Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται την τελευταία περίοδο, αλλά και όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με αφορμή την νέα ΕΣΣΕ, δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας




ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ, (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΕΣΣΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΚΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τι κρύβεται πίσω από την στάση της ηγεσίας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ;



Συναδελφισσες-οι
Για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα μας τόσο, σε επιχειρηματικό όσο, και σε πολιτικό επίπεδο γνωρίζουν πολύ καλά πόσο μεγάλο εμπόδιο και ενοχλητικό αγκάθι είναι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε όσους θέλουν να ξεδιπλώσουν τις βρομοδουλειές τους σε βάρος της ΔΕΗ αλλά και σε όσους θέλουν να ξεπουλήσουν τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι καθημερινές επιθέσεις εναντίον της.
Λυπούμαστε όμως ιδιαίτερα που σ’ αυτούς που επιτίθενται στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εδώ και ένα χρόνο, με τον «δικό της τρόπο» συμμετέχει και η ηγεσία του σωματείου «Σπάρτακος».
Μια ηγεσία που ποτέ δεν σήκωσε με ένταση και πάθος τη σημαία του αντιμνημονιακου αγώνα.
Μια ηγεσία που δεν έβγαλε παρά μονάχα μια ανακοίνωση, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΡΑΣΗ, για την μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπράκτορα και την χρησιμοποίηση του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας σε μοχλό εκβιασμού της κοινωνίας.
Μια ηγεσία που γυρνώντας την πλάτη στην κοινωνία που στέναζε και βρισκόταν σε απόγνωση από το χαράτσι έλεγε «δεν θα σώσουμε εμείς την κοινωνία»!!! και καλούσε τους εργαζόμενους να σπάσουν την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στο κτίριο της οδού Πειραιώς απ όπου θα έφευγαν οι λογαριασμό με το χαράτσι.
Γνωρίζοντας την βαρύτητα των όσων επισημαίνουμε παραπάνω περί συμμετοχής της ηγεσίας του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στη λίστα όλων όσων  επιτίθενται στη ΓΕΝΟΠ οφείλουμε να αποδείξουμε και να εξηγήσουμε τι σημαίνει η φράση η ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ υπονομεύει «με το δικό της τρόπο»
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
Είναι αυτονόητο ότι όλοι όσοι επιτίθενται στη ΓΕΝΟΠ δεν το κάνουν με τον ίδιο τρόπο, γιατί δεν μπορούν να το κάνουν με τον ίδιο τρόπο
Ο τρόπος που είχε επιλέξει η ηγεσία του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι η υπονόμευση, η αμφισβήτηση, η φθορά και ο οικονομικός στραγγαλισμός της ομοσπονδίας.
Απόδειξη όλων αυτών είναι οι αλλεπάλληλες απαξιωτικες και υπονομευτικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προς τη ΓΕΝΟΠ που «ω, του θαύματος» κάθε φορά φουσκωμένες από υπερβολές προβάλλονται μέσα από 4 συγκεκριμένες εφημερίδες, ένα ραδιοφωνικό και ένα τηλεοπτικό σταθμό που έχουν πάρει εργολαβία το κτύπημα της Ομοσπονδίας εδώ και 2 χρόνια.
Θα μπορούσαμε να σταθούμε σε αρκετές από αυτές τις ανακοινώσεις αλλά δεν χρειάζεται παρά μονάχα μια.
Το γεγονός του ότι στην ανακοίνωσή της με ημερομηνία 26-3-2012 η ηγεσία του «Σπάρτακου» με τον πλέον απαξιωτικο τρόπο  προς την ηγεσία της Ομοσπονδίας αλλά και τα άλλα σωματεία και με πρόσχημα ότι κανείς από το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ δεν είναι από την παραγωγή η τα ορυχεία ζητά τη συμμετοχή της στην διαπραγματευτική ομάδα για την κατάρτιση της ΣΣΕ, αρκεί…
Αλήθεια υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή απ΄ αυτό στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ και σε όλα τα άλλα σωματεία ;
Όμως πέρα απ αυτό και στη συνέχεια όλη η στάση της ηγεσίας του Σπάρτακου γύρω από την κατάρτιση της ΕΣΣΕ έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των υπονομευτικών κινήσεων.
Σημαντικότερη όμως απόδειξη της συνειδητής απαξίωσης της Ομοσπονδίας (ενώ είναι γνωστό ότι η ΓΕΝΟΠ εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει καμία απολύτως πηγή εσόδων παρά μονάχα τις λιγοστές συνδρομές των μελών της) είναι η αγνόηση των αλλεπάλληλων εκκλήσεων για τακτοποίηση των οικονομικών της υποχρεώσεων με το πρόσχημα ότι «εάν δεν πληρώσουν όλοι οι σύλλογοι εμείς δεν πληρώνουμε».
Οι κύριοι της ηγεσίας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ αντί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΕΤΕ/ΔΕΗ και άλλων συλλόγων που στήριξαν και στηρίζουν και οικονομικά την ΓΕΝΟΠ, συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την Ομοσπονδία, αγνοώντας ότι η ΓΕΝΟΠ έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους τους, ότι χρωστά παντού, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει και κυρίως ότι για λογαριασμό όλων μας ανέθεσε και ξεκίνησε το μεγαλύτερο νομικό αγώνα για την σωτηρία του ασφαλιστικού μας, που ταυτόχρονα είναι πολυδάπανος με άλλοθι την πραγματική αδυναμία μικρότερων σωματείων να αποδώσουν την συνδρομή των 2,35 ευρω ανά μέλος, συνειδητά στραγγαλίζει την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αρνούμενη να συμβάλει οικονομικά εδώ και ένα χρόνο.
Με βάση τα παραπάνω νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερα για το τι πράττει η ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ σε βάρος της ΓΕΝΟΠ.
Εκείνο όμως που έχει αξία είναι να δούμε αυτός ο πόλεμος φθοράς και απαξίωσης για ποιο λόγο γίνεται.
Γίνεται μήπως γιατί η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν προασπίζεται όπως θα έπρεπε τα συμφέροντα των εργαζομένων στα Ορυχεία και την Παραγωγή, όπως την βολεύει να λέει η ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ή για άλλους λόγους;
Η απάντηση είναι ότι αν κάποιος υπερασπίζεται πρώτος τα συμφέροντα των ανθρώπων της πρώτης γραμμής είναι αυτός που υπερασπίζεται το δίκαιο και το σωστό.
Απεναντίας, αυτός που βάζει σε κίνδυνο κατακτήσεις των ανθρώπων της πρώτης γραμμής είναι αυτός που χρησιμοποιώντας τους για άλλους λόγους και χωρίς να υπάρχει θέμα, τους διαχωρίζει από το σύνολο του προσωπικού.  


ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ
Εάν τώρα  σταθούμε να δούμε ποιοι είναι οι σοβαροί και αξεπέραστοι (!!) λόγοι που οδήγησαν την ηγεσία του Σπάρτακου σ΄ αυτήν την διασπαστική απόφαση, τότε όλοι θα καταλάβουν ότι οι μάσκες έπεσαν και ότι πίσω απ΄αυτην την επίθεση κρύβεται ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σταθερά και αταλάντευτα εξακολουθεί να είναι ενάντια στο Μνημόνιο, ενάντια στα συμφέροντα και κυρίως το ότι έχει μια στάση συνέπειας απέναντι στον κόσμο της εργασίας, αποφεύγοντας να δώσει διαπιστευτήρια και στήριξη σε όσους αφαίρεσαν τις κατακτήσεις του και έκλεψαν τα όνειρα και τη ζωή του.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΣΟΒΑΡΟΙ» ΛΟΓΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ;
Η ηγεσία του Σπάρτακου ουδέποτε, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά διαφώνησε στην ουσία του σχεδίου σύμβασης.
Η «διαφωνία» της εστιάζεται α) στο ότι δεν μετονομάζονται τα ειδικά επιδόματα σήμερα – αυτό θα γίνει σε 4 μήνες όπως λέει το σχέδιο της σύμβασης ώστε να γίνει με ηρεμία και με σωστό τρόπο καθώς δεν υπάρχει ο φόβος της μετενέργειας και β) στο ότι δεν βάζουμε σήμερα πλαφόν 35% στη μείωση των ειδικών επιδομάτων!!
Σε σχέση με το πρώτο, το μόνο σχόλιο είναι ότι αυτή η εμμονή, είναι κενή περιεχομένου αφού κανείς δεν αρνείται τη μετονομασία τους καθώς όλοι λέμε ότι θα γίνει μέσα σε τέσσερις μήνες. Η έμμονη αυτή θυμίζει συμπεριφορά μικρού παιδιού!!!
Σε σχέση με το δεύτερο «σημείο τριβής» δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει γιατί αυτή, (επίσης άνευ ουσίας) εμμονή, να μπει πλαφόν περικοπής «αυτή τη στιγμή»,  αφού αυτό πιθανότατα θα σημαίνει παύση χορήγησης των κλιμακίων; Γιατί άραγε δεν μπορούμε να περιμένουμε λίγους μήνες αφού ήδη έχουμε πει ότι το  θέμα θα το ξαναδούμε σε 3 μήνες σε όλες του τις διαστάσεις;
Γιατί αυτή η εμμονή στο «τώρα», αφού ΤΩΡΑ οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στην συντριπτική τους πλειοψηφία με την παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ θα πάρουν πίσω ότι κακώς τους παρακρατήθηκε όπως είχε δεσμευτεί η Ομοσπονδία;
Τα ερωτηματικά για την εμμονή της ηγεσίας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στα παραπάνω ανύπαρκτα θέματα γίνονται τεράστια πολύ περισσότερο τώρα που η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αποκατέστησε την αδικία  στην πληρωμή της ώρας της υπερωρίας ΚΑΙ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ  όπως επεδίωκε η Διοίκηση, αποδεικνύοντας με πράξεις ποιος είναι αυτός που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.
Τι είναι εκείνο που δεν μας επιτρέπει να περιμένουμε 3 μήνες, να δούμε πως θα τρέξει ο νέος τρόπος κάλυψης των υπερβάσεων της μισθοδοσίας από τις υπερωρίες και από την όποια χορήγηση των κλιμακίων;
Από τα πιο πάνω είναι ολοφάνερο ότι οι αποφάσεις της ηγεσίας του «Σπάρτακου» την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.


Είναι αποφάσεις διχαστικές


Είναι αποφάσεις διασπαστικές


Είναι αποφάσεις που βάζουν σε κίνδυνο την ενότητα αλλά και τα συμφέροντα των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.


Κυρίως όμως,


Είναι αποφάσεις-χτύπημα του ταξικού αντιμνημονιακού συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που είναι δημιούργημα των ιστορικών συνδικάτων με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της, προς απογοήτευση ΟΛΩΝ  όσων την πολεμούν θα μείνει όρθια, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απόκρουση των σχεδίων των συμφερόντων.
ΥΓ. Προς αποκατάσταση της αλήθειας:
Οι 16 ψήφοι υπέρ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήταν επί 24 παρόντων.
 Η συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων, με επιμέρους παρατηρήσεις, εξουσιοδότησε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να υπογράψει τη Σύμβαση. Η επαλήθευση θα γίνει από τους Συλλόγους.



                                                                                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



================================
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


     Σήμερα που η αντεργατική μανία των μνημονίων καθιστά το συνδικάτο βασικό εργαλείο για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, έχει ιδιαίτερη αξία να δούμε ποιοι πραγματικά επενδύουν στην ΕΝΟΤΗΤΑ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και πασχίζουν για το καλύτερο και ποιοι απλά καπηλεύονται αναίσχυντα τις αγωνίες και τις ανασφάλειες των συναδέλφων.
 Έχει ιδιαίτερη σημασία να αξιολογήσουμε εάν οι δημόσιες διαφοροποιήσεις είναι επί της ουσίας ή πρόκειται για μεθοδευμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, με γνώμονα την υπονόμευση του συνδικαλιστικού κινήματος , προς όφελος συγκεκριμένων, τοπικού χαρακτήρα και άλλων αδιευκρίνιστων, συμφερόντων.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ .


     Τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται την τελευταία περίοδο, αλλά και όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με αφορμή την νέα ΕΣΣΕ, δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνείας :
 Κάποιοι έχουν ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ την ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των προσπαθειών που καταβάλλει για την υπογραφή νέας  Ε.Σ.Σ.Ε ...  
Κάποιοι δεν θέλουν ταξικό και ασυμβίβαστο συνδικάτο... Επιθυμούν ένα συνδικάτο κατακερματισμένο, υποταγμένο, πλήρως ελεγχόμενο και προπαντός πρόθυμο στα κελεύσματα και τις επιταγές της μνημονικής και μιντιακής εξουσίας.
Πως αλλιώς ερμηνεύονται οι παλινωδίες, οι μεταμορφώσεις, η αμετροέπεια και η ακατάπαυστη φλυαρία, σε βάρος των αγώνων και των προσπαθειών της Ομοσπονδίας, από συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία ...
Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ που απολαμβάνει η ηγεσία του Σπάρτακου, (όταν επιτίθεται στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ) από μερίδα των Μ.Μ.Ε, των οποίων οι ιδιοκτήτες (ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ) δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της ενέργειας ..


ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :


Ποιους σκοπούς εξυπηρετούν οι αντιφατικές αναφορές και ανακοινώσεις ;
Σε τι αποσκοπεί η δημόσια αμφισβήτηση - υπονόμευση των προσπαθειών της Ομοσπονδίας για την υπογραφή Σ.Σ.Ε ;
Ποιον ωφελούν οι δημόσιες διαρροές και αντιπαραθέσεις ;
Σε τι βοηθούν τα εξώδικα οι διαχωρισμοί μεταξύ των εργαζομένων και οι απειλές για διάσπαση του κινήματος ;
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ..
Η αντίδραση μας έναντι της ηγεσίας του Σπάρτακου, δεν έχει κίνητρο την στείρα αντιπαράθεση ..  Την γεννά η ανάγκη να αντισταθούμε στα φαινόμενα  ευτελισμού και  υπονόμευσης των συλλογικών θεσμών, αλλά και η ανάγκη να προασπίσουμε την εργασιακή μας θέση και υπόσταση.
Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για τα κίνητρα και την συμπεριφορά του συγκεκριμένου συλλόγου, καθώς τα δείγματα των τελευταίων ημερών, όπως η ανοιχτή σε πολλές περιπτώσεις αμφισβήτησης της Ομοσπονδίας, οι τρικλοποδιές στην προσπάθεια διαπραγμάτευσης για την νέα Ε.Σ.Σ.Ε, είναι αρκετά για να προϊδεάσουν αρνητικά ..
Μια προσεκτική ανάγνωση των θέσεων και των πεπραγμένων του συλλόγου Σπάρτακος, είναι ενδεικτική των προθέσεων, της αλαζονείας, της ανευθυνότητας, που διακρίνει τον ηγετικό του πυρήνα ..
Ατόπημα πρώτο : Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012, η ηγεσία του Σπάρτακου, με τον πλέον ανεύθυνο τρόπο, χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση ή προσυνενόηση με την Ομοσπονδία και δείχνοντας ασέβεια προς τους άλλους συλλόγους μέλη, στέλνει Εξώδικο προς την Διοίκηση της ΔΕΗ και ζητά την καταγγελία της Ε.Σ.Σ.Ε ..
 Τους ρωτάμε :  Από πού έλαβαν την εξουσιοδότηση να θέσουν θέμα μονομερούς καταγγελίας της Ε.Σ.Σ.Ε, (όταν μάλιστα δεν είχε αποσαφηνιστεί ακόμη ο χρόνος εφαρμογής της μετενέργειας) ;
 Δεν αντιλαμβάνονται ότι με αυτή την αχαρακτήριστη ενέργεια, έβαλαν σε άμεσο κίνδυνο την ισχύ της Ε.Σ.Σ.Ε, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μισθολογικές και εργασιακές κατακτήσεις των 21.000 εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ ;
Ας μας απαντήσουν από πού αντλούν το δικαίωμα να αυτόπροσδιορίζονται ως οι νόμιμοι εκπρόσωποι του ΣΥΝΟΛΟΥ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΜΗΤΡΙΚΗ και να απειλούν ότι θα διαπραγματευτούν και θα υπογράψουν μονομερώς ΕΣΣΕ ;
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ : Το σύνολο των εργαζομένων στην ΜΗΤΡΙΚΗ ΔΕΗ, δεν είναι τα 2.500 μέλη, που σύμφωνα με τα τελευταία αμφιλεγόμενα στοιχεία εμφανίζονται στο δυναμικό του συλλόγου σας ..
Υπάρχουν σύλλογοι και μάλιστα πολυπληθέστεροι που εκπροσωπούν και αντιπροσωπεύουν τους χιλιάδες των εργαζόμενους στην Μητρική .. Υπάρχει η ΕΤΕ/ΔΕΗ που έχει την αριθμητική υπεροχή, τόσο στον Όμιλο, όσο την Μητρική, αλλά και την Παραγωγή.
Λάβετε λοιπόν το μήνυμα ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι τόσο στον Όμιλο, όσο και στην ΜΗΤΡΙΚΗ ΔΕΗ, δεν σας παραχωρούν το δικαίωμα υπογραφής ..
  Ατόπημα δεύτερο  : Στο ίδιο κείμενο (δηλ .. το εξώδικο προς την Διοίκηση) η ηγεσία του Σπάρτακου με απόλυτη βεβαιότητα αναφέρει  : «Όπως είναι γνωστό η ισχύς της ΕΣΣΕ  λήγει στις 14 Μαΐου του 2012», μια άποψη που ισχυρίζονταν μέχρι πρόσφατα ..
 Τρεις μήνες μετά, (στις 11 Μαΐου του 2012) και αφού έγιναν σοφότεροι από την προσπάθεια άλλων, επανέρχονται με νέα ανακοίνωση για να ενημερώσουν ότι η ισχύς της ΕΣΣΕ, δεν λήγει στις 14 Μαΐου του 2012,  αλλά στις 12 Φλεβάρη του 2013. 


«Μπράβο παιδία, κάλιο αργά παρά ποτέ» ...


     Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, με προφανή στόχο να  πλήξουν το κύρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ισχυρίζονται ότι η Ομοσπονδία ότι δεν γνώριζε πότε λήγει η σύμβαση μας, αποσιωπώντας ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με τον νομικό της σύμβουλο καθηγητή συνταγματικού δικαίου  κ. Κατρούγκαλο είναι αυτή που ξεκαθάρισε ότι η λήξη της σύμβασης μας φτάνει στις 14 Φεβρουάριου του 2013.
Τους ρωτάμε :  Πότε είχαν δίκιο, στις 28/2/2012 όταν έστελναν το εξώδικο προς την Διοίκηση ή σήμερα που αναδιπλώνονται  ;  Αφού γνώριζαν, (όπως κατόπιν εορτής ισχυρίζονται), γιατί στο εξώδικο, με απόλυτη σιγουριά και βεβαιότητα ανέφεραν ότι η ισχύς της Ε.Σ.Σ.Ε έληγε στις 14 Μαΐου του 2012 ;
Είστε ανακόλουθοι, υπόλογοι και βαθύτατα εκτεθειμένοι, καθώς γνωρίζουν και οι πέτρες ότι η τεκμηρίωση για το χρόνο της μετενέργειας, πιστώνεται αποκλειστικά και μόνο στην επίπονη, συστηματική και υπεύθυνη προσπάθεια της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ και των ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ που χωρίς έπαρση συμβάλλουν στο δύσκολο έργο της ;
Ατόπημα τρίτο  : Την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012,  η ηγεσία του Σπάρτακου, με επιστολή στην Διοίκηση, επικαλουμένη προσχηματικά την οικονομική κατάσταση της Επιχείρησης, ζητά (εμμέσως πλην σαφώς) την αποδέσμευση από την δαπάνη μισθοδοσίας των 650 περίπου αποσπασμένων συναδέλφων στο Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ..  
Τους ρωτάμε :  Που πήγε η έννοια της αλληλεγγύης κύριοι ; Είναι πρακτική ταξικού συνδικάτου ο διαχωρισμός και η διαίρεση των εργαζομένων ; Το προσωπικό του κλάδου ασφάλισης δεν είναι εργαζόμενοι, δεν είναι συνάδελφοι μας, δεν έχουν τα ίδια μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα  ;
Λάθος κύριοι :  Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, δεν υπάρχουν περιθώρια για αποκλεισμούς και ανθρωποθυσίες  ..  Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ευημερία είναι αυτονόητο και αναφαίρετο για όλους τους εργαζόμενους και όλες τις κατηγορίες προσωπικού στον Όμιλο ΔΕΗ ..
 Κριτήριο ενός ταξικού και ασυμβίβαστου συνδικάτου δεν μπορεί να είναι οι τοπικοί και συντεχνιακοί διαχωρισμοί, αλλά ο σεβασμός και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων .. Εάν για την ηγεσία του Σπάρτακου «περισσεύουν» μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι, για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ δεν περισσεύει κανείς ..
 Ατόπημα τέταρτο : Η ηγεσία του Σπάρτακου με επιστολή προς το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ζητά να συμμετέχει στην διαπραγματευτική ομάδα, με πρόσχημα ότι κανείς απ’ το προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν προέρχεται είναι από την Παραγωγή και τα Ορυχεία ..
Τους ρωτάμε :  Τι είδους σεβασμός είναι αυτός προς την Ομοσπονδία και τους άλλους συλλόγους της, όταν υποτιμητικά και δείχνοντας πλήρη ασέβεια, ζητούν να  συμμετέχουν στην διαπραγματευτική ομάδα, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές και υπονοούμενα για την στάση και την ουδετερότητα του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ;
 Τι είναι τα μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, εκπρόσωποι κατηγοριών, που μεροληπτούν ;  Δεν είναι εκπρόσωποι όλου του προσωπικού στο Όμιλο ΔΕΗ ;  Δεν είναι αυτό προσβολή στο πρόσωπο τους ;  Δεν είναι υπονόμευση σε βάρος της συνεκτικότητας και του κλαδικού ρόλου της Ομοσπονδίας ;
  Άλλοι σύλλογοι που εκπροσωπούν εργαζόμενους στα Ορυχεία και της Παραγωγή δεν υπάρχουν ; Που πήγε λοιπόν η έννοια του σεβασμού και της συνδικαλιστικής δεοντολογίας ;
 Ατόπημα πέμπτο : Τρίτη 8 Μαΐου 2012, η ηγεσία του Σπάρτακου, με ανακοίνωση, καλεί την Ομοσπονδία να υπογράψει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ ΕΣΣΕ, χωρίς να εγείρει καμία θέση, καμιά προϋπόθεση, κανένα προαπαιτούμενο, επί του προσχεδίου ..
  Έγραψαν τότε χαρακτηριστικά  : «Ακόμα και τούτη την ώρα, επιδεικνύοντας τις καλύτερες προθέσεις μας, καλούμε την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να υπογράψει Ε.Σ.Σ.Ε, με τα όποια χαρακτηριστικά, κριτήρια και προϋποθέσεις αυτή νομίζει πως θα καλύπτουν καλύτερα τους εργαζόμενους» ..
Ελάχιστες μέρες μετά, αλλάζουν γραμμή πλεύσης, εγκαταλείπουν το ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ε.Σ.Σ.Ε και επανέρχονται με μια σειρά προσχήματα και αιτιάσεις επί του προσχεδίου, για να δημιουργήσουν προσχώματα και να τορπιλίζουν την προσπάθεια της Ομοσπονδίας.
 Αιχμή του δόρατος ή κατά το προσφιλέστερο αιχμή της νέας παλινωδίας, η επιλογή της Ομοσπονδίας για τον χαρακτηρισμό των Ειδικών Επιδομάτων, αμέσως μετά την υπογραφή της νέας Ε.Σ.ΣΕ.
 Τους ρωτάμε : Όταν καλούσαν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να υπογράψει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, με όποιο πλαίσιο αυτή κρίνει ικανοποιητικό, δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν, δεν ήταν ενήμεροι  ; Τι άλλαξε από τότε μέχρι και σήμερα ;
 Είναι σκόπιμο να γίνει σήμερα ο χαρακτηρισμός των ειδικών επιδομάτων, όταν είναι γνωστό ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την νέα ΕΣΣΕ στην μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας θα περάσει από την κρησάρα των συναρμόδιων υπουργείων και το κόσκινο των τοποτηρητών της Τρόικα ;
 Τελικά μήπως δεν κόπτονται και τόσο πολύ για την τύχη των ειδικών επιδομάτων, αλλά με τις ανεύθυνες δηλώσεις του τύπου «δεν εξουσιοδοτούμαι την Ομοσπονδία ή δεν θα επιτρέψουμε την υπογραφή νέας Ε.Σ.Σ.Ε» διαμορφώνουν συνθήκες για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, που θα πλήξουν το κύρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και θα οδηγήσουν την σφαγή των κατακτήσεων και των ειδικών επιδομάτων ;
 Κινδυνεύουν άμεσα τα ειδικά επιδόματα όταν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως ότι η ισχύς της Ε.Σ.Σ.Ε (μετενέργεια) λήγει τον Φλεβάρη του 2013 ; Προς τι λοιπόν η πρεμούρα ;
Όχι κύριοι του Σπάρτακου, δεν είστε οι θεματοφύλακες των ειδικών επιδομάτων : Τα ειδικά επιδόματα είναι μέρος και αναπόσπαστο κομμάτι του βασικού μισθού για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ και ιδιαίτερα για τους συνάδελφους της πρώτης γραμμής ..
Επομένως, κάθε προσπάθεια συμπίεσης ή κατάργηση τους, αποτελεί βλαπτική μεταβολή και απώλεια εισοδήματος, που η συντριπτική πολυψήφια των Πρωτοβάθμιων συλλόγων δεν πρόκειται να επιτρέψει ..  
Ο χαρακτηρισμός των ειδικών επιδομάτων οφείλει να γίνει και θα γίνει, όχι γιατί το λέει προσχηματικά και για λόγους προβολής και επικοινωνίας ο Σπάρτακος, αλλά γιατί έτσι προστάζουν οι χιλιάδες των εργαζομένων, η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων και η αντιπροσωπευτική Ομοσπονδία που τους εκπροσωπεί ..
 Ατόπημα έκτο :  Η μεγάλη αποκάλυψη για τα κίνητρα και την υπονομευτική στάση της ηγεσίας του Σπάρτακου, έγινε στο κρίσιμο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, την Πέμπτη 24 Μαΐου του 2012, μέσω προτάσεων που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου ..
Ούτε λίγο ούτε πολύ, με πρόσχημα τον μηχανισμό στήριξης, σε περίπτωση υπέρβασης των δαπανών μισθοδοσίας, ζήτησαν πλαφόν στα ειδικά επιδόματα. Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, ζήτησαν και την κατάργηση του Οικογενειακού επιδόματος.
 Τους ρωτάμε : Δεν γνωρίζουν ότι η απαράδεκτη πρόταση τους για πλαφόν στα ειδικά επιδόματα, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να οδηγήσει σε πάγωμα και μη καταβολή των κλιμάκιων για όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ.
 Δεν γνωρίζουν ότι το πάγωμα των κλιμάκιων σε συνδυασμό με το πάγωμα του χρονοεπιδόματος, θα στερήσει από τους εργαζόμενους και την τελευταία πιθανότητα για αύξηση των ήδη πενιχρών εισοδημάτων ..  
 Δεν γνωρίζουν ότι οι χιλιάδες συνάδελφοι μας διοικητικοί, δεν λαμβάνουν άλλο επίδομα, πέραν του οικογενειακού, που με τόση ευκολία και σπουδή, προτείνουν την κατάργηση του  ..
Τέλος, εφόσον θεωρούν ότι έχουν δίκιο γιατί δεν τολμούν να κάνουν δημόσια την πρόταση για πάγωμα του κλιμακίου και κατάργηση του Οικογενειακού επιδόματος ; Γιατί δεν εξηγούν στους νέους συναδέλφους μας, που είναι και χαμηλόμισθοι, τι εστί το πάγωμα των κλιμακίων ;
 Οι μάσκες έπεσαν .. Αποκαλύφθηκαν και είναι ευτύχημα για τους χιλιάδες εργαζόμενους της ΔΕΗ, που δεν βρίσκονται στο τιμόνι των διαπραγματεύσεων ..
Ατόπημα έβδομο  : Δείγμα αναξιοπιστίας και βαρύτατο ατόπημα η ανακοίνωση που εξέδωσαν αμέσως μετά το ΔΣ της Ομοσπονδίας, μέσω της όποιας προβάλλουν  τον ισχυρισμό ότι το σύνολο το σωματείων μελλών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που εκπροσωπούν εργαζόμενους σε Σταθμούς Παραγωγής και Ορυχεία διαφώνησε συνολικά με το προσχέδιο της νέας ΕΣΣΕ.
Μέγα ψεύδος και διαστρέβλωση της αληθείας .. καθώς  η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων μελλών, επί της αρχής εξέφρασε την βούληση για άμεση υπογραφή νέας ΕΣΣΕ, με άξονες :


Την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ, στη βάση της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης για όλες της κατηγορίες προσωπικού και όλους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ.
Την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την εργοδοτική αυθαιρεσία, το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα και το ενδεχόμενο απολύσεων.
     Σε ότι αφορά μάλιστα το προσχέδιο όχι άπλα δεν απερρίφθη .. Αντιθέτως όλοι οι σύλλογοι  στην προσπάθεια συνδιαμόρφωσης καταθέσαν πλήθος προτάσεων, τις οποίες η Ομοσπονδία δεσμεύτηκε να θέσει στη διαπραγμάτευση, με στόχο να ενσωματωθούν και να συμπληρώσουν το τελικό κείμενο ..
 Προτάσεις που σχετίζονται  :  Με την προσαύξηση της νυχτερινής βάρδιας, τα ΡΕΠΟ του ΣΑΒΒΑΤΟΥ και τις προσαυξήσεις της βάρδιας σε συνδυασμό με την φυσική παρουσία ..


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ..
 Το μεγάλο ατόπημα, που ισοδυναμεί με έγκλημα σε βάρος της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος  έγινε την Κυριακή, 27 Μαΐου 2012 ..  Η ηγεσία του Σπάρτακου ξεπέρασε τα ΕΣΚΑΜΜΕΝΑ ..
Κατ’ εντολήν πολιτικών και παραπολιτικών κέντρων, που αντιστρατεύονται εδώ και χρόνια τα συμφέροντα της Επιχείρησης και των εργαζομένων, επιχειρεί να δημιουργήσει καίριο πλήγμα στην ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ ..  
Επιχειρεί να  διεμβολίσει τηνμεγαλύτερη και ιστορικότερη Ομοσπονδία της χώρας, προκειμένου να καταστεί ευκολότερο το ξεπούλημα της ΔΕΗ και η λεηλασία των κατακτήσεων των εργαζομένων ..   ΆΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ..
Με νέο ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ και ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟ ΕΞΩΔΙΚΟ  που απέστειλαν στην Διοίκηση της ΔΕΗ, επικαλούνται ψευδώς το δικαίωμα της αντιπροσώπευσης των εργαζομένων στην Μητρική ΔΕΗ, ενημερώνουν ότι τάχα δεν εξουσιοδοτούν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να υπογράψει το σχέδιο της ΕΣΣΕ και καλούν χωρίς ίχνος ντροπής την διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ σε άμεση συνάντηση για μονομερή διαπραγμάτευση.
Είναι πλέον προφανές ..  Αξιοποίησαν τις αγωνίες των εργαζομένων, ασελγούσαν επί μήνες με τον ιερό θεσμό των Σ.Σ.Ε για να φτάσουν στο τελικό τους στόχο, που δεν είναι άλλος, απ’ το να υλοποιήσουν τα διχαστικά τους σχεδία .. 
Είναι πλέον προφανές ..  Η κυβερνητική εντολή που εξυπηρετούν οι «συνάδελφοι συνδικαλιστές» του Σπάρτακου, αποσκοπεί στην αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δίνοντας την ευκαιρία στους ιδιώτες να λεηλατήσουν την ΔΕΗ, με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων ..
Δεν θα τους περάσει … Έχουν οι φύλακες την γνώση .. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να συντριβούν, να απομονωθούν και να περιχαρακωθούν από το κίνημα και τους εργαζόμενους ..  Θα τους θυμίσουμε ,  ότι  και στο παρελθόν υπήρξαν διασπαστές, καιροσκόποι  και υποκινούμενοι που κατέληξαν στα αζήτητα και στο περιθώριο της ιστορίας ..
Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στο ταξικό συνδικάτο της ΔΕΗ, που εδώ και δεκαετίες πρωτοστατεί στα πεδία των κοινωνικών μαχών  και τους αγώνες του λαού μας..
 Ο Σπάρτακος είναι και θα παραμείνει μειοψηφία στους εργαζόμενους και την ΔΕΗ, ενώ σύντομα θα λάβει και την απάντηση που του αρμόζει ..  Η Ε.Σ.Σ.Ε του Ομίλου ΔΕΗ, θα υπογραφεί, σε πείσμα του Σπάρτακου και των αόρατων εντολέων του ..
 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι :  Η υπογραφή αυτού του κειμένου δεν συνιστά εχθρική πράξη ..  Σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούμε τον «εμφύλιο σπαραγμό» . Επιθυμία μας είναι να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός ισχυρού μετώπου, υπεράσπισης των εργασιακών και μισθολογικών μας κατακτήσεων ..
 Στη διαμόρφωση ενός ταξικού μετώπου που θα εγγυηθεί, θα διαφυλάξει, θα θωρακίσει την πορεία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας Ε.Σ.Σ.Ε από τις σκοπιμότητες, την υποκρισία και τον συντεχνιακό φανατισμό όσων επιθυμούν και επενδύουν στον κατακερματισμό και την υπονόμευση του κινήματος .. 
 Στόχος μας μια  Ε.Σ.Σ.Ε. αντάξια των προσδοκιών των εργαζομένων, που θα έχει ως βάση τις θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας ..
 Το στοίχημα είναι μεγάλο, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για απώλειες .. Ορισμένοι ελπίζουν ότι μπορούν να βάλουν εμπόδια. Ίσως να μην θέλουν να διασφαλίσουμε τα ελάχιστα κεκτημένα που μας έχουν απομείνει. Οφείλουμε να αποδείξουμε  ότι δεν θα τα καταφέρουν.


Υ.Γ : Η όποια αντιπαλότητα  δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους απλούς εργαζόμενους, για τους οποίους ο σεβασμός, η εκτίμηση και η αλληλεγγύη μας είναι αυτονόητη, αλλά στον ηγετικό πυρήνα και τα στελέχη του συγκεκριμένου Συλλόγου...


     Απεναντίας, απευθυνόμενοι με σεβασμό στους συνάδελφους του Συλλόγου αυτού, τους προτρέπουμε να προβληματιστούν με τα διχαστικά διλήμματα, την σκοπιμότητα των δημόσιων διαρροών και αμφισβητήσεων και τις αλαζονικές πρακτικές της ηγεσίας τους, που υπονομεύουν τα συμφέροντα και την ενότητα των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ ..


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ.
====================================
Συγκρούσεις και ρήξεις στη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Η κόντρα ανάμεσα στον κ. Αδαμίδη και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο, δύο συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), κορυφώνεται.
Σε οριστική ρήξη οδηγούνται η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με το μεγαλύτερο σωματείο της, τον «Σπάρτακο». Ο πρόεδρος του Γιώργος Αδαμίδης με εξώδικο που έστειλε στη διοίκηση της εταιρίας την καλεί να μη διαπραγματευτεί με την Ομοσπονδία αλλά με το σωματείο για την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας των εργαζομένων της ΔΕΗ στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής.
Η κόντρα ανάμεσα στον κ. Αδαμίδη και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο, δύο συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), κορυφώνεται. Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου», στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ η οποία έγινε την περασμένη Πέμπτη 24 Μαίου, εξέφρασε την αντίθεσή του σε σχέδιο σύμβασης που παρουσίασε ο κ. Φωτόπουλος ζητώντας την έγκριση του. Με οριακή πλειοψηφία 16 σε σύνολο 31 μελών πήρε το «πράσινο» φως για την τελική διαπραγμάτευση και υπογραφή σύμβασης με τη διοίκηση της εταιρίας. Ο «Σπάρτακος» διαφωνεί σε τρία σημεία του σχεδίου που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, καθώς υποστηρίζει ό,τι αδικούνται οι εργαζόμενοι της «πρώτης γραμμής» της ΔΕΗ.
Αυτά είναι:
1. Ορίζεται ό,τι ο χαρακτηρισμός επιδομάτων που παίρνουν οι εργαζόμενοι σε ορυχεία και σταθμούς παραγωγής, ως «κινδύνου» θα συζητηθεί τέσσερις μήνες μετά την υπογραφής της σύμβασης. Ο κ. Αδαμίδης υποστηρίζει ότι αρχικά η ΓΕΝΟΠ είχε δεσμευτεί ότι θα έκλεινε αμέσως, μετά έφτασε στους δύο μήνες και τώρα στους τέσσερις.
2. Δεν θα παίρνουν τις προσαυξήσεις όσοι εργάζονται στη βάρδια στην περίπτωση που απουσιάσουν λόγω ασθένειας ή νοσηλείας. Κατά τον πρόεδρο του «Σπάρτακου» οι εργαζόμενοι σε ορυχεία και σταθμούς παρουσιάζουν, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών εργασίας, υψηλό βαθμό ασθενειών και παθήσεων.
3. Δημιουργείται ένας «μηχανισμός στήριξης» σε βάρος των εργαζομένων στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής. Η συγκεκριμένη ρύθμιση της σύμβασης ορίζει ότι τυχόν αποκλίσεις στη μισθοδοσία της επιχείρησης, που θα προκύπτουν από μισθολογικές διαφορές λόγω αναθέσεων καθηκόντων, μισθολογικών κλιμακίων και μεταβλητών θα αποκαθίστανται τον επόμενο μήνα από την περεταίρω μείωση των ειδικών επιδομάτων. Ο «Σπάρτακος» υποστηρίζει ότι η μείωση αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει το 35%, αν και η σύμβαση «μιλά» για 40 με 45%.
Ο «Σπάρτακος» με το εξώδικό του προς τη διοίκηση της ΔΕΗ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που υπογράψει με τη ΓΕΝΟΠ σύμβαση εργασίας, τότε θα προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις. Καλεί δε την εταιρία σε απευθείας διαπραγματεύσεις με το σωματείο και όχι τη ΓΕΝΟΠ.
Σημειώνεται ό,τι η ΓΕΝΟΠ καλείται να υπογράψει τρεις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας μετά το διαχωρισμό της ΔΕΗ. Αυτές είναι με τη μητρική εταιρία ΔΕΗ, το διαχειριστή μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ) και το διαχειριστή δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ).
Φωτόπουλος
Νέα νωπή εντολή προεδρίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, φέρεται ό,τι θα διεκδικήσει ο Νίκος Φωτόπουλος επισπεύδοντας το εκλογοπαλογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, που είναι κανονικά να γίνει τον Ιανουάριο του 2013.
Σύμφωνα με συνδικαλιστές, ο κ. Φωτόπουλος υπό το βάρος των διώξεων που έχει ασκήσει η δικαιοσύνη για τις υποθέσεις των επιχορηγήσεων της Ομοσπονδίας θέλει να επαναβεβαιώσει την ισχύ του στη ΓΕΝΟΠ.
Επιπλέον, με αυτήν την κίνηση, παρατηρούν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ θέλει να προχωρήσει σε συνδικαλιστική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.Ο κ. Φωτόπουλος, σημειωτέον, υποστηρίζει ότι είναι Αριστερός και ό,τι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και δεν πρόκειται να το αφήσει.
Οι ίδιες συνδικαλιστικές πηγές, υποστηρίζουν πως για αυτούς τους λόγους ο κ. Φωτόπουλος επιμένει στο σχέδιο της σύμβασης για τη διαπραγμάτευση των επιδομάτων τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή της. Κι αυτό επειδή έχει αποσπάσει τη στήριξη των σωματείων πέριξ και εντός των διοικητικών υπηρεσιών κι εν μέρει των τεχνικών, χωρίς να ενδιαφέρεται τόσο για την «ψήφο» των σωματείων στα ορυχεία και τις μονάδες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
=================================
Το παλαιό ΠΑΣΟΚ πάει στον ΣΥΡΙΖΑ


Φωτόπουλος, Ραυτόπουλος και λοιποί
Το σύνθημα του κ. Αλέξη Τσίπρα «εμείς είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981» εκτός από ρητορική έχει και πρακτική διάσταση. Συνδικαλιστές, πρώην βουλευτές και υπουργοί, όλο το πάλαι ποτέ «βαθύ» και κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ μετακομίζει στην Κουμουνδούρου. Ο κ. Ν. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Ραυτόπουλος, ο κ. Αντ. Κοτσακάς, παλαιός υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου στον καιρό της παντοδυναμίας του, είναι μόνο ορισμένα από τα δεκάδες στελέχη που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ και συρρέουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο πρώτοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών, οι Σοφία Σακοράφα και Π. Κουρουμπλής, συγκεντρώνουν 144.000 σταυρούς και είχαν εκλεγεί το 2009 με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό σημαίνει ότι η αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ έχει και αριθμητικές επιπτώσεις για την Ιπποκράτους.


Παρά τις δηλώσεις στενών συνεργατών του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ότι οι αποχωρούντες είναι εκφραστές ενός «παρακμιακού» ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν έχει θέση στο κόμμα, είναι διάχυτη η ανησυχία για τις αποχωρήσεις στις χαμηλές συνδικαλιστικές βαθμίδες, που πιθανόν θα προσδέσουν ολόκληρες επαγγελματικές ομάδες στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ.
======================================
Οι «πράσινες» ΔΕΚΟ στο... τρένο του ΣΥΡΙΖΑ


Βασική δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, που συνέβαλαν στην αύξηση των ποσοστών του, αναδείχτηκαν παραδοσιακά στρώματα που υποστήριζαν το ΠΑΣΟΚ όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ.


Βασική δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου, που συνέβαλαν στην αύξηση των ποσοστών του, αναδείχτηκαν παραδοσιακά στρώματα που υποστήριζαν το ΠΑΣΟΚ όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ. Οι κάλπες κατέγραψαν το πολιτικό και «ψυχολογικό» χάσμα που υπήρχε μεταξύ των εργαζομένων και του ΠΑΣΟΚ μετά την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου, την ίδια στιγμή που τα κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ έδειχναν να είναι αμέτοχοι στην εκλογική διαδικασία. Με ξεκάθαρο αντιμνημονιακό λόγο, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν «πιστοί» στη συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ, πήραν αποστάσεις από το Κίνημα λόγω Μνημονίου φλερτάροντας με τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα έχουν το βλέμμα τους στην επόμενη ημέρα των εκλογών και στις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Οπως επισημαίνουν στελέχη της «πράσινης» συνδικαλιστικής παράταξης, το ρήγμα στις σχέσεις της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε από την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου, σε συνδυασμό με επιθέσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήριζαν το σύνολο των υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα ως «τεμπέληδες», υπαίτιους για την άθλια κατάσταση του κρατικού μηχανισμού αλλά και ως το παλιό, «βαθύ» ΠΑΣΟΚ που αντιστέκεται στις μεταρρυθμίσεις.


Δίαυλοι
Τα απλά μέλη και τα μεσαία στελέχη της ΠΑΣΚΕ στις ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο, αργά αλλά σταθερά και χωρίς οργανωμένο τρόπο, κινήθηκαν στην κάλπη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις τους με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΝ δεν ήταν ποτέ οι καλύτερες. Τα κορυφαία στελέχη της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και στις ομοσπονδίες, είχαν αντιδράσει εξ αρχής στα μέτρα του Μνημονίου, «ταμπουρωμένοι» πίσω από τη συνδικαλιστική παράταξη. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που δήλωναν μετά την υπογραφή του Μνημονίου ότι: «Εμείς είμαστε ΠΑΣΟΚ, αυτοί που ψήφισαν τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το κόμμα», μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος. Με το «άνοιγμα» που επιχείρησε ο Αλ. Τσίπρας στην Κεντροαριστερά και στα συνδικάτα, οι πάλαι ποτέ ισχυροί συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν το έντονο φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας διαύλους επικοινωνίας για την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Επαναπροσέγγιση
Συνδικαλιστές στην κεντρική εκλογική επιτροπή


Η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου για την προοπτική εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο και την αναθεώρηση σημαντικών όρων του Μνημονίου που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα, αποτέλεσε το έναυσμα για την επαναπροσέγγιση της ΠΑΣΚΕ με το ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη, μετά την τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου, αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στην κεντρική εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ με στόχο να συμβολίσουν τις ταξικές ρίζες του κόμματος. Εντονα ακούγεται το όνομα του πρώην προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου καθώς και άλλων κορυφαίων συνδικαλιστικών στελεχών. Ο Σπ. Παπασπύρος σύμφωνα με πληροφορίες είχε απορρίψει πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.


ΠΑΣΚ δημοσίων υπαλλήλων
«Η παράταξη να μείνει ζωντανή»
«Το ΠΑΣΟΚ μας απογοήτευσε με την πολιτική που ακολούθησε. Η συνδικαλιστική παράταξη όμως της ΠΑΣΚ θα παραμείνει ενωμένη και την επόμενη μέρα των εκλογών», σημείωσαν στελέχη της γραμματείας της ΠΑΣΚ δημοσίων υπαλλήλων που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των στελεχών τόνισε ότι η «παράταξη πρέπει να μείνει ζωντανή ό,τι και αν συμβεί» και πρότεινε μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου να προετοιμαστεί συνέδριο της ΠΑΣΚΕ που θα πάρει θέση για τις πολιτικές εξελίξεις. Η ΠΑΣΚΕ είναι ακόμα πρώτη δύναμη στα περισσότερα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ).


Οι περικοπές
Το συνδικαλιστικό του ΠΑΣΟΚ αποτελούσε πάντα ένα από τα δυναμικότερα τμήματα του ΠΑΣΟΚ που έχει «εκπαιδευτεί» σε σκληρές συγκρούσεις ακόμα και με τις κυβερνήσεις του Κινήματος. Μετά την εφαρμογή του νέου Μισθολογίου, τα μέλη της ΠΑΣΚΕ ΠΟΕ ? ΟΤΑ, «πέταξαν» τις κομματικές ταυτότητες στην Ιπποκράτους αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών. Στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας η ΠΑΣΚΕ κέρδισε ξανά την πλειοψηφία στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Ο επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ και προέδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, κρατά αποστάσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις φήμες που τον έφερναν να έχει επαφές με την Κουμουνδούρου.
Η ΑΔΕΔΥ, όπου την πλειοψηφία κατέχει η ΠΑΣΚΕ, απάντησε αρνητικά στο κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα να συνομιλήσει με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων κατά τη διάρκεια της διερευνητικής εντολής που διαχειρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αιτιολογία ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα, εκ του ρόλου του, δεν εμπλέκεται στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που δίνεται στα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης». Την ίδια απάντηση έδωσαν η ΓΣΕΕ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών εντολών.


Τα φλερτ


Πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλος. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο πλευρό του προέδρου των εργαζομένων της ΔΕΗ, όταν συνελήφθη από την αστυνομία στην κατάληψη του κέντρου έκδοσης εντολών της ΔΕΗ επί της οδού Μεσογείων. Ο Νίκος Φωτόπουλος απάντησε θετικά σε όλες τις προσκλήσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, ακόμα και κατά την περίοδο της διερευνητικής εντολής. Κύκλοι του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διαψεύδουν το ενδεχόμενο ένταξης του Ν. Φωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.
Πρόσκληση Τσίπρα
Στο πρόσφατο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα σε συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς με στόχο να συζητηθεί το πάγωμα της μετενέργειας και άλλων διατάξεων, απάντησαν θετικά μεταξύ άλλων και οι ΠΑΣΚίτες: Μεταξία Στεκουλέα, ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Αλέξανδρος Φλέγγας ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδας, και παλαιότερα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης. Συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ αναφέρουν ότι η θετική ανταπόκριση των συνδικάτων στην πρόσκληση για συζήτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υποδηλώνει ταύτιση με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.


Νίκος Β. Τσίτσας
nbtsitsas@pegasus.gr
=================================
«Πλυντήριο» εργατοπατέρων
Μπροστά στις εκλογές οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός πρέπει να δουν πίσω από τις εντυπωσιακές φράσεις των διαφόρων κομμάτων την ουσία της πολιτικής τους. Και αυτή αφορά και τη στάση που κρατούν συνδικαλιστικά στελέχη και παρατάξεις στους χώρους δουλειάς.
Εκεί όπου οι εργαζόμενοι παλεύουν για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ζήσουν την οικογένειά τους. Εκεί όπου κάθε μέρα, κάθε ώρα, η ταξική σύγκρουση καθορίζει τη ζωή της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Εκεί, όπου τα μνημόνια, οι αντεργατικοί νόμοι γίνονται πράξη και καταδικάζουν στην εξαθλίωση, στην πείνα, στην ανεργία.
Πώς αλλιώς δηλαδή μπορεί να κριθεί ένα πολιτικό κόμμα, αν δεν κριθεί και από τη στάση που κρατούν τα συνδικαλιστικά του στελέχη σε αυτούς τους χώρους, από το εάν με τη στάση τους εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργατών ή τους καταδικάζουν στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και τελικά την υποταγή και την απογοήτευση; Αυτό που έχει καθιερωθεί να λέγεται κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι από τα κύρια ζητήματα που πρέπει να απασχολεί τις εργατικές λαϊκές οικογένειες για να βγάζει συμπεράσματα για το τι καπνό φουμάρει κάθε κόμμα και πού το πάει.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ο:
Μόλις προχτές η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στη ΔΕΗ) αποφάσισε να υπογράψει ΣΣΕ που αποδέχεται τους μνημονιακούς νόμους για τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 35% και την κατάργηση της μονιμότητας στις πρώην ΔΕΚΟ (μεταξύ αυτών και η ΔΕΗ).
Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τη στάση των παρατάξεων που υπηρετούν τη γραμμή της ταξικής υποταγής ήταν η συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ (το μεγαλύτερο σωματείο με 5.500 μέλη), που προηγήθηκε του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ.
Σε αυτή τη συνεδρίαση σύσσωμη η ΣΑΔ (πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ), 12 από τα 14 μέλη της ΠΑΣΚΕ και ένα από τα εννέα μέλη της ΔΑΚΕ καταψήφισαν την πρόταση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) να απορριφθεί αυτή η ΣΣΕ. Ο,τι προσχήματα κι αν χρησιμοποίησαν για να δικαιολογήσουν τη θέση τους, η ουσία είναι ότι στήριξαν μια συλλογική σύμβαση που χτυπά τους εργαζόμενους.
Με απλά λόγια, όλοι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους έκαναν αποδεκτά όσα αντεργατικά προβλέπει το μνημόνιο.
Αναλόγως στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού για να στηρίξουν αυτή τη ΣΣΕ είναι η λογική που λέει ότι «έτσι γλιτώνουμε από τα χειρότερα»! Και εδώ τίθεται το εύλογο ερώτημα «τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει από την απόλυση;».
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ο:
Οι παρατάξεις της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΠΑΣΚΕ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) αυτήν την περίοδο καλλιεργούν το έδαφος για τη «νομιμοποίηση» των εργοδοτικών απαιτήσεων και στον κλάδο του εμπορίου.
Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ διατυπώνει αιτήματα τα οποία διαμορφώνει με κριτήριο τις ανάγκες των εργοδοτών και όχι των εργαζομένων (σε συνάντηση με τους εργοδότες δήλωσε πως παίρνει υπόψη της τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις).
Εχει διαγράψει οριστικά τη λογική της αγωνιστικής διεκδίκησης, καλλιεργώντας τη λογική του «διαλόγου» με την εργοδοσία.
Ετσι, διαμορφώνεται μια αντίληψη ότι η διεκδίκηση σημαντικών ζητημάτων όπως η ΣΣΕ δεν απαιτεί συλλογικό αγώνα, αλλά είναι μια υπόθεση κορυφών όπου οι εργαζόμενοι παρακολουθούν ως απλοί και άπρακτοι θεατές. Αυτές οι πλειοψηφίες στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου βάζοντας εμπόδια στην αγωνιστική αφύπνιση και στην οργάνωση της ταξικής πάλης.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ίσως πρόκειται για δύο περιστατικά. Ομως, τα παραδείγματα είναι πολλά. Τα ζουν οι ίδιοι οι εργάτες στους χώρους δουλειάς. Που μέσα στο κίνημα, όπου πλειοψηφούν παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπογράφουν τη μία μετά την άλλη τις συμβάσεις που περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών ή άλλες αντεργατικές αποφάσεις.
Αυτή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό τομέα δεν είναι τυχαία. Οπως τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε πλυντήριο εργατοπατέρων που δραστηριοποιούνταν σε πρωτοκλασάτες θέσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται ο «οργανωτικός νους του νέου ΣΥΡΙΖΑ» («ΕΘΝΟΣ» 20.5.2012) που «κινητοποίησε παλιούς συνδικαλιστές, μέχρι και πρώην μέλη του ΚΣ της νεολαίας ΠΑΣΟΚ». Ο Γιώργος Ραυτόπουλος, πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο συνδικαλιστικό κίνημα, που προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται πως έχει «ουσιαστική συμβολή στην ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ» («ΕΘΝΟΣ» 20.5.2012). Ο Π. Κουρουμπλής, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο εργατολόγος Β. Μητρόπουλος, επίσης πρώην ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι. Που απλά εξηγούν το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατόν να λέει στο λαό ότι θα κάνει «αναδιανομή του πλούτου», χωρίς να συγκρουστεί με την εργοδοσία και το κράτος της και την ίδια ώρα στα συνδικάτα τα στελέχη του να παίζουν το ρόλο του υπασπιστή της εργοδοσίας...
===================================================
«Αριστερή» μετεγγραφή
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα φέρεται ότι είχε χθες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, για τον οποίο λέγεται ότι δεν κρύβει πια τη συμπάθειά του για το ΣΥΡΙΖΑ, παρότι «επισήμως», τουλάχιστον, ανήκει... ακόμα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.


Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα φέρεται ότι είχε χθες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, για τον οποίο λέγεται ότι δεν κρύβει πια τη συμπάθειά του για το ΣΥΡΙΖΑ, παρότι «επισήμως», τουλάχιστον, ανήκει... ακόμα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Μετακίνηση του κ. Φωτόπουλου από το ένα κόμμα στο άλλο δεν έχει ανακοινωθεί, όμως ο «εναγκαλισμός» του με το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε να εκπλήσσει συναδέλφους συνδικαλιστές εντός της ΓΕΝΟΠ.
==============================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: