Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

η ΔΕΗ έχει προειδοποιήσει ότι απειλείται με «στάση πληρωμών»

Αλλαγή ηγεσίας στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
email: ergostasiako@gmail.com


Σε συνεδρίαση του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, σήμερα Πέμπτη 22/3/2012, έγινε δεκτή η παραίτηση του Βαγγέλη Παπαδόπουλου από μέλους της διοίκησης του Σωματείου και αντικαταστάθηκε από τον πρώτο αναπληρωματικό. Ομόφωνα η νέα σύνθεση της διοίκησης του Σωματείου διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Χρήστος Λέντζης
Αντιπρόεδρος:Χρήστος Ανδρονικίδης
Γραμματέας:Γιώργος Φραγκιαδάκης
Αν.Γραμματέας:Γιούλα Στάμου
Ταμίας:Γιάννης Αναστασιάδης
Αν.Ταμίας:Θόδωρος Κοτσογλανίδης
Υπεύθ.τύπου και διαδικτύου:Λάζαρος Σιακαβάρας

=====================================
http://dakegenopdei.blogspot.com/



Σήμερα 20 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ παρουσία του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ και των μελών της Ε.Ε της ΔΑΚΕ Ι.Τ με θέμα: «Την εκλογή του Γραμματέα Συντονιστή της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ».
Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας που ακολούθησε εκλέχθηκε ομόφωνα Γραμματέας Συντονιστής της ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ ο Αντώνης Καρράς.
Η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ πιστή στις αρχές της και τις θέσεις της θα αγωνιστεί για το συμφέρον των εργαζομένων.
Κάνει πρόσκληση σε όλους που ασπάζονται τις θέσεις της, δεν περισσεύει κανείς, να προασπίσουμε τα κεκτημένα και να υπογράψουμε άμεσα ΕΣΣΕ.
Ξεκινά επαφές με τις άλλες παρατάξεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά κλπ. θέματα που απασχολούν τον κόσμο της εργασίας και την ΑΜΕΣΗ αναγκαιότητα υπογραφής ΕΣΣΕ.
Άμεσα θα ξεκινήσει με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους – μέλη της, την επαφή της με το κάθε εργαζόμενο για ενημέρωση και δράση, για τη σωτηρία της Επιχείρησής μας ΔΕΗ Α.Ε και των εργαζομένων της.



Γραφείο Τύπου
===============================
Ενημέρωση για τη διαχείριση των πελατών Energa-Hellas Power ζητεί η ΡΑΕ

Ενημέρωση για τη διαδικασία διαχείρισης των πρώην πελατών της Energa και της Hellas Power, ζητεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ΡΑΕ από τη ΔΕΗ, εν όψει της λήξης της προθεσμίας (στα τέλη Απριλίου) για τους συγκεκριμένους καταναλωτές να δηλώσουν αν θα παραμείνουν στη ΔΕΗ ή θα μεταφερθούν σε άλλον εναλλακτικό προμηθευτή.

Στην επιστολή της η ΡΑΕ επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον νόμο οι πρώην πελάτες των Energa Power Trading και Hellas Power έχουν προθεσμία τριών μηνών (ως τις 25 Απριλίου) προκειμένου να προχωρήσουν σε υπογραφή σύμβασης με προμηθευτή της επιλογής τους και ζητά ενημέρωση για:

- Τον αρχικό αριθμό των πελατών αυτών ανά κατηγορία (π.χ. μέση ή χαμηλή τάση, εμπορικός/ βιομηχανικός/ οικιακός, κλπ), τους οποίους προμήθευσε με ηλεκτρική ενέργεια η ΔΕΗ, ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου.

- Τον αριθμό εκείνων που έχουν επιλέξει νέο προμηθευτή (ΔΕΗ ή άλλον) και έχουν μεταφερθεί σε αυτόν ή εκκρεμεί η μεταφορά τους.

- Τυχόν προβλήματα στη μεταφορά των πελατών.

Αφήνει, παράλληλα, ανοιχτό το ενδεχόμενο αποζημίωσης της ΔΕΗ για την παροχή της υπηρεσίας τελευταίου καταφυγίου, για το γεγονός δηλαδή ότι η ΔΕΗ (όπως συνέβη με τους πελάτες των δύο εταιρειών) υποχρεούται να ηλεκτροδοτεί όσους καταναλωτές δεν έχουν άλλη πηγή προμήθειας.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «τα τιμολόγια Χαμηλής Τάσης, τα οποία ορίζονται με απόφαση ΥΠΕΚΑ, εφαρμόζονται ταυτόχρονα και ως τιμολόγια Καθολικής Υπηρεσίας, είναι δε εξεταστέα η δυνατότητα ή μη ανάκτησης πρόσθετου ανταλλάγματος».

Προσθέτει ωστόσο ότι «η ΔΕΗ οφείλει να τεκμηριώσει το επιπλέον κόστος που επιφέρει η εξυπηρέτηση των υπηρεσιών Καθολικού Παρόχου και σε τι διαφέρει το κόστος αυτό από το κόστος που διαχειρίζονται οι υπόλοιποι εναλλακτικοί πάροχοι».

===============================
Εξιχνιάστηκε απάτη με εικονικές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ
Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση απάτης σε βάρος τραπεζικού καταστήματος και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ).

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων και τριών αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία πραγματοποιούσε απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας.

Αντιπρόσωπος του τραπεζικού καταστήματος κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 04-01-2012 έως και 19-01-2012, πραγματοποιήθηκαν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της τράπεζας, 80 απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, με τη χρήση 10 πιστωτικών καρτών, έκδοσης της ανωτέρω τράπεζας, συνολικού ύψους 47.383,71 ευρώ.

Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποίησε προσωπικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 22 μοναδικοί διαφορετικοί συνδυασμοί ηλεκτρονικών διευθύνσεων (ip addresses), μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι απατηλές συναλλαγές.

Επίσης, προσδιορίστηκαν οι συνδέσεις διαδικτύου των πέντε κατηγορουμένων, μέσω των οποίων προέβησαν στις συναλλαγές αυτές.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) πραγματοποίησαν την Τετάρτη το πρωί έρευνες παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και καταστήματα των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
================================
- Ακόμη μεγαλύτερο είναι το «φέσι» του Δημοσίου προς την ΔΕΗ. Οι οφειλές από ανεξόφλητους λογαριασμούς υπουργείων, Δήμων, και λοιπών φορέων υπερβαίνουν σήμερα τα 183 εκατ. ευρώ εκ των οποίων (μόνο τα κονδύλι για τα φανάρια φτάνει τα 52 εκατ. ευρώ) σε μια περίοδο που η ΔΕΗ έχει προειδοποιήσει ότι απειλείται με «στάση πληρωμών». Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει πάντως να συμψηφίζει μέρος των οφειλομένων με φόρους που εκείνη πρέπει να καταβάλει στο Δημόσιο, ενώ επειδή παράλληλα εισπράττει τα δημοτικά τέλη για λογαριασμό των Δήμων, έχει τη δυνατότητα να συμψηφίζει τις οφειλές των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Πηγή:www.capital.gr


================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: