Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Απλώς θέλω να γνωρίζω τι σχεδιάζουν για μένα χωρίς εμένα«οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ στο σκοτάδι» καταιγίδα μέτρων ετοιμάζονται.


O δρόμος για την ισοπέδωση
«οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ στο σκοτάδι» καταιγίδα μέτρων ετοιμάζονται.
Από τη ΝΕΑ διοίκηση επεξεργάζονται σενάρια Στ. Νέζη για μία ΔΕΗ με 12 χιλιάδες προσωπικό. Να συνταξιοδοτηθούν άμεσα όσοι έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας και τα χρόνια εργασίας, οι ηλικίες των 45 και άνω να βγουν σε μία ιδιότυπη μορφή εφεδρείας ή ακόμα και να απολυθούν.


===============================
ΔΕΗ: Η νέα σύνθεση του Δ.Σ.


Τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. ανακοίνωσε η ΔΕΗ κατόπιν της εκλογής του κ. Παύλου Θωμόγλου ως Εκπροσώπου των Μετόχων Μειοψηφίας, κατά την Έκτακτη Ειδική Συνέλευση των μετόχων της μειοψηφίας της 14.2.2012.
• Ζερβός Αρθούρος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος (Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 15.12.2012.
• Θέος Κωνσταντίνος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Αικατερινάρη Ουρανία, Σύμβουλος, (Εκτελεστικό μέλος). Λήξη θητείας της στις 29.06.2013.
• Αλεξάκης Παναγιώτης, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος της Μειοψηφίας). Λήξη θητείας του στις 17.12.2012.
• Αντωνίου Ηλίας, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος της ΟΚΕ). Λήξη θητείας του στις 29.6.2013.
• Βασιλογεώργης Χαρίλαος, Σύμβουλος, (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος) . Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Βερνίκος Νικόλαος, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο – Μη εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Θεόκλητος Λεωνίδας, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος). Λήξη θητείας του στις 29.06.2013.
• Θωμόγλου Παύλος, Σύμβουλος (Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος της Μειοψηφίας). Λήξη θητείας του στις 17.12.2012.
• Καραβασίλης Ιωάννης, Σύμβουλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων). Λήξη θητείας του στις 2.3.2013.
• Μπουζούλας Ευάγγελος, Σύμβουλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος, Εκπρόσωπος των Εργαζομένων). Λήξη θητείας του στις 2.3.2013.
Πηγή:www.capital.gr
==============================

http://deinews.blogspot.com/


Σε δυσχερή θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ από την καταιγίδα των μέτρων που ετοιμάζονται να υποστούν με την εφαρμογή του νέου μνημονίου.
Ήδη από τη διοίκηση της ΔΕΗ επεξεργάζονται σενάρια περιορισμού του τεχνικού και κυρίως του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ προσωπικού ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει η άλλοτε κερδοφόρα Επιχείρηση. Αν μάλιστα συνεχιστεί η οικονομική κατηφόρα τότε η ΔΕΗ θα μπει στο νόμο περί ζημιογόνων ΔΕΚΟ που σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα αντιμετωπίσουν άμεσα το φάσμα της ΑΠΟΛΥΣΗΣ!
Το σενάριο των απολύσεων το έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο της περασμένης χρονιάς επίσημα και δημόσια ο αρμόδιος υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου όπου μίλησε για πλεονάζων διοικητικό προσωπικό που σημαίνει ότι κάποιοι μυστικοσύμβουλοι του Υπουργού επιθυμούν να εφαρμόσουν το παλαιό σχέδιο του πρώην Διευθύνων Συμβούλου της ΔΕΗ, Στ. Νέζη για μία ΔΕΗ με 12 χιλιάδες προσωπικό(τώρα είναι περίπου στις 21 χιλιάδες).
Αν αφαιρεθούν οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις θυγατρικές Μεταφοράς(ΑΔΜΗΕ) και Διανομής(ΔΕΔΔΗΕ) καθώς και η οριστική απόσπαση του προσωπικού που απασχολείται στον ασφαλιστικό φορέα(ΤΑΥΤΕΚΩ) στα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας τότε τα νούμερα που ήθελε να "πιάσει" ο κ. Νέζης και τώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι σχετικά κοντά.
Από τη στιγμή μάλιστα που η μονιμότητα με το νέο μνημόνιο τελείωσε οριστικά στις ΔΕΚΟ άρα και στη ΔΕΗ(αν και όσοι γνωρίζουν τον κανονισμό προσωπικού ήταν μύθος η μονιμότητα στην Επιχείρηση) τότε οι απόψεις περί πλεονάζον και περιττού προσωπικού πιθανόν να βρει και άλλους θερμούς κυβερνητικούς και μνημονιακούς υποστηρικτές.
Η ΔΕΗ στη προσπάθεια τη, να αντιμετωπίσει και να μην διαταραχθεί κι άλλο αρνητικά το εργασιακό κλίμα στην Επιχείρηση με απολύσεις σχεδιάζει όπως διαρρέουν υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες τα εξής:
- Να γίνουν αλλαγές σε ειδικότητες που κινδυνεύουν (διοικητικοί, καταμετρητές, φύλακες, τεχνικοί επιμελητές) με κατεύθυνση τις πιο τεχνικές ειδικότητες με την ανάλογη εκπαίδευση στις Σχολές ενώ θα ενισχυθούν καίριοι τομείς στη μητρική ΔΕΗ όπως είναι η Διεύθυνση Εμπορίας.
- Να συνταξιοδοτηθούν άμεσα όσοι έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας και τα χρόνια εργασίας με το ανάλογο κουτσούρεμα στα εφάπαξ και στη σύνταξη τους
- Υπάρχει επίσης σχέδιο και για τις ηλικίες των 45 και άνω να βγουν σε μία ιδιότυπη μορφή εφεδρείας ή ακόμα και να απολυθούν. Εδώ ο κίνδυνος που υπάρχει είναι να μην πάρουν καν αποζημίωση ή μικρή σύνταξη αλλά να πάνε στο ταμείο ανεργίας!!!
- Με το νέο κανονισμό προσωπικού θα εφαρμοσθεί το καθεστώς μεταθετότητας σε όλους τους εργαζόμενους προς άλλους νομούς(δηλαδή παύει το κεκτημένο, στο νομό που κατοικώ εκεί εργάζομαι) λόγω εκτάκτων αναγκών που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις, το κλείσιμο υπηρεσιών, πρακτορείων και εργοστασίων(Κερατσίνι, Αλιβέρι) ώστε να απορροφηθούν όσοι εργαζόμενοι θεωρούντο πλεονάζοντες.
Σε όλα τα παραπάνω η διοίκηση Ζερβού προσπαθεί να βρει τις πιο ανώδυνες λύσεις ώστε να μην έχουμε απολύσεις προσωπικού ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε και τις αντιδράσεις αλλά κυρίως τις παρεμβάσεις από τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των πρωτοβάθμιων σωματείων,ειδικά τώρα που αναμένεται να υπογραφεί και η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

http://deinews.blogspot.com/


==============================
Κλειδί για τις αλλαγές που επίκεινται είναι ο ν. 3986/2011 και ειδικότερα το άρθρο 37, παράγραφος 7. Οπως αναγράφεται, «το εξής τυχόν πλεονάζον προσωπικό των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Κεφαλαίου Α’ του ν. 3429/2005 (Α’ 314) εντάσσεται σε πίνακες κατάταξης που καταρτίζονται χωριστά σε κάθε νομικό πρόσωπο από το ΑΣΕΠ με βάση αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια… Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται μετά από πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθορίζονται τα αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια…». Θα πρέπει να τονίσουμε πως η μεγάλη αλλαγή που θα υπάρξει είναι η επέκταση των παραπάνω και στο λεγόμενο πεδίο εφαρμογής του Κεφαλαίου Β’. Εκεί δηλαδή όπου περιλαμβάνονται οι εννέα εισηγμένες επιχειρήσεις. Η νομοθετική λοιπόν ρύθμιση που θα έλθει σύντομα προς ψήφιση θα επεκτείνει την εφεδρεία. Κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ασχολήθηκαν με το θέμα αναφέρουν πως δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας, επομένως οι εφεδρείες θα προχωρήσουν κανονικά.
----------------------------------------------------
7. α) Το προσωπικό που τίθεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας εντάσσεται σε πίνακες κατάταξης από το ΑΣΕΠ, με βάση αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια (όπως τυπικά προσόντα, εμπειρία, οικογενειακή κατάσταση, ηλικία, προϋπηρεσία, ειδικές γνώσεις κ.λπ.). Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθορίζονται τα αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια που προβλέπονται στο προηγούμενο εδάφιο, η διαδικασία κατάρτισης του πίνακα και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου.
Από τους εν λόγω πίνακες κατάταξης, το ανωτέρω προσωπικό:
αα) μπορεί να μεταφέρεται ύστερα από αίτησή του με την ίδια σχέση εργασίας σε φορείς του δημόσιου τομέα του άρθρου 1 του ν. 3812/2009 (Α' 234), εφόσον υπάρχουν αιτήματα των φορέων αυτών για πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού, σε ποσοστό 10% των ετήσιων προσλήψεων, με βάση τα απολογιστικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του άρθρου 11 του ν. 3833/2010,
ββ) επιλέγεται ύστερα από αίτηση του κατά προτεραιότητα σε ποσοστό 30% επί του συνόλου των εκάστοτε θέσεων που προκηρύσσονται για απασχόληση προσωπικού ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου τομέα,
γγ) προηγείται έναντι όλων των λοιπών κατηγοριών για την επιλογή υποψηφίων για μερική απασχόληση, σύμφωνα με το ν. 3250/2004, εφόσον υποβάλει αίτηση.
Στις ανωτέρω περιπτώσεις η τυχόν επιλογή για απασχόληση επιφέρει διακοπή της καταβολής των αποδοχών της εργασιακής εφεδρείας.
β) Σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν εντάσσεται εργαζόμενος:
αα) του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει ενταχθεί ήδη σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή στην εργασιακή εφεδρεία της παρούσας παραγράφου,
ββ) του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο το οποίο τον βαρύνει φορολογικά σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε. (ν. 2238/1994, Α' 151) και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. Για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημα του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 7 του Κ.Φ.Ε. ορίζεται στις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ.
γγ) που είναι ανάπηρος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Α' 229), εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν. 1910/1944, τον βαρύνουν φορολογικά, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε.,
δδ) που είναι προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κ.Φ.Ε..
εε) με (α) την ειδικότητα i) οδηγού και ii) τεχνίτη στην ανώνυμη εταιρία «ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ» (Ο.ΣΥ.), i) ηλεκτροδηγού, ii) σταθμάρχη, iii) τεχνίτη και iv) αρχιτεχνίτη στην ανώνυμη εταιρία «ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» (ΣΤΑ.ΣΥ), και (β) των κλάδων i) σταθμαρχών, ii) προσωπικού ελιγμών και iii) προσωπικού συντήρησης γραμμής στην ανώνυμη εταιρία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» (Ο.Σ.Ε.) και μηχανοδηγών στην ανώνυμη εταιρία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» (ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Η διάταξη αυτή ισχύει για τους εργαζόμενους στις ανωτέρω Α.Ε., υπό την προϋπόθεση ότι κατά την 1.1.2012 παρέχουν την εργασία τους με τις ανωτέρω ειδικότητες και στο αντικείμενο του κλάδου στον οποίο ανήκουν, που διαπιστώνεται με απόφαση του οικείου διοικητικού συμβουλίου.
στστ) οι υπάλληλοι της γραμματείας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων της χώρας. Έναρξη ισχύος της παρούσας ορίζεται η 27.10.2011.
γ) Το προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας συνεχίζει να λαμβάνει για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, και εφόσον προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες, από την ένταξή του στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά το χρόνο εισόδου του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
δ) Για το προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη, υπολογιζόμενες επί των τακτικών αποδοχών που ελάμβανε ο εργαζόμενος κατά το χρόνο ένταξής του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας κατά τον ίδιο χρόνο. Αν ο φορέας προέλευσης έχει καταργηθεί, οι ως άνω εισφορές, καθώς και η τυχόν οφειλόμενη αποζημίωση λόγω απόλυσης καταβάλλονται από τον Ο.Α.Ε.Δ.. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μπορεί κατ' εξαίρεση του προηγούμενου εδαφίου να καθορίζεται διαφορετικός φορέας καταβολής των αποδοχών ή και των εισφορών του προηγούμενου εδαφίου και να ρυθμίζεται κάθε άλλο σχετικό θέμα.
ε) Η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υποπαράγραφο γ', συμψηφίζονται με την αποζημίωση λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας.
στ) Αν ο εργαζόμενος συνάψει οποιασδήποτε μορφής εργασιακή σχέση ή ασκήσει ελευθέριο επάγγελμα ή επιτήδευμα κατά τη διάρκεια της εργασιακής εφεδρείας, το καταβαλλόμενο σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο ποσοστό βασικού μισθού, περικόπτεται κατά το μέρος που οι πάσης φύσεως αποδοχές από την εργασιακή σχέση που συνάφθηκε ή το εισόδημα από το ελευθέριο επάγγελμα ή επιτήδευμα που ασκήθηκε, υπερβαίνουν τις αποδοχές που ελάμβανε κατά την είσοδο του στην εργασιακή εφεδρεία. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ρυθμίζονται ο τρόπος υπολογισμού του εισοδήματος σε μηνιαία βάση από την τυχόν άσκηση ελευθερίου επαγγέλματος ή επιτηδεύματος, τα ειδικότερα ζητήματα ασφάλισης, καταβολής των εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ο τελικός δικαιούχος φορέας των εισφορών και κάθε αναγκαίο θέμα για την εφαρμογή των διατάξεων του προηγούμενου εδαφίου.
=====================================
Μια κατάληψη της πλάκας

Είμαι ένας εργαζόμενος στην ΔΕΗ και στην κυριολεξία έμεινα άφωνος όταν έμαθα ότι κάποιοι αγωνίζονται για εμάς χωρίς εμάς και έκαναν κατάληψη στον ΑΗΣ Φιλώτα.
Μίλησα με τους συναδέλφους και κάποιους
συνδικαλιστές και κανείς στην ΔΕΗ δεν είχε ιδέα ότι θα γίνει κατάληψη. Πήρα τηλέφωνο έναν φίλο δημοτικό σύμβουλο και αντιδήμαρχο και με διαβεβαίωσε ότι και στον δήμο Αμυνταίου δεν είχαν ιδέα. Στον Φιλώτα δεν ήξερε κανένας τίποτα.

Δηλαδή ήρθαν κάποιοι από την Φλώρινα να κάνουν συμβολική κατάληψη στο εργοστάσιο του Φιλώτα (δήμος Αμυνταίου) χωρίς να ειδοποιήσουν τους εργαζόμενους, χωρίς να ειδοποιήσουν τον δήμο Αμυνταίου, χωρίς να ειδοποιήσουν τους κατοίκους του Φιλώτα και των υπόλοιπων χωριών. Σαν να πηγαίνουν εκδρομή!

Ενημερώνω λοιπόν τους εκδρομείς ότι «συμβολικές καταλήψεις» από 10 – 20 άτομα χωρίς τους εργαζόμενους του εργοστασίου και χωρίς κανέναν θεσμικό φορέα κάνουν περισσότερη ζημιά από την αδιαφορία. Άλλη μία τέτοια κατάληψη της πλάκας και στο τέλος θα μας πάρουν για γραφικούς.

Αγαπητοί συνάδελφοι από την Φλώρινα σας παρακαλώ μην ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για μας και αν ενδιαφέρεστε τότε να μας ενημερώνετε για να συμμετέχουμε και εμείς.

Η προσπάθεια για αυτοπροβολή και η προχειρότητα έχει και τα όρια της.


Ένας απλός εργαζόμενος της ΔΕΗ

Υ.Γ. Δεν με ενδιαφέρουν τα συνδικαλιστικά χωράφια κανενός. Απλώς θέλω να γνωρίζω τι σχεδιάζουν για μένα χωρίς εμένα.
================================================

Ιστοσελίδα του Σπάρτακου(www.spartakos-dei.gr) εκτός λειτουργίας λόγω κατάληψη …………………….
Δυστυχώς, δεν μπορούμε να βρούμε "www.spartakos-dei.gr". Παρακαλούμε ελέγξτε την ορθογραφία της διεύθυνσης Ιστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: