Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ξαναρχίζουμε τις περιβόητες "μπούκες" με θερμό υποστηρικτή τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου;


Ξαναρχίζουμε τις περιβόητες "μπούκες" με θερμό υποστηρικτή τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, η ξέμεινε στον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών και το Περιβαλλοντικό Κέντρο "Αρκτούρος"
====================================
ΔΕΗ: Πληροφορίες από την αγορά θέλουν το Silchester Fund να έχει αυξήσει κι άλλο τη συμμετοχή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική αποκρατικοποίηση της επιχείρησης...
=============================
Σύμφωνα με πληροφορίες Πράσινα παλικάρια σφάζονται τώρα στην ποδιά της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και αλλάζουν τα πουκάμισα .
Ας ελπίσουμε σ’ αυτό τον αγώνα να μην βρεθούμε απέναντι σε «Δούρειους ίππους», οι οποίοι εσχάτως έκαναν την εμφάνιση τους στις γραμμές του συνδικάτου … Είναι προφανές ότι η ΓΕΝΟΠ βρίσκεται στο καναβάτσο, πληρώνοντας παλιές αμαρτίες. Αλλά όχι και έτσι ρε παιδιά.
Τσακώνεστε για το ποιος θα αναλάβει τον μεγάλο αγώνα του ξεπουλήματος των Ορυχείων και της ΔΕΗ.



==========================
Δύο αλλαγές στην κυβέρνηση;
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ κοντά, μέσα στην ημέρα, θα ανακοινωθεί η επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ για τη θέση του στο υπουργείο Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να την αναλάβει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Εμείς ό,τι στελέχη είχαμε να δώσουμε, τα δώσαμε. Άλλωστε, σ΄εναν μήνα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Πρόκειται για μία κυβέρνηση μικρής πνοής. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός έχει το συνταγματικό δικαίωμα να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές επιθυμεί στην κυβέρνηση», τόνιζαν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά στο real.gr.
===============================
Αναστάτωση και αντιδράσεις στη ΡΑΕ για το νέο μισθολόγιο

Την έντονη αντίδραση των μελών και του προσωπικού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας προκαλεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και η οποία εντάσσει τους εργαζόμενους στην ανεξάρτητη αρχή στο ενιαίο μισθολόγιο. Την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει τα ανώτατα κλιμάκια της Κομισιόν την πρόθεσή της να ενισχύσει και να αναβαθμίσει τις εξουσίες της ΡΑΕ, η εν λόγω ΚΥΑ, οδηγεί σε μείωση των μισθών των στελεχών της Αρχής που φτάνει σύμφωνα με πληροφορίες έως και το 40% (για στελέχη με μεγάλη προϋπηρεσία). Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα προκαλέσει κύμα αποχώρησης εξειδικευμένων γύρω από τα ενεργειακά επιστημόνων που στελεχώνουν τις υπηρεσίες της ανεξάρτητης αρχής.
Το πρόβλημα καθίσταται ακόμη πιο έντονο εάν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, την ίδια στιγμή που η ΡΑΕ έχει αναβαθμισμένες αρμοδιότητες αλλά και επιπλέον εξουσίες, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4001. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το νόμο του καλοκαιριού και σύμφωνα με τα όσα επιτάσσει το τρίτο ενεργειακό πακέτο, η ΡΑΕ αποκτά αυξημένες κανονιστικές και ρυθμιστικές εξουσίες, «παίρνοντας πάνω της» μια σειρά από ευθύνες που σήμερα βαρύνουν το αρμόδιο υπουργείο. Ωστόσο, με το νέο μισθολόγιο που ψαλιδίζει τις αποδοχές στελεχών υπάρχει ο κίνδυνος μαζικών αποχωρήσεων προσωπικού, που θα καταστήσουν «ανάπηρη» την ανεξάρτητη αρχή σε διοικητικό, οργανωτικό και στελεχιακό επίπεδο.
Η επιστολή
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσωπικό της ΡΑΕ ετοιμάζει επιστολή διαμαρτυρίας για την εξέλιξη αυτή με αποδέκτη το αρμόδιο υπουργείο περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής και κοινοποίηση προς την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία. Η επιστολή τιτλοφορείται «Η επερχόμενη κατάρρευση της ΡΑΕ και οι τεράστιες ευθύνες της πολιτείας», καταδεικνύοντας την έντονη αντίδραση που έχει προκληθεί στους κόλπους της ΡΑΕ με αφορμή την ΚΥΑ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει εξάλλου το γεγονός ότι η επιστολή αυτή θα κοινοποιηθεί και προς τον αρμόδιο επίτροπο ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ. Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση και η ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία αναλαμβάνει μια σειρά από αρμοδιότητες και εξουσίες για τις ενεργειακές αγορές που μέχρι σήμερα ανήκαν στην κυβέρνηση, αποτελεί πανευρωπαϊκό στόχο και δέσμευση της χώρας έναντι της Ε.Ε. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναβάθμιση της ΡΑΕ περιλαμβανόταν ως όρος και στο πρώτο μνημόνιο. Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες, έχουν δοθεί ακόμη και πρόσφατα διαβεβαιώσεις προς τις Βρυξέλλες, ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να ενισχύσει τις αρμοδιότητες και τους πόρους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και να την καταστήσει έναν ισχυρό και αποτελεσματικό οργανισμό που θα επιβλέπει τον ενεργειακό τομέα όπως προβλέπεται και από τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε.
=================================
Με 15 εκ € Αγοράζει η ΔΕΗ τον Πτελεώνα


Θετική έκβαση σημειώνεται στο θέμα της εξαγοράς του οικισμού του Πτελεώνα από τη ΔΕΗ, καθώς λήφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης στη συνεδρίασή του στις 28 Φεβρουαρίου η απόφαση για την αποπληρωμή του συνόλου των κατοίκων για την εξαγορά οικοπέδων και αγροτεμαχίων που δεν είχαν απαλλοτριωθεί,καθώς επίσης και κάποια κτήματα που βρίσκονται σε περιοχές της Σπηλιάς και της Ερμακιάς.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου τονίζοντας η εξαγορά γίνεται με τη διαδικασία της απευθείας αγοραπωλησίας με διαπραγμάτευση και ότι η τιμή εξαγοράς γίνεται με την τιμή της απαλλοτρίωσης του πρώην οικισμού Κομάνου με προσαύξηση 30%. Ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν τα συμβόλαια και με την έναρξη της διαδικασίας αυτής θα καταβληθεί από τη ΔΕΗ στους κατοίκους το 50% του τιμήματος εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων τους και με την ολοκλήρωση των συμβολαίων θα καταβληθεί και το υπόλοιπο 50%.
=================================
Αναζητούνται Δυνατότητες Απασχόλησης, Δορυφορικά, των Νέων Μονάδων της ΔΕΗ

Δυνατότητες απασχόλησης του εργατικού δυναμικού της Δυτικής Μακεδονίας αναζητά η Περιφέρεια, με αφορμή την αναμενόμενη υλοποίηση δύο μεγάλων έργων της ΔΕΗ στην περιοχή και συγκεκριμένα των μονάδων Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2.

Με το βλέμμα στραμμένο στην κατασκευή των έργων, Περιφέρεια, Πανεπιστήμιο και ΤΕΕ θα προσπαθήσουν, το επόμενο χρονικό διάστημα, να στρέψουν την τοπική κοινωνία σε εξειδικευμένες κατευθύνσεις.

Αυτές αφορούν βασικά την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού ώστε να έχει την προοπτική να απασχοληθεί σε κατασκευαστικά έργα, αλλά και την ενημέρωση των εκπροσώπων από οποιαδήποτε εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα προκειμένου να αναπτύξουν δορυφορικές προς τη ΔΕΗ εμπορικές δράσεις. Επιπλέον, θα εξεταστεί το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που θα προκύψουν και της ανάκτησης υλικών.

«Η κατασκευή των καινούριων μονάδων της ΔΕΗ είναι η τοπική μας ολυμπιάδα. Είναι αντίφαση να κατασκευάζονται εδώ οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αντί να συμμετέχουμε και εμείς στα οφέλη από τη λειτουργία τους να υφιστάμεθα μόνο τις συνέπειες» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γιάννης Σόκουτης, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι «με ευθύνη και των τοπικών φορέων και των τοπικών κοινωνιών δεν έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό αυτός ο στόχος στο παρελθόν». Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες δράσεις καθώς, όπως λέει, «πάλι τα σπλάχνα της Δυτικής Μακεδονίας θα σκάψει το κράτος ώστε να τροφοδοτήσει τη χώρα με ενέργεια».

Ειδικότερα, με χρονικό ορίζοντα κατασκευής των δύο μονάδων την ερχόμενη πενταετία, η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου, συνεπικουρούμενη από το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ, θα εκπονήσουν έναν οδικό χάρτη υλοποίησης του τελικού εγχειρήματος, ενώ θα επιδιωχτούν συνεργασίες με την πολιτεία, τα αρμόδια υπουργεία και τη ΔΕΗ. Επιπλέον, η επιστημονική ομάδα θα απευθυνθεί και στην τοπική κοινωνία, με ερωτηματολόγια, ζητώντας τις απόψεις του τοπικού πληθυσμού για τις προοπτικές απασχόλησης.

«Αυτή η διαδικασία είναι μια πολύ διαδεδομένη πρακτική στην Ευρώπη όταν πρόκειται να γίνουν μεγάλα έργα. Στην Ελλάδα δυστυχώς λειτουργούμε λίγο έως πολύ στο γόνατο, αλλά αυτή τη φορά δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι η όλη προσπάθεια θα φέρει οφέλη στην τοπική κοινωνία γιατί γίνεται με καλή διάθεση και ειλικρίνεια» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.

=================================
Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους ότι το Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω/ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ/ΠΕΚΑ-ΚΟΖΑΝΗΣ θα λειτουργεί από τις 9 Μαρτίου 2012 στο νέο κτίριο που είναι στην οδό ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ 11 & ΜΟΥΣΩΝ (περιοχή ΚΑΣΛΑ) από την κάτω πλευρά των γραφείων της ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΔΕΗ και κάτω από το σούπερ μάρκετ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

==============================
Συνέντευξη Τύπου του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» 7/3/2012
Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει το Σωματείο "Σπάρτακος" στις 7/3/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:30π.μ., στα γραφεία του Σωματείου μας, για Διοικητικό Συμβούλιο με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :

1) Ενημέρωση
2) Τρέχουσες εξελίξεις

===========================
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ η «ΕΝΩΣΗ»:Κάλεσμα αντίστασης στην πολιτική της εξαθλίωσης

Η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι Έλληνες πολίτες και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη δίνη ενός ανελέητου κερδοσκοπικού καιροσκοπισμού. Η κυβέρνηση της «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της διαβούλευσης» ανίκανη, συμμαχεί με όσους μέχρι χθες κατακεραύνωνε και λοιδορούσε.
Οι παλινωδίες της πολιτικής της, σωρεύουν καθημερινά προβλήματα που όχι μόνο βυθίζουν την χώρα σε τέλμα αλλά διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και επόμενων γενεών.
Μια κυβέρνηση που με «πολιτική νοθεία» κατέκτησε την εξουσία εκβιάζοντας, τάζοντας και προπαγανδίζοντας τα πάντα στους πάντες, τώρα, αντί να στρέψει το «γεμάτο πιστόλι» στον κρόταφό της και να αυτοκτονήσει, το κουνά πέρα - δώθε σημαδεύοντας τους πάντες και τα πάντα στο βωμό της παραμονής της στην εξουσία, έναντι οιουδήποτε τιμήματος.
Στο όνομα τάχα του πατριωτισμού και της σωτηρίας, τιμωρείται η εργασία, τιμωρείται η νομιμότητα και η δικαιοσύνη, εξαθλιώνεται το μεροκάματο, υποτιμάται ο μόχθος, τιμωρείται η νεολαία, η οικογένεια, κόβεται η ελπίδα, ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
Πληγώνεται βάναυσα η καθημερινότητα, ληστεύεται ο εργάτης, σταματά να σπουδάζει ο φοιτητής, απογοητεύεται το παιδί, σκοτώνουν το συνταξιούχο, τρομοκρατούν την εργαζόμενη γυναίκα, μαστιγώνουν τον άνεργο, υποβαθμίζουν την υγεία, συρρικνώνουν την παιδεία, τα συσσίτια έχουν γίνει απαραίτητα σε καθημερινή βάση για να ζήσουν οι πολίτες και οδηγούν την κοινωνία στην εγκατάλειψη και την εξαθλίωση.
Δεν είδαμε να υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους για την πάταξη της ανεξέλεγκτης φοροδιαφυγής, τους κερδοσκόπους, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, τα συστήματα της εκμετάλλευσης, τα αίτια και τους υπευθύνους αυτής της οικονομικής κατάντιας, αλλά απεναντίας καθημερινά βλέπουμε μια σειρά επιπρόσθετων αρνητικών παρεμβάσεων για το σύνολο του κόσμου της εργασίας.
Δεν υπάρχει πιο κυνική και πιο απτή απόδειξη του όρου περί «πολιτικής νοθείας» και θα πρέπει άμεσα να πάρουν απάντηση.
Όσο και αν οι μηχανισμοί των ισχυρών, αλλά ολίγων, είναι καλοφτιαγμένοι και καλοστημένοι, δεν πρόκειται να νικήσουν το ξύπνημα και τον ξεσηκωμό των λαών που αρνούνται να γυρίσουν τη ζωή τους στο μεσαίωνα και είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν όλα όσα με αγώνες και αίμα κέρδισαν σε μια ολόκληρη εκατονταετία.
Ο λαός είναι εδώ, πικραμένος, οργισμένος, αδικημένος.
Και η δύναμη του, δεν είναι μαζί με αυτή την πολιτική της κυβέρνησης.
Την πολιτική που συνεχίζει να μεγαλώνει το άδικο και τη φτώχεια.
Την πολιτική που συνεχίζει να φορτώνει όλο και περισσότερο τα βάρη στους ασθενέστερους.
Που συνεχίζει την ίδια αρρωστημένη οικονομική πολιτική που δεν οδηγεί σε καμία διέξοδο.
Που συνεχίζει να λειτουργεί αντίθετα με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού μας.
Που ψηφίζει Μνημόνια και Δανειακές συμβάσεις υποθηκεύοντας την περιουσία της χώρας και των πολιτών της.
Μια απάντηση που πρέπει να είναι καθολική, δυναμική και ανατρεπτική.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς αυτούς.
Τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα είναι το τελευταίο ανάχωμα αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην Βάρβαρη, Αντιλαϊκή και Ανθρωποφάγο πολιτική της «κυβέρνησης νοθείας»
Γι’ αυτό καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον μικροεπαγγελματία, τον συνάνθρωπό μας που βρίσκετε καθημερινά στην γραμμή των συσσιτίων, ανεξάρτητα της ιδεολογικοπολιτικής του προσέγγισης, να αφυπνιστεί και να αντιδράσει. Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι έτοιμοι για αγώνες υποστήριξης.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.
Ο ΛΑΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ.
ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.
================================


Απο κίνημα ΠΑΣΟΚ σε κίνημα της πατάτας
Κίνημα μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: