Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η δικαιοσύνη δείχνει να μην πείθετα από τις εξηγήσεις που έδωσε το διοικητικό συμβούλιο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚ​Ο ΔΕΛΤΙΟ 11-08-2012

* Απροκάλυπτα πλέον δηλώνουν οι Κυβερνητικοί παράγοντες τη διάλυση της ΔΕΗ, με την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της, καθώς και τη δραματική μείωση των μισθών και των συντάξεών μας.
Έχουμε επίγνωση της κρίσης και έχουμε ήδη υποστεί τις συνέπειες αλλά δε μπορεί με επιχείρημα τη σωτηρία της χώρας και για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης να ισοπεδώνονται οι εργασιακές σχέσεις, να καταρρακώνεται το εισόδημα και η ανασφάλεια να είναι το κυρίαρχο συναίσθημά μας.
Αποτελεί άμεση προτεραιότητα η εγρήγορση των θεσμικών συνδικαλιστικών οργάνων και η συστράτευση όλων των Εργαζόμενων και των Συνταξιούχων για να δημιουργήσουμε χαρακώματα και να αμυνθούμε στη λαίλαπα που έρχεται και στην ανελέητη επίθεση της ΤΡΟΪΚΑΣ και της Κυβερνητικής πολιτικής.
Δεν είναι δυνατόν για μια ακόμη φορά να αποτελούν οι μισθωτοί και οι Συνταξιούχοι το μαλακό υπογάστριο της εκάστοτε ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.
Μας απασχολεί και μας ανησυχεί έντονα το θέμα της αύξησης της ανεργίας γιατί το ζει ο καθένας από εμάς στο άμεσο περιβάλλον του. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να γίνουμε επαίτες και χωρίς τη δυνατότητα να προσφέρουμε τα ελάχιστα στα παιδιά μας και στις οικογένειές μας.
Τόσα χρόνια μας πίνανε το αίμα κρατώντας μας τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές και τώρα θέλουν να μας καταντήσουν να παίρνουμε ψίχουλα.

* Με επιστολή- ανακοίνωση που θα σταλεί από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΤΑΠ-ΔΕΗ θα γίνει η απογραφή των Συνταξιούχων της ΔΕΗ στις τράπεζες που λαμβάνουν τη σύνταξή τους από 01-10-2012 έως 30-11-2012 με α) το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, β) το εκκαθαριστικό του μηνός Ιουλίου 2012, που υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφεται ο ΑΜΚΑ
======================================
Πλήγμα Βαξεβάνη στη ΔΕΗ, μπαίνει Εισαγγελέας για τις αναθέσεις


Η δικαιοσύνη δείχνει να μην πείθετα από τις εξηγήσεις που έδωσε το διοικητικό συμβούλιο και η ηγεσία της ΔΕΗ για τις ύποπτες και διαφανείς συμβάσεις και με εντολή της εισαγγελέως πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράικου θα διενεργηθεί προανάκριση για το θέμα.
Πρόκειται για συμβάσεις συντήρησης μηχανημάτων της εταιρίας οι οποίες υπερβαίνουν τα 3 εκατ. και έγιναν με απευθείας αναθέσεις, ενώ για εργασίες άνω των 50.000 ευρώ προβλέπονται ανοιχτοί διαγωνισμοί.
Το θέμα άνοιξε ο Κώστας Βαξεβάνης μέσα από δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc στο οποίο αποκαλύπτει ότι δεντηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την προκήρυξη ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού, όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο.
Όπως αναφέρει το περιοδικό η υπόθεση αφορά δύο συμβάσεις της Διεύθυνσης Παραγωγής Νησιών (ΔΠΑΝ) για την ανάθεση δύο έργων τα οποία κοστολογήθηκαν σε1.706.625 και 1.157.148 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Η ανάθεση των έργων έγινε «με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων χωρίς δημοσίευση προκήρυξης», ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το έργο διενεργήθηκε από τη ΔΠΑΝ και όχι από τη Διεύθυνση Υλικού και Προμηθειών Παραγωγής (ΔΥΠΠ) ή τη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής, όπως συμβαίνει συνήθως για ποσά άνω των 100.000 ευρώ.
Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα υπήρξε αντίδραση της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Απόδοσης και Ελέγχου της ΔΕΗ, για το έργο. Σε υπόμνημά της, αναφέρεται σε σοβαρές παρατυπίες και πρότεινε την αλλαγή πολιτικής στον τρόπο της ανάθεσης.
======================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: