Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στα στελέχη της ΕΤΕ ΔΕΗ στο πρόσωπο του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπολου


Στην Μητρική είναι που έχει εξαγγελθεί ότι θα μετοχοποιηθειί περαιτέρω κι ότι θα εκχωρηθεί το management.
=================================
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΑΞΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ, ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν από ένα μήνα αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω προσωπική ανακοίνωση με τίτλο «τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα μάτια μας»

Ο λόγος είχε να κάνει με το ότι ήθελα να προστατέψω το μοναδικό εργαλείο που έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι για να υπερασπιστούμε την επιχείρηση και τα συμφέροντα μας, την ταξική ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Ήθελα να την προστατέψω από ένα πόλεμο λάσπης και φθοράς που διεξάγεται ανώνυμα και επώνυμα από τυχάρπαστους και απίστευτους απεργοσπάστες που έχουν το θράσος να παριστάνουν τους συνδικαλιστές , οι οποίοι χωρίς ίχνος ντροπής για το ρόλο και τη διαδρομή τους και ενώ είναι απεργοσπάστες από πάνω έχουν και το θράσος, σε εμάς που μια ζωή δεν λείψαμε ποτέ από τους αγώνες, να μας κουνάνε και το δάχτυλο.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσα πριν από ένα μήνα δίνεται η αποστομωτική απάντηση σε όλους όσοι κατά τρόπο γελοίο κι επικίνδυνο επιχειρούν να απαξιώσουν, από παραταξιακό μίσος; Από προσωπικά κόμπλεξ; τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Στο τέλος εκείνης της ανακοίνωσης στο υστερόγραφο απευθυνόμενος σε ένα γνωστό απεργοσπάστη που θέλει να λέγεται και συνδικαλιστής του είπα για πρώτη και τελευταία φορά ότι εν αντιθέσει μ’ αυτόν τον σέβομαι και δεν αποκαλύπτω το όνομα του.
Ο ίδιος προφανώς σοφά σκεπτόμενος, δεν επανήλθε γιατί ίσως κατάλαβε ότι για να μπορείς να κουνάς το δάχτυλο στους άλλους και να τους κάνεις και υποδείξεις πρέπει να έχεις το ηθικό ανάστημα.
Όμως λες και το έχουν βάλει στοίχημα όλοι οι απεργοσπάστες που τώρα τελευταία ανακάλυψαν τον συνδικαλισμό συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα πρωτοξεφτιλιστεί.
Έτσι ο απεργοσπάστης Μανικάκης που από την ημέρα που μπήκε στη ΔΕΗ ήταν απεργοσπάστης στους περισσότερους αγώνες, συγκεκριμένα από τις 85 ημέρες απεργίας που έχουν γίνει και τις 42 ώρες στάσεις εργασίας (από τότε που μπήκε στη ΔΕΗ), ήταν απεργοσπάστης 53 φορές σε απεργίες και σε όλες τις στάσεις εργασίας, άρχισε με ύφος περισπούδαστο να κάνει υποδείξεις σε εμάς που δεν λείψαμε ποτέ από κανένα αγώνα, καμία μάχη, χωρίς να σέβεται τίποτα.

Απεργοσπάστη Μανικάκη,

Οι υποδείξεις του κάθε συναδέλφου ο έλεγχος, η κριτική του και οι παρατηρήσεις του μου είναι χρήσιμα.
Αρκεί να μην έχουν το στοιχείο της εμπάθειας και της ισοπέδωσης.
Την ανακοίνωση σου που ήταν «τρικυμία εν κρανίω» και «κέραμοι και πλίνθοι ατάκτως ερριμμένα», δεν θεώρησα άξια λόγου να τη σχολιάσω.
Άλλωστε, ο στόχος της μάλλον πιο πολύ πρέπει να ήταν ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ.
Όμως απεργοσπάστη δεν γίνεται να μην σχολιάσω τη φράση σου «ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μέχρι χθες ήταν συνάδελφος μας και ήταν στη ΒΕΜ Διανομής αλλά πήρε μετάθεση την τελευταία ημέρα πριν τελειώσει και τυπικά η σύσταση της νέας θυγατρικής ΔΕΔΔΗΕ επιλέγοντας την σιγουριά της μητρικής ΔΕΗ (ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ)».
Άκουσε λοιπόν απεργοσπάστη τι θα σου πω που προφανώς δεν διάβασες την ανοιχτή επιστολή που απεύθυνα σε όλους τους συναδέλφους και ιδιαιτέρως την τελευταία φράση (εκτός και αν την διάβασες αλλά δεν σε βοηθά το μυαλό σου)…
Σου λέω λοιπόν ψάξε τρύπα να κρυφτείς από την ντροπή που θα νοιώσεις σε λίγους μήνες όταν με πράξεις ο πρόεδρος θα δείξει τι σημαίνει αλληλεγγύη, τι σημαίνει να είσαι μπροστά στη μάχη και πως γίνεται ο συνδικαλισμός.
Απεργοσπάστη Μανικάκη,
Για να είσαι συνδικαλιστής πρώτα από όλα και πάνω από όλα πρέπει να έχεις ταξική συνείδηση
Αυτή είναι που σου δίνει δύναμη
Αυτή είναι που σου δίνει κουράγιο
Αυτή είναι που σε κάνει να περνάς μέσα από τη φωτιά και να μην λείπεις σε καμία απεργία.
Απεργοσπάστη Μανικάκη,

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα δώσει τις εξετάσεις του σε εσένα.
Τις έχει δώσει και θα εξακολουθεί να τις δίνει στους συναδέλφους.
Για να κλείσω δεν είχα καμία διάθεση να απαντήσω σε εσένα και η απάντησή μου είναι για τους συναδέλφους μου στη Διανομή και τον ΑΔΜΗΕ που με το λίβελο σου προσπαθείς να τους εμφυσήσεις το φόβο.
ΟΧΙ συνάδελφοί μου του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ.
Οι φόβοι και οι κίνδυνοι είναι για όλους αλλά είναι πολύ περισσότεροι για τους εργαζόμενους στην Μητρική.
Είναι πολύ περισσότεροι γιατί
Στην Μητρική είναι που υπάρχει ανταγωνισμός.
Στην Μητρική είναι που έχει εξαγγελθεί ότι θα μετοχοποιηθειί περαιτέρω κι ότι θα εκχωρηθεί το management.
Στην Μητρική είναι που καρδιοχτυπούν οι συνάδελφοι μας στο Αμύνταιο, τη Μελίτη και την Μεγαλόπολη ότι σε λίγους μήνες μπορεί να βρεθούν εκτός ΔΕΗ στα χέρια του ιδιώτη ή ακόμα και απολυμένοι.
Στην Μητρική είναι που θα δοθεί η μητέρα όλων των μαχών και στα Ορυχεία και τη Παραγωγή και την Εμπορία.
Στην Μητρική είναι το … ψωμί για τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες…
Δεν ισχυρίζομαι ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ή ο ΑΔΜΗΕ δεν διέτρεχαν κινδύνους. Ποιος μπορεί να το πει αυτό σήμερα για οποιοδήποτε τομέα;
Όμως είναι αλήθεια ότι το τμήμα που θα κινδυνέψει λιγότερο είναι ο τομέας των δικτύων.
Θα κινδυνέψει λιγότερο γιατί τα δίκτυα είναι μονοπωλιακό κομμάτι.
Γιατί στα δίκτυα δεν θα υπάρχει η πίεση του ανταγωνισμού.
Τέλος αν αυτό πλέον έχει σημασία γιατί δεν υπάρχει σοβαρότητα και συνέπεια για τα δίκτυα έχουν τοποθετηθεί τόσο ο πρώην πρωθυπουργός κύριος Παπανδρέου όσο και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κύριος Σαμαράς (και στο Ζάππειο ΙΙ και στη βουλή) ότι είναι φυσικά μονοπώλια και ως τέτοια θα παραμένουν πάντα στον έλεγχο του κράτους.
Συνεπώς, απεργοσπάστη Μανικάκη η μετάθεση του Προέδρου μόνο για να βρει σιγουριά δεν έγινε.
Έγινε για να διδάξει σε κάτι απεργοσπάστες σαν κι εσένα τι σημαίνει να είσαι συνδικαλιστής και πως γίνεται ο συνδικαλισμός.
Ψάξε τρύπα να κρυφτείς γιατί σε λίγο όπως έχω προαναγγείλει θα ακολουθήσει η δεύτερη κίνηση μου.
Φωτόπουλος Νίκος

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

==================================
Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στα στελέχη της ΕΤΕ ΔΕΗ στο πρόσωπο του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπολου

Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στα στελέχη της ΕΤΕ ΔΕΗ στο πρόσωπο του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπολου με επιστολές ανάλογες με αυτές που απεύθυνε και άλλος εργαζόμενος της περιοχής του ενεργειακού κέντρου Δ.Μ. Δημοσιεύετε Επιστολή συν. Μανικάκη Σ - Απάντηση ΠΑΣΚΕ ΕΤΕΔΕΗ - Απάντηση στην ΠΑΣΚΕ ΕΤΕΔΕΗ

=========================================

1η επιστολή
Η ανύπαρκτη ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ηγεσία που έμεινε απλώς θεατής.

ΜΑΝΙΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ Τ.Δ.Ε / Ε.ΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΔΑΚΕ Ε.ΤΕ/ ΔΕΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 13/3/12


Συνάδελφοι-ες,

Πήρα το θάρρος να γράψω τις σκέψεις μου και να τις κοινοποιήσω γιατί είμαι αγανακτισμένος με όλα όσα έχουν συμβει τα τελευταία 2,5 χρονια εις βάρος μας και δυστυχώς δεν εχουμε κάνει τίποτα. Και λέω δεν εχουμε κάνει τίποτα, βάζοντας μέσα και τον εαυτό μου στο βαθμό της ευθύνης που μου αναλογεί, σαν συνδικαλιστής της Ε.ΤΕ ΔΕΗ που είμαι.

Δεν εχουμε κάνει τίποτα απέναντι σε μια κυβερνηση που θεωρεί ότι είναι κυβερνηση ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ, ενώ αποδείχτηκε περίτρανα ότι εχουμε να κάνουμε με μια κυβερνηση η οποία είναι χειρότερη και από αυτήν των ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ.

Κυβέρνηση σοσιαλιστική συνάδελφοι μου, που κατάφερε να περάσει ότι δεν
χωρούσε ακόμη και στον πιο αρωστημένο νου ανθρώπου. Και φυσικά ότι θα μπορούσε ποτέ να συμβει σε μια χώρα όπως η ΕΛΛΑΔΑ με τόσο καλα οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Και δυστυχώς για εμάς τα περάσανε. Και εμεις συνάδελφοι απλώς τους κοιτάζουμε και κλαίμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Μέλλον συνάδελφοι που δυστηχώς δεν θα υπάρξει. Γιατί αυτή η ακατονόμαστη κυβέρνηση μας εχει υποθηκεύσει για τουλάχιστον 40 χρόνια.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ συνάδελφοι που μας εχει φτάσει με τις επιλογές της στα πρόθυρα της προσωπικής μας χρεοκοπίας. Γιατί συνάδελφοι δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει το κράτος, εμεις θα χρεοκοπήσουμε. Θέλουν να μας φτάσουν στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, με μισθούς πείνας και συνθήκες τριτοκοσμικές. Για να μας πουλήσουν μια ώρα νωρίτερα, ευκολότερα και χωρίς ιδιαίτερο κόστος για τους αγοραστές μας (βλ. αξία μετοχών στο χρηματιστήριο).

Συνάδελφοι δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κατάπτυστη διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε., καθώς και τον εντολοδόχο διευθύνων σύμβουλο και πρόεδρο κύριο ΖΕΡΒΟ, που χωρίς ιδιαίτερη πίεση από την κυβέρνηση, και δυστηχώς με την ανοχή της ΓΕΝΟΠ σε μεγάλο βαθμό, πέρασε μειώσεις Μισθών, Υπερωριών, Κυριακών, Αργιών, Επιδομάτων και ότι άλλο μας επιφυλάσσει για το μελλον ο κύριος ΖΕΡΒΟΣ.

ΚΑΙ όλα αυτά για τον ΧΡΥΣΟ ΘΡΟΝΟ του στην Δ.Ε.Η. Α.Ε..

ΔΕΝ ξεχνάμε συναδελφοι ότι το ασφαλιστικό μας δεν είχε να πληρώσει φάρμακα από τον Ιούλιο του 2011 έως το τέλος Δεκεμβρίου 2011 λόγω εκλείψεως χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό .( βλ. ΕΦ΄ΕΞΕΙΣ ).

ΔΕΝ ξεχνάμε συναδελφοι ότι σε λίγες μέρες από σήμερα το ασφαλιστικό μας δεν θα εχει να πληρώσει ούτε τα νοσήλια των ασφαλισμένων μας και δεν θέλω να γίνω μάντης κακών , πιθανόν ούτε και συντάξεις .(βλ. Πλαφον 600 εκ.)
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την διάλυση των ασφαλιστικών υπηρεσιών σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο (π.χ την μη λειτουργία των μικροβιολογικών εργαστηρίων)
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την μείωση του παγίου πόρου προς τον ασφαλιστικό μας φορέα με απρόβλεπτες συνέπειες στην λειτουργία του.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την μείωση του ΕΦ΄΄ΑΠΑΞ πάνω από 30% σε όσους έχουν φύγει από 1-1-2011.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι η αναμονή για την λήψη του ΕΦ΄ ΑΠΑΞ σημερα ξεπερνά τα 2 χρόνια .
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι οι κύριες συντάξεις μειωθήκαν πάνω από 30%.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι οι ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ συντάξεις μας μειώθηκαν πάνω από 40%.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την επιβολή του ΛΑΦΚΑ, φόρο τον οποίο είχε καταργήσει η προηγουμένη κυβέρνηση και επέστρεψε τα παρανόμως παρακρατηθέντα χρήματα.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι πλέον δεν παίρνουμε δώρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, δώρο ΠΑΣΧΑ και επίδομα ΑΔΕΙΑΣ.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι πλέον δεν παίρνουμε τις μισθολογικές διαφορές από την εργασία Κυριακών ,Αργιών και Υπερωριών στην αρχή του νέου χρόνου.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την αλλαγή ωραρίου που υιοθέτησε η διοίκηση χωρίς να σκεφτεί τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ότι η ΔΕΗ μας οδηγεί συμφώνα με τις επιταγές του Κυρ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στα διαιτητικά δικαστήρια, γιατί θεωρεί ότι το «Γ.Π» είναι εισόδημα και πρέπει να φορολογηθεί.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι το σενάριο για πάγωμα και την αφαίμαξη από την μη καταβολή της ωρίμανσης κλιμακίου και του χρονοεπιδόματος .
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την μείωση του αφορολογήτου από τις 12.000,00Ευρώ στις 5.000,00 Ευρώ που είναι σημερα με αναδρομική ισχύ από 1-1-11.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την αύξηση του ποσού των αποδείξεων με ταυτόχρονη κατάργηση του bonus και επιπλέον πρόστιμο εάν δεν επαρκούν οι αποδείξεις.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι το μόνιμο, από ότι φαίνεται χαράτσι μέσω τον λογαριασμών της Δ.Ε.Η., με ότι δυσάρεστα αποτελέσματα έχει αυτό για την επιχείρηση μας. Χωρίς το χαράτσι μας πνίγουν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί συνάδελφοι, σκεφτείτε τώρα με το χαράτσι τι θα επακολουθήσει!!! Και τους δίνουμε και προθεσμία 80 ημερών!
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την μείωση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, την αύξηση των χιλιομετρικών αποστάσεων, την μείωση της χιλιομετρικής αποζημίωσης Ι.Χ. οχημάτων και ότι άλλο ψηφίστηκε στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Η. Α.Ε. τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι την κατάργηση του πενιχρού επιδόματος γεύματος μετά την πραγματοποίηση 2 και πλέον ωρών υπερωριακής απασχόλησης.
ΔΕΝ ξεχνάμε συνάδελφοι ούτε το σενάριο περί «ΠΕΡΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ» και μην νομίζεται ότι εμεις θα εξαιρεθούμε ή μήπως πιστεύεται ότι εμεις θα εξαιρεθούμε και από το «ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ?» Μάλλον κάνουμε λάθος.
ΔΕΝ μπορούμε συναδελφοι να ξεχάσουμε ότι στην κοπή της πίτας της ΔΕΗ Α.Ε στις 14/2/12 ο κυρ. ΖΕΡΒΟΣ ανακοίνωσε την πώληση μονάδων και εργοστασίων, και δεν υπήρχε καμιά αντίδραση από ΓΕΝΟΠ και ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ που ήταν παρόν.
ΔΕΝ μπορούμε να ξεχάσουμε συναδελφοι ότι στις 28/2/12 ψηφίστηκε η κατάργηση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ.
ΔΕΝ μπορούμε συναδελφοι να ξεχάσουμε ότι στις 26/12/11 η STANDARD & POOR’S υποβάθμισε την μετοχή μας από την κατηγορία «CCC»στην κατηγορία «Β-»!!!! Φυσικό είναι αφού κατάφερε η διοίκηση μετά από περικοπές μισθών περίπου 300 εκατ. ΕΥΡΩ το 2011 να βγει στο κόκκινο στο τέλος του χρόνου, και ουσιαστικά να απολέσει εισοδήματα της τάξης των 1,3 δις ευρώ σε σχέση με το 2010. ΕΥΤΥΧΩΣ όμως για όλους μας ήρθε ο από μηχανής θεός ο κύριος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ να μας σώσει και πάλι….και αυτή τη φορά όχι πλέον σαν κράτος ,όπως μας είχε συνηθίσει, αλλά σαν επιχείρηση!!!

Και τι εισηγήθηκε είναι γνωστό… κατάργηση του προνομίου ,

ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ του «Γ.Π», όπου θα εξοικονομήσει περίπου 40 εκ. ΕΥΡΩ ετησίως .Εισηγείται νέες περικοπές και μείωση 10-15 % στις λειτουργικές και μισθολογικές δαπάνες λειτουργίας της επιχείρησης , και αύξηση τιμολογίων του ρεύματος περίπου 15%. Και εμεις τι κάνουμε ; Απλά καλούμαστε να ξεχάσουμε ότι ξέραμε μέχρι χθες !!!!!

ΜΑΛΛΟΝ συνάδελφοι πρέπει να ξεχάσουμε όλοι μας και δια παντώς, την δυστυχώς για εμάς, ανύπαρκτη ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ηγεσία που έμεινε απλώς θεατής σε όλα όσα μας έχουν συμβεί. Ίσως πρέπει να είμαι λιγάκι επιεικής με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ γιατί και εγώ σαν συνδικαλιστής, όπως και όλοι μας σαν εκλεγμένα όργανα έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. ΑΛΛΑ εγώ όμως δεν θα είμαι. ΟΙ άνθρωποι αυτοί απλά δεν υπάρχουν και δεν υφίσταται. ΠΡΙΝ από 2,5 περίπου χρόνια σε ενημέρωση που κάναμε σαν Τ.Δ.Ε ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ στην Π.Α.Θ. αποκάλεσα τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ «γραφικό» με αποτέλεσμα συνάδελφος συνδικαλιστής να πέσει επάνω μου να με κατασπάραξη για να ανακαλέσω, πράγμα που φυσικά έκανα για την διατήρηση της ηρεμίας, της ομόνοιας και της εικόνας του σωματείου στα μάτια των συναδέλφων. Τον αποκάλεσα γραφικό τότε, γιατί με την προηγουμένη κυβέρνηση, όπως όλοι θυμόμαστε δεν κατέβαινε από τα κεραμίδια όπου ήταν ανεβασμένος και μαζί με αυτόν και εμεις, με απώτερο σκοπό να κρατήσουμε τις κόκκινες γραμμές μας και τα κεκτιμένα μας ανέπαφα. Θυμόμαστε ότι είχε διαλύσει και αναβάλει άπειρα Δ.Σ. που έκανε ο τότε πρόεδρος Κυρ.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, με αποτέλεσμα να καταστρέψει όλο το αναπτυξιακό πρόγραμμα της επιχείρησης, παρέα με πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τον Κυρ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ κ.λ.π, κάνανε καταλήψεις, διώξανε εργολάβους, διαγράψανε υπουργούς, κατεβάζανε κόσμο στην ΑΘΗΝΑ για διαμαρτυρία στα υπουργεία, ανεβήκανε σε καμινάδες, αλυσοδεθήκανε σε εισόδους κτιρίων και άλλα πολλά. Κόκκινες γραμμές όμως που στην διαδρομή μάλλον έγιναν ΡΟΖ και σιγά-σιγά ξεθωριάσανε τόσο, ώσπου έγιναν δυσδιάκριτες και στο τέλος αόρατες.

Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την αυτοθυσία όμως του προέδρου μας, που κατάφερε να συληφθεί για το καλό της κοινωνίας μας, και της εικόνας μας ως εργαζόμενοι . Και ως δια μαγείας ο αγαπητός μας Πρόεδρος συνελήφθει σε ζωντανή διακαναλική σύνδεση. Και αυτό επειδή εμείς σαν εργαζομενοι της Δ.Ε.Η Α.Ε δεν είχαμε, ουτε εχουμε αλλά προβλήματα, τα εχουμε λύσει όλα και ειδικά τα οικονομικά μας. Μήπως ο πρόεδρος άλλαξε στρατόπεδο και από υποστηρικτής του ΤΡΟΤΣΚΙ, όπως δήλωνε στο παρελθόν, εχει καταφύγει στην σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ ή στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ; Γιατί δεν τον βλέπω ουτε στο παλιό ΠΑΣΟΚ αλλά ουτε και στο νέο ΠΑΣΟΚ PLUS!!!

Μήπως συνάδελφοι ξεχνάμε τις από αρχαιοτάτων χρόνων αποφάσεις γενικών συμβουλίων της ΓΕΝΟΠ περί μιας Δ.Ε.Η. ΕΝΙΑΙΑΣ και ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ; (Βλ. ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ )

Ακούμε για μια νέα μικρή ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΣΜΗΕ, ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ κ.λ.π. Ευέλικτα σχήματα εταιριών συνάδελφοι, λειτουργικά και εύκολα να πωληθούν ξεχωριστά.(βλ. ΟΤΕ )

Και ούτε λέξη για την ασφαλιστική περιουσία του ταμείου μας. Συγνώμη συνάδελφοι, ξέχασα ότι το ασφαλιστικό μας λύθηκε το 1999, με την υπογραφή του σημερινού Υπουργού ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Κυρ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ .(Ν. 2773/99)

Μηπως συνάδελφοι ξεχνάμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την μόνιμη διαγραφή του όρου ΕΦ΄ΕΞΕΙΣ;

Μηπως συνάδελφοι ξεχνάμε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στην ΓΕΝΟΠ ως προς την υπογραφη Σ.Σ.Ε.; δηλαδή ότι θα γίνεται μνεία στο νομοσχέδιο ότι και μετά τον διαχωρισμό της επιχείρησης υπεύθυνη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων θα είναι η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και όχι τα πρωτοβάθμια αντιπροσωπευτικά σωματεία «ΑΣΟΠ»; Μάλλον ο υπουργός το ξέχασε και πιθανόν η ΓΕΝΟΠ μας το κρύβει! Μήπως συνάδελφοι ξεχνάμε τις κόκκινες γραμμές της ΓΕΝΟΠ για την πώληση μονάδων παραγωγής ,ορυχείων, μεταφοράς, διανομής, εμπορίας κ.λ.π. Δυστυχώς όμως συνάδελφοι η ΓΕΝΟΠ ενώ ήτανε σύσσωμοι με όλο το Δ.Σ στην Πτολεμαΐδα στις 7 /9 /11 , παρέμεινε απλώς θεατής στις ανακοινώσεις που της έκανε ο υπουργός Κυρ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, για πώληση μονάδων. Και δεν ήταν μόνο αυτό!!! Επιτρέψανε και σε πρωτοβάθμιο σωμάτιο του λεκανοπεδίου να πραγματοποιήσει ΗΜΕΡΙΔΑ ενημέρωσης στον Υπουργό, και να τον ευχαριστήσουν για τα χαρούμενα νέα που τους ανακοίνωσε 8 & 9/9/11. «Μνήμες Λιγνίτη ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

Μήπως συνάδελφοι ξεχνάμε τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΓΕΝΟΠ που έγιναν στις 15/11/11, και έχουν να κάνουν με τις νέες μειώσεις στον μισθό μας, σύμφωνα με την πρόθεση της διοίκησης, και τις επιταγές της κυβέρνησης; Να σας βοηθήσω!

Η Δ.Ε.Η. μας ανακοινώνει ότι θα γίνουν περικοπές στους μισθούς μας ως εξής:

ΜΕΙΩΣΗ 35% των ειδικών επιδομάτων.
ΜΕΙΩΣΗ 35% των μεταβλητών αποδοχών (Κυριακές, Αργίες, Υπερωρίες)
ΜΕΙΩΣΗ 13% συγκριτικά με το 2009 στο σύνολο του προσωπικού.

Και ξέρετε τι ανακοινώνει η ΓΕΝΟΠ;

Η πρόταση της διοίκηση «ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ».

Και να σας πω το αποτέλεσμα Δ.Σ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ 18/11/11 . Συνεδρίαση για γερά νεύρα , μέχρι στις 02:00 το πρωί. Αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ. Αποφασίσανε να μην συζητήσουνε τις περικοπές των μισθών, αλλά να δώσουνε βάρος στην εικόνα της ΓΕΝΟΠ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ για το χαράτσι ακινήτων. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ δέχτηκαν άτυπα οι συνάδελφοι της ΓΕΝΟΠ όλες τις προτάσεις της διοίκησης για νέες μειώσεις !!!! λέγοντας ότι θα δεχτούμε τις μειώσεις, οι οποίες όμως θα είναι προσωρινές, για 3 μήνες τουλάχιστον, μέχρι να βρούμε χρόνο για να συζητήσουμε με την διοίκηση. Τι να συζητήσουμε συνάδελφοι, τα αυτονόητα. Δηλαδή τι; ότι δεν δεχόμαστε άλλες μειώσεις μισθών; Τα συμπεράσματα δικά σας συνάδελφοι!! Και ετσι συνάδελφοι χωρίς να ματώσουμε, όπως συνηθίζει να λέει ο πρόεδρος, στο τέλος του μήνα Νοεμβρίου-Δεκεμβριου-Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου και βλέπουμε, είδαμε όλοι μας την νέα μείωση στο εξοφλητικό μας ή ακόμη καλύτερα στον τραπεζικό μας λογαριασμό. Μείωση που στα μέλη μας ως Τεχνικοί επί το πλείστον κυμάνθηκε από 250,00 ευρώ έως και 800,00 ευρώ. Και δυστυχώς όπως όλοι γνωρίζουμε ακολούθησε ένα αλλαλούμ σχετικά με το ύψους των μειώσεων στους μισθούς μας με μόνο αποτέλεσμα τον πλήρη εξευτελισμό μας σαν συνδικάτο εργαζομένων.

Θέλω όμως συνάδελφοι να ζητήσω και από το Δ.Σ της Ε.ΤΕ Δ.Ε.Η. εξηγήσεις για όλα αυτά που έχουν συμβεί και δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Μια Ε.ΤΕ Δ.Ε.Η. που δικαιωματικά εχει την μερίδα του λέοντος σαν το μεγαλύτερο πρωτοβάθμιο σωματείο μέσα στην ομοσπονδία. ΣΩΜΑΤΕΙΟ που έπρεπε να πρωτοστατεί σε όλα και όχι να περιμένει την απούσα ΓΕΝΟΠ για να λειτουργήσει. Έπρεπε συνάδελφοι του προεδρείου εμεις να βγούμε στα κάγκελα και να παρασύρουμε μαζί μας και την ΓΕΝΟΠ. Συμφωνώ στο ότι όλοι μας έχουμε τα πιστεύω μας ήτοι αυτά είναι θρησκευτικά, ήτοι είναι πολιτικά. Συμφωνώ ότι όλοι μας ακούμε τον πολιτικό μας φορέα και τον προασπιζόμαστε, αλλά συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ φτάνει πια!

Είπαμε να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά αρκετά με αυτή την κωμωδία!!! Έχουμε χάσει πλέον τα αυγά και τα πασχάλια όπως λέει ο λαός μας .Έχουμε χάσει τον ύπνο μας. Έχουμε χάσει πλέον την ελπίδα μας για το αύριο. Έχουμε χάσει το χαμόγελο μας. Δεν γνωρίζουμε πλέον τι θα μας ξημερώσει.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!

ΕΑΝ όλα αυτά συνάδελφοι τα έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ θα είχαν ξεσηκωθεί μαζί με τις πέτρες και οι πεθαμένοι, και θα τους πετροβολούσαν ανελέητα και δυστηχώς δεν θα είχανε άδικο για τις πράξεις τους.

Και μην νομίζεται ότι επειδή εχει αλλάξει ο πρωθυπουργός και έχουμε κυβέρνηση ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ, όπως την αποκαλούνε για να μας χρυσώσουν το χάπι, θα αλλάξει κατι. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι πάλι η ίδια, αυτήν του ΠΑΣΟΚ και του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Και όπως οι ίδιοι δηλώνουν είναι κυβέρνηση 4ετίας και εκλεγμένος πρωθυπουργός ο Γ.Α.Π. Άσχετα αν η ΓΕΝΟΠ κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση και καλεί την νέα κυβέρνηση να πάρει πίσω τον νόμο για το χαράτσι ακινήτων. Ποιον κοροϊδεύουμε συνάδελφοι!!

ΔΕΝ πιστεύω ότι εάν έρθει η κυβέρνηση της Ν.Δ θα γίνουν όλα όπως πριν, προς θεού, αλλά τουλάχιστον πιστεύω ότι θα ξεσηκωθεί επιτέλους το Συνδικαλιστικό κίνημα και μπορεί κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο. ΓΙΑΤΙ εάν δεν είναι προς το καλύτερο εμείς που ανήκουμε στην παράταξη της ΔΑΚΕ, θα τους δείξουμε για τρίτη φορά κόκκινη κάρτα και τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ!!!

Πιθανόν συνάδελφοι θα ξυπνήσει και η ωραία κοιμωμένη που λέγεται Γ.Σ.Ε.Ε ,γιατί και αυτήν συνάδελφοι όπως φαίνεται, είναι βαθιά ριζωμένη και εξαρτημένη στον πολιτικό της φορέα, το ΠΑΣΟΚ. Γιατί συνάδελφοι εγώ προσωπικά και εσείς πιστεύω με την σειρά σας, δεν βρίσκω κάποια άλλη λογική εξήγηση για την αδράνεια της. Έχουν πάρει τα πάντα και από τον ιδιωτικό τομέα. Σε λίγο όπως πηγαίνουμε αυτοί οι κύριοι σε εισαγωγικά θα ποινοικοποιήσουνε και την υπογραφή Σ.Σ.Ε. Εμείς συνάδελφοι έτσι και αλλιώς έχουμε ξεχάσει τι θα πει Σ.Σ.Ε, έχουμε να υπογράψουμε 3 χρόνια εάν θυμάμαι καλά και συνεχίζουμε ακάθεκτοι στον στόχο μας !!

Τέλος συνάδελφοι άσχετα από τα πολιτικά μας πιστεύω, θέλω να σας καλέσω να είστε ετοιμοπόλεμοι για τις δύσκολες μέρες που έρχονται, και για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν, γιατί είναι καθήκον μας να κρατήσουμε αυτήν την επιχείρηση ζωντανή και βιώσιμη, για εμάς και τα παιδιά μας και πρέπει τουλάχιστον να μας βρούνε ενωμένους σαν μια γροθιά, χωρίς ίντριγκες και παραταξιακές διαφορές.

Και μιλάω για αγώνες γιατί συνάδελφοι η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση της στις 20/11/11 αποφάσισε ότι θα πάμε σε απεργίες 48 ώρες επαναλαμβανόμενες με ότι αυτό συνεπάγεται, εάν η ηγεσία του υπουργείου προχωρήσει σε πώληση μονάδων και υποθέτω και περεταίρω μετοχοποίηση, καθώς επίσης σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξει και πάλι το θέμα του ασφαλιστικού μας .

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
==================================
Απάντηση της ΠΑΣΚΕ ΕΤΕ ΔΕΗ Χαίρε θράσος απύθμενο..!
Αυτή την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλλει νέα σαρωτικά μέτρα σε βάρος του λαού, μέτρα που αφαιρούν κατακτήσεις και δικαιώματα που με αγώνες και αίμα έχουν κατακτηθεί.
Ελάχιστες ώρες πριν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ανοίξει τα χαρτιά της, για τα μεγάλα θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον και την πορεία της Επιχείρησης.
Την στιγμή που η κοινωνία αναζητά όραμα και ελπίδα, για να ανακοπεί η αντιλαϊκή καταιγίδα των Μνημονίων και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας προετοιμάζεται για γενικό ξεσηκωμό και αντεπίθεση.
Ετούτη την κρίσιμη ώρα επιλέγουν ως την καταλληλότερη, κάποιοι όψιμοι αγωνιστές της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ για να ξιφουλκήσουν σε βάρος της Ομοσπονδίας και να κάνουν την λάντζα της κυβέρνησης και των κατευθυνόμενων ΜΜΕ.
Οι σειρήνες των εφήμερων εντυπώσεων, με γνώμονα το συμφέρον της Παράταξης τους, μη έχοντας τι άλλο να επιδείξουν, βάλλουν επί δικαίων και αδικών ρίχνοντας για τα καλά νερό στο μύλο του διχασμού.
Με σωρεία ανακοινώσεων που τάχα εκφράζουν την αγανάκτηση των εργαζομένων, εκτοξεύουν λάσπη και ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος θεσμών και προσώπων, καταφέρνοντας έτσι καίριο πλήγμα στην εικόνα και την συνοχή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Σεβαστή η κριτική και καλώς να γίνεται. Όμως ποιά κριτική συνάδελφοι ; Μια καλόπιστη κριτική στη βάση θέσεων και επιχειρημάτων ή μια κριτική της ισοπέδωσης και του μηδενισμού ;
Υπάρχει αντίλογος. Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια τεράστιο έργο και μεγάλη προσφορά, γεγονός που το καταξίωσε στην συνείδηση των εργαζόμενων και της κοινωνίας.
Είναι τυχαίο συνάδελφοι της ΔΑΚΕ που σήμερα η Ομοσπονδία μας αναγνωρίζεται από εχθρούς και φίλους ως η μόνη δύναμη που στέκεται στα πόδια της ;
Όσο κι αν προσπαθείτε, δεν αλλοιώνεται η πραγματικότητα. Η μόνη φωνή που ακούγεται, η μόνη δύναμη που ορθώνει ανάστημα, η μόνη ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που προβάλει σήμερα ως αντίπαλο δέος στις κυβερνητικές επιλογές του μνημονίου, είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Και η Ομοσπονδία είμαστε εμείς. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που μέσα από τους αγώνες και την πάλη μας, καταφέραμε, κόντρα στις πολιτικές και τα συμφέροντα, να κρατήσουμε όρθια την Επιχείρηση και να διασφαλίσουμε μέχρι και σήμερα την εργασιακή μας υπόσταση.

Γιατί λοιπόν προβάλλετε την άρνηση και δεν προβάλλετε τους αγώνες και την προσπάθεια της Ομοσπονδίας ;
Γιατί απαξιώνετε την δράση της, σπέρνοντας σύγχυση και ηττοπάθεια στους εργαζόμενους ;

Ο λαός μας συνηθίζει να λέει «πετροβολούν το δέντρο που έχει καρπούς»
Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που εσείς με τόση ευκολία λοιδορείται είναι από τους ελάχιστους που δεν δίστασαν να συγκρουστούν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, την κυβέρνηση και τον πολιτικό του Φορέα, εν αντιθέσει με την δική σας πρακτική που υποκριτικά προσφέρει άλλοθι στη δήθεν ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δηλώνει παρών, πρωτοστατεί στις μάχες, εκφράζει δημόσια θέση και λόγο, την ώρα που εσείς συστηματικά κρύβεστε και φυγομαχείτε.

Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, με ανακοινώσεις και φτηνά επιχειρήματα, «για όλα φταίνε οι άλλοι», δεν παραγράφονται οι αγώνες της Ομοσπονδίας.

Γιατί ξεχνάτε συνάδελφοι ;
Δεν ήταν πρωτεργάτης η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις μάχες των μνημονίων ;
Δεν ήταν μπροστά στην μάχη του μεσοπρόθεσμου ;
Δεν ήταν ο βασικός πολέμιος της αντιασφαλιστικής καταιγίδας Λοβέρδου.
Δεν ήταν η μια και μοναδική Ομοσπονδία που αντιστάθηκε στο έκτρωμα του Ενιαίου μισθολογίου και της εργασιακής εφεδρείας ;

Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, oι αγώνες δεν δίνονται στη βάση των προθέσεων.

Σήμερα, που η κυβέρνηση υιοθετεί την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, ποιό είναι το διαφορετικό πλαίσιο, οι εναλλακτικές προτάσεις, οι πρωτοβουλίες, η αγωνιστική δράση της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ ;
Σήμερα που το μνημόνιο και η νέα δανειακή σύμβαση οδηγούν τη χώρα και το λαό της, στην φτώχεια και την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, γιατί κωφεύει, γιατί κρύβετε, γιατί δεν βγαίνει μπροστά η «αντιπολιτευόμενη» ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ ;
Γιατί παραμένει προκλητικά απαθής στις αντιλαϊκές επιθέσεις, ποιός την εμποδίζει να δραστηριοποιηθεί ;

Έχετε ασθενή μνήμη. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήταν, είναι και παραμένει η αιχμή του δόρατος για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, ενάντια σε κάθε επιβολή των εθνικών και υπερεθνικών, εταίρων και δανειστών.
Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ανοίξει δρόμους, να δώσει διέξοδο και προοπτική στους εργαζόμενους, την Επιχείρηση, την κοινωνία.
Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ, το συνδικάτο είναι πάνω από πρόσωπα και ηγεσίες. Είναι θεσµός που κατοχυρώθηκε µε αιµατηρούς αγώνες και οφείλουµε όλοι να το διαφυλάξουµε.
Η «ταμπελοποίηση» και ο διαχωρισμός δεν έχουν θέση στο ταξικό κίνημα. Δεν ωφελούν τους εργαζόμενους, πάρα μόνο τους υστερόβουλους που προσδοκούν κέρδη μέσα από την άρνηση και τον αποπροσανατολισμό.
Στέλνουμε ξανά και ξανά το μήνυμα πως η ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων είναι η δύναμη μας. Αποτελεί χρέος έναντι στην ιστορία, τους αγώνες και τις θυσίες του κινήματος.
Υπέρτατο χρέος μας έναντι των συναδέλφων, έναντι της προοπτικής για ευημερία και ένα καλύτερο μέλλον.
Με ΕΝΟΤΗΤΑ συνεχίζουμε την πορεία μας, απορρίπτοντας παντός είδους ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
======================================
Απάντηση στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ ΔΕΗ

Η Ωραία Κοιμωμένη ξύπνησε!!!!!
ΜΑΝΙΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ Τ.Δ.Ε / Ε.ΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜ. ΔΑΚΕ Ε.ΤΕ/ ΔΕΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 1/4/12
Συνάδελφοι-ες,
ΔΕΝ είχα λογο να απαντήσω στην ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ Ε.ΤΕ ΔΕΗ με διακριτικό τίτλο «Χαίρε θράσος απύθμενο» στις 27/3/2012 η οποία ανακοίνωση βγήκε με άνωθεν εντολή και με μόνο μέλημα της να καλύψει την ανυπαρξία του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ που φαίνεται ακόμη και τώρα, αφού χρειάστηκε για να απαντήσει ουτε 1, ουτε 2 αλλά 20 ημέρες και δεν απάντησε ο ίδιος, αλλά τα τσιράκια του στην ΠΑΣΚΕ Ε.ΤΕ ΔΕΗ κριμένα πίσω από την ομπρέλα που λέγεται Γραφείο Τύπου.
Στην αρχή συναδελφοι πίστεψα ότι η «ωραία κοιμωμένη» πραγματικά ξύπνησε, αλλά δυστυχώς για εμάς ξύπνησε σε άλλη εταιρία!!! Δηλαδή συναδελφοι για να καταλάβει τι έχει συμβεί θα σας ενημερώσω, ο πρόεδρος μέχρι χθες ήταν συνάδελφος μας και ήταν στο ΒΕΜ της Διανομής, αλλά πήρε μετάθεση την τελευταία ημέρα πριν τελειώσει και τυπικά η σύσταση της νέας θυγατρικής ΔΕΔΔΗΕ , επιλέγοντας την σιγουριά της μητρικής ΔΕΗ (ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ).
Γιατί έφυγε συναδελφοι η «ωραία κοιμωμένη»? Μηπως μας κρύβει κατι? Μηπως το καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν συναδελφοι? Μηπως όλες οι νέες εταιρίες θα ξεπουληθούν ?
Τα συμπεράσματα δικά σας .
Συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ Ε.ΤΕ ΔΕΗ
πρέπει να σας θυμίσω ότι τα μέτρα της κυβέρνησης ΔΕΝ επιβληθήκαν τώρα με την συγκυβέρνηση, αλλά η επιβολή τους εχει ξεκινήσει εδώ και 2,5 χρονια, μήπως δεν το καταλάβατε ακόμη?
Συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ Ε.ΤΕ ΔΕΗ
Αυτοί οι όψιμοι αγωνιστές της ΔΑΚΕ Ε.ΤΕ ΔΕΗ, δεν κρύβονται πίσω από την παράταξη τους, πίσω από το κόμμα τους αλλά δυστυχώς για εσάς, είναι κάθε μέρα δίπλα στους συναδέλφους τους, στα προβλήματα τους, στις ανησυχίες τους και στους προβληματισμούς τους.
Και δυστυχώς για εσάς όλα όσα λένε και γράφουν τα ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ .
Συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ Ε.ΤΕ ΔΕΗ
Κατηγορείται την ΔΑΚΕ Ε.ΤΕ ΔΕΗ ότι λοιδορεί τον πρόεδρο, αλλά κάνετε λάθος . Οι αποψεις που αναρτηθήκαν στο DEINEWS με τίτλο « Η ανύπαρκτη ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ηγεσία που έμεινε απλως θεατής » είναι αποψεις καθαρά προσωπικές μου και αναρτηθήκαν ενυπόγραφα.
Συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ Ε.ΤΕ ΔΕΗ
Δεν είναι τυχαίο ότι το προσωνύμιο «ωραία κοιμωμένη» απευθύνεται πλέον στο όνομα του προέδρου και της ομοσπονδίας, μήπως δεν το γνωρίζεται?
Είναι φυσικό να μην το γνωρίζεται, αφού έχετε να ξεμυτίσεται από τα ακριβοθώρητα γραφεία σας 2,5 χρονια. Οι συναδελφοι σας ψάχνουν, έχουν βάλει αγγελία εξαφάνισης .
Συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ Ε.ΤΕ ΔΕΗ
συμφωνώ ότι ο πρόεδρος δηλώνει παρόν σε όλες τις μάχες, εκφράζει δημόσια θέση και λόγο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ήταν αυτός και η ΓΕΝΟΠ που ανακοίνωνε ότι εμεις απαιτούμε μια ΔΕΗ ΕΝΙΑΙΑ και ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, και για του λόγου του αληθές δεν άφησε τον κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ να κάνει ουτε ένα Δ.Σ, να μην προχωρήσει σε κανένα κοινοπρακτικό σχήμα, να μην υλοποιήσει κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα. Αντίθετα ήταν πρωτεργάτης και υπέρμαχος στον διαμελισμό - διαχωρισμό της επιχείρησης .
Συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ Ε.ΤΕ ΔΕΗ
ΦΤΑΝΕΙ πια ο πόλεμος λάσπης που μόνο στόχο εχει να αποπροσανατολίσει τους συναδέλφους μας.
ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ!!!!
Η ΔΕΗ Α.Ε εχει την ανάγκη ΟΛΩΝ μας.
Η ΔΕΗ Α.Ε ζει τις δυσκολότερες ημέρες της ιστορίας της.
ΑΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ


==================================
ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

aplos ergatis apergos1@gmail.com
11:50 π.μ. (Πριν από 12 ώρες)


ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΡΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Συνάδελφοι αναγκαζόμαστε να γράψουμε αυτές τις λίγες γραμμές γιατί πραγματικά έχουμε μείνει άφωνοι όχι για την ληστεία του ταμείου της ΕΤΕ/ΔΕΗ και την κλοπή των χρημάτων του απεργιακού ταμείου από τους ΑΡΧΙκλέφτες ΚΑΡΡΑ ΚΑΤΣΙΝΗ και ΜΙΧΑΛΑΤΟ αλλά κυρίως γιατί έχουμε μείνει άφωνοι από το απύθμενο θράσος από την έλλειψη ντροπής και ευθιξίας του ΑΡΧΙκλέφτη ΚΑΡΡΑ ΑΝΤΩΝΗ.
Έχουμε μείνει άφωνοι γιατί ο ΚΛΕΦΤΗΣ αυτός αντί έστω και τώρα να χαμηλώσει τα μάτια και από ντροπή και ευθιξία να εξαφανιστεί από προσώπου γης γιατί έβαλε το χέρι στη τσέπη του κάθε συναδέλφου κλέβοντας τον ξεδιάντροπα και με περίσσιο θράσος , το θράσος που μόνο αδίστακτοι και βλάκες μπορεί να έχουν πεισματικά έχει γαντζωθεί από την καρέκλα του γραμματέα της ΕΤΕ αρνούμενος να την εγκαταλείψει. Και σαν να μην έφτανε αυτό μην σεβόμενος την παράταξη του και βάζοντας την σε κίνδυνο έτρεξε (γιατί έτσι πίστευε ο ηλίθιος κλέφτης ότι θα προστατευόταν) να γίνει λέει γραμματέας της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ !
Βρε ηλίθιε και εσύ και όλοι οι άλλοι που πραξικοπηματικά σε βάλανε γραμματέα της παράταξης τι νομίζεις ότι έκανες;

ü Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η γελοία κίνηση να επιδιώξεις να γίνεις γραμματέας της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ όχι μόνο δεν μπορεί να σε σώσει αλλά εκθέτει την παράταξη και όσους σε επέβαλαν σε τεράστιους κινδύνους ;
Και εσένα σε κάνει ακόμα πιο καραγκιόζη;
ü Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ξόφλησες και ότι όλοι όσοι σε βλέπουν λένε είτε φανερά είτε μέσα τους ΄Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΄ και καμαρώστε ένα γραμματέα της ΔΑΚΕ….
· Πες μας κλέφτη με τι μούτρα θα πας στους εργαζόμενους που τους έκλεψες τα χρήματα τους;
· Πες μας τι θα τους πεις γι΄ αυτά που γράφει η έκθεση της ΠΑΣΚΕ αλλά και τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ;
· Πες μας τι θα τους πεις για τα ενωτικά βήματα που δεν εκδόθηκαν ποτέ αλλά τα χρήματα τα τσεπώσατε;
· Πες μας τι θα τους πεις για 60,000 ευρώ που πήρες για περιοδίες μέσα στο 2010 και 2011;
· Πες μας τι θα τους απαντήσεις στο ερώτημα < μα που πήγες και πήρες 60,000 ευρώ σε περιοδίες >
· Πες μας κλέφτη πως θα αντικρίσεις τους εναεριτες που κάθε μέρα ανεβοκατεβαίνουνε στη κολώνα και κινδυνεύει η ζωή τους , στα μάτια;
· Πες μας τι θα τους πεις , τι θα απαντήσεις ποιος τσέπωσε τα 110,000 ευρώ σε μικροαποδειξεις;
Αλλα τι ρωταμε
Οι κλέφτες δεν έχουν φιλότιμο οι κλέφτες δεν γνωρίζουν τη λέξη ντροπή και ευθιξία γιατί αν την γνώριζαν θα είχαν αυτοκτονήσει.
Οι κλέφτες μόνο ένα πράγμα έχουν ….. θράσος και επειδή εσύ έχεις αρκετό απ΄ αυτό ετοιμάσου για τα χειρότερα.
==================================
Προς τον κ. Παπαϊωάννου Εμμανουήλ
Διευθυντή Α.Η.Σ ΚΑΡΔΙΑΣ

Κ. Διευθυντά,
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εσάς αλλά και τους εργαζομένους του Σταθμού σας για την απόφασή σας να προσφέρετε μια ποσότητα από τις συσκευασίες γάλακτος στους μαθητές μας.
Επίσης ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισής σας στο αίτημά μας για την χορήγηση ξυλείας προκειμένου να φτιάξουμε ένα μικρό σχολικό κήπο.
Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα σας έχουμε αρωγό και συμπαραστάτη και μελλοντικά όχι μόνο για προβλήματα που θα προκύψουν στην λειτουργία του σχολείου μας, αλλά κυρίως για να δημιουργήσουμε από κοινού τις βάσεις μιας μελλοντικής κοινωνίας στην οποία όλα τα ελληνόπουλα, χωρίς υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και διακρίσεις θα προσφέρουν το καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του.
Τέλος σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε το σχολείο μας όποτε σας επιτρέψει το πρόγραμμά σας.
Με εκτίμηση
Ο Προϊστάμενος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου
Γεώργιος Παπαδόπουλος
Η Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου
Ελευθερία Φουστέρη


===============================
ΔΕΗ: ­Επανεκκίνηση για 578 θέσεις
Σε 578 ανέρχονται οι θέσεις «σε αναμονή» στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, μετά την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το κριτήριο της εντοπιότητας.
Σε 578 ανέρχονται οι θέσεις «σε αναμονή» στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, μετά την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά το κριτήριο της εντοπιότητας.
Σύμφωνα με τον Νόμο 4057/2012 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 54 14.03.2012, τεύχος Α', καταργείται η έννοια του δημότη και εισάγεται εκείνη του μόνιμου κατοίκου. Η ουσιαστική αλλαγή έγκειται στο γεγονός ότι στους διαγωνισμούς για συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) και μίσθωσης έργου (ΣΜΕ) προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων οι μόνιμοι κάτοικοι -και όχι οι δημότες πλέον- των Δήμων παραμεθόριων Περιφερειακών Ενοτήτων και Δήμων που έχουν αριθμό κατοίκων μικρότερο των 10.000 ανεξαρτήτως των μορίων που συγκεντρώνουν, αρκεί να μπορούν να αποδείξουν την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου. Η ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου βεβαιώνεται από τον δήμαρχο και με έγγραφο που εκδίδεται στον εκάστοτε Δήμο ή Κοινότητα. Για την απόκτησή της, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν στον Δήμο η την Κοινότητά τους απόδειξη λογαριασμού ΔΕΚΟ ή αντίγραφο εκκαθαριστικού από τη ΔΟΥ τους.
Οσον αφορά τις προκηρύξεις που ανακαλούνται, το ΑΣΕΠ έχει ήδη ξεκινήσει την επικοινωνία με τους φορείς, οι οποίοι εφόσον δεν ανήρτησαν τις ανακοινώσεις τους έως και τις 13 Μαρτίου 2012, υποχρεούνται να προχωρήσουν σε ανάκλησή τους και να περιμένουν νέα έγκριση από την Ανεξάρτητη Αρχή.
Διαδικασία επιλογής προσωπικού
Στη διαδικασία υπάγονται και Διευθύνσεις της ΔΕΗ, οι οποίες έχουν δεχθεί ήδη αιτήσεις από το κοινό, ωστόσο τώρα οφείλουν να διακόψουν την παραλαβή τους και να την ξεκινήσουν εκ νέου μετά τη διόρθωση της σχετικής παραγράφου στις ανακοινώσεις. Πρόκειται για προσωρινή καθυστέρηση της διαδικασίας επιλογής προσωπικού, η οποία θα συνεχιστεί, αμέσως μετά τη διόρθωση των ανακοινώσεων, ώστε να συμβαδίζουν με τον νέο Νόμο.
Βάσει της ημερομηνίας ανάρτησης, οι φορείς που χρειάζονται τροποποιήσεις στο κείμενο των προκηρύξεών τους είναι 19 και αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί. Ωστόσο, το ΑΣΕΠ εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακληθούν οι προκηρύξεις τεσσάρων ακόμα φορέων - Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, Υπηρεσίες Στέγασης και ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι δημοσίευσαν τις προκηρύξεις τους οριακά με την ψήφιση του Νόμου.
============================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ.


Συνάδελφοι:

Οι εργαζόμενοι κυρίως στον ΑΔΜΗΕ, αλλά και στη περιφέρεια Νήσων, καθώς και στις Βαριές μεταφορές, εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκονται σε απεργιακά μέτρα για τον απαράδεκτο και προκλητικό νόμο του υπουργείου ΠΕΚΑ, που αφορά την ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας, ο οποίος εγκρίθηκε και ψηφίσθηκε πλειοψηφικά από το Δ.Σ της Δ.Ε.Η Α.Ε στις 14/11/11 .

Η ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΒΑΣΑΝΟ.

Σε τι αναφέρεται βασικά ο νόμος.

1. Στην χιλιομετρική αποζημίωση που είναι τα 63 ευρώ για τροφή και διανυκτέρευση .

2. Στη χιλιομετρική απόσταση που υποχρεώνει τον εργαζόμενο να διανύσει έως και 160 χιλ. από την έδρα του για να εργαστεί και να επιστρέψει πίσω σε αυτήν εντός ωραρίου.

3. Ο εργαζόμενος βάση του νόμου είναι υποχρεωμένος από τα 40 χιλ. και πάνω να εργαστεί μόνο 60 ημέρες συν 20 επιπλέον με ειδική άδεια από τον διευθύνοντα σύμβουλο της κάθε εταιρείας του ομίλου .

ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ - ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΜΗΕ.

Γιατί έγινε ο νόμος.

Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος συντάχθηκε από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει έλλειψη πνευματικής διαύγειας και λογικής, αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Ο νόμος για την ΗΑΕΕ έγινε από νοσηρά και καταστρεπτικά μυαλά που επιδιώκουν αρχικώς την έλλειψη καλής λειτουργίας και ισορροπίας της «νεοσύστατης εταιρείας» ΑΔΜΗΕ, ώστε να μην μπορέσει να πάρει την πιστοποίηση και ευκολότερα πλέoν να περάσει στα χέρια μιας ανεξάρτητης αρχής.

Μιας αρχής που θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί και από τους ιδιώτες παραγωγούς, κάτι άλλωστε που ήταν και είναι διακαής πόθος από την εποχή των διαπραγματεύσεων για την ευρωπαϊκή οδηγία περί θυγατρικών.

Ένα δεύτερο στοιχείο που ενισχύει την άποψη για νοσηρά μυαλά είναι το γεγονός ότι ο υπουργός των ξένων και ντόπιων συμφερόντων χριστουγεννιάτικα και αργά το βράδυ αφαίρεσε από τον νόμο που ο ίδιος ψήφισε την παράγραφο που αναφέρει ότι ο ΑΔΜΗΕ άμεσα η έμμεσα ανήκει στο δημόσιο.



ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Το μέλλoν που επιφυλάσσει η διοίκηση και η κυβέρνηση για τον ΑΔΜΗΕ καθώς και για τους εργαζόμενους είναι αρχικώς το εύκολο πέρασμα των εργασιών στους εργολάβους και έπειτα η περαιτέρω μετοχοποίηση της.

Αυτοί οι λόγοι καθώς και η αναλγησία των διοικούντων να μην θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, από μόνοι τους, ήταν πολλή σημαντικοί και έσπρωξαν τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις οποίες υπήρχε και συμμετοχή και αλληλεγγύη .

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ - ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Η πιστή τήρηση των απεργιακών μέτρων και η ταξική αδιαλλαξία των εργαζόμενων ανάγκασε τα φερέφωνα της διοίκησης να πέσουν πάνω στους απεργούς, να τους εκβιάσουν να τους απειλήσουν και να τους τρομοκρατήσουν, για να σπάσουν τα μέτρα με πρόσχημα την πιστοποίηση της εταιρίας, τις παραλαβές των αιολικών πάρκων, τα χρηματικά πρόστιμα από τους ιδιώτες κ.λ.π.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.

Η αγωνιστική στάση των εργαζόμενων είναι αυτή που θα επιβάλει το δίκιο τους. Γι’ αυτό την τρίτη 27/03/12 σε συνέλευση των εργαζόμενων που έγινε στο ΡΟΥΦ από την ΤΔΕ - ΕΤΕ/ΔΕΗ παρουσία και των προεδρείων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της ΕΤΕ/ΔΕΗ αποφασίστηκε ως επόμενο βήμα η κλιμάκωση του αγώνα που θα αφορά .

1. Συμβολικές καταλήψεις,

2. πορείες διαμαρτυρίας,

3. κοινό μέτωπο αγώνα και με αλλά πρωτοβάθμια σωμάτια που δεν συμμετείχαν στον αγώνα μέχρι τώρα,

4. αυστηρότερη στάση της απεργιακής επιτροπής στις εξαιρέσεις προσωπικού για της ζημιές.

Τα όπλα που έχουμε οι εργαζόμενοι στη πάλη των τάξεων για τα δίκαια αιτήματα μας αλλά και για τα γενικότερα που είναι για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση είναι η οργάνωση μας, η ταξική αδιαλλαξία, η διαρκής θέληση για αγώνα αλλά πρωταρχικό στοιχείο είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ .

Μια ενότητα που δεν πρέπει να είναι υποκειμενική ούτε υποκριτική, μια ενότητα που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη στην συναδελφικότητα στην ειλικρίνεια στον σεβασμό από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και σε ένα ταξικό, μαχητικό και επαναστατικό σωματείο που θα περιλαμβάνει όλο το εργατικό τεχνικό προσωπικό του ομίλου, έτσι ώστε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να δημιουργήσουμε αυτές τις προϋποθέσεις για την πρώτη ΝΙΚΗ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ.

Ο ΑΔΜΗΕ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ.

Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓ. ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤ.


============================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εκλογή Δ.Σ. ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) - 100% θυγατρική της ΔΕΗ ΑΕ, εξελέγη το Διοικητικό Συμβούλιό της, ως ακολούθως:• Σαφάκας Αθανάσιος, Πρόεδρος (ομότιμος καθηγητής ΑΕΙ)• Κόλλιας Γεώργιος, Διευθύνων Σύμβουλος (Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος, πρώην Γενικός Διευθυντής της ΔΕΗ Α.Ε.),• Τσώλας Ιωάννης, Μέλος, (καθηγητής ΕΜΠ),• Λιακόπουλος Γεώργιος, Μέλος (Δικηγόρος, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς),• Μενεγάτος Ηρακλής, Μέλος (Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός, Διευθυντής Διεύθυνσης Δικτύου Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε.),• Καψάλης Κυριάκος, Μέλος (Μηχανολόγος Μηχανικός και Οικονομολόγος) Η θητεία των εκλεγέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. - που προέρχεται από την απόσχιση του Κλάδου Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε. και την εισφορά του στη νέα Εταιρία - είναι τριετής και λήγει στις 29 Μαρτίου 2015. Επίσης, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου θα συμπληρωθεί με ένα μέλος ως εκπρόσωπο των εργαζομένων, που θα εκλεγεί σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρίας. Αθήνα, 2 Απριλίου 2012
============================
Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό
Πήραν είδηση την διάρρηξη μετά από… πέντε χρόνια!


Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια (!!!) για να διαπιστώσει η ΔΕΗ ότι οι εγκαταστάσεις που διατηρεί στην Κέρκυρα έγιναν, για μια ακόμη φορά, στόχος άγνωστων «κυνηγών» χαλκού!

Οι υπεύθυνοι της Επιχείρησης κατήγγειλαν στο αστυνομικό τμήμα Αχιλλείων ότι ένας ολόκληρος υποσταθμός ηλεκτροδότησης έκανε… φτερά από την περιοχή Γαρδίκι του Αγίου Ματθαίου. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της κλοπής και έκαναν έρευνα, που δεν απέφερε κάτι σπουδαίο.

Όταν, όμως, οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ ρωτήθηκαν για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνέβη η κλοπή, άφησαν άφωνους τους αστυνομικούς αποκαλύπτοντας ότι πρέπει να έγινε κάποια στιγμή από το… 2007 ως τώρα! Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι επί μια πενταετία δεν είχαν καν αντιληφθεί πως διακόπηκε η… παροχή ρεύματος στην συγκεκριμένη περιοχή!
============================
Τι έγινε στη μυστική σύσκεψη στο «Πεντελικό» τον Νοέμβριο του 2009
Ποιοι τ’ άρπαξαν
Για να χαλάσουν το μεγάλο ντιλ των 50 δισ. ευρώ με τη Goldman Sachs



Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού παίχθηκε τον Νοέμβριο του 2009, από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Τότε η Ελλάδα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει τα 50 δισ. ευρώ που πρόσφερε η αγορά, θα έλυνε το άμεσο πρόβλημα του δανεισμού και δεν θα οδηγούνταν χειροπόδαρα δεμένη στο ΔΝΤ και στις αδίστακτες απαιτήσεις της Μέρκελ.

Όμως «κάποιοι» είχαν στον νου τους «αλλότριους σκοπούς» και εξυπηρετήσεις, που προηγούνται του συμφέροντος της χώρας.

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα το παιχνίδι που παίχθηκε, το οποίο αφενός στοίχισε δισεκατομμύρια στη χώρα, αφετέρου παρά πολλά από αυτά που ζούμε θα είχαν αποφευχθεί.

Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές τον Νοέμβριο του 2010 στο γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο της Κηφισιάς «Πεντελικόν» υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Goldman Sachs, (ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «σπίτια» του κόσμου), ο οποίος είχε μαζί του τον έλληνα υπεύθυνο για την Ευρώπη (και για την Ελλάδα) Χάρη Ηλιάδη και ένα ακόμα υψηλόβαθμο στέλεχος.

Στη συνάντηση εκείνη συμμετείχαν οι υπουργοί Παπακωνσταντίνου, Παμπούκης, Κατσέλη (στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra είπε ότι είχε παρευρεθεί μόνο στο δείπνο) και ο Δρούτσας.

Το θέμα της συνάντησης ήταν ένα και μόνο. Κατά πόσον η Goldman Sachs θα μπορούσε να εξασφαλίσει 40 με 50 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές (να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs έχει επιτυχημένη εμπειρία σε τέτοια ντιλ, έχει κάνει 8-10 διαφορετικά).

Η απάντηση του προέδρου της αμερικανικής εταιρείας ήταν ότι μπορεί να βρει το ποσόν που έχει ανάγκη η Ελλάδα, εκθέτοντας τις κινήσεις που θα γίνουν.

Όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί ήταν θετικοί, από κανέναν δεν εκφράστηκε η παραμικρή διαφωνία. Η συνάντηση κράτησε περίπου τρεις ώες και έκλεισε με δείπνο.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι από τους υπουργούς, πιθανότατα ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, «καρφωνόταν» σε άλλα funds, για να αναζητήσει από αυτά η Ελλάδα τα 40 με 50 δισ. ευρώ. Να ληφθεί υπ' όψη ότι σε τέτοιες μεγάλες δουλειές (να βρεις 50 δισ. ευρώ) η αμοιβή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ... Και αυτό εξηγεί τους λόγους της διαρροής της συμφωνίας που είχε γίνει στο «Πεντελικό» με την Goldman Sachs.

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει ένα τεράστιο μπάχαλο. Αφού και η Goldman Sachs και δύο άλλα «σπίτια» που ενεπλάκησαν, μετά την «ενημέρωση» που τους έγινε, απευθύνθηκαν στους ίδιους επενδυτές! Που φυσικά είπαν, εδώ τι γίνεται...

Έτσι χάλασε η δουλειά... Με την Ελλάδα να είναι η ζημιωμένη. Αφού απέτυχε αυτή η μεγάλη ευκαιρία που είχε να βρει έγκαιρα και με χαμηλό επιτόκιο (μιλάμε για 4,5%) τα λεφτά που χρειαζόταν και να μην πέσει στα όρνια της αγοράς...

Τώρα ποιοι τους χάλασαν τη δουλειά και για ποιον λόγο, αυτό είναι αρμοδιότητα όχι μόνο μιας Εξεταστικής Επιτροπής αλλά και του Εισαγγελέα... Να σημειωθεί ότι στις επαφές που έγιναν με την Goldman Sachs συμμετείχε και ο τότε επικεφαλής το ΟΔΔΗΧ κ. Παπανικολάου.

Η ιστορία, όχι στις λεπτομέρειες που φέρνουμε σήμερα στο φως, είναι γνωστή στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2010, στην οποία ήταν παρών και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τέθηκε το θέμα του δανεισμού. Και μάλιστα από μέλη του ΠΣ που γνώριζαν... Ρωτήθηκε γιατί δεν πήραμε τα 25 δισ. ευρώ που πρόσφερε η Goldman Sachs, αλλά μόνο 8 δισ. ευρώ, και η απάντηση του υπουργού ήταν για να μην πουν οι αγορές ότι έχουμε ανάγκη από λεφτά...


Στον βωμό του ΔΝΤ
και των Αμερικάνων...
Για να αντιληφθεί κάποιος το «χοντρό» παιχνίδι που παίχτηκε γύρω απ' τη δανειοδότηση της Ελλάδας εκείνη την κρίσιμη περίοδο και τις σκοπιμότητες που μας οδήγησαν τελικά στον γκρεμό, πρέπει να επισημάνουμε και τα εξής:

• Ενώ τον Δεκέμβρη του 2009 ο Γιώργος συζητούσε με την Goldman Sachs, και μάλιστα συνοδευόμενος από κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του, τουλάχιστον ένα μήνα πριν συζητούσε ο ίδιος με τον Στρος Καν το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ!

• Αυτά σε ό,τι αφορά στις επίσημες αποκαλύψεις του Στρος Καν, τις οποίες παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Γιώργος εκών άκων. Διότι απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου συζητούσε ήδη απ' το καλοκαίρι του 2009 με τον Στρος Καν, για το ίδιο ζήτημα. Ενώ άλλες πληροφορίες -επίσης έγκυρες- τονίζουν ότι το deal με τον Στρος Καν και το ΔΝΤ είχε κλείσει μήνες νωρίτερα, απ' τις αρχές του 2009!

• Όλα αυτά εντάσσονταν στο σχέδιο της Ουάσινγκτον για υπονόμευση, χτύπημα στο ευρώ, μέσω της διείσδυσης του ελεγχόμενου απ' τις ΗΠΑ ΔΝΤ. Και αυτό το σχέδιο υλοποιήθηκε πλήρως απ' τη στιγμή που μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα, μπήκε σε έναν μηχανισμό όπου επίσης συμμετέχει και το ΔΝΤ.

• Αυτός ο οποίος βασικά διαφωνούσε με την υλοποίηση του κατ' αρχήν deal με την Goldman Sachs ήταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου...
===================================
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: