Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Να μη βάλουμε στο γύψο τη Δημοκρατία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«Να μη βάλουμε στο γύψο τη Δημοκρατία»
Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Κυριακή

2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ
- Της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Των εργασιακών–μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων
Δεν φτάνει που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής γενικότερα το κράτος πρόνοιας, με το νέο μνημόνιο, θέτουν ευθέως ζήτημα δημοκρατίας.
• Περιορίζονται, αν δεν αμφισβητούνται ανοιχτά, οι δημοκρατικοί θεσμοί και η ανεξαρτησία της χώρας.
• Καταλύεται βάναυσα και ανεπανόρθωτα ο συνταγματικός χάρτης της χώρας μας και διαλύεται κάθε έννοια και θεσμός εργατικού δικαίου και συλλογικής διαπραγμάτευσης.
• Αμφισβητείται το κυρίαρχο δικαίωμα του λαού να ψηφίζει σε εκλογές σύμφωνα με τις δικές του αποφάσεις και προσδιορισμούς.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε συνεδρίασή της σήμερα, 16 Φεβρουαρίου 2012 αποφάσισε:
1. Παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ώρα 10:30 στο Σύνταγμα για τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής «η εφαρμογή του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».
2. Σ.Σ.Ε. κλαδικές επιχειρησιακές. Συντονισμός απεργιακών αγώνων και δράσεων προκειμένου να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων κόντρα στη λογική του μνημονίου-νόμου που δίνει όλα τα «όπλα» στους εργοδότες-επιχειρηματίες.
3. Νομική τεκμηρίωση από τη ΓΣΕΕ σε συνεργασία με εργατολόγους και πανεπιστημιακούς της θέσης περί παραβίασης μέσω του μνημονίου του Συντάγματος, των ευρωπαϊκών συνθηκών και Διεθνών συμβάσεων και ενημέρωση των ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων.
4. Συνέχιση των παρεμβάσεων για την ακύρωση της πρόβλεψης για κατάργηση των οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.
5. Αμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
6. Συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων στις 29 Φεβρουαρίου με στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια.
Tα συνδικάτα μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους: συνδικαλιστικά, πολιτικά και δικαστικά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σημ: Επισυνάπτεται δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ
=================================
«Έ, τώρα τι θέλετε να σας πω;
Και η ΓΣΕΕ ήταν στο παιχνίδι» .

==================================
Αθήνα 16.02.2012
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2

105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
Email: adedy@adedy.gr,
adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 49

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τη μεγαλειώδη συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και νέων που έδωσαν δυναμικό παρών, το περασμένο τριήμερο (10-11-12 Φεβρουαρίου 2012), στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις και τα Συλλαλητήρια, που διοργανώθηκαν στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Η συμμετοχή στη 48ωρη Γενική Απεργία και στα Συλλαλητήρια του περασμένου τριημέρου και ειδικά στο Συλλαλητήριο της Κυριακής -ημέρα ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης και του καταστροφικού μνημονίου - έδειξε την πλήρη απονομιμοποίηση μιας συγκυβέρνησης, που εφαρμόζει κατά γράμμα εντολές και τελεσίγραφα, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.
Οι απεργοί/διαδηλωτές για ακόμη μία φορά βροντοφώναξαν:
- «ΟΧΙ» στη βίαιη φτωχοποίηση και τη διάλυση της Κοινωνίας.
- «ΟΧΙ» στους απαράδεκτους εκβιασμούς της Τρόικας,
- «ΟΧΙ»στο νέο βάρβαρο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, στην οποία προσχώρησε η δικομματική, πλέον, Συγκυβέρνηση.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την προβοκατόρικη δράση των γνωστών – αγνώστων που με βασικό στόχο την αποδυνάμωση του αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας για μια ακόμη φορά προέβησαν σε καταστροφές.
Η μαζική συμμετοχή εργαζομένων στις κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι εξανάγκασε πολλούς βουλευτές να διαφοροποιηθούν, δυστυχώς δεν απέτρεψε την πραγματοποίηση του νέου εγκλήματος σε βάρος της χώρας μας. Οι δανειστές και οι Τροικανοί ικανοποιημένοι πλέον από την ψήφιση του μνημονίου παρεμβαίνουν ωμά και απαιτούν την κατάργηση κάθε εργασιακού, ασφαλιστικού, συλλογικού, ακόμη και δημοκρατικού δικαιώματος.
Η μάχη συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται μέχρι την οριστική δικαίωση. Θα συνεχίζεται μέχρι να επιτύχουμε την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι δραματικές μειώσεις όχι μόνο στους κατώτατους, αλλά σε όλους τους μισθούς, οι νέες βίαιες μειώσεις στις συντάξεις -επικουρικές και κύριες- η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων και του εναπομείναντος Κοινωνικού Κράτους.
Θα συνεχίζεται για να αποτραπούν οι νέες απολύσεις από το Δημόσιο μέσα από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και την αξιολόγηση που προωθούνται με την κατάργηση του ΟΕΚ, της Εργατικής Εστίας, των ΚΤΕΟ κτλ., πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι.
Το νέο αυτό Μνημόνιο που περιλαμβάνει επιπλέον βάρβαρα μέτρα, που επιφυλάσσει νέες δραματικές επιπτώσεις για τους νέους, τους άνεργους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους, που δεσμεύει τη χώρα σε βάθος χρόνου δεκαετιών και που θα αφήσει πίσω του κοινωνίες ερείπια, δεν πρέπει να εφαρμοστεί.
Ο αγώνας για την ανατροπή όλων των αποφάσεων Συγκυβέρνησης και Τρόικας, πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, του κάθε νέου. Είναι απαραίτητη και αναγκαία η συμμετοχή όλων και θα συνεχίζεται με κάθε τρόπο έως ότου έρθει η τελική δικαίωση.
Στο πλαίσιο αυτό η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
- Πραγματοποιεί νέο Συλλαλητήριο την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Ε. στην Πλατεία Συντάγματος. Οι εργαζόμενοι της χώρας μας στέλνουμε μήνυμα κοινού αγώνα στους εργαζόμενους των άλλων χωρών που πραγματοποιούν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους Έλληνες.
- Αποφάσισε να συντονίσει, να στηρίξει και να καλύψει τις μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημόσιου Τομέα, που με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων πραγματοποιούν στους χώρους εργασίας τους, απεργίες, αποχή από την εργασία, καταλήψεις, διαμαρτυρίες κ.λπ..
- Αποφάσισε να πραγματοποιήσει πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων – εργαζομένων στο Δημόσιο και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων.
- Αποφάσισε να πραγματοποιήσει Νέα Γενική Απεργία, σε συνεννόηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε., το αμέσως επόμενο διάστημα και με αιχμή το χρόνο υλοποίησης των αντεργατικών μέτρων.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

=================================
Πρόσκληση για τη μίσθωση ακινήτου στέγασης όλων των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ


Στη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση ακινήτου, στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το σύνολο των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρόσκληση αυτή εντάσσεται στη δέσμη των ενεργειών του ΥΠΕΚΑ για τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών σε συνάρτηση με την αναδιάρθρωση της διοίκησης για εξοικονόμηση πόρων και βελτίωση των υπηρεσιών του Υπουργείου.
Το ΥΠΕΚΑ σήμερα απασχολεί περίπου 1.300 άτομα σε συνολικά 28 νοικιασμένα κτίρια, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία των Αθηνών και στην πλειοψηφία τους είναι παλαιά (άνω των 20 ετών) με άμεση συνέπεια, αφενός να μην ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στις ανάγκες μιας σύγχρονης Υπηρεσίας, αφετέρου να είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και με αυξημένες λειτουργικές δαπάνες. Σημειώνεται ενδεικτικά, ότι για το έτος 2010 τα συνολικά ενοίκια ξεπέρασαν τα 9 εκ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των κτιρίων του ΥΠΕΚΑ (φύλαξη, καθαριότητα, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ) ξεπέρασαν το ποσό των δύο εκ. ευρώ.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της μετεγκατάστασης αφορούν στην άμεση εξοικονόμηση πόρων από τα μισθώματα (περίπου 70% του υφιστάμενου συνολικού κόστους μίσθωσης, καθώς αναμένεται εξοικονόμηση τουλάχιστον 6,5 εκ. ευρώ κατ’ έτος), και στην μείωση των λειτουργικών εξόδων (τουλάχιστον κατά 50%, πάνω από ένα εκ. ευρώ).

Παράλληλα, καθίσταται δυνατή η επιτάχυνση του σχεδιασμού και της λήψης αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ, αφού με τη διοικητική ενοποίηση όλων των υπηρεσιών γίνεται εφικτή η αυτοματοποίηση των διαδικασιών μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης των ψηφιακών βάσεων δεδομένων των Υπηρεσιών του Υπουργείου, για την καλύτερη διακυβέρνηση και άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη. Η στέγαση σε ένα κτίριο βελτιώνει την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου και την εξάλειψη ανάγκης καθημερινής μετακίνησης υπηρεσιακών παραγόντων σε διαφορετικά κτίρια του ΥΠΕΚΑ για τη διεκπεραίωση εργασιών του Υπουργείου.

Η διαδικασία της μετεγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Σχετικά με το θέμα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωσε:

”Η μίσθωση ενιαίας κτιριακής υποδομής, για να συγκεντρωθούν και να στεγαστούν όλες μαζί οι Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ είναι κορυφαίο ζήτημα για το Υπουργείο μας, που μαζί και με το νέο οργανόγραμμα των υπηρεσιών μας στοχεύουν στον εκσυχρονισμό και την καλύτερη λειτουργία του ΥΠΕΚΑ, σε συνάρτηση με τον εξορθολογισμό όλων των πόρων μέσα από τη δημιουργία σημαντικών οικονομιών κλίμακας. Στόχος μας είναι, πέρα από την άμεση εξοικονόμηση πόρων από τα μισθώματα, η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη”.



Πηγή:www.capital.gr
=====================================
Οι χρεοκοπίες της Ελλάδας - Δημήτρης Καζάκης

http://www.ellinikoarxeio.com/2011/11/xreokopies-ellados-kazakis.html

======================================
ΤΕΑΠ-ΔΕΗ (Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ)
Από 15% μέχρι 25% των συντάξιμων αποδοχών κυμαίνεται η επικουρική σύνταξη που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι στις πρώην ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα σε ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.
Το μέσο ποσό των επικουρικών συντάξεων που χορηγεί το ΤΑΥΤΕΚΩ στους εργαζομένους των συγκεκριμένων οργανισμών κυμαίνεται από 200 μέχρι 400 ευρώ, ανάλογα με την επιχείρηση και τα χρόνια υπηρεσίας. Βασική και θεμελιώδης προϋπόθεση για τη διεκδίκηση του επικουρικού βοηθήματος είναι η έκδοση της κύριας σύνταξης από το ΙΚΑ.
Κατά συνέπεια οι χρονικές προϋποθέσεις και τα όρια ηλικίας για την απονομή του βοηθήματος γήρατος ή αναπηρίας στους ασφαλισμένους και θανάτου στους δικαιοδόχους είναι οι ίδιες με τις προϋποθέσεις για την απονομή της κύριας σύνταξης.
Ο χρόνος αναμονής για την έκδοση της επικουρικής ποικίλλει ανάλογα με τον τομέα, αλλά σε κάθε περίπτωση εξαρτάται από την έκδοση της κύριας σύνταξης. Μετά την έκδοση της κύριας η επικουρική εκδίδεται σε 1-3 μήνες, ανάλογα με τον τομέα.
Οπως τονίζουν στελέχη του Ταμείου, ο χρόνος αναμονής έχει επιμηκυνθεί λόγω της έλλειψης προσωπικού και της αθρόας εξόδου των εργαζομένων.
Ενδεικτικό είναι πως στο ΤΕΑΠ-ΔΕΗ (Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ) υπάρχουν εκατοντάδες εκκρεμότητες για εργαζομένους που αποχώρησαν τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ στον τομέα της ΕΥΔΑΠ συσσωρεύονται πάνω από 300 εκκρεμότητες, με αποτέλεσμα η πληρωμή της επικουρικής να καθυστερεί σήμερα 2-3 μήνες μετά την έκδοση της κύριας.

ΔΕΗ: Δεν ξεπερνά τον μήνα η αναμονή
Η επικουρική σύνταξη για τους υπαλλήλους της ΔΕΗ εκδίδεται σε έναν μήνα μετά την έκδοση της κύριας από τον αντίστοιχο τομέα του ΙΚΑ. Οι συνταξιούχοι, δηλαδή, πληρώνονται το επικουρικό στο δεύτερο μηνιάτικο της σύνταξής τους (η κύρια σύνταξη βγαίνει σήμερα σε 2-4 μήνες μετά την υποβολή της αίτησης). Με την προϋπόθεση πως ο χρόνος καταβολής εισφορών στο επικουρικό ταμείο είναι ίσος με τον ασφαλιστικό χρόνο στο κύριο ταμείο, το επικουρικό βοήθημα ανέρχεται στο 20% των συντάξιμων αποδοχών. Το ανώτατο όριο για την επικουρική είναι το 25% του 4πλάσιου του ΑΕΠ, ενώ ένα μέσο ποσό του επικουρικού βοηθήματος είναι 400 ευρώ. Πρώτο βήμα για την έναρξη της διαδικασίας είναι η λύση της σύμβασης με την επιχείρηση. Οι ειδικοί καλούν τους εργαζομένους να καταθέτουν αίτηση παραίτησης 45 ημέρες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία εξόδου, ώστε να μη χάνουν χρόνο περιμένοντας την απόφαση λύσης της σύμβασης. Η απόφαση αποστέλλεται από την ΔΕΗ στο επικουρικό ταμείο μαζί με τα απαραίτητα υπηρεσιακά και μισθολογικά στοιχεία. Αν και η απόφαση συνταξιοδότησης από το ΤΑΠ-ΔΕΗ είναι προαπαιτούμενο για την έκδοση της επικουρικής σύνταξης, ο ασφαλισμένος μπορεί να καταθέτει ταυτόχρονα στα δυο Ταμεία τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για να κερδίζει χρόνο. Συγκεκριμένα για την επικουρική σύνταξη απαιτούνται:
Αίτηση του ασφαλισμένου με υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από το ΤΕΑΠ-ΔΕΗ).
Απόφαση συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ/ΤΑΠ-ΔΕΗ.
Βεβαίωση υπηρεσιακών στοιχείων από τη Δ/νση Προσωπικού της ΔΕΗ (αποστέλλεται υπηρεσιακά).
Λύση σύμβασης εργασίας από τη Δ/νση Προσωπικού της ΔΕΗ (αποστέλλεται υπηρεσιακά).
Φύλλο τυχόν οφειλών από τη Διεύθυνση Οικονομικών Λειτουργιών (ΔΟΛ) της ΔΕΗ.
Εντυπο αποδοχών (μέσω μηχανογραφικού συστήματος της ΔΕΗ, αφού γίνει η διακοπή μισθοδοσίας από τη ΔΟΛ).
Σε περιπτώσεις αναπηρικών συντάξεων απαιτείται επιπλέον και η γνωμάτευση από υγειονομική επιτροπή του ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ.
Οταν πρόκειται για σύνταξη θανάτου εργαζομένου, απαιτούνται όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά όπως επίσης και:
α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
β) Ληξιαρχική πράξη θανάτου.
γ) Πιστοποιητικό σπουδών των παιδιών εάν σπουδάζουν ή γνωμάτευση από υγειονομική επιτροπή του ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ σε περίπτωση ανικανότητας του παιδιού.

Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου απαιτούνται:
α) Αίτηση δικαιοδόχου.
β) Ληξιαρχική πράξη θανάτου.
γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
δ) Απόφαση συνταξιοδότησης του φορέα κύριας ασφάλισης ΙΚΑ/ΤΑΠ-ΔΕΗ.
ε) Πιστοποιητικό σπουδών των παιδιών αν σπουδάζουν ή γνωμάτευση από υγειονομική επιτροπή του ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ σε περίπτωση ανικανότητας του παιδιού.

===================================
Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου (ΤΠΔ) αποφάσισε πως:
Ανάλογα με το συνολικό εισόδημα και την περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη να μπορεί για διάστημα μέχρι 5 χρόνια να καταβάλλει το μισό της δόσης του δανείου.

Ωστόσο στην περίπτωση αυτή (δηλαδή για τα 5 χρόνια) υπάρχει πρόβλεψη ότι το ποσό που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 50% της δόσης να μην "αποδεσμεύεται από το εφάπαξ βοήθημα ή την αποζημίωση λόγω απόλυσης", αλλά να καταβάλλεται από τον φορέα προς πίστωση της εξυπηρέτησης του δανείου.
Στην περίπτωση που το εφάπαξ δεν επαρκεί για την πλήρη εξόφληση του οφειλόμενου ποσού, τότε ο δανειολήπτης θα μπορεί να το καταβάλει σε 48 δόσεις άτοκα, ή έντοκα μέχρι την πλήρη λήξη του δανείου.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον παρά την επιμήκυνση ο δανειολήπτης εξακολουθεί να μην μπορεί να καλύψει τις δανειακές του υποχρεώσεις, είναι δυνατόν (με απόφαση του ΔΣ του Ταμείου Παρακαταθηκών) να "παγώσει" η εξυπηρέτηση του δανείου μέχρι 2 χρόνια.
Ο δανειολήπτης (δημόσιος υπάλληλος) που αποχωρεί από την υπηρεσία του λόγω συνταξιοδότησης μπορεί να μην πληρώνει τις μηνιαίες δόσεις του δανείου του μέχρι να του καταβληθεί η σύνταξη. Ομως μόλις εισπράξει τη σύνταξη του θα πρέπει να καταβάλει άμεσα όλο το ποσό των δόσεων χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση (δηλαδή δεν επιβαρύνεται με τόκους υπερημερίας), διαφορετικά το ΤΠΔ ζητά να "μην αποδεσμεύεται το εφάπαξ".
Οριο ηλικίας

Παρατείνεται το όριο ηλικίας στη λήξη της επιμήκυνσης για τα ενυπόθηκα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια στο 85ο έτος της ηλικίας του δανειολήπτη, ώστε να μειωθούν οι μηνιαίες δόσεις των δανείων.
Ας σημειωθεί ότι τα παραπάνω τίθενται άμεσα σε ισχύ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν αιτήσεις για υπαγωγή στις ρυθμίσεις. Μάλιστα ο χρόνος υποβολής των σχετικών αιτημάτων προς το ΤΠΔ παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012.
Υπενθυμίζουμε ότι ότι με προηγούμενες αποφάσεις του το ΤΠΔ έχει σε ισχύ προγράμματα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, που είναι μέχρι 10 χρόνια στα στεγαστικά δάνεια (με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τα 40 χρόνια), μέχρι 10 χρόνια στα ενυπόθηκα επισκευαστικά με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τα 26 χρόνια και κατά 5 χρόνια τη διάρκεια αποπληρωμής στα δάνεια μικροεπισκευών-μικροβελτιώσεων με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τα 15 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: