Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Οι χθεσινοί δημιουργοί του χάους σήμερα εμφανίζονται ως υπέρμαχοι του εξορθολογισμού.

Αλλαγή διοικήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία εξετάζει η κυβέρνηση, λέει ο Ηλ. Πλασκοβίτης
Η κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στις διοικήσεις ορισμένων ασφαλιστικών ταμείων, είπε το Σάββατο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ».

«Όταν βλέπουμε κάποιες διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων να μην ασκούν υπεύθυνη διοίκηση, μας προβληματίζει και σκεφτόμαστε την αλλαγή τους με νέες διοικήσεις για την καλύτερη διαχείριση των χρημάτων των ασφαλισμένων», είπε.

Σε ό,τι αφορά το PSI, ο κ. Πλασκοβίτης ανέφερε πως «μειώθηκε το πρωτογενές έλλειμμα, αλλά ακόμα δεν φθάσαμε σε πρωτογενή πλεονάσματα».

»Η κρισιμότητα της κατάστασης παραμένει αλώβητη, έστω και εάν τώρα ξεπεράσαμε έναν επικίνδυνο κάβο» σημείωσε.

Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, άσκησε σκληρή κριτική σε όσες διοικήσεις απάντησαν αρνητικά στο «κούρεμα».

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «μικροκομματικά και συνδικαλιστικά κριτήρια, βλαπτική και επικίνδυνη απόφαση και ψευτοσυνδικαλιστικούς λόγους που έθεσαν σε κίνδυνο τα ταμεία και τους συνταξιούχους», ενώ αναφέρθηκε και σε «επανεξέταση του τρόπου διοίκησης των ταμείων».

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ απάντησε στον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι «οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος και κυρίως των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τη λεηλάτηση των Tαμείων είναι συγκεκριμένες και δεν έχουν αποδοθεί ποτέ», ενώ αναφερόμενη ειδικότερα στον κ. Βενιζέλο ζήτησε «να σταματήσει να μας κουνά το δάχτυλο και να μας υποδεικνύει ποιο είναι το συμφέρον μας και ας προχωρήσει, αν μπορεί, σε αυτοκριτική και καταλογισμό ευθυνών για την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων μας».


===============================

Δεν υπάρχουν σχόλια: