Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σε περίπτωση που αυτά δε λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.




8/2/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά και τις σημερινές εξέλιξεις με την «απόδραση» του υπουργού ΠΕΚΑ ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την επιχειρούμενη εκποίηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρισμού της χώρας μας , το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής :

-Καταλήψεις σε όλους τους μαζικούς χώρους του ΑΔΜΗΕ

-Προσυγκεντρωση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ στις 10:30 πμ στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην «εν κρυπτω» προώθηση Π.Ν.Π. με την οποία ανοίγει η «κερκόπορτα» για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ.

==============================

Στο νοσοκομείο «Γεννηματά» ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος
Στο νοσοκομείο «Γεννηματά» μετέβη απόψε (Τετάρτη) ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος για προληπτικές, σύμφωνα με πηγές της Ομοσπονδίας, εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Φωτόπουλος χτύπησε στα πλευρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που είχε καταληφθεί από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ που συνεδρίασε απόψε αποφάσισε εξάλλου καταλήψεις από αύριο στους χώρους εργασίας του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ στις 10.30 αύριο το πρωί και πορεία προς τη Βουλή.
=================================
Έτοιμη για "πόλεμο" η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Έντονα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ύστερα από τη επεισοδιακή συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ενώ το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από νωρίς το μεσημέρι.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε καταλήψεις από την Πέμπτη την στους χώρους εργασίας του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης και πορεία προς τη Βουλή.

Βασικό αίτημα των 50 περίπου συνδικαλιστών, που μπήκαν στο κτίριο, ήταν να αποσυρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία «ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του δικτύου υψηλής τάσης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΑΔΜΗΕ), όπως τόνισαν.

Υποστήριξαν, δε, ότι ο υπουργός αν και τους διαβεβαίωσε ότι θα εισηγηθεί στη βουλή να παραμείνει το 51% του ΑΔΜΗΕ στην εποπτεία του κράτους, επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα όφελος για τον ελληνικό λαό, αφού όπως είπαν «εκχωρούνται δικαιώματα και ιδιοκτησία του κράτους σε ιδιώτες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν να κάνουν με την ενεργειακή διασύνδεση των Κυκλάδων και της Κρήτης».

«Θα τους κλείσουμε τους δρόμους. Κάνουμε το χρέος μας. Πιέζουμε για να πάρουν πίσω όλα όσα σχεδιάζουν» δήλωσε νωρίτερα από τον έκτο όροφο του υπουργείου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, απευθυνόμενος στους εργαζομένους, που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μετέβη το βράδυ στο νοσοκομείο Γεννηματά για προληπτικές, σύμφωνα με πηγές της Ομοσπονδίας, εξετάσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Φωτόπουλος χτύπησε στα πλευρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης του υπουργείου.
=================================
Ένταση στο ΥΠΕΚΑ
Σύγκρουση της ΓΕΝΟΠ με τον Γ.Παπακωνσταντίνου για τα δίκτυα της ΔΕΗ


Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όταν συνδικαλιστές της ΓΕΝΙΟ-ΔΕΗ, που πραγματοποιούσαν από το πρωί συμβολική κατάληψη στο κτίριο, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο γραφείου του υπουργού, Γ.Παπακωνσταντίνου.

Στις 12 το μεσημέρι, πέντε συνδικαλιστές υπό τον πρόεδρό τους Ν.Φωτόπουλο συναντήθηκαν με τον υπουργό και του ζήτησαν να αποσυρθεί η κυβερνητική διάταξη από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, το Δεκέμβριο του 2011, και έρχεται προς κύρωση στη Βουλή αύριο, Πέμπτη.

Η διάταξη αφορά στη δυνατότητα του Δημοσίου να πουλήσει μερίδιο στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού και εντάχθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι κρίθηκε πως προηγούμενη διατύπωση ήταν αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο κ.Παπακωνστανίνου επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει δημόσιο έλεγχο των δικτύων ηλεκτρισμού σε όποια διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους μετά τη συνάντηση με τον υπουργό. Υποστήριξαν ότι ο κ.Παπακωνσταντίνου αν και τους διαβεβαίωσε ότι θα εισηγηθεί στη Βουλή να παραμείνει το 51% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στη εποπτεία του κράτους, επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα όφελος για τον ελληνικό λαό, αφού, όπως τόνισαν, «εκχωρούνται δικαιώματα και ιδιοκτησία του κράτους σε ιδιώτες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν να κάνουν με την ενεργειακή διασύνδεση των Κυκλάδων κα της Κρήτης».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ.Φωτόπουλος μετέβη στο χώρο, όπου βρίσκονται οι ανελκυστήρες, στον έκτο όροφο του κτιρίου και ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους συναδέλφους του.


«Θα τους κλείσουμε τους δρόμους. Κάνουμε το χρέος μας. Πιέζουμε για να πάρουν πίσω όλα όσα σχεδιάζουν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ενημερώνοντας τους συναδέλφους του.

Εν τω μεταξύ η ενδιάμεση πόρτα που οδηγεί προς τους χώρους των γραφείων του υπουργού είχε «σφραγιστεί» για λόγους ασφαλείας και δεν μπορούσε να μπει κανένας.

Αυτό φαίνεται πως πυροδότησε την οργή ορισμένων συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών του υπουργείου, επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα προκαλώντας ζημιές.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία για το περιστατικό και όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι μια από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν σε επιφυλακή έξω από το κτίριο ανέβηκε στον έκτο όροφο και τους απώθησε.

Ο Νίκος Φωτόπουλος μετέβη στο νοσοκομείο Γεννηματά για προληπτικές, σύμφωνα με πηγές της Ομοσπονδίας, εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Φωτόπουλος χτύπησε στα πλευρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που είχε καταληφθεί από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε καταλήψεις από την Πέμπτη στους χώρους εργασίας του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ στις 10.30 αύριο το πρωί και πορεία προς τη Βουλή.

Ο υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έφυγε από το κτίριο, συνοδεία αστυνομικών.

«Η κυβέρνηση συνολικά και ο συγκεκριμένος υπουργός δεν νομοθετούν κάτω από απειλές και καταλήψεις» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλώντας τη ΓΕΝΟΠ «να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές».

»Παρά το γεγονός ότι επανέλαβα την πρόθεση της Κυβέρνησης να διατηρήσει δημόσιο έλεγχο των δικτύων ηλεκτρισμού σε όποια διαδικασία αποκρατικοποίησης, η κατάληψη συνεχίζεται» προσθέτει.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του πακέτου που θα προσκομίσει ο κ. Βενιζέλος πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες. Εξ αυτού συνάγεται ότι δεν είναι δυνατό να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη. Άλλωστε, ο νόμος που προέβλεπε διαφορετικές ρυθμίσεις, όταν έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί αποδείχθηκε ότι δεν περνούσε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το θέμα, λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του, ρυθμίζεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
===================================
Όλα τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης για εργασιακό, ασφαλιστικό
Της Ρούλας Σαλούρου


Μειώσεις σε κατώτατους και τους βασικούς μισθούς κατά 22%, μείωση των μισθών στους νέους κατά επιπλέον 10%, κατάργηση μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες, μείωση των επικουρικών χωρίς πλαφόν, με νόμο πλαίσιο και των κύριων συντάξεων σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και ΝΑΤ, κατάργηση της Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας, μείωση των κοινωνικών επιδομάτων κατά περίπου 4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015 και επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το κείμενο που συζητούν αυτή τη στιγμή στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, στο κείμενο που καλούνται να υπογράψουν οι αρχηγοί περιλαμβάνεται:
1. Νόμος - πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012
2. Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.
3. Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
1. Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
1. Μείωση μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15% στη διάρκεια ισχύος του προγράμματος. Κοινωνικός διάλογος. Εάν έως τέλος Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία, τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προσαρμογή του κόστους.
Μέτρα:
* Διαρθρωτικά μέτρα στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων
-Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.
-Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.
-Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.
-Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).
-Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
-Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.
-Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

* Προσαρμογή βασικού μισθού
-Μείωσή του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.
-Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.
-Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).
-Έως τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνιστικές χώρες.

* Μη μισθολογικό κόστος
-Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με την κατάργηση των εισφορών για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί οργανισμοί κλείνουν.
-Περαιτέρω μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.
-Μετά από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός προϋπολογισμός.

Σε περίπτωση που αυτά δε λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
1. Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.
2. Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.
3. Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.
4. Διατήρηση προσλήψεων 1:5.
5. Εργασιακή εφεδρεία.
6. Μείωση συμβασιούχων.
7. Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.

Πηγή:www.capital.gr
======================================
Από το απόγευμα της Τετάρτης και με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, διακινείται ένα κείμενο, στο οποίο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν παράταση του χρόνου βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου καθώς και απαγόρευση των συναλλαγών σε ρευστό, εφόσον υπερβαίνουν τα 100 ευρώ.

======================================
Μαύρες μέρες θα ζήσει η κυβέρνηση και η τρόικα, όπως δείχνουν τα πράγματα!
Να πετάξουμε έξω την τρόικα ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: