Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ο «Χρυσοκάνθαρος» για τα «λαμόγια» της επιχείρησης


Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ μιλάει για γαλάζιους συνδικαλιστές - «λαμόγια»


Στα χέρια του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Μάκη Παπαγεωργίου, εναποτίθεται πλέον το βάρος των αποφάσεων για τις συγκλονιστικές καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί μέσω του newpost.gr ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ, Αργύρης Οικονόμου.


Η συζήτηση σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στην ΔΕΗ -και περιγράφουν με απόλυτα σαφή τρόπο το πλαίσιο της νεοελληνικής παρακμής- άνοιξε με αφορμή ένα παραπολιτικό σχόλιο στο έγκριτο site Olympia.gr σχετικά με τα αναδρομικά τα οποία απαίτησε ο κ. Οικονόμου, αφού όπως υποστήριξε, τα χρήματα αυτά προήρχοντο από ημέρες αδειών τις οποίες δικαιούνταν αλλά δεν έλαβε.

Το σχόλιο αυτό αναδημοσιεύτηκε από συντάκτη μας στο newpost.gr και στάθηκε η αφορμή των αποκαλύψεων του κ. Οικονόμου.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ, σε μακροσκελή συνομιλία που είχε μαζί μας, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια την υπόθεση που αφορούσε την πληρωμή των αναδρομικών διευκρινίζοντας παράλληλα ότι ακόμα και ο μισθός του έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Κατά την διάρκεια αυτής της συνομιλίας, στις 29 Ιουνίου, ο κ. Οικονόμου εξήρε το ήθος του πρώην διοικητή της ΔΕΗ, Τάκη Αθανασόπουλου, ενώ απέφυγε την οποιαδήποτε αναφορά στον κ. Αρθούρο Ζερβό, σημερινό πρόεδρο της Επιχείρησης.

Παράλληλα μίλησε για την εντιμότητα του γνωστού συνδικαλιστή κ. Νίκου Φωτόπουλου Αντιθέτως ο κ. Οικονόμου δεν φάνηκε να έχει την ίδια άποψη για τον «γαλάζιο» συνδικαλιστή και εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ της Επιχείρησης, Βαγγέλη Μπουζούλα.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι ο εν λόγω συνδικαλιστής ανήκει στην κατηγορία των προσώπων τα οποία ο λαός- ένεκα των πολλαπλών δραστηριοτήτων τους- αποκαλεί «λαμόγια»!

Ταυτοχρόνως υποστήριξε ότι ο εν λόγω συνδικαλιστής επεδίωξε μια θέση αργομισθίας την οποία τελικώς δεν πήρε μετά από παρέμβαση του ιδίου. Τον ίδιο χαρακτηρισμό προσέδωσε και στον πρόεδρο της ΡΑΕ, Νίκο Βασιλάκο, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται περί ατόμου με «ψυχοπαθητικές ροπές και τάσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου αποκάλυψε ότι είναι αυτός που διοχέτευσε όλα τα στοιχεία της συμβάσεως του αναπληρωτή Δ/ντος Συμβούλου κ. Κώστα Θέου με την ΔΕΗ, τα οποία και στην συνέχεια δημοσιεύτηκαν στον Τύπο.
Είναι πασίδηλο ότι ο κ. Οικονόμου θέλησε να ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια την δική του θέση έναντι των όσων κατά καιρούς λέγονται αλλά και ενδεχομένως γίνονται στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Από την άλλη πλευρά όμως ο κ. Οικονόμου εμφανίζεται ως υπερασπιστής της νέας διοικητικής νομενκλατούρας της ΔΕΗ αφού είναι αυτός ο οποίος επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα προκειμένου να του ζητήσει να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη τα επιδόματα.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας όμως δεν φαίνεται να πείσθηκε αρνούμενος και απορρίπτοντας αμέσως το αίτημα ενώ όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ενημέρωσε αρμοδίως για την ενέργεια αυτή του νομικού συμβούλου. Ο κ. Αρθούρος Ζερβός μιλώντας στο newpost επιβεβαίωσε την επίσκεψη του κ. Οικονόμου στο γραφείο του κ. Σταϊκούρα αλλά δεν θέλησε να την σχολιάσει.

Για τις κινήσεις του κ. Οικονόμου έχουν ενημερωθεί υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους για αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες. Γιατί όπως εξήγησαν οι ίδιοι «ουδείς εκ των κυβερνητικών παραγόντων δεν έχει πρόθεση να εθελοτυφλεί και «αισιόδοξα» να αρνείται λύση στο πρόβλημα».

Σκληρή απάντηση του συνδικαλιστή Βαγγέλη Μπουζούλα

Σε επικοινωνία του με το newpost.gr, ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής Βαγγέλης Μπουζούλας, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε επιδίωξε να έχει κάποια σχέση αργομισθίας, υπενθυμίζοντας ότι για να παραμείνει στη ΔΕΗ παραιτήθηκε από Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ.

Αποσαφηνίζει επίσης ότι ένα επίδομα που λαμβάνει ως υπάλληλος Τ4Δ, το λαμβάνει μετά από οριστική δικαστική απόφαση από εφετείο ότι το δικαιούται όπως και οι συνάδελφοί του.

Ταυτοχρόνως υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους κατηγορίες θα έπρεπε να έρθουν στο ΔΣ της Επιχείρησης, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα για την τεκμηρίωσή τους στοιχεία.

Καλεί δημοσίως τέλος τον κ. Οικονόμου αν έχει κάποια στοιχεία εναντίον του να τα δημοσιοποιήσει πάραυτα, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του.

Τάκης Χατζής

=============================
Δήλωση - ομολογία του νομικού συμβούλου της ΔΕΗ για τα «λαμόγια» της επιχείρησης


Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχειρεί με μια «κωλοτούμπα» ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ, Αργύρης Οικονόμου, μετά το αποκαλυπτικό σημερινό ρεπορτάζ του newpost.gr.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στην αποκάλυψη ότι κατατάσσει στην κατηγορία αυτών που αποκαλούνται «λαμόγια» τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ, κ. Μπουζούλα αλλά και ότι ο ίδιος αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της σύμβασης του Κ. Θέου με την Επιχείρηση, ο κ. Οικονόμου επιχειρεί να ανασκευάσει μόνον τις αναφορές του για τον πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Ν. Βασιλάκο.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βασιλάκος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος, Μάκη Παπαγεωργίου, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις στον νομικό σύμβουλο της ΔΕΗ να εκδώσει ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newpost.gr, ο Α. Οικονόμου, προσέδιδε και στον κ. Βασιλάκο τον χαρακτηρισμό «λαμόγιο» συμπληρώνοντας ότι πρόκειται περί ατόμου με «ψυχοπαθητικές ροπές και τάσεις».

Παραθέτουμε την σχετική δήλωση του κ. Οικονόμου, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει πλήρως το σημερινό ρεπορτάζ του newpost, το οποίο στηρίχθηκε στον διάλογο που είχαμε μαζί του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας:

«Αναφορικά με χαρακτηρισμούς που μου αποδίδονται από ιστοσελίδα - που συστηματικά επιτίθεται εναντίον μου κατά τους τελευταίους δύο μήνες - σχετικά με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) κ. Ν. Βασιλάκο, δηλώνω κατηγορηματικά ότι: πέραν του αυτονόητου σεβασμού και της τιμής που έχω και οφείλω να έχω για τον Πρόεδρο της ΡΑΕ, η άποψη και εικόνα που έχω προσωπικά για τον κ. Βασιλάκο, όσον αφορά το επαγγελματικό και προσωπικό του ήθος, την επιστημονική επάρκεια και διαδρομή του και τον τρόπο που εκπληρώνει τα πραγματικά δύσκολα καθήκοντά του, ουδόλως ανταποκρίνονται στους αντίστοιχους χαρακτηρισμούς. Αντίθετα, η άποψή μου για τον κ. Βασιλάκο είναι απολύτως θετική.»


==============================
Ο «Χρυσοκάνθαρος» Αργύρης Οικονόμου και το άδειο ταμείο της ΔΕΗ!
Η πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ και η προσφυγή της Επιχείρησης σε δάνειο από το δημόσιο, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι ένα από τα τελευταία κεφάλαια ενός πολύκροτου έργου, που δείχνει βήμα - βήμα πως το μεγαλύτερο κρατικό μονοπώλιο και δεινόσαυρος του ελληνικού συνδικαλισμού οδηγήθηκε από την κυριαρχία στον μαρασμό και από τα υπερκέρδη στη χρεoκοπία.


Με την υπογραφή, βέβαια του Αρθούρου Ζερβού, ενός ακόμη προσώπου της επιλογής του Γιώργου Παπανδρέου που αποδείχθηκε ολέθριος διαχειριστής.

Το ότι ο κ. Ζερβός έριξε έξω τη ΔΕΗ το γνωρίζουν όσοι γνωρίζουν και απλά μαθηματικά. Όμως το ότι ο ίδιος την ώρα που δανείζεται κρατικό χρήμα για να στηρίξει τη ΔΕΗ, προχωρά σε τερτίπια για να μην μειώσει τις αποδοχές των φίλων του, ξεπέρνα κάθε όριο. Οι καταγγελίες και τα στοιχεία, πάντως, λένε ότι κάπως έτσι προσπάθησε να αυξήσει τις απολαβές του Νομικού Συμβούλου της Επιχείρησης Αργύρη Οικονόμου εγκρίνοντας αναδρομικά την πληρωμή της Κανονικής άδειας 25 ημερών του 2010 προς το στέλεχος, επικαλούμενος ότι δεν έλαβε κανονική άδεια κατά το έτος αυτό.

Οι απολαβές του Νομικού Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. ήταν μέχρι το 2009 της τάξεως των 150.000 ευρώ ετησίως και λόγω της Τρόικας μειώθηκε. Ωστόσο, με μεθοδεύσεις όπως η αναδρομική πληρωμή κανονικών αδειών παρελθόντων ετών, τα
ανώτατα στελέχη της ΔΕΗ παρακάμπτουν τα κουρέματα του μνημονίου, ή και άλλων ρυθμίσεων και τσεπώνουν έξτρα αμοιβές και μπόνους, παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου.

Στη ΔΕΗ πάντως, όπου το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Την περίοδο 2008 – 2009 τα κέρδη της εταιρία είχαν αρχίσει να συρρικνώνονται, αλλά παρέμεναν σταθερά σε τριψήφια επίπεδα εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η επιχείρηση προσέλκυε υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον μοιράζοντας εξαιρετικά μερίσματα στους μετόχους, αλλά και στο δημόσιο ταμείο.

Ακόμη και τότε εν μέσω δυσλειτουργιών, κακοδιαχείρισης και με την τότε διοίκηση να αρνείται σθεναρά να εντάξει τον κρατικό γίγαντα στο απελευθερωμένο περιβάλλον της ενέργειας υπήρχαν ξένες εταιρίες όπως η γερμανική RWE που επεδίωκαν συνεργασίες, ενώ η ίδια η ελληνική επιχείρηση προσπαθούσε να πρωταγωνιστήσει σε επενδυτικά εγχειρήματα στα Βαλκάνια. Ακόμη και με την έναρξη της κρίσης το 2010, η κεφαλαιοποίηση ήταν πάνω από 3 δις. ευρώ. Σήμερα, είναι κάτω από 300 εκατομμύρια ευρώ, απεικονίζοντας τη θλιβερή πραγματικότητα, που συμπληρώνεται από τις ζημιές των 149 εκ. για το 2011.

Η κυβέρνηση ωστόσο έχει εντοπίσει τα όσα συμβαίνουν και φαίνεται ότι τόσο ο κ. Ζερβός όσο και ο κ. Αργύρης Οικονόμου άρχισαν να μαζεύουν τα  πράγματα τους!

Το γεγονός ότι η ΔΕΗ, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε οριστική απαξίωση και χρεοκοπία, το διαπίστωσε σε  έκθεση του ο οίκος Standard & Poor΄s, που υποβάθμισε προ ημερών την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας από «CC» σε «CCC» με αρνητική προοπτική, προειδοποιώντας για ορατό ενδεχόμενο επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Όπως σημείωνε ο οίκος, η αδυναμία της επιχείρησης να αναχρηματοδοτήσει τον δανεισμό της αποδίδεται στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, την ίδια στιγμή που ο χρόνος μετρά αντίστροφα και τα περιθώρια στενεύουν εξαιτίας του δραματικού προβλήματος ρευστότητας. Το τελευταίο βέβαια οφείλεται στο εσωτερικό και στη διοίκηση. Το τελευταίο εξάμηνο η ΔΕΗ έχει εξαντλήσει όλες τις γραμμές ρευστότητας που διέθετε.

Σε αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι σημαντικές ανάγκες αναχρηματοδότησης του δανεισμού της εταιρείας στη διάρκεια του 2012. Η αναχρηματοδότηση του δανεισμού της ΔΕΗ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εξωτερικούς παράγοντες, εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για το οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Όμως η διοίκηση δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τίποτα απ όλα αυτά, παρά τα υπερκέρδη των τελευταίων ετών, και παρά το κλείσιμο των δύο εταιριών του ιδιωτικού τομέα που την ανταγωνίστηκαν και την επιστροφή δεκάδων χιλιάδων πελατών στο κρατικό «μαντρί».

Αντίθετα, συνεχίζοντας τις πάγιες πρακτικές, η διοίκηση προτίμησε να στραφεί στο επίσης χρεωκοπημένο ελληνικό κράτος (ΤΠΔ) και να υποβάλει αίτημα δανεισμού 130 εκατ. ευρώ για να συνεχίζει να λειτουργεί μερικούς ακόμη μήνες η εταιρία. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι οι ανάγκες αναχρηματοδότησης δανείων της ΔΕΗ φτάνουν περίπου στο 1 δισ. μέχρι το τέλος του 2012 και αφορούν κυρίως ελληνικές τράπεζες. Από αυτά, τα μισά πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν μέσα στο καλοκαίρι…

Για τα άθλια οικονομικά αναμφίβολα έπαιξε ρόλο κατακόρυφη πτώση των εσόδων της εταιρείας. Η μειωμένη ζήτηση ρεύματος και η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών (από οφειλές της τάξης των 400 εκατ. ευρώ πριν το χαράτσι, τον Μάρτιο, έφτασε σχεδόν στα 800εκατ. ευρώ). Όμως και η πρόβλεψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών είναι ευθύνη μιας διοίκησης η οποία πρέπει να μπορεί να προβλέπει. Ιδιαίτερα δε, όταν διαχειρίζεται μια μονοπωλιακή κατάσταση.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ΔΕΗ λειτουργεί με δωρεάν πρώτη ύλη (τα νερά, και ο λιγνίτης –παράνομα αυτός- της διατίθενται ακόμη δωρεάν, σαν «εθνικό καύσιμο) και παράγει το πιο φθηνό ρεύμα (…στον κόσμο), το οποίο εγχύει στο σύστημα διανομής με μεγάλο κέρδος. Παρ΄ όλα αυτά η ίδια βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονομική καταστροφή. Εάν αυτό δεν είναι ευθύνη του κ. Ζερβού, τότε τι είναι;

Προφανώς τα τελευταία χρόνια ο κ. Ζερβός επέλεξε να χαϊδεύει τους συνδικαλιστές, όπως και οι περισσότεροι από τους προκατόχους του, και να επιλύει διάφορα προβλήματα που είχαν εταιρικοί προμηθευτές του «φιλικού» περιβάλλοντος. Διόλου τυχαίο ότι ακόμη και την ύστατη ώρα, 9 ημέρες πριν τις τελευταίες κάλπες η συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψε η διοίκηση με το συνδικάτο, αντί να ανοίγει το δρόμο για την εξυγίανση ανοίγει λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για συνδικαλιστικά «κεκτημένα».

Πάνος Ρασσιάς
=============================
Αργύρης Οικονόμου> O νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ υμνεί τον Φωτόπουλο!

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012




Είναι γνωστό ότι οιθέσεις εξουσίας σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία και κυρίως την ψυχική!
 Διαβάζοντας χθες στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» το σχόλιο σχετικά με ένα πραγματικά πολύ περίεργο mail το οποίο έστειλε ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ, Αργύρης Οικονόμου, στην διοίκηση προβληματίστηκα. Είναι δυνατόν- σκέφτηκα- ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ να ζητάει να καλυφθούν παράτυπες πράξεις της Επιχείρησης; Μπα, είπα, και θεώρησα το σχόλιο μάλλον υπερβολικό.

Αργότερα όταν μου ήλθε και πάλι στο μυαλό η υπόθεση αυτή άρχισα να κάνω μερικάτηλεφωνήματα για να το διευκρινίσω.

Δεν σας κρύβω ότι από την πρωτοβουλία μου αυτή έμαθα πολλά και διάφορα. Όλα πολύ ενδιαφέροντα. Πρώτον κατάφερα να πάρω στα χέρια μου το περιβόητο mail και το οποίο παραθέτω σήμερα.

Άρα το σχόλιο της εφημερίδας δεν ήταν υπερβολικό. Έμαθα ακόμα ότι ο νομικός σύμβουλος είναι από εκείνους που θαυμάζουν τον συνδικαλιστή Φωτόπουλο αφού όπου βρεθεί και όπου σταθεί στην ΔΕΗ του πλέκει το εγκώμιο. Και μάλιστα όλα αυτά την ώρα που ο κ. Σαμαράςκατακεραύνωνε τον Φωτόπουλο από το βήμα της Βουλής!

Το σημειώνω αυτό γιατί ο κ. Οικονόμου διατείνεται -όπως λένε πολλά στελέχη της ΔΕΗ- ότι διατηρεί ισχυρές φιλικές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό.

Θα πρότεινα λοιπόν να συζητήσει με τον κ. Σαμαρά το θέμα του κ. Φωτόπουλου ώστε ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως να αλλάξει άποψη για τον γνωστό συνδικαλιστή.

Άρτεμις Παραδείσου

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να παραθέσω το σχόλιο του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» από την στήλη Dark Room:

«Δεν γνωρίζω εάν ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αργύρης Οικονόμου διαθέτει ιδιαίτερη κλήση στην ενασχόληση με τα κοινά ή αν έχει κοινωνικά οράματα. Αυτό το επισημαίνω γιατί από τις πληροφορίες μου φαίνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί.

Πάντως στην θέση την οποία και διατηρεί μέχρι  σήμερα τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή και όπως μαθαίνω από καλή πηγή με ετήσιο μισθό 150.000 ευρώ. Σήμερα βέβαια υπάρχει διαφοροποίηση στο ποσόν λόγω κρίσης!

Η ίδια πηγή, λοιπόν, με πληροφόρησε ότι ο κ. Οικονόμου θεωρεί ότι ο γνωστός συνδικαλιστής  Φωτόπουλος είναι ο εντιμότερος όλων. Γούστο του και καπέλου του να πιστεύει ότι θέλει για τον Φωτόπουλο η για όποιον άλλον θέλει. Αλλά ταυτόχρονα- ο εν λόγω κύριος- θεωρεί ότι αρκετοί Υπουργοί του Καραμανλή δεν ήταν και τα… καλύτερα παιδιά.

Αλλά το θέμα σήμερα δεν είναι αυτό. Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα  mail το οποίο απέστειλε στην διοίκηση της ΔΕΗ  και μεταξύ άλλων ομολογεί ότι ενδεχόμενος αιφνιδιαστικός έλεγχος από τα στελέχη της τρόικας θα ήταν επικίνδυνος για την ΔΕΗ , προφανώς γιατί η ΔΕΗ πράγματι ακολουθούσε αντί - ανταγωνιστικές πρακτικές μονοπωλιακού χαρακτήρα οι οποίες πιθανώς θα απεκαλύπτοντο από τον έλεγχο και θα δημιουργούσαν μεγάλο ζήτημα.

Σε άλλο σημείο ο κ. Οικονόμου ομολογεί οτι στελέχη της ΔΕΗ συναλλάσσονται με τους ανταγωνιστές! Και αυτός είναι νομικός σύμβουλος…».
http://newpost.gr/home/


Read more: http://www.staparaskinia.gr/2012/07/o.html#ixzz24xFJzYk9
===============================
Έξαλλο το περιβάλλον Καραμανλή με τον νομικό σύμβουλο της ΔΕΗ Αργύρη Οικονόμου!


Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ, Αργύρης Οικονόμου, έχει ομολογήσει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι υπήρξαν υπουργοί- κατά την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή - οι οποίοι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
Μάλιστα ο τρόπος που διατυπώνει την άποψη του ο κ. Οικονόμου είναι εξόχως… ριψοκίνδυνος αφού αφήνει σοβαρές αιχμές για την εντιμότητα των εν λόγω υπουργών.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι για όλα όσα ο κ. Οικονόμου ισχυρίζεται έχει ήδη ενημερωθεί- και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια- ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Μάλιστα, όπως οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ο κ. Αργύρης Οικονόμου γνωρίζει ότι έχουν περιέλθει σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού τα όσα διαδίδει και έχει ήδη επικοινωνήσει με το γραφείο του κ. Καραμανλή ζητώντας να συναντηθεί σε πρώτη φάση με τον κ. Γιάννη Αγγέλου.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί του (δεν του απαντάει καν στο τηλέφωνο) αφού όλο το περιβάλλον στο καραμανλικό στρατόπεδο είναι έξαλλο με τον κ. Οικονόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Οικονόμου έχει ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ήταν άνθρωπος του Κώστα Καραμανλή πράγμα το οποίο δεν ισχύει αφού ο πρώην πρωθυπουργός ούτε τον γνωρίζει ούτε είχε ποτέ σχέσεις μαζί του. Ο κ. Οικονόμου είχε τοποθετηθεί στην ΔΕΗ με κατόπιν εισηγήσεως του κ. Κώστα Σταϊκούρα.

Στο μεταξύ καθημερινά γίνονται γνωστές πληροφορίες για τα πρόσωπα εκείνα τα οποία έχει κατηγορήσει ο κ. Οικονόμου. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για τον πρόεδρο της ΡΑΕ στον οποίο ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ έχει αποδώσει σκληρούς και άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. «Εάν όσα έχει υποστηρίξει ο κ. Οικονόμου δουν το φως της δημοσιότητας θα ξεσπάσει πολιτικό σκάνδαλο» ισχυρίζεται κορυφαίος πολιτικός παράγοντας ο οποίος γνωρίζει λεπτομέρειες και για τις οποίες έχει μιλήσει στο newpost.

Πάνος Ρασσιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: