Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Πρόκειται για φαινόμενα που κυριάρχησαν στη μεταπολιτευτική περίοδο


Πολιτικοί και συνδικαλιστές βυζαίνουν τις ΔΕΚΟ


Οποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία για τον πολιτικοσυνδικαλιστικό εναγκαλισμό, τη συγκυβέρνηση στις ΔΕΚΟ και τη φθοροποιό επίδραση αυτού του μορφώματος στο συνδικαλιστικό κίνημα και στη λειτουργία των δημόσιων επιχειρήσεων, θα πρέπει να άλλαξε γνώμη ύστερα από τις αποκαλύψεις του «Εθνους» για τη χρηματοδότηση από τη ΔΕΗ δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ. Πρόκειται για φαινόμενα που κυριάρχησαν στη μεταπολιτευτική περίοδο, αποτελούσαν εστίες διαφθοράς, κακής λειτουργίας επιχειρήσεων και οργανισμών που όφειλαν να παρέχουν κατά το δυνατόν φθηνές υπηρεσίες στον πολίτη και αιτίες συκοφάντησης και φθοράς του συνδικαλισμού.
Οταν οι συνδικαλιστές μπορούν και επιβάλλουν προσλήψεις «ημετέρων» από τις πόρτες και τα παράθυρα, όταν συνδιοικούν εξασφαλίζοντας προνόμια για τα μέλη τους, το αποτέλεσμα είναι κακές και ακριβές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Μπορεί να μην τις πλήρωναν ευθέως σε υψηλές τιμές, αλλά αναγκάζονται να πληρώσουν τώρα το τίμημα και τις συνέπειες από τα μεγάλα ελλείμματα που ήταν αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας και της κακοδιαχείρισης.
Συνένοχοι στο πάρτι οι πολιτικοί. Το πολιτικό σύστημα και κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα που άσκησαν εξουσία ενθάρρυναν και εκμεταλλεύτηκαν τον σφιχτό εναγκαλισμό. Βλέπετε, είναι γλυκό το άτιμο το μέλι και όταν το γλείψεις είναι δύσκολο να αντισταθείς. Απότοκος αυτής της κατάστασης ήταν και η ερημοποίηση των συνδικάτων.
Αν το συνδικαλιστικό κίνημα επιθυμεί κάθαρση, ας ξεφύγει από την αγκαλιά του πολιτικού συστήματος και ας ζητήσει να σταματήσουν οι παντοειδείς χορηγίες και κρατικές ενισχύσεις. Ας επιλέξει η μοναδική του οικονομική ενίσχυση και στήριξη να προέρχεται αποκλειστικά από τα μέλη του. Ιδού η Ρόδος...


=========================================================

 Η Real News αποκαλύπτει ποια πρόσωπα διώκονται ποινικά για τη γνωστή υπόθεση της ΓΕΝΟΠ – Ανάμεσά τους και γνωστά ονόματα από την περιοχή της Κοζάνης

==========

Δεν υπάρχουν σχόλια: