Τρίτη 17 Απριλίου 2012

«Έμφαση στους εγχώριους πόρους» δεν υπάρχει ούτε λέξη για τον λιγνίτη, που αυτήν τη στιγμή είναι η μοναδική εγχώρια ορυκτή πρώτη ύλη που διαθέτει η ..


Ενεργειακό νεροζούμι


Έκαναν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να συντάξουν ένα κείμενο κι αυτό που παρουσίασαν ήταν κάτι λιγότερο από μία... σούπα! Στην ουσία, εδώ και μία πενταετία, η Ελλάδα κινείται χωρίς ενεργειακό σχεδιασμό και χωρίς συγκεκριμένο προγραμματισμό. Το τελευταίο κείμενο του πάλαι ποτέ Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ιδρύθηκε το 2006 από τη Ν.Δ. και στην ουσία διαλύθηκε το 2009 με την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία) είχε δημοσιευθεί το 2008.

Σ’ εκείνο το κείμενο, που έχει μείνει στην ιστορία ως «έκθεση ιδεών λίγο πριν από την κρίση», οι συντάκτες του αδυνατούσαν να διατυπώσουν συγκεκριμένες εκτιμήσεις για την πορεία του ενεργειακού συστήματος της χώρας, καθώς είχαν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια της οικονομικής κρίσης, με συνεχή μείωση της ζήτησης.

Τέσσερα χρόνια μετά, στην εποχή του δεύτερου μνημονίου, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο «Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός» για την περίοδο έως το 2050, το οποίο ονομάζει «Οδικό Χάρτη» (κάκιστη μετάφραση από το αγγλικό roadmap) για τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά ενέργειας.

Το συγκεκριμένο «πόνημα» αποτελεί τη βάση για τη «δημόσια διαβούλευση» που έχει αρχίσει και θα διαρκέσει έως τις 25 Απριλίου. Βέβαια, σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία και με τη χώρα να βρίσκεται στην κρισιμότερη προεκλογική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, ποιος θα ασχοληθεί με τις «φιλόδοξες» σκέψεις για το ενεργειακό μας μέλλον;

Πολύ περισσότερο όταν οι πάντες γνωρίζουν πως σε έναν με ενάμιση μήνα μπορεί αυτό το κείμενο να βρίσκεται στο καλάθι των αχρήστων από τον επόμενο υπουργό που θα αναλάβει την εποπτεία του ενεργειακού τομέα... Και τότε η «σούπα» να γίνει λίγο πιο αραιή ή λίγο πιο πηχτή...

Όλα για τους Γερμανούς

Κι όμως, τα επιτελεία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ενέργειας, τις λίγες ημέρες που έχουν στα χέρια τους την πρόταση για τον ενεργειακό σχεδιασμό, έχουν ήδη μελετήσει το κείμενο και διατυπώνουν τις πρώτες παρατηρήσεις. ◆ Μία πρώτη συγκλίνουσα άποψη είναι πως πρόκειται για ένα πολύ γενικόλογο πλαίσιο, χωρίς συγκεκριμένους στόχους και χωρίς συγκεκριμένες αναφορές για το μέλλον των υφιστάμενων υποδομών. ◆ Δεύτερη παρατήρηση, που ακούγεται από αρκετά στελέχη ενεργειακών επιχειρήσεων, είναι πως ο νέος σχεδιασμός είναι ετεροβαρής, καθώς γυρίζει την πλάτη στις παραδοσιακές τεχνολογίες και επικεντρώνει όλη την προσοχή στις Ανανεώσιμες Πηγές.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην παράγραφο με μεσότιτλο «Έμφαση στους εγχώριους πόρους» δεν υπάρχει ούτε λέξη για τον λιγνίτη, που αυτήν τη στιγμή είναι η μοναδική εγχώρια ορυκτή πρώτη ύλη που διαθέτει η Ελλάδα. Αντίθετα, γίνεται λόγος για την απεξάρτηση από τις εισαγωγές πετρελαίου και για τη «βέλτιστη αξιοποίηση των τεχνολογιών ΑΠΕ».

Σε περίοπτη θέση και μέσα σε ειδικό πλαίσιο γίνεται αναφορά στο γερμανόπνευστο σχέδιο «Ήλιος» για την κατασκευή τεράστιων φωτοβολταϊ-κών μονάδων, που θα παράγουν ηλεκτρισμό και θα τον εξάγουν «στην κεντρική και δυτική Ευρώπη», όπως λέει η σχετική αναφορά, δηλαδή στη Γερμανία!

Κι επειδή όλο το τελευταίο διάστημα προσπάθησαν να μας πείσουν ότι όλο αυτό το πρόγραμμα είναι προς όφελός μας, υπάρχει και ειδική σημείωση, που διαλύει κάθε ίχνος αμφιβολίας: «Η ανάπτυξη του έργου σχεδιάζεται έτσι ώστε να μην παρεμποδίσει την ανάπτυξη των ΑΠΕ του Εθνικού Σχεδίου Δράσης». Με άλλα λόγια, αν περισσέψει κάποια ελληνική γωνιά για να μπουν επιπλέον φωτοβολταϊκά, τα τελευταία θα δουλεύουν για τις ανάγκες της χώρας. Όλα τα υπόλοιπα θα ανήκουν στους επικυρίαρχους...

Κενό περιεχομένου

Επανερχόμενοι στο «πόνημα» του υποτιθέμενου σχεδιασμού, στα τρία διαφορετικά σενάρια που έχουν περιληφθεί, δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόβλεψη ούτε για το πού θα κυμανθεί η συνολική ζήτηση ενέργειας, αλλά ούτε σε επίπεδο τομέων (ηλεκτρισμός, καύσιμα κ.λπ.). Επίσης δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά για τις μελλοντικές ανάγκες σε νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ή σε αναβάθμιση / εκσυγχρονισμό των μονάδων που ήδη λειτουργούν.

Η μόνη καινοτομία που φαίνεται πως έχει ήδη αποφασιστεί είναι η εφαρμογή τεχνολογιών CCS (συλλογή και αποθήκευση άνθρακα) στις λιγνιτικές μονάδες, και μάλιστα, με τον τρόπο που διατυπώνεται η σχετική αναφορά, προκύπτει πως χωρίς τις συγκεκριμένες τεχνολογίες οι εν λόγω μονάδες (όσες απομείνουν κι όσες δεν τις εξαγοράσουν οι ξένοι) θα βάλουν λουκέτο!

Όσο για τις επενδύσεις, στον υπό διαβούλευση ενεργειακό σχεδιασμό τα πάντα επαφίενται στον ιδιωτικό τομέα, όπως προκύπτει από τις αναφορές για τη «διαμόρφωση των οικονομικών μέτρων ενεργειακής πολιτικής» που να «εγκαθιδρύουν κλίμα εμπιστοσύνης και συνέχειας προς τους επενδυτές». Πουθενά σε όλο το κείμενο των 24 σελίδων δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στις δημόσιες επενδύσεις ούτε σε εταιρείες υπό δημόσιο έλεγχο... Ίσως επειδή μέχρι το 2050 οι «σοφοί» του υπουργείου υπολογίζουν πως δεν θα υπάρχει καμία ενεργειακή επιχείρηση με κρατική συμμετοχή...

Αλλά η πιο ουσιαστική «απουσία» από τα ατάκτως ερριμμένα στο χαρτί «ενεργειακά σχέδια» είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε λέξη για την κάλυψη των αναγκών του απλού πολίτη, της μέσης οικογένειας σε αυτήν τη χώρα. Η μόνη «υπόσχεση» που βγαίνει από το υπό διαβούλευση κείμενο είναι πως έως το 2030 τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και των υπόλοιπων ενεργειακών προϊόντων θα συνεχίσουν να ακριβαίνουν.

Και για παρηγοριά μάς λένε ότι στη συνέχεια, έως το 2050, θα αρχίσει η «αποκλιμάκωση των τιμών». Αλλά μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...
==================================
Κινητοποιήσεις του δικτύου ενεργειακών δήμων Κατάληψη του ΑΗΣ Φιλώτα-Αμυνταίου
Συνάντηση με τοπικούς φορείς είχε στο γραφείο του, το μεσημέρι της Τρίτης 17 Απριλιου 2012, ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας.



Θέμα της εν λόγω σύσκεψης, στην οποία παρίσταντο οι Αντιδήμαρχοι Κοζάνης κ. Νικολέτα Μπουμπόναρη και κ. Νίκος Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ «Σπάτακος» κ. Γιώργος Αδαμίδης, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού κέντρου, του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ, του ΕΒΕ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του εμπορικού συλλόγου Κοζάνης, και του ΕΕΤΕΜ, αποτέλεσαν οι κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσει το δίκτυο ενεργειακών δήμων στον ΑΗΣ Φιλώτα-Αμυνταίου, με αφορμή την συζήτηση και τις διαφαινόμενες εξελίξεις για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.
Τα μέλη του δικτύου καθώς και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στον ΑΗΣ Φιλώτα-Αμυνταίου, την Τετάρτη 18 Απριλίου 2012, στις 15.00.
Καλούνται όλοι οι φορείς και οι πολίτες να συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, ενισχύοντας την προσπάθεια των δήμων και των εργαζομένων για ανατροπή των απειλούμενων αλλαγών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.
================================
Κινητοποιήσεις στη Μεγαλόπολη κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Το Σωματείο Ορυχείων- Σταθμών στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, εξήγγειλε κινητοποιήσεις ενάντια στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει επιλογές «για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των λιγνιτικών Μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας».

Το σωματείο, για αύριο, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε κατάληψη της 3ης μονάδας παραγωγής ρεύματος του ατμοηλεκτρικού σταθμού Μεγαλόπολης, ενώ κάλεσε, μεταξύ άλλων «τη διοίκηση της ΔΕΗ να εκφράσει τη μόνη -και αυτονόητη- αντίθεσή της στην πώληση των λιγνιτικών της μονάδων. Κάθε άλλη απόφαση οδηγεί στη διάλυση της επιχείρησης του Ελληνικού λαού, με δυσμενείς επιπτώσεις για τους καταναλωτές, την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και τους εργαζόμενους».

Παράλληλα υπογραμμίζουν πως θα αντισταθούν «υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, για την ακύρωση των μνημονίων και των δεσμεύσεών τους» και καλούν τους εργαζόμενους στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης, σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, για την υπεράσπιση της ΔΕΗ και των Μονάδων της Μεγαλόπολης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
===================================
Μήπως και η ΔΕΗ πρέπει να επανακεφαλαιοποιηθεί;

Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη
Μπορεί οι επανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών να παίρνουν τον δρόμο τους, φαίνεται όμως ότι θα χρειασθεί επανακεφαλαιποίηση και η ΔΕΗ. Το ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας για αύξηση των ανεξόφλητων οφειλών από τα 820 εκατ. στα 1,15 δισ. υποδηλώνει ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που αποκαλύπτουν και το μέγεθος του προβλήματος της ηγέτιδος ενεργειακής εταιρείας της χώρας. Πρόβλημα που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν συνυπολογίσει κανείς την εκκρεμή προσπάθεια ρύθμισης της αποπληρωμής των τοκοχρεολυσίων αλλά και τα δάνεια των 5 δισ.
Η σημερινή εικόνα της ΔΕΗ είναι ανησυχητική καθώς δεν διαφαίνεται στρατηγική εξόδου από την κρίση, αντίθετα μάλιστα, το μόνο που διαφαίνεται είναι ότι θα φορτώσει με αυξήσεις νοικοκυριά και βιομηχανίες. Διερωτάται κανείς γιατί τον τελευταίο χρόνο δεν προετοιμάστηκε εγκαίρως η πώληση μονάδων, που θα είχαν αποφέρει έσοδα και ρευστότητα στην επιχείρηση. Η ακόμα και ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης με κατάτμησή της σε κομμάτια, που θα καθιστούσε ευκολότερη την έλευση στρατηγικών επενδυτών.
Η κατάντια της ΔΕΗ είναι αποκύημα της ξεροκεφαλιάς της τελευταίας διετίας, που αντί να πάρει έγκαιρα τέτοιες πρωτοβουλίες, όταν η κεφαλαιοποίησή της ήταν τετραπλάσια την άφησαν να οδηγηθεί σε αδιέξοδα που σήμερα καθιστούν το μέλλον της ιδιαίτερα αβέβαιο. Και όλοι ξέρουμε πώς δεν υπάρχουν περιθώρια για αδιέξοδα σε μια επιχείρηση, από την οποία, περνά όλη η ενεργειακή αγορά και τα χρέη του πρώην ΔΕΣΜΗΕ περί τα 500 εκατ. ευρώ, αλλά και οι αντίστοιχες απαιτήσεις της προς ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ. Ολα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό στην ενεργειακή αγορά και παραπέμπουν σε ξεβράκωμα προς τα επενδυτικά κεφάλαια, που είναι βέβαιο, ότι θα ζητήσουν αποικιακούς όρους για να εισέλθουν στη νέα προβληματική.
Όλα αυτά όμως κρύβονται επιμελώς πίσω από το προεκλογικό show off των αποκαλύψεων για τις καταχρήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αν και ο "αμαρτωλός" Φωτόπουλος εδώ και ένα χρόνο προειδοποιεί για την επικείμενη χρεοκοπία της επιχείρησης. Είναι αυτονόητο ότι μπορεί η χώρα να έμεινε κάποιους μήνες χωρίς τράπεζες, όμως δεν μπορεί να μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς ΔΕΗ. Και η ανεύθυνη μικροπολιτική προς τα εκεί οδηγεί με μόνη λύση το ξεπούλημα άνευ όρων. Οσον αφορά το μεγαλόπνοο σχέδιο του προγράμματος Helios και τις επιδοτούμενες τιμές στις ανανεώσιμες πηγές, για τις οποίες ήδη οι Γερμανοί εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, είναι βέβαιο, ότι με τα σημερινά δεδομένα, πολύ δύσκολα θα προχωρήσουν.
Πηγή:www.capital.gr
================================
Το σωματείο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ συμμετέχει ενεργά στην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα την Τετάρτη 18 Απριλίου
Το σωματείο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ενεργειακών δήμων και συμμετέχει ενεργά στην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα, την Τετάρτη 18 Απριλίου και ώρα 15:00 μ.μ.
Έχουμε κατά καιρούς εκφράσει την αντίθεσή μας για την πώληση των συγκεκριμένων μονάδων του Νομού μας και το έχουμε πράξει εμπράκτως με διάφορες δράσεις, προσπαθώντας να αφυπνίσουμε τους φορείς μας και την τοπική κοινωνία.
Η κίνηση αυτή είναι ένα θετικό βήμα και εμείς την επικροτούμε.
Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί στις πύλες των μονάδων για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν ξεπουλάμε την περιουσία του λαού μας.
=====================================
Συγκέντρωση τη Δευτέρα 23 Απριλη κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας 7:30μμ

Η ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ, ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΘΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
Το ξεπούλημα της ΔΕΗ, της δημόσιας περιουσίας, το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων συνεχίζεται αμείωτο και στην προεκλογική περίοδο.
Οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική αυτή αλλά και τους φορείς της, δεν πρέπει να αφήσουν στιγμή, να οργανώσουν την πάλη τους, να παρεμποδίσουν ότι είναι δυνατόν από τα μέτρα που τώρα παίρνονται.
ΣΣΕ
Χτυπούν τις κλαδικές ΣΣΕ, δίνουν όπλα στην εργοδοσία να κατεβάσει τα μεροκάματα στο επίπεδο της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ και τη ΚΙΝΑΣ. Να εφαρμόσουν τη μείωση όλων των μισθών κατά 22% και 32% τους μισθούς για τους νέους κάτω των 25 ετών. Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) κινείται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, που τα κόμματα τους προωθούν.
Ήδη συζητούν και φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει να υπογράψουν ΣΣΕ με τους παρακάτω όρους.
Να αποδεχτούν τις μειώσεις που επιβλήθηκαν το προηγούμενο δίχρονο δηλαδή μείωση μεσοσταθμικά κατά 35%.
Το πάγωμα του χρονοεπιδόματος και του κλιμακίου.
Συζητούν την κατάργηση 10 επιδομάτων και την ενοποίηση άλλων. Στην ουσία αποδέχονται τις κυβερνητικές απόφασης για ύπαρξη μόνο των επιδομάτων, παιδιών, σπουδών και επικινδύνου εργασίας.
Καταργούν την προσαύξηση της νυχτερινής εργασίας για όσους αρρωστήσουν ή βρίσκονται σε κανονική άδεια, αλλά και για κόψιμο επιδομάτων αν δεν υπάρχει φυσική παρουσία.
Λύνουν τα χέρια στην διοίκηση να μεταθέτει όπου θέλει τους εργαζόμενους μπροστά και στις επερχόμενες εξελίξεις (πώληση-κλείσιμο μονάδων παραγωγής κ.λ.π). Δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να απολύει χωρίς αιτιολογία όποιον θέλει.
Με την μετατροπή των συμβάσεων δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις.
Στους νέους εργαζόμενους με συμβάσεις στην ΔΕΗ, στους εργαζόμενους στους εργολάβους οι μισθοί θα κινούνται στα 400-500 ευρώ.
Προκειμένου να κρύψουν τον συμβιβασμό τους και την συμφωνία τους αναπαράγουν τα ίδια εκβιαστικά διλλήματα της κυβέρνησης, να υπογράψουμε ΣΣΕ για να διασώσουμε τον θεσμό.
Καμιά αυταπάτη, αυτός είναι ο ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Την ώρα που η εργατική τάξη της χώρας μας δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση αρνούνται οποιαδήποτε κινητοποίηση, οργάνωση και αντίσταση.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ λέει καθαρά δεν συμφωνούμε στην υπογραφή ΣΣΕ που νομιμοποιεί τις μειώσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα, αρνούμαστε να συζητήσουμε την υλοποίηση των αντεργατικών ρυθμίσεων που επιχειρείται, διεκδικούμε την επιστροφή των χρημάτων από τους μισθούς που μας λήστεψαν και ταυτόχρονα διεκδικούμε αυξήσεις σύμφωνα με τον πληθωρισμό. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν πρέπει να επιτρέψουν να συντελεστεί αυτό το έγκλημα. Έχουμε την δύναμη μέσα από συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανώσουμε την πάλη μαζί με το ταξικό κίνημα το ΠΑΜΕ. Καμιά υπογραφή χωρίς την συζήτηση με τους εργαζόμενους χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
Η πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων (Αμύνταιο-1και 2, ΜΕΛΙΤΗ και Μεγαλόπολης- 3) της ΔΕΗ βρίσκεται στην τελική ευθεία. Έφτασε επιστολή της ΕΕ προς το ΔΣ της ΔΕΗ που του ζητάει να αποφασίσει πάνω στην πρόταση-απόφαση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Αυτό δεν είναι ανάπτυξη όπως μας παρουσιάζουν είναι παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας στο μεγάλο κεφαλαίο. Θα καταργήσει τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Οι εργασιακές σχέσεις – σκλαβιάς – που επικρατούν στους εργαζόμενους τους εργολάβους είναι η προοπτική που χαράζουν για όλους.
Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν αυτή την πολιτική. να παλέψουν για ανάπτυξη που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Στα πλαίσια αυτά η πρόταση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΠΑΜΕ να γίνει η ενέργεια και η ΔΕΗ λαϊκή περιουσία δίνει προοπτική, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και θα δώσει φτηνό ρεύμα στο λαό.
Από την αρχή το έχουμε επισημάνει και καλέσαμε στην οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική. Όμως η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα, συμφώνησε με την στρατηγική της απελευθέρωσης και συνέβαλε αποφασιστικά να περάσει, δημιουργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους. Νωπή ακόμα είναι η απόφαση τους για το διαχωρισμό Μεταφοράς και Διανομής.
Οι λεονταρισμοί τους σήμερα θέλουν να κρύψουν τον συμβιβασμό και την υποταγή τους.
Οι εργαζόμενοι πρώτα από όλα στους σταθμούς παραγωγής που βρίσκονται υπό πώληση αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ μέσα από ΓΣ να οργανώσουν την πάλη τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να μην υλοποιηθεί αυτή η πολιτική. Το παράδειγμα των εργατών της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ δείχνει το δρόμο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 7:30μμ


Απρίλης 2012
===================================
Κταστατικό ΟΚΔΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: