Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τελικά οι συνδικαλιστές παραμένουν εντός και εκτός υπουργείου διαμαρτυρόμενοι

Φυγάδευσαν τον υπ. Περιβάλλοντος από την πίσω πόρτα


Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στον 6ο όροφο του υπουργείου Περιβάλλοντος στην Μεσογείων, κατάφεραν το απόγευμα με επιχείρηση να φυγαδεύουν τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την πίσω πόρτα του υπουργείου μέσω του γκαράζ.

Προηγουμένως οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν επιχειρήσει να εκδιώξουν ανεπιτυχώς συνδικαλιστές της ΔΕΗ που είχαν καταλάβει τον 6ο όροφο, ενώ παράλληλα, μερικές δεκάδες είχαν αποκλείσει την κεντρική είσοδο του υπουργείου. Μετά την φυγάδευση του υπουργού και σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι άνδρες των ΜΑΤ φέρονται να έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους,τον 6ο όροφο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης



Ένταση στο υπουργείο Περιβάλλοντος με συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Πηγή: In.gr
Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στον έκτο όροφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, όταν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που πραγματοποιούν από το πρωί συμβολική κατάληψη στο κτίριο, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο γραφείο του υπουργού, Γ.Παπακωνσταντίνου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο υπουργείο, μία από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρισκόταν σε επιφυλακή έξω από το κτίριο, ανέβηκε στο έκτο όροφο και τους απώθησε. Ο υπουργός έφυγε από το κτίριο, συνοδεία αστυνομικών.


«Απέδρασε» από το γκαράζ ο Παπακωνσταντίνου

Χρειάστηκε η επέμβαση τριών διμοιριών ΜΑΤ και σκηνές πρωτόγνωρων συγκρούσεων στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ, μεταξύ δυνάμεων καταστολής και καταληψιών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, για να «απελευθερωθεί» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός φυγαδεύτηκε από το γκαράζ υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Τα ΜΑΤ δέρνουν καταληψίες στο Υπουργείο – προσπάθεια φυγάδευσης Παπακωνσταντίνου

Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν εισβάλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και αυτή τη στιγμή δέρνουν τον κόσμο που συμμετέχει στην κατάληψη που πραγματοποιούν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προσπαθώντας να τους απομακρύνουν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες μέσα από το υπουργείο, ο υπουργός βρίσκεται κλεισμένος στον έκτο όροφο μέσα στο γραφείο του και γίνονται προσπάθειες φυγάδευσής του.


Επέμβαση διμοιρίας ΜΑΤ στον 6ο όροφο του Υπ. Περιβάλλοντος


Αποτυχημένη ήταν τελικά η επιχείρηση μιας διμοιρίας ΜΑΤ στον 6ο όροφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος , που είχε σαν σκοπό την απομάκρυνση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ που έχουν καταλάβει τον χώρο από το πρωί.

Τελικά οι συνδικαλιστές παραμένουν εντός και εκτός υπουργείου διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου να ιδιοτηκοποιήσξη δίκτυα της ΔΕΗ.

Κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ επικράτησε για ένα χρονικό διάστημα ένταση, αλλά δεν αναφέρονται μέχρι στιγμής τραυματισμοί.

==============================
Ένταση στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Επέμβαση στο υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν τα ΜΑΤ προκειμένου να διαλύσουν την κατάληψη συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Πληροφορίες από τους συνδικαλιστές αναφέρουν ότι έχει αποκλειστεί η είσοδος του υπουργείου ενώ μέσα σε αυτό βρίσκεται ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.
Οι καταληψίες διαμαρτύρονται για τροπολογία που πέρασε πρόσφατα σε νομοσχέδιο.
Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από τις 12 το μεσημέρι τελεί σε κατάληψη από μια ομάδα συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Μαζί με τον Υφυπουργό, Γιάννη Μανιάτη, δεχτήκαμε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ακούσαμε τα αιτήματά τους, τα οποία συνοψίζονται στο να αποσύρει η κυβέρνηση διάταξη από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, το Δεκέμβριο του 2011, και έρχεται αύριο προς κύρωση στη Βουλή.
Η διάταξη αυτή αφορά στη δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να πουλήσει μερίδιο στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού και εντάχθηκε στην ΠΝΠ μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι κρίθηκε πως προηγούμενη διατύπωση ήταν αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Παρά το γεγονός ότι επανέλαβα την πρόθεση της Κυβέρνησης να διατηρήσει δημόσιο έλεγχο των δικτύων ηλεκτρισμού σε όποια διαδικασία αποκρατικοποίησης, η κατάληψη συνεχίζεται.
Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνολικά και ο συγκεκριμένος Υπουργός δεν νομοθετούν κάτω από απειλές και καταλήψεις.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ας αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές».
==============================
Διαμαρτυρία συνδικαλιστών της ΔΕΗ στο υπουργείο Περιβάλλοντος
Στο κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που τελεί υπό κατάληψη από νωρίς το μεσημέρι, θα παραμείνουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία, όπως ισχυρίζονται, «ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του δικτύου υψηλής τάσης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) της ΔΕΗ».
«Θα τους κλείσουμε τους δρόμους. Κάνουμε το χρέος μας. Πιέζουμε για να πάρουν πίσω όλα όσα σχεδιάζουν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος.
«Θα φύγουμε μόνο με τη δέσμευση ότι η παράγραφος θα αποσυρθεί από το νόμο» είπε και κάλεσε τους συναδέλφους του να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Υπάλληλοι της ΔΕΗ παραμένουν έξω από το υπό κατάληψη κτίριο, που φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στα παράθυρα έχουν εγκαταστήσει σημαίες της ΓΕΝΟΠ.
Ο υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε δήλωσή του, είχε καλέσει τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να αναλάβει τις ευθύνες της «σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές».

Η δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος έχει ως εξης:
«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από τις 12 το μεσημέρι τελεί σε κατάληψη από μια ομάδα συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Μαζί με τον Υφυπουργό, Γιάννη Μανιάτη, δεχτήκαμε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ακούσαμε τα αιτήματά τους, τα οποία συνοψίζονται στο να αποσύρει η κυβέρνηση διάταξη από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, το Δεκέμβριο του 2011, και έρχεται αύριο προς κύρωση στη Βουλή.

Η διάταξη αυτή αφορά στη δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να πουλήσει μερίδιο στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού και εντάχθηκε στην ΠΝΠ μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι κρίθηκε πως προηγούμενη διατύπωση ήταν αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παρά το γεγονός ότι επανάλαβα την πρόθεση της Κυβέρνησης να διατηρήσει δημόσιο έλεγχο των δικτύων ηλεκτρισμού σε όποια διαδικασία αποκρατικοποίησης, η κατάληψη συνεχίζεται.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση συνολικά και ο συγκεκριμένος Υπουργός δεν νομοθετούν κάτω από απειλές και καταλήψεις. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ας αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές».
=================================

Αντιδράσεις για την «πώληση» μονάδων της ΔΕΗ
Κατάληψη στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Με απόφαση των σωματείων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, εργαζόμενοι από τις 2.30 μετά το μεσημέρι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη κι έθεσαν εκτός λειτουργίας τον πύργο ελέγχου ταινιοδρόμων και τροφοδοσίας λιγνίτη στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης.

Ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Σαράντος Αλεξανδρής είπε ότι η κατάληψη δεν έχει μόνο συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού μειώνεται ο λιγνίτης στις αυλές των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Πρόσθεσε ότι θα παραμείνουν στο σημείο τις επόμενες τρεις ώρες σήμερα και οι μονάδες του ΑΗΣ Μεγαλόπολης δεν θα τεθούν εκτός λειτουργίας.

Ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι η κινητοποίηση γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, της τρόικας και του ΔΝΤ, αλλά και για το ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ που ετοιμάζουν», σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα σκληρύνουν τη στάση τους.

Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δεν νομοθετώ κάτω από απειλές και καταλήψεις»

«Η Κυβέρνηση συνολικά και ο συγκεκριμένος υπουργός δεν νομοθετούν κάτω από απειλές και καταλήψεις», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο του υπουργείου που είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι. Καλεί επίσης τη ΓΕΝΟΠ «να αναλάβει τις ευθύνες της σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός κ. Γ. Μανιάτης συναντήθηκαν με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, αίτημα της οποίας είναι να αποσυρθεί η διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού.

«Η διάταξη αυτή αφορά στη δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να πουλήσει μερίδιο στα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού και εντάχθηκε στην ΠΝΠ μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένου ότι κρίθηκε πως προηγούμενη διατύπωση ήταν αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία», αναφέρει ο υπουργός ΠΕΚΑ και συνεχίζει: «Παρά το γεγονός ότι επανέλαβα την πρόθεση της Κυβέρνησης να διατηρήσει δημόσιο έλεγχο των δικτύων ηλεκτρισμού σε όποια διαδικασία αποκρατικοποίησης, η κατάληψη συνεχίζεται».

Η ΠΝΠ εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και πρόκειται να κυρωθεί από τη Βουλή αύριο.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο από την πλευρά της για «ξεπούλημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)» και για κατάργηση «εν κρυπτώ και παραβύστω» της διάταξη του Νόμου 4001/2011, που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες, η οποία προέβλεπε την διατήρηση του άμεσου ή εμμέσου σου έλεγχου του Δημοσίου στην ΑΔΜΗΕ, όπως και το δικαίωμα του Δημοσίου να διορίζει τα μέλη της Διοίκησης της Εταιρίας.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του υπουργείου Περιβάλλοντος οι συνδικαλιστές

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που τελεί υπό κατάληψη από νωρίς το μεσημέρι, εμφανίζονται μέλη και συνδικαλιστές της ΔΕΗ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο, προκειμένου η ηγεσία του υπουργείου να αποσύρει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία, όπως ανέφεραν «ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του δικτύου υψηλής τάσης του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) της ΔΕΗ».

«Θα τους κλείσουμε τους δρόμους. Κάνουμε το χρέος μας. Πιέζουμε για να πάρουν πίσω όλα όσα σχεδιάζουν», δήλωσε από τον έκτο όροφο του υπουργείου ο κ. Φωτόπουλος, απευθυνόμενους προς τους εργαζομένους που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο, προσθέτοντας ότι: «αν δεν πάρουν πίσω το νόμο, εμείς δε θα φύγουμε. Δε θα λυγίσουμε και δε θα λιποτακτήσουμε». Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ είπε ότι «θα φύγουμε μόνο με τη δέσμευση ότι η παράγραφος θα αποσυρθεί από το νόμο» και κάλεσε τους συναδέλφους του να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Στις 31/12, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καταργήθηκαν άρθρα του νόμου 4001, τα οποία προέβλεπαν άμεση ή έμμεση κρατική εποπτεία του ΑΔΜΗΕ. Στην ουσία, δηλαδή, καταργείται η κρατική εποπτεία. Συνεπώς, το δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ, μπορεί πλέον να περάσει στα χέρια ιδιωτών», τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ (ΕΔΟΠ- ΔΕΗ), Γιώργος Μπίτζας και εξήγγειλε συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Δεκάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ παραμένουν έξω από το υπό κατάληψη κτίριο, που φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στα παράθυρα του ανεμίζουν σημαίες της ΓΕΝΟΠ που τοποθέτησαν οι περίπου 50 συνδικαλιστές που βρίσκονται εντός του κτιρίου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
================================
ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Η ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ?

Σήμερα 7 Φεβρουαρίου έληξε και επίσημα η διαδικασία διαβούλευσης της Κομισιόν για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Το θέμα της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ έχει προκαλέσει πολλές και δυναμικές αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, τα σωματεία και την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.
Εδώ στην πόλη της Μεγαλόπολης , έχουμε ιδιαιτερο θέμα , μιά και 1 μονάδα της ΔΕΗ είναι στην λίστα.

Δημοτικό Συμβούλιο, Περιφερειακό Συμβούλιο, φορείς, κόμματα, συνδικάτα , εργαζόμενοι και κάτοικοι...όλοι έχουν αντδράσει και έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεση τους με το ενδεχόμενο πώλησης μονάδας της ΔΕΗ, ειδικότερα στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.
Οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους και έχουν απόλυτη βάση όλες οι ανησυχίες που έχουν
εκφραστεί.
Από την περίοδο όμως που ξεκίνησαν οι γιορτές των Χριτουγέννων έχει παρατηρηθεί μια αδράνεια και ένας υφησυχασμός όλων και παρατηρεί κανείς ότι έχουν σταματήσει οι κινητοποιήσεις σχετικά με το ζήτημα.

Η τοπική κοινωνία και οι έμποροι έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στην εορταστική περίοδο, οι εκλεγμένοι άρχοντες της αυτοδιοίκησης μας έχουν να ασχοληθούν με σοβαρότερα ζητήματα, οι εργαζόμενοι είναι τρομοκρατημένοι με τις απανωτές μειώσεις που έχουν υποστεί και τέλος οι συνδικαλιστές και τα σωματεία του χώρου έχουν περίπου 2 μήνες να προβούν σε κάποια μορφή κινητοποίησης !

Με λίγα λόγια η εικόνα που έχει κανείς , είναι η εικόνα της εγκατάλειψης του θέματος λές και ξαφνικά όλα έχουν αλλάξει.
Όμως δεν έχει αλλάξει τίποτα και σε λίγες ημέρες θα μάθουμε όλοι μας τις τελικές αποφάσεις που θα είναι πολύ δυσάρεστες για την ΔΕΗ και ειδικότερα για ολόκληρη την περιοχή της Μεγαλόπολης.

Δεν ξέρω για ποιό λόγο ο καθένας από εμάς που ζεί σε αυτή την περιοχή και σε αυτή την κοινωνία συμεριφερόμαστε με αυτή την πρωτοφανή απάθεια.
Λές και αυτά που θα γίνουν δεν μας αφορούν...δεν μας αγγίζουν.

Όλοι μας δείχνουμε μια απίστευτα περίεργη και ύποπτη συμπεριφορά και έχουμε παραδώσει τα όπλα πρίν καν αρχίσει η μάχη. Δείχνουμε με την απραξία μας και την αδιαφορία μας ότι δεν μας ενοχλεί η δεν μας αγγίζει ότι θα γίνει αλλά σε λίγες μέρες θα φωνάζουμε πάλι και θα καταριόμαστε τις αποφάσεις, κάτι που κάναμε πρίν 2 μήνες και όλοι μας λέγαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό.
Και αμέσως μετά βολευτήκαμε στον καναπέ μας , η αράξαμε στα καφενεία μας και απολαμβάνουμε τον καφέ μας αναπτύσσοντας διάφορες θεωρίες για το πως θα πολεμήσουμε τα κακά που έρχονται!

Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ στους συναδέλφους μου συνδικαλιστές, που 2 μήνες τώρα δίνουν όλη τους την ενέργεια για να λύσουν τα προβλήματα του ωραρίου εργασίας και των προγραμμάτων αλλά έχουν εγκαταλείψει εντελώς το ζήτημα της πώλησης. Σε αυτό τους βοηθούν και ορισμένοι εργαζόμενοι που μια ζωή είχαν μάθει να σκέφτονται μόνο την πάρτη τους και το πώς θα κονομήσουν περισσότερα χρήματα με υπερωρίες και άλλους τρόπους. Και για πολλοστή φορά , ακόμα και τώρα που το καράβι βουλιάζει , ορισμένοι από εμάς τσακωνόμαστε για το ποιός θα πάρει την σουίτα και ποιός θα κοιμηθεί στο υπόγειο!
Δυστυχώς φίλοι μου οι τακτικές που ακολουθούν κάποιοι εργαζόμενοι και πολλοί δυστυχώς συνδικαλιστές με οδηγούν σε 2 τρομερά συμπεράσματα.

Η ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Η ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ

Το τι ισχύει από τα 2 ας μας το απαντήσουν οι ίδιοι.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ο τρόπος που συμπεριφέρεστε ακόμα και τώρα την τελευταία στιγμή που όλα έχουν γίνει χάλια. Οι δικαιολογίες που ακούω για την έλλειψη συντονισμού και την απάθεια είναι πράγματι γελοίες μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα. Οι υποσχέσεις για νέες κινητοποιήσεις και νέες ενημερώσεις του κόσμου και των εργαζομένων έμειναν υποσχέσεις.
Πιστεύω πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και μάλιστα πολύ σύντομα.
Έρχονται πωλήσεις μονάδων,έρχεται παιρετέρω απαξίωση του λεκανοπεδιου, απολύσεις συναδέλφων , έρχονται και άλλες μειώσεις μισθών και γενικότερα έρχονται ακόμα πιο μαύρες μέρες για όλους μας.
Και δυστυχώς κανένας μας δεν έχει την δύναμη να αντιδράσει...με όποιο τρόπο μπορεί.
Δεν μπορούμε πλέον ούτε καν να μιλήσουμε μεταξύ μας. Οι ευθύνες ανήκουν σε όλους μας ιδιαίτερα όμως ανήκουν σε όσους έχουν συγκεκριμένες θέσεις και άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν σε αυτό το σημείο, σε όσους το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να πάνε εκτός έδρας , να πάρουν χρήματα από διάφορες επιτροπές ,να προστατέψουν τους μεγαλοσυνδικαλιστές των αθηνών και όλοι μαζί να έχουν γραμμένους κανονικά όλους τους εργαζόμενους που τους ψήφιζαν και τους έβαλαν στις θέσεις που βρίσκονται.

Λυπάμαι ειλικρινά γιατί και εγώ συμμετείχα σε ορισμένα όργανα και δεν κατάφερα να δώ νωρίτερα την βρωμιά και την σήψη του συστήματος. Θεωρώ ότι έχω και εγώ μεγάλη ευθύνη γιατί ίσως δεν άνοιξα το στόμα μου νωρίτερα και επέτρεψα με την σιωπή μου σε ανθρώπους που δεν το άξιζαν να κανονίζουν τις τύχες όλων μας.

Εδώ που φτάσαμε όμως δεν έχω άλλη επιλογή από το γράψω όλα τα παραπάνω και να αρχίσω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους.
Καλώ έστω και τώρα την τελευταία στιγμή όποιον και όποια πιστεύει ότι υπάρχει άλλο δρόμος και άλλη προοπτική να βρεθούμε και πέρα από σωματεία, κόμματα και ονόματα να προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι προλάβουμε.
Πρέπει επειγόντως να αποβάλουμε ότι μας βρωμάει και να αναζητήσουμε τρόπους αντίδρασης άμεσα!
Παναγιώτης Αλεβίζος
==================================
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
8 - 2 - 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
Κ Α Τ Α Λ Η Ψ Η
Τα Σωματεία της ΔΕΗ Μεγ/λης έθεσαν εκτός λειτουργίας από τις 2:30 το μεσημέρι τον Πύργο ΄Ελέγχου Ταινιόδρομων και Τροφοδοσίας λιγνίτη του Λ.Κ.Μ
Οι εργαζόμενοι στο Ενεργειακό Κέντρο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη αντιστέκονται στις αντεργατικές πολιτικές Κυβέρνησης - Τρόικας - ΔΝΤ.
Με τις αποφάσεις που ετοιμάζονται να πάρουν, ανατρέπουν τα πάντα σε όφελος των δανειστών, των τραπεζών και του ΣΕΒ.
Συντρίβουν τον κατώτερο μισθό μετατρέποντας τους μισθούς σε επίδομα φτώχειας, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Ανοίγουν το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, ενώ δημιουργούν ένα εφιαλτικό εργασιακό τοπίο που θα εκτινάξει την ανεργία στα ύψη.
Με τις περικοπές στις συντάξεις, την Κοινωνική Ασφάλιση, στα Δημόσια Συστήματα Υγείας και Παιδείας οδηγούν τη χώρα σε κατάρρευση και χρεοκοπία, για να πληρωθούν οι δανειστές και να διασωθούν οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το ξεπούλημα Μονάδων της ΔΕΗ

ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ τις μεγάλες και άδικες μειώσεις
στους μισθούς των εργαζομένων, στα Ορυχεία και τις Μονάδες
ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Τα Δ.Σ των Σωματείων


================================
THN ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) στη Γενεύη μετέβη εσπευσμένα σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, προκειμένου να θέσει στον γενικό διευθυντή του ILO, Χουάν Σομάβια, το θέμα του μη σεβασμού της συμφωνίας των...
κοινωνικών εταίρων, καθώς και τα σκληρά και απαράδεκτα μέτρα που επιβάλλει εκ νέου η τρόικα στη χώρα μας, τα οποία όπως έχει επισημάνει και σε έκθεσή του το Διεθνές Γραφείο Εργασίας καταστρατηγούν Διεθνείς Συμβάσεις.

Η ΓΣΕΕ έχει προσφύγει ήδη εδώ και καιρό στο ILO καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων και ζητά για μια ακόμη φορά την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα και διεθνώς έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθούν.
Την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καταγγέλλουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον υπουργό Οικονομίας, στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και στο γενικό διευθυντή του ILO, η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
Χθες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ μετέβη στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση των γερμανικών συνδικάτων, όπου συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων Χάνς- Γιόακιμ Φούχτελ και ενημέρωσε αναλυτικά μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου για τη λαίλαπα των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα στη χώρα μας.
Σε συνεντεύξεις του και επαφές με τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφόρησε τη γερμανική κοινή γνώμη και για την πρωτόγνωρη επίθεση που δέχονται τα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών από τις εντολές των δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: