Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ένα βήμα πιο κοντά στην διάλυση σπρώχνει την ΔΕΗ η κυβέρνηση



Συμβολική κατάληψη του κτιρίου της ΡΑΕ

Προχωρήσαμε σήμερα το πρωί σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΡΑΕ για να καταγγείλουμε –για μια ακόμη φορά- τις «αρπαχτές» της Energa και της Hellas Power που φέσωσαν με 67 εκατ. € τη ΔΕΗ και με 120 εκατ. € το ΔΕΣΜΗΕ και να ζητήσουμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέτρεψαν να γίνει αυτό το «έγκλημα».


======================================
Εργατικό ατύχημα στην ΔΕΗ Πτολεμαΐδας
Άλλο ένα εργατικό ατύχημα, το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες, συνέβη στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα! Θύμα, αυτή τη φορά, ήταν ένας 34χρονος εργαζόμενος που υπέστη ακρωτηριασμό σε δύο δάχτυλα όταν το δεξί χέρι του πιάστηκε στην ερπύστρια ενός εκσκαφέα!

Το ατύχημα συνέβη ενώ ο εργάτης προσπαθούσε να ανασηκώσει την ερπύστρια με έναν λοστό που χρησιμοποιούσε ως μοχλό. Παρά το γεγονός ότι φορούσε γάντια, αποκόπηκαν ο δείκτης και ο μέσος ως τη δεύτερη φάλαγγα! Ασθενοφόρο του ορυχείου μετέφερε τον τραυματία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι συνάδελφοι του θύματος βρήκαν τα ακρωτηριασμένα δάχτυλα και τα παρέδωσαν στους γιατρούς. Ωστόσο, ήταν αδύνατο να γίνει επανασυγκόλληση, καθώς τα δάχτυλα είχαν πολτοποιηθεί… Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο άτυχος εργαζόμενος θα υποβληθεί σε πλαστική χειρουργική επέμβαση στο μέσο δάχτυλο, αλλά ο δείκτης του θα ακρωτηριαστεί.
===================================
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η επιβολή έκτακτου φόρου μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ και η απειλή για διακοπή της ηλεκτροδότησης, είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό μέτρο. ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ.
Το ρεύμα δεν είναι είδος πολυτελείας. Είναι αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για όλους τους πολίτες και βασική προϋπόθεση για την επιβίωση, ιδίως των οικογενειών με αρρώστους, με παιδιά και με ηλικιωμένους.
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας που δοκιμάζεται. Από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε ενάντια στο κατάπτυστο μέτρο. Συνεχίζουμε τον αγώνα και παραμένουμε στις επάλξεις ενάντια στο απάνθρωπο χαράτσι, μέχρι την τελική του κατάργηση.
Κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να μείνει και δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Δεν θα γίνουμε εμείς οι δήμιοι της κοινωνίας. Δεν θα κόψουμε μέσα στο καταχείμωνο το ρεύμα σε κανένα φτωχό ή άνεργο ή μικροσυνταξιούχο ή ανήμπορο πολίτη.
Δεν το αντέχει η ανθρωπιά μας, δεν το βαστά το φιλότιμο και η συνείδηση μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των συμπολιτών και να στέλνουμε μήνυμα :
ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ
ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.
====================================
ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Κατόπιν τεκμηριωμένης αίτησης του Παραγωγού ΔΕΗ Α.Ε αναπροσαρμόζονται οι ημερομηνίες συντήρησης των ΑΗΣ Μελίτης και της Μονάδας Νο.4 ΑΗΣ Πτολεμαϊδας για το τρέχον έτος αξιοπιστίας ως ακολούθως: ΑΗΣ Πτολεμαϊδας 4 από 2/2/2012- 4/3/2012 αντί του προγραμματισθέντος 3/3/2012-5/4/2012 και ΑΗΣ Μελίτης από 1/3/2012 -15/5/2012 αντί του προγραμματισθέντος 11/2/2012-25/5/2012.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

=================================
Μιχάλης Καϊταντζίδης: Καμπάνα της ΡΑΕ στη ΔΕΗ

Πρόστιμο 115.000 ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για μη τήρηση των κανόνων διαφάνειας αναφορικά με τις συνδέσεις φωτοβολταϊκών μονάδων.
Με την ίδια απόφαση, η ΡΑΕ θέτει στη ΔΕΗ προθεσμία 2 μηνών προκειμένου να δημοσιοποιεί μέσω του ιστότοπού της τα αιτήματα επενδυτών ΑΠΕ για χορήγηση προσφοράς σύνδεσης, και να αναρτήσει τις τεχνικές προδιαγραφές σύνδεσης παραγωγών στα δίκτυα διανομής, όπως και τον οδηγό για τη σύνδεση φωτοβολταϊκών στο δίκτυο.
Πρόκειται για τις δύο διαδικασίες στις οποίες η μη εφαρμογή του νόμου από τη ΔΕΗ, με την ιδιότητά της ως διαχειριστή του δικτύου, αφήνει περιθώρια για κάθε είδους καταχρηστικές πρακτικές. Ιδίως στο θέμα των προδιαγραφών για τις συνδέσεις τα παράπονα των επενδυτών είναι τεράστια.
Όπως επανειλημμένα έχουν αναφέρει στο euro2day επενδυτές, εφ΄όσον τη σύνδεση την αναλάβει η ίδια η ΔΕΗ, κοστολογεί συνήθως με ποσά που δεν δικαιολογούνται από το μέγεθος της εργασίας και τα χρησιμοποιούμενα υλικά, ενώ ο χρόνος εκτέλεσης της εργασίας εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των συνεργείων.
Στην περίπτωση που επενδυτής χρησιμοποιήσει δικό του συνεργείο για μικρότερο κόστος και ταχύτερη εκτέλεση της εργασίας, τότε είναι στη διακριτική ευχέρεια του αρμόδιου υπάλληλου να εγκρίνει ή όχι το κατά πόσο τα υλικά και οι λύσεις που δόθηκαν, είναι συμβατές με τις προδιαγραφές του δικτύου.
Έτσι από το Νόμο επιβάλεται η ανάρτηση στον ιστότοπο της ΔΕΗ ως διαχειριστή δικτύου, των τεχνικών προδιαγραφών σύνδεσης παραγωγών στα δίκτυα διανομής και του οδηγού για τη σύνδεση φωτοβολταϊκών σταθμών.
Ωστόσο μέχρι σήμερα η σχετική πρόβλεψη δεν ικανοποιήθηκε, ενώ η ΡΑΕ έχει επανειλημμένα οχλήσει τη ΔΕΗ με επιστολές της.
Η εξέταση των παραβάσεων της ΔΕΗ, ως διαχειρίστριας του δικτύου, έγινε μετά από καταγγελία της εταιρείας «ENFINITY HELLAS» και θυγατρικών της. Η καταγγελία αφορούσε συγκεκριμένα τα εξής:
1. Μη δημοσιοποίηση από τους διαχειριστές πληροφοριών σχετικά με τις αιτήσεις
σύνδεσης σταθμών ΑΠΕ που υποβάλλονται προς αυτούς.
2. Μη παροχή ενημέρωσης σχετικά με την εξέλιξη των αιτημάτων σύνδεσης
σταθμών ΑΠΕ (π.χ. ότι υποβλήθηκε προσφορά σύνδεσης).
3. Καθυστερήσεις από τους διαχειριστές σε ότι αφορά την έκδοση προσφοράς σύνδεσης με σχέση με τα όσα ορίζονται στον ν.3851/2010 (Άρθρο 21).
4. Χαρακτηρισμός (προφορικά), από εκπροσώπους του διαχειριστή δικτύου, περιοχών του διασυνδεδεμένου δικτύου διανομής ως κορεσμένων χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση της ΡΑΕ.
5. Έκδοση εξ αρχής δεσμευτικών προσφορών σύνδεσης (αντί για μη δεσμευτικές).
6. Μη παροχή στοιχείων σχετικά με την κατάσταση του τοπικού δικτύου.
7. Μη παροχή πληροφοριών σχετικά με τις τεχνικές απαιτήσεις σύνδεσης σταθμών ΑΠΕ.
Στο σκεπτικό της απόφασης της ΡΑΕ, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με το Ν. 3851/2010 ο αρμόδιος διαχειριστής υποχρεούται, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, να προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες για τη σύνδεση των μονάδων ΑΠΕ στο δίκτυο, εκτός αν συντρέχουν τεκμηριωμένοι τεχνικοί λόγοι που δικαιολογούν την άρνηση της σύνδεσης, ή υφίσταται κορεσμός των δικτύων που διαπιστώνεται με τη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος.
Κατά τη διαδικασία αυτή τηρείται σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων που υποβάλλονται, οι οποίες δημοσιοποιούνται με ευθύνη του αρμόδιου διαχειριστή στο διαδικτυακό του τόπο.
Ωστόσο μέχρι σήμερα η ΔΕΗ, ως διαχειριστής του δικτύου,

* δεν έχει μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στη δημοσιοποίηση της σειράς προτεραιότητας των αιτήσεων σύνδεσης με το δίκτυο
* εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με την απαίτηση του νόμου για ανά δίμηνο δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με σύνδεση σταθμών ΑΠΕ
* δεν έχει αναρτήσει στον ιστότοπο της τις τεχνικές προδιαγραφές σύνδεσης παραγωγών στα δίκτυα διανομής και τον οδηγό για τη σύνδεση φωτοβολταϊκών σταθμών
* δε συμμορφώθηκε με την υποχρέωσή της για τη δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικά με τα αιτήματα χορήγησης προσφοράς σύνδεσης, σύμφωνα με το Νόμο 3851/2010.
Μάλιστα η ΡΑΕ λαμβάνει υπόψη της ότι η συγκεκριμένη παράβαση μπορεί να οδηγεί σε στρεβλώσεις του ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των φωτοβολταϊκών.
Έτσι η ΡΑΕ επέβαλε στη ΔΕΗ . πρόστιμο 100.000 ευρώ για τη μη συμμόρφωσή της με την υποχρέωση δημοσιοποίησης στοιχείων σχετικά με τα αιτήματα χορήγησης προσφοράς σύνδεσης, και πρόστιμο 15.000 ευρώ για τη μη εμπρόθεσμη και έγγραφη παροχή εξηγήσεων και πληροφοριών σχετικά με τα κορεσμένα δίκτυα, τις καθυστερήσεις στην έκδοση προσφοράς σύνδεσης κλπ.
Επίσης η ΡΑΕ καλεί τη ΔΕΗ ως διαχειριστή δικτύου να συμμορφωθεί με την υποχρέωση δημοσιοποίησης μέσα σε προθεσμία 2 μηνών και να προβαίνει στη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων σχετικά με τα αιτήματα χορήγησης προσφοράς σύνδεσης, με χρονική υστέρηση όχι μεγαλύτερη του ενός μηνός.
Τέλος, καλεί τη ΔΕΗ μέσα σε 2 μήνες να αναρτήσει στον ιστότοπό της τις τεχνικές προδιαγραφές σύνδεσης παραγωγών στα δίκτυα διανομής και τον Οδηγό για τη σύνδεση φωτοβολταϊκών στο δίκτυο.
(ΠΗΓΗ: euro2day.gr

================================
Έληξε η κατάληψη της ΡΑΕ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Έληξε η κατάληψη στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές είχαν αναρτήσει έξω από το κτίριο πανό κατηγορώντας τη ΡΑΕ για ανοχή που είχε ως επακόλουθο να «φεσωθεί» και πάλι ο ελληνικός λαός.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ καταλογίζει στη ΡΑΕ αδράνεια στην υπόθεση των δύο εναλλακτικών παρόχων ρεύματος (Energa και Hellas Power), με αποτέλεσμα να διογκωθούν οι υποχρέωσεις τους προς το Διαχειριστή του Συστήματος και τη
ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ ζητά να καταθέσει η ΡΑΕ τα σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ Γιώργος Μπίτζας έκανε λόγο για «αεριτζήδες που λυμαίνονται τις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις», ενώ στράφηκε και κατά της διοίκησης της ΔΕΗ, καταγγέλλοντας ότι ακόμα και τώρα δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για την υπόθεση.
Ο κ. Μπίτζας ανέφερε επίσης ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ιδιώτες καταναλωτές, επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις ξεπερνούν τα 850 εκατ. ευρώ. Επίσης, υποστήριξε πως το κράτος πρέπει να απαλλάξει τη ΔΕΗ από την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων.
Να σημειωθεί ότι οι 18 κληθέντες για κατάθεση -με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων-, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση των δύο εταιρειών-παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, Εnerga και Hellas Power, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.
Οι 18 κληθέντες σε ανωμοτί κατάθεση πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Η εισαγγελική έρευνα για το θέμα ξεκίνησε μετά από πόρισμα του επικεφαλής εισαγγελέα της Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτη Νικολούδη, που διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη.
Στο πόρισμα διαπιστώνεται ότι μεγάλο ποσό από το τίμημα που εισέπρατταν από τους καταναλωτές αντί να αποδοθεί στον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) έφευγε από τη χώρα.

===================================
Με εντολή ΥΠΟΙΚ η διακοπή ρεύματος για το χαράτσι

Μη αυτοματοποιημένες θα είναι πλέον οι διαδικασίες για τη διακοπή ρεύματος σε φορολογούμενους που δεν καταβάλλουν το τέλος των ακινήτων.
Σε τροπολογία που κατετέθη στη Βουλή προβλέπεται ότι η διακοπή ρεύματος σε όσους δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» θα γίνεται μόνον μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.

Το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει ότι η μη αυτοματοποίηση των διαδικασιών καθιστά πιο ελαστικό το καθεστώς εφαρμογής του νόμου.

Να σημειωθεί ότι η νομοθεσία ορίζει ως προθεσμία για την εξόφληση του τέλος ακινήτων τις 80 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού της ΔΕΗ.
==============================
Προθεσμία πήραν οι 18 ύποπτοι για το «ξήλωμα» της ΔΕΗ

Προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα ζήτησαν κι έλαβαν από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, η οποία χειρίζεται την υπόθεση του «ξηλώματος της ΔΕΗ» με 120 εκατ. ευρώ, και τα 18 πρόσωπα τα οποία έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου για σειρά κακουργηματικών πράξεων
Μεταξύ των προσώπων βρίσκεται με μέλη της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας). Η υπόθεση αφορά στις εταιρίες -παρόχους ρεύματος Energa και Hellas Power οι οποίες σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αντί να αποδίδουν το τίμημα που εισέπρατταν στη ΔΕΗ το κατέθεταν σε λογαριασμούς στην Ελβετία.

Τα ερευνώμενα αδικήματα στην ποινική έρευνα που διεξάγεται αφορούν στα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί στη Ελλάδα ύψους 27 εκατ. ευρώ, ενώ τα μέλη της ΡΑΕ ελέγχονται ποινικά καθώς φέρεται να έδωσαν άδειες στις εν λόγω εταιρίες χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις.

================================
Φιάσκο και βόμβα για την ΔΕΗ οι αυξήσεις του ρεύματος


Του Γιώργου Κράλογλου

Ένα βήμα πιο κοντά στην διάλυση σπρώχνει την ΔΕΗ η κυβέρνηση με την αποδοχή των αυξήσεων στα τιμολόγια ρεύματος που έγιναν κυρίως με την πολιτική σκέψη να συντηρηθεί το κρατικό μονοπώλιο ηλεκτρισμού και να μην διαταραχθούν άλλο οι σχέσεις με τις συντεχνίες ενόψει εκλογών.
Θεωρητικά βεβαίως οι αυξήσεις στηρίχθηκαν σε κοστολογικά δεδομένα και σε τεχνοκρατική ανάλυση που επέβαλε την ανάγκη των αναπροσαρμογών. Κυβερνητικοί παράγοντες όμως αναγνωρίζουν τώρα ότι τα ελατήρια για την απόφαση ήταν και πολιτικά έστω και αν υπονομεύουν την ίδια την ΔΕΗ για τους εξής λόγους:
Πρώτον στα νοικοκυριά: Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια για τα νοικοκυριά πιέζουν ασφυκτικά τα όρια φτώχειας και επιβαρύνουν την ψυχολογία των καταναλωτών με βεβαία επίπτωση την διεύρυνση του αριθμού εκείνων που οδηγούνται στην απόφαση να κάνουν στάση πληρωμών προς την ΔΕΗ επικαλούμενοι λόγους αδυναμίας πληρωμής. Συνέπεια οι περίπου 600.000 σημερινοί απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος να αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό μετά την εφαρμογή των νέων αυξήσεων.
Δεύτερον στην ισχύ της μέσης τάσης: Οι αλχημείες της ΔΕΗ στην μέση τάση (με την κατάργηση της τιμολόγησης το εξάμηνο της χαμηλής βιομηχανικής και βιοτεχνικής παραγωγής) έχει επιπτώσεις στο 80% του μεταποιητικού δυναμικού της χώρας αφού η γενική εκτίμηση είναι ότι τελικά οι επιβαρύνσεις στην μέση τάση για το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών θα ξεπεράσουν (ως τελικό αποτέλεσμα) το 20% και θα φθάσουν (σε δεκάδες περιπτώσεων) και το 60%. Συνέπεια θα είναι η συρρίκνωση της παραγωγής και η απώλεια των όποιων ωφελημάτων από τις μειώσεις μισθών και ημερομισθίων. Αυτή την στιγμή αναλύονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ και ετοιμάζονται μελέτες (από όλες τις περιφερειακές Οργανώσεις της μεταποίησης) με τις επιπτώσεις που αναμένονται ακόμη και στις θέσεις εργασίας.
Τρίτο στην υψηλή τάση: Οι επίσης αλχημείες της ΔΕΗ οδηγούν τις ενεργοβόρες βιομηχανίας σε κάθετες αποφάσεις για διακοπή ακόμη και σειρών παραγωγής λόγω ασύμφορου κόστους και επιβάρυνσης της ανταγωνιστικότητας τους. Να σημειωθεί ότι ο κλάδος των ενεργοβόρων ( χάλυβας, τσιμέντα, επεξεργασία ορυκτών, νικέλιο αλουμίνιο κ.λ.π.) απασχολεί και τον μεγαλύτερο αριθμό εργατών του βιομηχανικού τομέα.
Τέταρτο τα τιμολόγια των ενεργοβόρων: Η ΔΕΗ θα οδηγηθεί θέλει δεν θέλει να ανοίξει και πάλι τον φάκελο τιμολόγησης των ενεργοβόρων βιομηχανιών και θα υποχρεωθεί σε ειδικές τιμολογήσεις. Αυτή είναι άλλωστε η τάση των συζητήσεων τριμερούς επιτροπής (αρμοδίων και ενδιαφερομένων) στα αρμόδια υπουργεία που (όπως μαθαίνει το Capital.gr) ξεκίνησε ήδη τις συζητήσεις με αντικείμενο την υψηλή τάση και τις ενεργοβόρες μεταποιητικές επιχειρήσεις.
Πέμπτο υπονομεύονται οι εξαγωγές: Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις θα θέσουν ξεχωριστά θέμα για την ανταγωνιστικότητα μετά τις μεγάλες αυξήσεις στην μέση τάση και θα θέσουν θέμα βιωσιμότητας των εξαγωγών. Όπως επίσημης πληροφορείται το Capital.gr την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου σε σύσκεψη του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ με συμμετοχή όλων των περιφερειακών βιομηχανικών Οργανώσεων όπου θα εξετασθούν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις (δάνεια, μνημόνια, εργασιακά, χωροταξικά, αδειοδοτήσεις κ.λ.π.) ομάδες επιχειρηματιών θα θίξουν την νέα πολιτική τιμολογίων της ΔΕΗ συνδυάζοντάς τις επιπτώσεις με τα εργασιακά και τις εξαγωγές.
Έκτο ανεπαρκείς οι αυξήσεις: Με δεδομένη την αδυναμία του κράτους να εξοφλήσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που οφείλει στην ΔΕΗ είναι βέβαιο ότι θα διατηρηθεί άλυτο το πρόβλημα του μεγάλου ελλείμματος της (που αποτελεί και την βραδυφλεγή βόμβα πτώχευσής της) θα τεθεί εκ νέου θέμα νέων αυξήσεων στα ήδη υπέρογκα τιμολόγια της Επιχείρησης πιθανότατα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2012.
Πηγή:www.capital.gr
=============================
Ο Γεννήτωρ της Καταστροφής


«Μέσα σε δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα. Θα απαιτηθούν δεκαετίες γιά να επιστρέψουν οι Ελληνες εκεί που ήταν».
Αυτά αναφέρονται εισαγωγικώς σε συγκλονιστικό άρθρο της εφημερίδος των Βρυξελλών New Europe, με τίτλο: «Ποιά είναι η πραγματική αλήθεια γιά την ελληνική καταστροφή;».
Και το άρθρο επισημαίνει:
«Στα τέλη του 2009, η Ευρώπη και ο κόσμος ανεκάλυψαν ότι η Ελλάς ήταν ένας απατεώνας ( a fraud and a deceiver ), η οποία ουδέποτε έπαυσε να παραποιή τις οικονομικές της επιδόσεις ώστε να καρπούται τα οφέλη μιάς προνομιακής λέσχης, εις βάρος των εταίρων της και του ευρώ.
»Ομως πόσο ακριβές είναι τελικά αυτό; Λόγω της κλιμακουμένης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσεως, η πλειονότης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ήταν ανακριβείς στις εκτιμήσεις τους γιά τα ελλείμματά τους. Γιά παράδειγμα, στα σταθεροποιητικά τους προγράμματα στις αρχές του 2009, η Βρεταννία είχε προβλέψει έλλειμμα 8,2% το οποίο έφθασε τελικά στο 11,4%, η Ολλανδία είχε προβλέψει πλεόνασμα 1,2% το οποίο μετεστράφη σε έλλειμμα 5,4% και η Πορτογαλία είχε προβλέψει έλλειμμα 3,9% το οποίο ανήλθε τελικά σε 9,3%.
»Ακόμη, κατά τα έτη 2008-2009 το έλλειμμα στην Ισπανία επεκτάθηκε σε 11,1% και στις Ηνωμένες Πολιτείες σε 12,9%. Τον Απρίλιο του 2010 η Ιρλανδία προέβλεπε έλλειμμα 11,6% γιά το 2010 και τελικά έφθασε στο 32%. Ωστόσο, ήταν μόνο η Ελλάς αυτή που κατηγορήθηκε γιά παραποίηση στοιχείων και ως αναξιόπιστη. Και αυτό από την ίδια της την Κυβέρνηση!».
Αυτό γράφει το άρθρο της εφημερίδος, γιά την αψυχολόγητη στάση της Κυβερνήσεως Παπανδρέου. Και συνεχίζει:
«Ταυτόχρονα, η ελληνική κυβέρνησις σχεδόν μετέδιδε προς τις διεθνείς αγορές από τις οποίες έπρεπε να δανεισθή, την ιδέα ότι η Ελλάς ήταν μία χρεωκοπημένη χώρα με τεράστια συστημική διαφθορά, πελατειακό σύστημα, παρασιτική οικονομία, μεγάλη ανισότητα και αυθαιρεσία, ακόμη και συγκρίνοντας την χώρα με τον βυθιζόμενο Τιτανικό, εξαπολύοντας έτσι τα επιτόκια δανεισμού ( spreads ) στα ύψη. H ελληνική κυβέρνησις κατόρθωσε να μετατρέψη το πρόβλημα του ελλείμματος, που ήταν κοινό στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε πρόβλημα δανεισμού, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Και το άρθρο της New Europe διερωτάται:
«Προς τί ο αυτοδιασυρμός; Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάς γιά παραποίηση στοιχείων, γιά διαφθορά και γιά όλα τα άλλα από την ίδια της την Κυβέρνηση; Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;».
Δίδει δε την εξής απάντηση:
«Προδήλως διότι η Κυβέρνησις Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθή από Ελληνες και ξένους αξιωματούχους πριν από τις εκλογές γιά την πραγματική κατάσταση, δημιούργησε προσδοκίες και έδωσε υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούσε να πραγματοποιήση».
Είναι μία από τις σπάνιες φορές που ξένη εφημερίδα έχει καταλάβει πλήρως τί συνέβη στον τόπο μας κατά την κρίσιμη περίοδο του 2009. Η μεγαλύτερη μερίδα του διεθνούς Τύπου μας κατηγορεί βάσει των όσων έλεγε τότε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εις βάρος της χώρας. Λίγοι αντελήφθησαν ότι στην πραγματικότητα τα δημόσια οικονομικά μας δεν διέφεραν και τόσο από τα συμβαίνοντα στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Αλλά ότι ο κ. Παπανδρέου τα «φούσκωσε» σκόπιμα, επειδή ο ίδιος είχε εκτεθή με τις δηλώσεις ότι «λεφτά υπάρχουν» και έπρεπε να καλύψη τα προεκλογικά ψεύδη.
Ετσι λοιπόν, άρχισε η καταστροφή. Οταν ένας Πρωθυπουργός μιλάει με τέτοιον τρόπο γιά την χώρα του, την διασύρει ως αναξιόπιστη και δίδει την εντύπωση στους δανειστές της ότι είναι κατ’ ουσίαν πτωχευμένη, μοιραίως έπονται τα χειρότερα. Ο εφιάλτης τον οποίο έζησε και εξακολουθεί να ζή ο ελληνικός λαός κατά την τελευταία διετία είναι προϊόν των απιστεύτων χειρισμών της Κυβερνήσεως Παπανδρέου. Οπως αναφέρει το άρθρο, μέσα σε δύο χρόνια ο Πρωθυπουργός κατέστρεψε μία χώρα. Και θα απαιτηθούν δεκαετίες γιά να επιστρέψουν οι Ελληνες εκεί που ήταν.
(από την εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ", 27/01/2012)
===================================
Ο Κωστής Μουσουρούλης Κατηγορεί το ΥΠΕΚΑ για Δημιουργία Εντυπώσεων Σχετικά με τη ΔΕΗ
energia.gr

Ο Βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής, Κωστής Μουσουρούλης, μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ - Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Ειδικότερα, στην αναφορά του κ. Παπακωνσταντίνου σε ζημιές που είχε καταγράψει η ΔΕΗ το 2008 και για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Βουλευτής κατηγορώντας τον Υπουργό για δημιουργία εντυπώσεων, υπενθύμισε ότι το 2008, η επιχείρηση πλήρωσε 900 εκατ. Ευρώ περισσότερα από το 2007, μόνο για δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και για την αγορά καυσίμων. «Αν θυμάστε, εκτός από την εκτίναξη των τότε τιμών του πετρελαίου στα 180 δολάρια το βαρέλι, εκείνη την εποχή είχαμε ανάπτυξη, άρα ζήτηση ρεύματος», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως αν η ΔΕΗ δεν αντιμετώπιζε αυτό το επιπλέον κόστος, θα παρουσίαζε κέρδη 400 εκατ. Ευρώ.

Σχετικά με τα όσα είπε ο Υπουργός περί αναξιόπιστων στοιχείων, ανεξαρτητοποίησης της Στατιστικής Αρχής και ποινικοποίησης της αλήθειας με αφορμή τη δικογραφία που απεστάλη στη Βουλή για το έλλειμμα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι «Ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί ότι δεν ευθύνεται για τίποτα και δεν ελέγχεται για τίποτα», ενώ επεσήμανε πως «Εμείς, έχουμε δεσμευτεί πολύ πριν προκύψει το θέμα με τους Εισαγγελείς, ότι θα γίνει μία εξεταστική επιτροπή για το πώς μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο. Όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι τα στατιστικά στοιχεία έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο για το πώς φτάσαμε ως εκεί».

Αναφερόμενος στα πρόσφατα δεδομένα για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, τόνισε πως «Με τα απάνθρωπα μέτρα, δεν έχει μείνει πια τίποτα όρθιο. Οι φόροι έχουν εκτιναχθεί, οι συντάξεις και οι μισθοί κατέρρευσαν, η αγορά έχει νεκρώσει, η ανεργία είναι πλέον στο 19,2%».

Ο Κωστής Μουσουρούλης, στηλιτεύοντας την εγκατάλειψη της στρατηγικής των αγωγών, των ενεργειακών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, καθώς και των ΑΠΕ, σημείωσε πως η ενέργεια θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν αντίδοτο και να οδηγήσει πολύ πιο εύκολα τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Σχετικά με τη ρύθμιση για την αύξηση του μισθώματος εκμετάλλευσης μεταλλείων-λατομείων, ζήτησε από τον Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για τον καθορισμό των λατομικών ζωνών, ειδικότερα στο Βόρειο Αιγαίο όπου εκκρεμεί ο καθορισμός των Επιτροπών που θα τις προσδιορίσουν. Όσον αφορά στην απόδοση ποσοστού 20% επί των μισθωμάτων προς τους ΟΤΑ και ειδικά για τα νησιά, πρότεινε – και ο παριστάμενος Υπουργός κ. Σηφουνάκης έκανε δεκτό – ο πόρος αυτός να επενδύεται εντός των ορίων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων που υφίστανται την περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Κλείνοντας, ανέφερε: «Εμείς ως Νέα Δημοκρατία και προτάσεις καταθέσαμε και συνυπογράψαμε τροπολογίες άλλων συναδέλφων και προτείναμε επαναδιατυπώσεις για πολλά θέματα, για τους φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, για το θέμα των παλιννοστούντων, για το γήπεδο της ΑΕΚ –προσυπέγραψα και εγώ- και θεωρώ πολύ θετικό ότι μέσα απ’ αυτή τη συζήτηση, καταλήξαμε σε μία συμφωνία. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Υπουργεία, γιατί σχεδόν σε κάθε νομοσχέδιο που συζητάμε, οι Υπουργοί κλείνουν την πόρτα στους Βουλευτές».
=================================
Στ. Καλαφάτης: Λάθη στην Πολιτική του ΥΠΕΚΑ για τη ΔΕΗ

«Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ φέρει σημαντική ευθύνη για την επιδείνωση της θέσης και του κύρους της ΔΕΗ σήμερα στην αγορά», δήλωσε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη, το ΥΠΕΚΑ φέρει ευθύνη καθώς με την πολιτική του επέτρεψε να επικρατήσουν, την τελευταία διετία, συνθήκες προβληματικής και κακής διαχείρισης της εταιρίας η οποία εστιάζεται κυρίως:

• στην αλόγιστη επιβολή πλειάδας φόρων, όπως οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο, που επηρέασαν δραματικά το κόστος ηλεκτροπαραγωγής,
• στην είσπραξη του "χαρατσιού" από τη Δ.Ε.Η., που έπληξε την εικόνα της εταιρίας και διόγκωσε τον αριθμό των απλήρωτων λογαριασμών,
• στην αναποτελεσματικότητα της εταιρίας σε σχέση με τη διευθέτηση του ζητήματος των υπέρογκων ανείσπρακτων οφειλών του κράτους και των ιδιωτών προς αυτήν,
• στηνοιονείσυνδιοίκηση της εταιρείαςμε τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι αλόγιστες πολιτικές του ΥΠΕΚΑεπέφεραν παράλληλα, ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελίξεις στη χονδρική και λιανεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης της τιμής της κιλοβατώρας», κάτι που, όπως υπογράμμισε «επιβαρύνει άμεσα το κόστος παραγωγής των βιομηχανιών και βιοτεχνών και το κόστος διαβίωσης των ελληνικών νοικοκυριών, τη στιγμή που επιχειρήσεις κλείνουν, απολύονται εργαζόμενοι και τα εισοδήματα όλων έχουν στερέψει»
======================================
http://www.etedakedei.blogspot.com/
Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελληνική κοινωνία δεν έχει προηγούμενο, ο χειμαζόμενος και ταλαίπωρος λαός μας, από τα μέτρα της Κυβέρνησης, δεν μπορεί να βρει τον πάτο του βαρελιού.

Πιο μπροστά από όλους όμως βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αφού αυτό που συμβαίνει στην Επιχείρησή μας (εμείς ακόμη την βλέπουμε δική μας) είναι κωμικοτραγικό. Από πού να ξεκινήσουμε;

• Από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων και τις καταργήσεις επιδομάτων που έγιναν σε όφελος των μετόχων;
• Από την μη πληρωμή των φαρμάκων μας, όταν είναι γνωστό ότι πληρώνουμε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές;
• Από την τεράστια έλλειψη υλικών, εφοδίων και κυρίως του προσωπικού, τη στιγμή που η περιφέρειά μας μαστίζεται από την ανεργία και κανείς δεν μας ακούει;
• Από τις «περίεργες» καταλήψεις της Ομοσπονδίας που αφορούν το χαράτσι, σε βαθμό που η κοινωνία τις χαρακτηρίζει στημένες; Όταν μάλιστα η Ομοσπονδία δίνει εντολή σε συναδέλφους τεχνικούς να αθετήσουν την εντολή για διακοπή ηλεκτροδότησης, γνωρίζει ότι αυτό θεωρείται άρνηση εργασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται;

Τι κάνανε οι συνδικαλιστικοί μας ηγέτες, πέρα από πομπώδεις εκφράσεις, υποσχέσεις και κούφια λόγια για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την πολύπαθη περιοχή μας;

• Αγωνίστηκαν στην πράξη να γίνουν το συντομότερο οι ενεργειακές επενδύσεις, τι στιγμή που κωλυσιεργούν στη χρηματοδότηση, όπως είναι η Πτολεμαΐδα 5, η Μελίτη 2 το Φ/Β πάρκο και το αντίστοιχο εργοστάσιο Φ/Β εξοπλισμού;
• Τι κάνουν για να αποτρέψουν την πώληση των μονάδων, σε Φλώρινα και Κοζάνη, που έχουν αναγγελθεί από τον αρμόδιο υπουργό;
• Για τη διακοπή του μειωμένου τιμολογίου πόσο θα κοιμούνται ακόμη οι προφέσορες της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ;
Δυστυχώς για εμάς τους εργαζόμενους, δεν μας αφήνουν οι «κύριοι» αυτοί να δούμε τον πάτο του βαρελιού.

Αλλά ας φτάσουμε και στο αποκορύφωμα, για τα σενάρια που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, για στάση πληρωμών των εργαζομένων λόγω δραματικής πτώσης των εσόδων της Επιχείρησης.

ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;;;;;;;;

Δηλαδή, για να καταλάβουμε κ. κ. ηγέτες (Διοίκησης και Ομοσπονδίας) καταφέρατε μια:

• Τεράστια
• Κερδοφόρα
• Μονοπωλιακή

Επιχείρηση, η οποία ασχολείται με το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, παράγοντας την πιο φθηνή KWΗ, να την κάνετε ελλειμματική;

Χρειάζεται μεγάλο ταλέντο και χαρίσματα, όπως ο θεατρινισμός, για να «πετύχεις» τόσο πολλά πράγματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Εκτός από τα πιο πάνω «μεγάλα» προσόντα, για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος χρειάζεται :

• Η ύπαρξη, κατά γενική ομολογία, της πιο ανίκανης και δουλοπρεπείς Κυβέρνησης όλων των εποχών.
• Το πιο χείριστο, εκ του αποτελέσματος, μάνατζμεντ της Επιχείρησης.
• Την ανοχή, αν όχι τη συμβολή, της πλειοψηφίας του πιο προσκυνημένου, εκ των γεγονότων, Κυβερνητικού και κομματικού Συνδικάτου.

Όλα αυτά λοιπόν χρειάζονται, για να καταφέρουν να μεταμορφώσουν μια Επιχείρηση κολοσσό σε νάνο (να δανειστούμε τη ρήση ενός από τους εμπλεκομένους). Φέρνοντας το τελικό αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, που δεν είναι άλλο από την «δωρεά» της Επιχείρησης στους ιδιώτες ανταγωνιστές και μάλιστα σε αυτούς που εποφθαλμιούν τα ενεργειακά κέντρα της Δυτικής Μακεδονίας.

Πρέπει και αυτοί όμως (οι ΙΔΙΩΤΕΣ) με τη σειρά τους, σαν καλοί Σαμαρείτες που είναι, να τοποθετήσουν μια μεγάλη μαρμάρινη πλάκα στην είσοδο της Χαλκοκονδύλη 30, η οποία θα αναγράφει :

ΑΙ ΕΥΕΡΓEΡΤΕΣ ΜΑΣ:

Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου

Γεώργιος Παπακωνσταντίνου

Αρθούρος Ζερβός

Νικόλαος Φωτόπουλος

Που όλον αυτόν τον καιρό, χειραγωγούν ο ένας τον άλλον, αλληλοϋποστηρίχτηκαν και εδραίωσαν τις θεσμικές τους θέσεις.


ΕΥΓΕ σας κύριοι.

======================================
Ικανοποιημένοι οι αιολικοί αφού τη… γλύτωσαν
Μάλλον… ικανοποιημένη είναι η αιολική «πιάτσα» με τη χθεσινή δήλωση Παπακωνσταντίνου ότι δεν χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στις ταρίφες των άλλων τεχνολογιών, καθώς έτσι μπαίνει τέρμα στο κλίμα αβεβαιότητας που είχε διαμορφωθεί κατά το τελευταίο διάστημα. Κύκλοι της αγοράς έλεγαν σήμερα ότι τώρα το Υπουργείο πρέπει να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις για να διατηρηθεί και να αυξηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης. Ποιες παρεμβάσεις; Να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του λεγόμενου Ειδικού Τέλους Α.Π.Ε. για να αρθούν οι απίθανες στρεβλώσεις που περιέχει, να μετονομαστεί το Ειδικό Τέλος Α.Π.Ε. σε Τέλος Εξισορρόπησης, αφού δεν έχει καμία σχέση με τις Α.Π.Ε., αλλά και να ενισχυθούν τα αιολικά πάρκα σε χαμηλό αιολικό δυναμικό, τα θαλάσσια αιολικά πάρκα και τα υβριδικά αιολικά πάρκα, που σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.Απαιτείται, μου λένε, η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού πλαισίου που θα επιτρέπει την χρηματοδότηση και την έναρξη υλοποίησης των επενδύσεων σε, καθορισμένο εκ των προτέρων, περιβάλλον ασφάλειας.
=========================================
Οδεύουμε ολοταχώς στην πλήρη ισοπέδωση των παρεχόμενων Ασφαλιστικών Υπηρεσιών.

Μετά την κλοπή των συντάξιμων αποδοχών και την χρονοβόρο αναμονή για την καταβολή του Εφάπαξ, μετά την υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και υπηρεσιών και την διάλυση των πολυατρείων, φτάνει η ώρα της ασφαλιστικής μας εξόντωσης..!

Η επίσημη πολιτεία αντί της κατοχυρωμένης νομοθετικά χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού μας Φορέα, προχωρά σταθερά στην υπεξαίρεση της Ενσωματωμένης Ασφαλιστικής Περιουσίας των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, γεγονός που επιφέρει την ολοκληρωτική κατάρρευση του Ασφαλιστικού Φορέα..

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, είναι προφανές ότι το μέλλον των Ασφαλιστών μας κατακτήσεων προμηνύεται κάτι παραπάνω από δυσοίωνο και ζοφερό. O άλλοτε πρωτοποριακός Ασφαλιστικός Φορέας των εργαζομένων της ΔΕΗ, καταδικάζεται σε αφανισμό.

Δυο μονό στοιχεία είναι ενδεικτικά των αντιασφαλιστικών προθέσεων και των μεγάλων προβλημάτων που θα κληθούν σύντομα να αντιμετωπίσουν οι δικαιούχοι ασφαλισμένοι.

1. Φάρμακα:

Σήμερα, ο Ασφαλιστικός Φορέας της ΔΕΗ έχει 31 εκατ. ευρώ χρέος προς τα φαρμακεία σε όλη την Επικράτεια και 10 εκατ. ευρώ χρέος προς τους δικαιούχους που έχουν προμηθευτεί φάρμακα με δική τους δαπάνη και αναμένουν… ένας θεός ξέρει πότε.. θα αποπληρωθούν.

Πέραν αυτών, για να καλυφθούν οι ανάγκες του έτους, θα έπρεπε στον προϋπολογισμό του ΤΑΥΤΕΚΩ, να έχουν αναγράφει 96 εκατ. Ευρώ, που μεταφράζονται ως εξής:

55 εκατ. ευρώ φαρμακευτική δαπάνη του 2012,
Συν, άλλα 41 εκατ. ευρώ για χρέη.


Αντ΄ αυτού, η φαρμακευτική δαπάνη, που έχει αναγραφεί στον ετήσιο προϋπολογισμό ανέρχεται μόλις στα 29 εκατ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι εντός ολίγου το πόσο θα υπερκαλυφθεί, με συνέπεια να στερηθούν οι ασφαλισμένοι την στοιχειώδη φαρμακευτική περίθαλψη.

2. Νοσοκομεία - Κλινικές:

Στα νοσοκομεία της χώρας, ήδη ο Ασφαλιστικός Φορέας της ΔΕΗ χρωστά 44 εκατ. ευρώ και άλλα 10 εκατ. ευρώ σε κλινικές.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι για τις ανάγκες νοσηλείας του έτους χρειαζόμαστε 50 με 60 εκατ. ευρώ και δεδομένο ότι στο προϋπολογισμό του ΤΑΥΤΕΚΩ, έχουν αναγράφει μονό 16 εκατ. ευρώ, είναι πρόδηλο ότι στο άμεσο μέλλον…. τα νοσοκομεία και οι κλινικές… δεν θα επιδέχονται της εγγυητικές επιστολές του Φορέα, με συνέπεια οι δικαιούχοι του, να καταστούν και επισήμως… «ανασφάλιστοι, ασφαλισμένοι».

Οι ασφαλισμένοι της ΔΕΗ, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα καλό από τους εντολοδόχους της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Οι προθέσεις είναι ολοφάνερες χτυπούν αλύπητα τις ασφαλιστικές κατακτήσεις γιατί επιδιώκουν την ανατροπή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο: Θα παρακολουθούμε μοιρολατρικά και αδιάφορα την ολοκληρωτική ισοπέδωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων ;

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν προτίθεται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, γι’ αυτό και καλούμε, όλες τις δυνάμεις του Κινήματος, όλους τους δικαιούχους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, σε γενικό ξεσηκωμό.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μοναδική διέξοδος η συσπείρωση και ο αγώνας, για να βάλλουμε επιτελούς φρένο στην ασφαλιστική λεηλασία, για να μην γκρεμιστούν όλα όσα με κόπο αγώνα και θυσίες κατακτήσαμε τις περασμένες δεκαετίες.

Οι ασφαλιστικές κατακτήσεις είναι αδιαπραγμάτευτες και οφείλουμε να τις παραδώσουμε αλώβητες και ακέραιες στις επόμενες γενιές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

==========================================
«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και στην περιοχή μας. Δεν έχουν απολύτως τίποτα. Η φτώχεια είναι ήδη εδώ για τους περισσότερους. Όμως εν δυνάμει, αύριο είμαστε όλοι φτωχοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: