Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Προπληρωμένη ηλεκτροκάρτα αντί λογαριασμών ΔΕΗ


Προπληρωμένη ηλεκτροκάρτα αντί λογαριασμών ΔΕΗ

Γράφει ο Ιωάννης Δέμος
Στο παρασκήνιο της «σφαγής» των Ελλήνων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας προβάλλει άλλο ένα πείραμα εις βάρος της χώρας και των πολιτών και κρυφές συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Το Γερμανικών συμφερόντων πρόγραμμα «Ήλιος», που προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος περίπου 10GW σε 210.000 στρέμματα παραχωρούμενης Ελληνικής γης, ίσως κρύβει και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις για τους Έλληνες καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας , είτε λόγω της δυσκολιών μεταφοράς της παραγόμενης ενέργειας από την Ελλάδα στην Γερμανία, είτε γιατί υπάρχει και δεύτερη δέσμευση πιθανότατα με την Siemens. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η «Ελληνική» Κυβέρνηση έκλεισε και νέα -κάτω από το τραπέζι- συμφωνία, η οποία θέλει τους Έλληνες καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, να υποστούν τις συνέπειες και ενός άλλου πειράματος: Από το 2015-16 θα εφαρμοστεί η προπληρωμένη κάρτα ρεύματος, με παράλληλη κατάργηση της έκδοσης λογαριασμών όπως τους ξέρουμε σήμερα.

Αν έχεις χρήματα να αγοράσεις «ηλεκτροκάρτα» θα έχεις ρεύμα! Αν όχι θα γυρίζεις πίσω στην εποχή των σπηλαίων.

Η παραπάνω αντικοινωνική προοπτική είναι το δώρο της «Ελληνικής» υποτρόϊκας (ΝΔ-ΠΑΣοΚ-ΔΗΜΑΡ) προς τους ιδιώτες αγοραστές της ΔΕΗ.

Αυτή η εξέλιξη ισχυροποιεί τις υπόνοιες ότι αντίστοιχη κάρτα θα εφαρμοστεί και για την κατανάλωση νερού.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τα παραπάνω είναι γνωστά στους βουλευτές μας!

Ή θα τους πιάσουμε και πάλι …αδιάβαστους. Ας μην ξεχνούν ότι και αυτές τις «εγκληματικές» εξελίξεις θα τις βιώσουν και τα δικά τους παιδιά.
===================================
Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ φέτος

Δεν πρόκειται να υπάρξουν εφέτος αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και επιπλέον θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν αυξήσεις και μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου, ώστε να μην επηρεάζεται ο τελικός καταναλωτής, επανέλαβε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Aσ. Παπαγεωργίου μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό 9,84 σημειώνοντας ότι σκοπός του υπουργείου είναι να βρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης.

Επεσήμανε ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε συνεργασία με τη ΡΑΕ, ώστε να θεσπιστούν κανόνες που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές και σε ότι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι πρώτα θα προχωρήσει η πώληση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, όπου αναμένεται να κλείσουν μέσα στο 2013.
Για τη ΔΕΗ, όπως είπε, η αποκρατικοποίησή της είναι διαφορετική περίπτωση, και χρειάζεται μελέτη για να βρεθεί το κατάλληλο μοντέλο προκειμένου η αποκρατικοποίηση να γίνει σωστά.
===================================
ΑΜΥΝΤΑΙΟ - ΓΑΙΑ ΑΕ
Τρομοκρατεί, γιατί φοβάται την οργανωμένη αντίσταση
Σε τρομοκρατικές απολύσεις εργαζομένων προχωρά η εταιρεία ΓΑΙΑ ΑΕ, συμφερόντων του Δημάρχου Αμυνταίου, η οποία έχει αναλάβει τις αρχαιολογικές ανασκαφές (έργο το οποίο είναι εργολαβία της ΔΕΗ) στο χώρο του Ορυχείου Αμυνταίου Φλώρινας.
Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, υπέγραψαν, με απειλή μη πρόσληψης, σχεδόν εν λευκώ τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, χωρίς ουσιαστικά να λάβουν γνώση των όρων τους, ενώ η εργοδοσία αρνείται να τις δώσει στους εργαζόμενους.
Η εργοδοσία, στις 23 Αυγούστου, απέλυσε εργαζόμενη η οποία διεκδίκησε να λάβει γνώση το ύψος της αμοιβής της με βάση σύμβαση δίμηνης διάρκειας και αφού τελικά πήρε στα χέρια της τη σύμβαση, ενημέρωσε τους συναδέλφους της για τα όσα προβλέπει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι θα πληρώνεται 26 ευρώ μεικτά την ημέρα και θα παίρνει το μισθό της στο χέρι ένα μήνα μετά την πραγματοποίηση των ημερομισθίων.
Οι εργαζόμενοι θορυβήθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις από την εργοδοσία για τους όρους της σύμβασης. Η εταιρεία απάντησε με απόλυση της εργαζόμενης προφασιζόμενη ότι έφυγε από το σκάμμα της για 10 λεπτά.
Στο πλευρό των εργαζομένων το ΠΑΜΕ
Αμεση παρέμβαση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, με στόχο τη στήριξη των εργαζομένων απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας και την οργάνωση του αγώνα τους κόντρα στις συνθήκες γαλέρας που έχει επιβάλει για τους 300 εργαζόμενους που απασχολεί. Η εργοδοσία προσπάθησε με τα τσιράκια της να αποτρέψει την επαφή των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με τους εργαζόμενους, απειλώντας κάθε εργαζόμενο που θα ερχόταν σε επαφή με το ΠΑΜΕ και θα τολμούσε να συμπαρασταθεί στην απολυμένη εργαζόμενη. Ετσι, την επόμενη μέρα απέλυσε ακόμα 4 εργαζόμενους (1 αρχαιολόγο, 3 εργάτες).
Κόντρα σε αυτήν την τρομοκρατική επιχείρηση, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε εξόρμηση τόσο στο χώρο χτες το πρωί, όσο και στα χωριά της περιοχής, ενημερώνοντας τον εργαζόμενο λαό. Ταυτόχρονα, οργανώνει σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.
Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Οι απολύσεις στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να τους αποτρέψουν από τη διεκδίκηση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα με το μαστίγιο χρησιμοποιούν και το καρότο, προσπαθώντας να καλοπιάσουν τους εργαζόμενους, ότι πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι που έχουν δουλειά, αλλά και ότι πρέπει να στηριχτεί το έργο του Δημάρχου στην δήθεν προσπάθειά του να στηρίξει τη λειτουργία της ΔΕΗ.
Σημειώνουμε ότι η εταιρεία ΓΑΙΑ είναι συμφερόντων του Δημάρχου Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδη, ο οποίος είναι πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, γεγονός που από μόνο του αναδεικνύει τι εννοούν στην πράξη όταν λένε ότι αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα της ενέργειας και την ανάπτυξη της περιοχής, εφαρμόζοντας τις πιο σκληρές αντεργατικές μεθόδους.
Το ΠΑΜΕ δηλώνει ότι γελιούνται αν νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους συνολικά με τέτοιες ενέργειες. Θα παλέψει για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ανασκαφή.
Καλεί την εργατική τάξη της περιοχής να βγάλει τα συμπεράσματά της, να προχωρήσει στην οργάνωσή της ως βασική προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία».
Στο μεταξύ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδης και Ελ. Γερασιμίδου κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή για τις συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο έργο.
=================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: