Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Αυτό σημαίνει ότι οι μέσες μεικτές αποδοχές στη ΔΕΗ διαμορφώνονται στα επίπεδα των 2.940 ευρώ από τα 4.517 ευρώ που ίσχυαν στο τέλος του 2009


Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Σπάρτακος» την Τρίτη   8/5/2012   και ώρα 9:00π.μ., στα γραφεία του Σωματείου με το παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης :
1)         ΕΣΣΕ


=============================
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 4 ΜΑΪ́ΟΥ 2012


Ανακοίνωση ΑΣΣΕ/ΔΕΗ
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ  ( ΑΣΣΕ/ΔΕΗ)
assedei@gmail.com www.assedei.blogspot.com


ΟΧΙ  στην υπογραφή αυτής της ΣΣΕ.ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ  


Μέσα στην γενικευμένη επίθεση από την πολιτική της τρόικας και των μνημονίων και ειδικά με βάση  τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου η κυβέρνηση και η  διοίκηση της ΔΕΗ καθυστέρησαν την υπογραφή της  ΣΣΕ με την ΓΕΝΟΠ ώστε να βρεθούμε προ της λήξης  της μετενέργειας και να υπάρχει κίνδυνος κατάργησης  επιδομάτων. Υπέβαλλαν τελικά σχέδιο ΣΣΕ για συζή-  τηση και βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες κοντά  στην υπογραφή του με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ..


 Το σχέδιο περιλαμβάνει κατάργηση της μονιμότητας και απολύσεις, ενίσχυση του διευθυντικού δι-  καιώματος, καθιέρωση των υποχρεωτικών μεταθέσε-  ων, πάγωμα του χρονοεπιδόματος, οδηγεί σε μεγαλύ-  τερες μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 17% και μειώ-  νει το κόστος των προσαυξήσεων της βάρδιας και του  Σαββάτου. Επίσης είναι ένα σχέδιο που δεν διευκρινί-  ζει ούτε εξασφαλίζει τις θυγατρικές που φτιάξανε και  τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτές σε περίπτωση  πώλησης τους . Ένα σχέδιο που ενσωματώνοντας επι-  δόματα και βαφτίζοντάς τα με βάση τη μετενέργεια  δημιουργεί τον κίνδυνο να καταγγελθεί η σύμβαση  μονομερώς ανά πάσα στιγμή.


Κάτω από αυτή την νέα συγκυρία η ηγεσία  της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει όπως είναι φανερό 2 επιλο-  γές : η 1η αφορά την κατάλληλη προετοιμασία για  την κάθοδο σε γενικευμένη απεργιακή κινητοποίη-  ση ενάντια στην προτεινόμενη σύμβαση και στους  νόμους που την επιβάλλουν και η 2η επιλογή είναι η  υπογραφή της κατάπτυστης αυτής ΣΣΕ. Στην περίπτωση της υπογραφής της οι συνάδελφοι πρέπει να  γνωρίζουν ότι οι νόμοι συνεχώς αλλάζουν σε βάρος  των εργαζομένων και ένας επόμενος νόμος μπορεί να  οδηγήσει με την σειρά του σε νέες περικοπές, σε μεγαλύτερη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας που θα  αγγίζουν συνθήκες σκλαβιάς.   


 Η ΑΣΣΕ/ΔΕΗ μπροστά σε αυτή την κατάσταση  καλεί την ηγεσία της Ομοσπονδίας να προχωρήσει  σύντομα σε γενικές συνελεύσεις και σε δημοψήφισμα  στους χώρους δουλειάς ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι  οι εργαζόμενοι για τόσο σημαντικά ζητήματα πριν  προχωρήσει στην υπογραφή της νέας ΣΣΕ. Άλλωστε  το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ οφείλει να κινείται στα πλαίσια  που έχουν θέσει οι αποφάσεις των συνεδρίων της και  κανένα συνέδριο δεν το έχει εξουσιοδοτήσει να συμφωνήσει πχ σε απολύσεις ή σε υποχρεωτικές μεταθέσεις. 


 Σε όσους δε επικαλούνται την λήξη της μετενέργειας και τον κίνδυνο κατάργησης επιδομάτων να είναι  βέβαιοι, πως περισσότερο από εμάς φοβούνται μια  έκρυθμη κατάσταση στην ΔΕΗ, οι κυβερνώντες των  μνημονίων και της φτωχοποίησης του λαού μας. Και  τέλος πάντων δεν μπορεί κάτω από το κράτος εκβιασμών, τρομοκρατίας και απειλών να οδηγούμαστε  στην αποδοχή αφαίρεσης κατακτήσεων και εκποίησης  του Δημόσιου πλούτου που λέγεται ΔΕΗ.   


ΑΣΣΕ/ΔΕΗ - Μάης 2012/1  
 «Γιατί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πέραν από τις αλυσίδες μας.  Έχουμε όμως να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο»


============================
Εμφύλιος στη ΔΕΗ για τα επιδόματα
Σπάρτακος εναντίον ΓΕΝΟΠ για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας


Ρεπορτάζ Γιώργος Φιντικάκης
Βγήκαν και πάλι τα μαχαίρια στη ΓΕΝΟΠ με αφορμή την πρόταση της διοίκησης της ΔΕΗ για τη νέα συλλογική σύμβαση και σημείο αιχμής τα επιδόματα.
Το Σωματείο Σπάρτακος υπό τον Γιώργο Αδαμίδη που εκπροσωπεί πάνω από 3.000 εργαζομένους σε ορυχεία - μονάδες ηλεκτρισμού χρεώνει στην ηγεσία του συνδικάτου, υπό τον Νίκο Φωτόπουλο, κωλυσιεργία και ότι θα έπρεπε να έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση από τον Μάρτιο και όχι στο παρά πέντε των εκλογών.
Σημείο αιχμής της νέας ενδοσυνδικαλιστικής κόντρας είναι τα επιδόματα και η διατήρηση στο κείμενο της νέας σύμβασης όσο το δυνατόν περισσοτέρων από τα 37 που ισχύουν σήμερα στη ΔΕΗ. Εκείνο που ανησυχεί τον Σπάρτακο είναι ότι το επίδομα που εισπράττουν τόσα χρόνια τα μέλη του δεν ονομάζεται «κινδύνου», και αν στη νέα σύμβαση δεν χαρακτηριστεί ως τέτοιο, οι εργαζόμενοι σε σταθμούς και ορυχεία θα το χάσουν, την ώρα που θα το έχουν κατοχυρώσει υπάλληλοι της ΔΕΗ σε θυγατρικές και διευθύνσεις με σαφώς λιγότερο επικίνδυνο αντικείμενο.
Ως συνέπεια, τα μέλη του Σπάρτακου χρεώνουν κωλυσιεργία στον κ. Φωτόπουλο όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις του για το συγκεκριμένο θέμα με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Η κόντρα αυτή αναμένεται να εκδηλωθεί σήμερα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ που έχει συγκαλέσει ο Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι η στάση του στο θέμα της νέας σύμβασης είναι πολύ πιο «χαλαρή» συγκρινόμενη με άλλα ζητήματα, όπως π.χ. το χαράτσι στα ακίνητα.
Ταυτόχρονα ο Σπάρτακος κατηγορεί τη διοίκηση Ζερβού ότι παρότι είχε στείλει εδώ και καιρό επιστολή καλώντας το συνδικάτο να υπογράψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη νέα σύμβαση, εν συνεχεία ο ίδιος άφησε το θέμα να σέρνεται. Χθες, το σωματείο προέβη σε συμβολική κατάληψη του σταθμού Αγιος Δημήτριος στην Κοζάνη, καθώς και του ορυχείου του Νοτίου Πεδίου - το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια - προαναγγέλλοντας επανάληψη αν δεν επισπευσθεί η υπογραφή της νέας σύμβασης.
Αμεση υπήρξε η αντίδραση της διοίκησης. Σε ανακοίνωση με αποδέκτη το σωματείο διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να τεθούν υπό αμφισβήτηση επιδόματα που συνδέονται με επικινδυνότητα, όπως αυτό που εισπράττουν οι εργαζόμενοι σε σταθμούς και ορυχεία.
Ανακοίνωση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα εξέδωσε και ο κ. Φωτόπουλος. Σε αυτή διαβεβαιώνει πως «καμιά απολύτως ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει σε κανέναν μας σχετικά με το ενδεχόμενο να πέσουμε στη μετενέργεια, καθώς η σύμβασή μας λήγει στις 12 Φεβρουαρίου του 2013», υποστηρίζει ότι «κανείς δεν θα κόψει κανένα επίδομα» και πως η ΓΕΝΟΠ «δεν θα αφήσει να χαθεί ούτε μια ημέρα για να υπογράψει νέα σύμβαση».
Κύκλοι του Σπάρτακου, πάντως, θεωρούν υπεκφυγή την τακτική Φωτόπουλου. Τον κατηγορούν ότι ουδείς κατοχυρώνει το προσωπικό της ΔΕΗ σε περίπτωση π.χ. πώλησης των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων όπως επιτάσσει η Κομισιόν και υποστηρίζουν ότι «όσο πιο γρήγορα υπογραφεί νέα σύμβαση τόσο πιο γρήγορα θα σωθούν όσα μπορούν να περισωθούν» (αναφέρονται κυρίως στα επιδόματα).
=================================
Καταργείται η μονιμότητα, ελεύθερες μεταθέσεις και απολύσεις στη ΔΕΗ
Τι προβλέπει η σύμβαση-πιλότος που πρότεινε η διοίκηση της ΔΕΗ στους εργαζομένους και αναμένεται να υποβληθεί προς υπογραφή ως νέα συλλογική σύμβαση και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΟΣΕ, ΟΑΣΑ κ.ά.) το προσεχές διάστημα


Ρεπορτάζ Γιώργος Φιντικάκης
Απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού καθώς αίρεται κατ' εφαρμογή του Μνημονίου η άτυπη μονιμότητα των 21.000 εργαζομένων, ελεύθερες μεταθέσεις και μείωση μισθών βρίσκονται στο τραπέζι της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που έχει προτείνει η διοίκηση της ΔΕΗ στο συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ.
Πρόκειται για σύμβαση-πιλότο για τις συλλογικές συμβάσεις που αναμένεται να υπογράψουν και οι υπόλοιπες ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΟΣΕ, ΟΑΣΑ κ.ά.) το προσεχές διάστημα.
Με τη νέα συλλογική σύμβαση καταργούνται οι όροι περί μονιμότητας και οι συμβάσεις από ορισμένου χρόνου που είναι σήμερα (έως τα 60, 62 ή 65 έτη, ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης κάθε εργαζομένου) μετατρέπονται σε αορίστου, όπως ακριβώς προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙ που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο.
Ειδικότερα, για τις απολύσεις η διοίκηση προτείνει ότι σε περίπτωση αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ ή παύσης λειτουργίας μονάδων ή για γενικότερους οικονομοτεχνικούς λόγους το πλεονάζον προσωπικό θα απολύεται με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου, αφού προηγουμένως εξετασθεί η δυνατότητα μετάθεσης, αλλαγής ειδικότητας ή μετεκπαίδευσης. Αν η εταιρεία προτείνει μία από αυτές τις λύσεις και ο εργαζόμενος αρνηθεί, θα επέρχεται άμεση καταγγελία της σύμβασης.
Στην ουσία, εκείνο που αλλάζει στο θέμα των μεταθέσεων είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να αρνηθούν, αφού με τη νέα συλλογική σύμβαση παύουν να προστατεύονται από τον όρο της μονιμότητας, που σημαίνει ότι, αν δεν δεχθούν, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με απόλυση. Αντίθετα, αυτό που συνέβαινε έως σήμερα είναι ότι ο εργαζόμενος, γνωρίζοντας ότι προστατεύεται από την «άτυπη» μονιμότητα που προσέφερε η σύμβαση ορισμένου χρόνου, προσέφευγε στη Δικαιοσύνη και μπλόκαρε τη μετάθεσή του. Στο εξής, και σύμφωνα τουλάχιστον με την πρόταση της διοίκησης για τη σύμβαση, η άρνηση αποδοχής μετάθεσης ενός εργαζομένου θα εξομοιώνεται με παραίτηση του μισθωτού.
Σύμφωνα πάντα με την πρόταση της διοίκησης, απολύσεις προβλέπονται επίσης και για τις περιπτώσεις εκείνες που οι εργαζόμενοι κριθούν στάσιμοι για μία διετία, αντί για τριετία που ισχύει σήμερα, και εφόσον επανακριθούν έναν χρόνο αργότερα και κριθούν πάλι τελεσίδικα στάσιμοι. Διατηρείται ταυτόχρονα παλαιότερη ρύθμιση με βάση την οποία συνεπάγεται παραίτηση, η αδικαιολόγητη απουσία επί 20 συνεχείς εργάσιμες ημέρες ή 30 διακεκομμένες κατά τη διάρκεια του έτους.


Μειώσεις μισθών. Στο θέμα των μισθών, η νέα συλλογική σύμβαση αποτυπώνει τα όσα ισχύουν ήδη στο πλαίσιο του Μνημονίου, δηλαδή χαμηλότερες αποδοχές κατά 35% από τα επίπεδα της 31/12/2009 ή κατά 17% μεσοσταθμικά από τον Νοέμβριο του 2011 οπότε και έγιναν οι τελευταίες μειώσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι μέσες μεικτές αποδοχές στη ΔΕΗ διαμορφώνονται στα επίπεδα των 2.940 ευρώ από τα 4.517 ευρώ που ίσχυαν στο τέλος του 2009. Περαιτέρω μισθολογικές μειώσεις δεν προβλέπονται από τη νέα συλλογική σύμβαση, ενώ οι αποδοχές παγώνουν στα σημερινά επίπεδα.
Τα προαναφερθέντα, τα οποία συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων σε συνάντηση που είχε χθες η διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ, αποτελούν εναρμόνιση του νομικού πλαισίου που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του Μνημονίου, μαζί με ορισμένες επιπλέον προβλέψεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο τελικό κείμενο που παρέδωσε στο συνδικάτο ο πρόεδρος της επιχείρησης Α. Ζερβός. Σύμφωνα πάντως με κύκλους της ΓΕΝΟΠ που έλαβε την πρόταση της διοίκησης την προηγούμενη εβδομάδα και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις μαζί της, το συνδικάτο δεν επείγεται να υπογράψει νέα σύμβαση μέχρι τις 14 Μαΐου επειδή τότε λήγει η μετένεργεια, άποψη που υποστήριζαν αρχικά κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και νομικοί. Κι αυτό, όπως λένε στελέχη της ΓΕΝΟΠ, διότι η προηγούμενη σύμβαση εργασίας που είχε υπογράψει το συνδικάτο ήταν 2ετούς διάρκειας (2008-2009) και βάσει του νόμου 1876/1990, η μετενέργεια σε αυτές τις περιπτώσεις λήγει στις 14 Μαίου 2013. Φέτος το Μάιο, σύμφωνα πάντα με τη ΓΕΝΟΠ, λήγει η μετενέργεια μόνο για τις επιχειρήσεις, των οποίων η συλλογική σύμβαση εργασίας που είχαν υπογράψει ήταν μονοετής.
===================================
ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Καθησυχαστική προς τους εργαζόμενους
Όπως αναφέρει, «Η ΓΕΝΟΠ θα διασφαλίσει όλους τους συναδέλφους της πρώτης γραμμής, της κάθε κατηγορίας, της κάθε ειδικότητας» και «κανείς δεν θα κόψει κανένα επίδομα».
Καθησυχαστική προς τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, αναφορικά με τις ρυθμίσεις της νέας Συλλογικής Σύμβασης που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τη διοίκηση της επιχείρησης, εμφανίζεται η ΓΕΝΟΠ με σημερινή ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει, «Η ΓΕΝΟΠ θα διασφαλίσει όλους τους συναδέλφους της πρώτης γραμμής, της κάθε κατηγορίας, της κάθε ειδικότητας» και «κανείς δεν θα κόψει κανένα επίδομα». Ενώ για το θέμα της μετενέργειας υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία επειδή η σύμβαση δεν λήγει τώρα αλλά στις 12 Φεβρουαρίου του 2013. Ωστόσο, προσθέτει ότι επιδιώκει από τώρα να υπογράψει νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση.
Όπως μετέδωσε χθες το ΑΜΠΕ, η πρόταση της διοίκησης για τη νέα σύμβαση που παραδόθηκε στη ΓΕΝΟΠ προβλέπει μεταξύ άλλων απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού, υποχρεωτικές μεταθέσεις, περισσότερη ευελιξία στον χρόνο εργασίας, μείωση των ειδικών επιδομάτων κατά 33%, χορήγηση του επιδόματος βάρδιας μόνο σε όσους πράγματι εργάζονται, κ.α.
ΑΠΕ
========================
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


   Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ σχετικά με την υπογραφή της ΣΣΕ και την ανησυχία που υπάρχει στο προσωπικό ξεκαθαρίζουμε τα εξής:


1. Καμιά απολύτως ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει σε κανέναν μας σχετικά με το ενδεχόμενο να πέσουμε στην μετενέργεια επειδή λήγει η σύμβαση μας και κατ’ επέκταση να έχουμε νέες μειώσεις των μισθών μας.


Ο λόγος είναι ότι η ισχύς της σύμβασης μας δεν λήγει τώρα, αλλά στις 12 Φλεβάρη του 2013.


2.Παρά το γεγονός του ότι η σύμβαση μας λήγει, στις 12 Φλεβάρη του 2013 και αυτό όντως μας δίνει μια μεγάλη ανάσα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δουλεύοντας νύχτα μέρα επί ολόκληρες εβδομάδες επιδιώκει από τώρα χωρίς να αφήσει να χαθεί ούτε μέρα να υπογράψει νέα ΕΣΣΕ.


Οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας βρίσκονται στην κορύφωση τους.


3. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που στο Δ.Σ. της εκπροσωπούνται όλοι οι εργαζόμενοι, όλου του ομίλου της επιχείρησης και από όλους τους κλάδους, ρητά και κατηγορηματικά δηλώνει ότι πρώτη θα διασφαλίσει ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους της πρώτης γραμμής της κάθε κατηγορίας, της κάθε ειδικότητας.


Όσο υπάρχει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κανείς δεν μπορεί να αδικήσει κανένα.


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΨΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


============================
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ - ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ.
ΕΝΩΣΗ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ- ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ.
                                                                                             


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ.


  Αθήνα 2/5/2012


   ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ   


Αντιλαμβανόμαστε όλοι την κρισιμότητα των στιγμών, που βιώνουμε ως εργαζόμενοι στο Όμιλο ΔΕΗ και ως πολίτες αυτής της χώρας.


Βρισκόμαστε σε διαδικασία διαπραγματεύσεων και ένα βήμα πριν την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, που αφορά το μέλλον και την παρουσία μας στον Όμιλο ΔΕΗ αύριο.


Η επίτευξη της υπογραφής της Σ.Σ.Ε,  παρά τις δεσμεύσεις των μνημονιακών νόμων και  προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις, θα δώσει μία ανάσα στους συναδέλφους, ενώ θα διασφαλίσει τουλάχιστον προς το παρόν τις σημερινές μισθολογικές μας αποδοχές.


Ως εκ τούτου, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η διαδικασία διαπραγμάτευσης να διεξαχθεί σε πλαίσιο ενότητας, συλλογικότητας, ώστε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενισχυμένη από τους συλλόγους  μέλη της,  να ασκήσει τα καθήκοντά της απερίσπαστα για το καλό όλου του προσωπικού στον Όμιλο ΔΕΗ.


Στα πλαίσια αυτά είμαστε αλληλέγγυοι προς την Ομοσπονδία μας, αναγνωρίζουμε το δύσκολο ρόλο που έχει αναλάβει κατά την διαπραγμάτευση της Σ.Σ.Ε. και θεωρούμε απαράδεκτες τις πρακτικές εκπροσώπων σωματείου, όπου με μεμονωμένες και αποσπασματικές κινήσεις  επιδιώκουν να τορπιλίσουν την διαδικασία υπογραφής, σπέρνοντας ψευδείς ειδήσεις που αφορούν την διαπραγμάτευση, προκειμένου να εκμεταλλευτούν συντεχνιακά την όλη διαδικασία που αφορά 21.000 εργαζόμενους στον  Όμιλο ΔΕΗ.


Τους καλούμε να αναλογιστούν την κρισιμότητα των στιγμών, να πάψουν να κινδυνολογούν και να περιφρουρήσουμε όλοι μαζί το συνδικάτο μας.


Σε διαφορετική περίπτωση, αυτός που σήμερα θα επιχειρήσει την αμφισβήτηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και το ρόλο της, πρέπει  τότε να έχει και το ηθικό ανάστημα να κοιτάξει κατάματα  21.000 συναδέλφους μας, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η υπογραφή της Σ.Σ.Ε.


==================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: