ισχύοντα με αυτά του υπόλοιπου ιδιωτικού τομέα.

- Στις αποκρατικοποιήσεις. Το 2011 στα κρατικά ταμεία έφτασαν μόλις 1,5 δισ. ευρώ. Τα κοινοτικά στελέχη που ήρθαν στην Αθήνα εκτιμούν ότι το πρόγραμμα έχει βαλτώσει και οι πιθανότητες άντλησης εσόδων από την αξιοποίηση ακινήτων στο άμεσο μέλλον είναι μηδαμινές δεδομένου ότι όχι μόνο η ελληνική αγορά ακινήτων αλλά και η ευρωπαϊκή βρίσκεται σε καθίζηση και η ζήτηση είναι πολύ χαμηλή.
Ζητούν έτσι αλλαγή πλεύσης στο πρόγραμμα με άμεσο πωλητήριο των μεγάλων «ασημικών» του δημοσίου, δηλαδή των μεγάλων ΔΕΚΟ. Εκτιμάται ότι η θελκτικότητά τους με διαφορετικό μισθολογικό κόστος θα είναι μεγαλύτερη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζητά να έρθουν πιο μπροστά οι κινήσεις στον ΟΠΑΠ και στην ΔΕΗ.
Στο στόχαστρο βρίσκονται οι εταιρείες που ήταν να πωληθούν εντός του 2012 όπως οι ΕΑΣ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, Ελευθέριος Βενιζέλος, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ΕΛΤΑ, περιφερειακά λιμάνια, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΤΤ.
Πηγή:www.capital.gr

==============================
"Ψαλίδι" σε 300 διευθυντές της ΔΕΗ


Του Χάρη Φλουδόπουλου
Το νέο οργανόγραμμα της ΔΕΗ που οδηγεί σε σημαντική μείωση των θέσεων ευθύνης, εξέτασε χθες το Δ.Σ. της επιχείρησης. Με βάση τις προωθούμενες αλλαγές στη δομή της εταιρείας μόνο στο κομμάτι των στελεχών, επέρχεται μείωση των θέσεων ευθύνης κατά 20% ή αλλιώς περίπου 300 θέσεις.
Μπορεί συνολικά οι θέσεις ευθύνης να μειώνονται, ωστόσο το νέο οργανόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων διευθύνσεων σε νευραλγικούς τομείς που θεωρήθηκε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η λειτουργία της επιχείρησης όπως:
• Τη συγκέντρωση στρατηγικών λειτουργιών για το περιβάλλον με τη δημιουργία νέας διεύθυνσης
• Τη συγκέντρωση των υποστηρικτικών λειτουργιών σε μία γενική διεύθυνση που θα περιλαμβάνει την πληροφορική, τις προμήθειες, την εφοδιαστική αλυσίδα καιτ η στέγαση
• Την ενίσχυση των μονάδων διαχείρισης κεφαλαίου και τη δημιουργία διεύθυνσης διαχείρισης κινδύνων
• Τη δημιουργία διεύθυνσης νομικών υπηρεσιών
• Επίσης στο κομμάτι της εμπορίας, δίνεται έμφαση στην πελατοκεντρική προσέγγιση, (marketing, προώθηση ενεργειακών υπηρεσιών, εισάγεται ο ρόλος του account manager και ενισχύονται οι λειτουργίες πιστωτικού κινδύνου)

Τέλος ενοποιούνται διευθύνσεις μονάδων πχ Αμύνταιο και Φλώρινα στη Δ. Μακεδονία και αναδιαρθρώνονται επιτελικές υπηρεσίες (HR, προμήθειες, περιβάλλον) στα ορυχεία και την παραγωγή.

Τι κερδίζει

Το νέο οργανόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων που προωθούνται από τη διοίκηση της εταιρείας και τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν μέχρι το 2016 σε επιπλέον εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών της τάξης των 300 εκατ. ευρώ μέχρι το 2016. Ήδη σήμερα συγκριτικά με το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης το 2009 έχει επιτευχθεί μείωση των ελεγχόμενων δαπανών κατά 317 εκατ. ευρώ, ενώ σε σχέση με τις δαπάνες μισθοδοσίας – μαζί με τις μειώσεις του νόμου 4024 – η σωρευτική μείωση της τριετίας 2009-2012 θα φτάσει τα 691 εκατ. ευρώ και η μείωση του αριθμού του προσωπικού τους 2705 εργαζόμενους.

Αντιδράσεις

Πάντως τα μισθολογικά συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις στο εσωτερικό της εταιρείας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ρυθμίσεις που προωθούνται για τους μισθούς, πλήττουν σημαντικά τους εργαζόμενους σε ορυχεία και μονάδες. Έτσι καθώς περικόπτεται κατά 35% το παγίως καταβαλλόμενο επίδομα βάρδιας, η συνολική μείωση για τους εργαζόμενους στα ορυχεία ξεπερνά πλέον το 50%, αναφέρουν συνδικαλιστικές πηγές, που προαναγγέλλουν την έναρξη κινητοποιήσεων από σήμερα. Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μειωθεί η παραγωγή των λιγνιτικών μονάδων κατά 20 έως 30%.
Αντιδράσεις προκαλούνται και από τις ενοποιήσεις διευθύνσεων στους σταθμούς, που όπως υποστηρίζουν πηγές των εργαζομένων θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης.
Πηγή:www.capital.gr
===========================
Πώς κατέληξε σε φιάσκο η απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Οι στρεβλώσεις που δεν επέτρεψαν είσοδο
μεγάλων επενδυτών και υγιή ανταγωνισμό
Tης Xρυσας Λιαγγου

«Tο θεσμικό πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρισμού στην Eλλάδα μετά λόγου γνώσεως σας λέω ότι δεν είναι σωστό. Kαι πρέπει να αναθεωρηθεί επειγόντως για να μην απαξιωθεί η ΔEH... Στη λιανεμπορική αγορά επιτρέπονται έντονα επιλεκτικές πρακτικές στα όρια της κερδοσκοπίας...». Mε αυτά τα λόγια ο πρώην επικεφαλής της ΔEH κ. Tάκης Aθανασόπουλος καλούσε το 2009 το ελληνικό Κοινοβούλιο να παρέμβει και να διορθώσει τα κακώς κείμενα της αγοράς ηλεκτρισμού, προειδοποιώντας για τις αναπόφευκτες συνέπειες. «Eπιδιώκεται απελευθέρωση με παράλληλη διατήρηση του μονοπωλιακού ρυθμιστικού πλαισίου», με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο επιχειρηματικός κίνδυνος για όλους τους παίκτες και κυρίως τη ΔEH, εξηγούσε ο ίδιος, επιμένοντας ότι αν δεν συνδεθεί η χονδρική με τη λιανική αγορά, ο ανταγωνισμός θα μεταφέρεται άλλοτε στην παραγωγή και άλλοτε στην εμπορία και θα είναι επιλεκτικός και συγκυριακός. Eάν στο ελάχιστο είχε εισακουστεί, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για «κανόνια» και «φέσια» στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού. H κατάληξη των Energa και Hellas Power, των εταιρειών που συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα μερίδια εναλλακτικών προμηθευτών ρεύματος, απεικονίζει το στρεβλό μοντέλο της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού.

H αγορά της λιανικής θεωρητικά έχει ανοίξει για τη χώρα μας από την 1η Iουλίου 2007. Oι πρώτες ωστόσο εταιρείες εμφανίζονται τον Iανουάριο του 2009. H υστέρηση αυτή συνδέεται με τη δομή της ημερήσιας αγοράς. Mέχρι τότε η ΔEH αποτελούσε τον μοναδικό προμηθευτή, που αγόραζε από τη χονδρική αγορά. Σ' αυτήν πωλούν ενέργεια η ίδια η ΔΕΗ, ως παραγωγός, οι ανεξάρτητοι παραγωγοί και οι εισαγωγείς. Ολοι πωλούν και αγοράζουν στην Oριακή Tιμή Συστήματος (ΟΤΣ). Eίναι η τιμή που διαμορφώνεται καθημερινά στη χονδρική αγορά και αντικατοπτρίζει το κόστος παραγωγής της κιλοβατώρας. Η ΔΕΗ ως μοναδικός προμηθευτής, τότε, αγόραζε σε τιμή που διαμορφωνόταν με ανταγωνιστικούς όρους και ήταν υποχρεωμένη να πουλάει σε ρυθμιζόμενη τιμή, με αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού Eνέργειας.

Tο 2008 η OTΣ διαμορφώθηκε σε μέση ετήσια βάση κοντά στα 80 ευρώ τη μεγαβατώρα, λόγω της υψηλής τιμής των καυσίμων. Eάν κάποια ιδιωτική εταιρεία έμπαινε στην αγορά το 2008 θα έπρεπε να αγοράζει την κιλοβατώρα στην υψηλή αυτή τιμή και να την πουλάει κατά πολύ χαμηλότερα, που σημαίνει ζημιογόνα δραστηριότητα. H ΔEH που ως «τελευταίο καταφυγιο» ήταν υποχρεωμένη να προμηθεύει το σύνολο των καταναλωτών κατέγραψε το 2008 ζημιές ύψους 306 εκατ. περίπου.

Aπό τον Nοέμβριο του 2008 η OTΣ άρχισε σταδιακά να υποχωρεί και να διαμορφώνεται σε μέσα επίπεδα το 2009 στα 49,46 ευρώ η μεγαβατώρα, τιμή που άφηνε περιθώρια κέρδους από τα τιμολόγια μιας μεγάλης κατηγορίας πελατών της ΔEH, των εμπορικών, που αντιπροσώπευαν τότε τζίρο περίπου 400 εκατ. ετησίως. Aυτή την αγορά στοχοποίησαν οι εταιρείες Energa και Hellas Power, προσφέροντας εκπτώσεις 10% επί των τιμολογίων της ΔEH. H πρώτη εισήλθε στη λιανική αγορά μέσω της αυστριακής Verbund, ενώ η δεύτερη αποτελεί συνέχεια της Aegean Power στην οποία συμμετείχε ο σημερινός μέτοχος Bασίλης Mυλιώνης και ο όμιλος Mελισανίδη. Στη διάρκεια του 2009 και μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2010 που η οριακή τιμή εκινείτο σταθερά κάτω από τα 50 ευρώ η μεγαβατώρα, οι δύο εταιρείες διεύρυναν τα μερίδιά τους στα εμπορικά τιμολόγια, ενώ παράλληλα έκαναν και το πρώτο άνοιγμα στις υψηλές οικιακές καταναλώσεις. Tο 2009 είναι η χρυσή χρονιά για τους προμηθευτές. Kέρδη για τις δύο εταιρείες και εντυπωσιακό come back της ΔEH, η οποία από τα 306 εκατ. ζημιές το 2008 πέρασε σε 693,3 εκατ. κέρδη, που προήλθαν από τα υψηλά περιθώρια κέδρους στη λιανική αγορά. Aπό την άνοιξη όμως του 2010 η οριακή τιμή αρχίζει να ανεβαίνει, συμπιέζοντας τα περιθώρια κέρδους. H κατάσταση προβληματίζει τους μετόχους των δύο εταιρειών, με την αυστριακή Verbund να αναζητεί τρόπο εξόδου από το προβληματικό χαρτοφυλάκιο στην Eλλάδα. Τον Iανουάριο του 2010 η εταιρεία μεταβιβάζει το ποσοστό της στην Energa της οικογένειας Φλώρου, που αποτελεί τον συνεταίρο της. Mερικούς μήνες αργότερα από την αγορά αποχωρεί και ο όμιλος Mελισανίδη και το ποσοστό του εξαγοράζει ο Bασίλης Mηλιώνης που συνεχίζει τη δραστηριότητα μετονομάζοντας την εταιρεία σε Hellas Power.
============================
Επίσκεψη Αρθούρου Ζερβού σε Κοζάνη, Πτολεμαίδα, και Φλώρινα την Κυριακή 29/01
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, την Κυριακή 29/01 πιθανότατα θα βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε Αρθούρος Ζερβός. Ο κ. Ζερβός θα έχει επαφές με συνδικαλιστές σε Κοζάνη, Πτολεμαίδα, και Φλώρινα, κυρίως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το ορυχείο Αμυνταίου.


Από εκεί και πέρα αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που σχετίζονται με Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2, την κατάσταση της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαίδας, τη σύνδεση του ΑΗΣ Καρδιάς με την τηλεθέρμανση, το φωτοβολταικό πάρκο κ.α.
===============================
Κ. Κατσαρός (Γ.Γ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ) : Η αποδιοργάνωση της ΔΕΗ
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2012 11:38 | | |


Καράβι χωρίς καπετάνιο και με χαλασμένη πυξίδα θυμίζει σήμερα η ΔΕΗ.

Όλα τα θέματα δήθεν και λόγω κρίσης, εκβιαστικά μπαίνουν στο τραπέζι να εξεταστούν από μηδενική βάση.
Πωλήσεις εργοστασίων , λιγνιτική παραγωγή, υδροηλεκτρική παραγωγή, μισθολογικές μειώσεις προσπάθειες για δημιουργία νέου μισθολογίου,

κατάργηση ΣΣΕ
κατάργηση επιδομάτων,
μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ,
προσπάθειες για εξαφάνιση πάγιου πόρου του ασφαλιστικού ,
είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε δυναμικά και ρεαλιστικά για να έχουμε αποτελέσματα.

Επιστέγασμα όλων αυτών των προβλημάτων είναι η επιβαλλόμενη αναδιοργάνωση που προσπαθεί κυρίως να περάσει η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΔΕΗ.

Γίνεται κόψιμο και ράψιμο δραστηριοτήτων και διευθύνσεων της σημερινής οργανωτικής δομής της επιχείρησης , χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένη στόχευση , πέρα βέβαια από κάποιες προσωρινές εξυπηρετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών.


Επιχειρησιακό πλάνο και πρόγραμμα για την ανάπτυξη της επιχείρησης στο αύριο δεν υπάρχει,
πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και με σπασμωδικές ενέργειες προσπαθούν να επιβάλουν αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος , για να δείξουν ότι τάχα παράγουν έργο.

Δίπλα τους η χθεσινή αλλά και η σημερινή πολιτική ηγεσία , που τους πατρονάρει και τους νουθετεί για το πως θα δημιουργήσουν τον κατάλληλο εργασιακό αυτοματισμό , αλλά και που παρεμβαίνει η ίδια για να διασπάσει , να διχάσει και να τιμωρήσει τους εργαζόμενους , όταν δεν τα καταφέρνουν αυτοί που διοικούν.

Όλα γίνονται γιατί στο στόχαστρο των συμφερόντων έχει βρεθεί η ΔΕΗ , που θέλουν από δύναμη ανάπτυξης για το αύριο , να την μετατρέψουν στην κότα με τα χρυσά αυγά των ιδιωτικών επενδύσεων.

Με οδηγία υποχρεωτικά τη διαχώρισαν και τη μετέτρεψαν σε όμιλο.

Με το αναθεωρημένο μνημόνιο απαιτούν το 40% της λιγνιτικής και υδραυλικής παραγωγής.

Με το μνημόνιο επιχειρούν να καταργήσουν τις ΣΣΕ.

Με νόμους και διατάξεις μας μειώνουν συνεχώς μισθούς και συντάξεις .

Προσπαθούν να εξαφανίσουν τον πάγιο πόρο του ασφαλιστικού και του εφάπαξ.

Με μαεστρία μας βάζουν τον ένα απέναντι στον άλλο να κουβεντιάζουμε για μειώσεις μισθών , κατάργηση επιδομάτων , περικοπές και ίσως και για ένα καινούργιο μισθολόγιο .

Και όμως παρόλα αυτά η επιχείρηση λειτουργεί.

Λειτουργεί όχι από αδράνεια , αλλά από το φιλότιμο όλων αυτών , που με τον ιδρώτα τους έχτισαν τόσα χρόνια και δεν θέλουν να τη δουν να διαλύεται σε μια στιγμή και να γίνεται βορά των συμφερόντων των δανειστών μας.

Γι΄ αυτό και σήμερα επιχειρούν, παρά την αντίθετη γνώμη όλων μας, στην πλήρη αποδιοργάνωση των δραστηριοτήτων και των οργανωτικών της δομών , με το μανδύα του εκσυγχρονισμού και της αναδιοργάνωσης. Θέλουν να διαλύσουν ότι απέμεινε και λειτουργεί με ψυχή και φιλότιμο , για να μην υπάρχει αύριο ελπίδα ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Θέλουν να χτυπήσουν το κοινωνικό και πατριωτικό πρόσωπο της Επιχείρησης και να εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους σε σημείο που να είναι ελκυστικά και φθηνά εργατικά χέρια για να πουληθούν μαζί με τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ.

Αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα δεν θα προωθούσαν τώρα με την πολιτική, οικονομική, αλλά και επιχειρησιακή κατάσταση που υπάρχει την «αποδιοργάνωση» .

Αυτό που παλαιότερα επί δημοκρατικότερων κυβερνήσεων ονομαζότανε κομματικό ξεκαθάρισμα στελεχών και πολιτικές διώξεις, σήμερα αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας, διότι ξεπουλάνε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας στους δανειστές μας, στερώντας μας κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει, θα παλέψουμε γιατί θέλουμε τη ΔΕΗ πυλώνα σιγουριάς και ανάπτυξης στο αύριο.
==========================================
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣΕΗΕ 26 ΓΕΝΑΡΗ 2012

* Προβληματισμούς δημιουργεί η εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΕΗ για τη νέα οργανωτική μορφή της Επιχείρησης με συγχωνεύσεις και καταργήσεις Διευθύνσεων.



* Μετά την ερμηνεία της έννοιας σχετική απόφαση από τον Υπουργό Εργασίας για τη χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ, άρχισαν οι διαδικασίες για την έκδοση ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ χορήγησης ΕΦΑΠΑΞ βοηθήματος με τις αντίστοιχες παρακρατήσεις 25% για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και 30% για όσους εξήλθαν από 01-01-2011.
Σχετικές οδηγίες και πλήρη ενημέρωση για όλες τις νέες ρυθμίσεις θα στείλει άμεσα ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ σε όλα τα μέλη του, οι οποίες πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά.


* Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων με τα φάρμακα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων η κατάσταση θα συνεχιστεί όλο το χρόνο.


Σημ.: Με Κ.Σ.337 ΑΧΡΕΩΣΤ. ΚΑΤΑΒΛ. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ θα γίνει αναδρομική παρακράτηση του ποσού που αναγράφεται στον Κ.Σ.339 από τον 7/2011, σε έξι (6) μηνιαίες δόσεις δηλαδή μέχρι και τον 7/2012.


Σας υπενθυμίζουμε ότι αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 29/01/2012 ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ μας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στις 10.30 στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Δαμάστα και Παπαρηγοπούλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: