Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012


Αθήνα 19/09/2012  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ,

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

ΑΡΚΕΙ,

ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνάδελφοι,

   Το τι έχει συμβεί σε βάρος του λαού μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, Το βιώνουν κάθε μέρα πρώτα και καλύτερα οι φτωχοί και άνεργοι συνάνθρωποί μας. Το τι σχεδιάζεται επίσης το γνωρίζουμε, το ακούμε κάθε μέρα.

Το γιατί φτάσαμε ως εδώ, το ότι οι πολιτικές που εφαρμόζουν είναι βάρβαρες και αντεργατικές, ποιών τα συμφέροντα υπηρετούν αυτοί που κυβερνούν, το έχουμε αναδείξει και το έχουμε αναλύσει πολλές φορές.

Συνεπώς, εάν κάτι έχει αξία να πούμε αυτή την στιγμή ενόψει της νέας βάρβαρης επίθεσης που ετοιμάζουν σε βάρος του λαού μας είναι τα παρακάτω :

Αυτούς που υποτίθεται κυβερνούν και με τις αποφάσεις τους κάθε μέρα «εκτελούν» χιλιάδες φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας μόνο ένα πράγμα μπορεί να τους σταματήσει.

Ο αριθμός αυτών, που αφήνοντας τα μοιρολόγια αποφασισμένοι και με σημαία την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή, θα βγουν στους δρόμους.

Εάν είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες, εάν είμαστε εκατομμύρια τότε ΝΑΙ θα τους σταματήσουμε.

Αυτό είναι που φοβούνται, αυτό είναι που τρέμουν. Τρέμουν τα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας, τρέμουν τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, τρέμουν τα εκατομμύρια των συνταξιούχων.

Τους πέντε – δέκα ή και πενήντα χιλιάδες αγωνιστές μπορούν να τους αντιμετωπίσουν, τα εκατομμύρια του κόσμου της εργασίας, των απόμαχων της δουλειάς, των άνεργων και της νέας γενιάς που την μετατρέπουν σε δούλους και σκλάβους, ΟΧΙ .

Γι αυτό,

   έχει ιδιαίτερη αξία, τούτες τις ώρες που με τις αποφάσεις τους συνθλίβονται οικογένειες, γκρεμίζονται όνειρα, θερίζονται ζωές και εκατομμύρια συνάνθρωποι μας, πετιούνται στο περιθώριο και τα αζήτητα της ζωής σαν να είναι μπάζα και σκουπίδια,

ο καθένας μας -χωρίς μεμψιμοιρίες- να δώσει το παρόν.

Συνάδελφοι- σες

   Κάθε μέρα που περνά η ιστορία γράφει και γράφει για όλους μας.

•             Για τους πολιτικούς.

•             Για τους δημοσιογράφους

•             Για τους Συνδικαλιστές

•             Για τον καθένα μας προσωπικά.

   Με την στάση μας

   ας φροντίσει ο καθένας μας, να μην γραφτεί στα μαύρα κατάστιχα.

   Ας φροντίσουμε με τα όσα κάνουμε ΤΩΡΑ να μην μετανιώσουμε αργότερα επειδή, την ώρα που έπρεπε, δεν κάναμε αυτό που έπρεπε και δεν βρεθήκαμε εκεί που έπρεπε

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΕΝΟΠ ΣΤΙΣ 10.00πμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

==================================
Διακοπή λειτουργίας του γραφείου της ΔΕΗ στη Θάσο
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012


inShare


«Από τη Δευτέρα οι  17.000 κάτοικοι του νησιού, ή όσοι δραστηριοποιούνται στο νησί είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στην Καβάλα για οποιοδήποτε εμπορικό τους θέμα, όπως αλλαγή ονόματος, διακοπή έκδοσης λογαριασμών, επανασύνδεση λογαριασμού, διευκρινίσεις για το λογαριασμό τους ή αλλαγή του τιμολογίου τους.Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, χαρακτηρίζει απαράδεκτη την κίνηση αυτή τονίζοντας ότι:

Το νησί έχει 17.000 καταναλωτές της ΔΕΗ και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Θάσου. Για την εξοικονόμηση του μισθού ενός υπαλλήλου ή δεν ξέρω τι άλλο έχει στο μυαλό της η ΔΕΗ βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, όλος αυτός ο αριθμός των επιχειρηματιών, των κατοίκων αλλά και οι συνταξιούχοι να πρέπει να μετακινηθούν από το νησί της Θάσου, να χαθούν εργατοώρες, να χαθούν μεροκάματα, να ξοδέψουν χρήματα για τις μετακινήσεις τους για μια απλή συναλλαγή. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον περιφερειακό διευθυντή της ΔΕΗ και αυτό είναι αδύνατον. Υπάρχουν δύο τηλέφωνα  γραμμένα στην πόρτα του υποκαταστήματος στον Λιμένα, στα οποία ωστόσο δεν απαντά κανείς. Ας μας πουν επιτέλους που θέλουν να πάνε το νησί. Ξεκινήσαμε πριν από καιρό με την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και το ζήτημα των διακομιδών. Όλο το καλοκαίρι είχαμε δυσλειτουργία των ΕΛΤΑ γιατί δεν μπορούσαν να μοιραστούν τα γράμματα, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αγωνιζόμαστε δύο χρόνια τώρα για την παραμονή του ΙΚΑ στα Λιμενάρια που τελικά καταφέραμε σαν Δήμος να δώσουμε μία λύση και τώρα βρισκόμαστε να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα της ΔΕΗ».


=====================================
Τακτικές εισπρακτικών εταιρειών έχει επιστρατεύσει η ΔΕΗ στα Χανιά


Τακτικές εισπρακτικών εταιρειών επιστρατεύει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΔΕΗ στα Χανιά που ειδοποιεί ονομαστικά και μέσω τηλεφώνου τους καταναλωτές να προσέλθουν στα γραφεία της επιχείρησης προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους ή να καταβάλλουν δόσεις για λογαριασμούς που έχουν τεθεί σε διακανονισμό.
Σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ η ενέργεια αυτή έχει τον χαρακτήρα της υπενθύμισης για όσους καταναλωτές έχουν λάβει ειδοποίηση διακοπής ή έχουν καθυστερήσει τη δόση του διακανονισμού.
Μάλιστα πηγές του Flashnews.gr αναφέρουν ότι, μόνο σήμερα το πρωί "κυκλοφορεί" μια λίστα είκοσι σελίδων στα γραφεία της ΔΕΗ, η οποία έχει μοιραστεί στους υπαλλήλους προκειμένου να επικοινωνούν με τους καταναλωτές, ενημερώνοντας τους ότι θα πρέπει να τακτοποιήσουν άμεσα τις οφειλές τους.
Ήδη δεκάδες πολίτες έχουν δεκτεί τηλεφωνήματα από υπαλλήλους της ΔΕΗ, που σημειωτέον είναι η πρώτη φορά που η επιχείρηση ειδοποιεί τηλεφωνικά τους πελάτες της για την εξόφληση των λογαριασμών τους.
Όπως δήλωσε "παθών" στο Flashnews.gr, ο οποίος είχε προβεί σε διακανονισμό για οφειλές προς τη ΔΕΗ ύψους 766 ευρώ και είχε καθυστερήσει να καταβάλλει την οφειλή του, στις 11 το πρωί δέχτηκε τηλεφώνημα να τακτοποιήσει το χρέος του μέχρι και αύριο.
Η υπάλληλος του εξήγησε ότι έχει εκδοθεί δεύτερος λογαριασμός στον οποίο συμπεριλαμβάνεται το "χαράτσι" και θα πρέπει να φροντίσει άμεσα να καταβάλλει μέρος της οφειλής του.
Αργότερα, σε επικοινωνία του καταναλωτή με υπάλληλο της ΔΕΗ του ανέφερε ότι η τακτική αυτή ακολουθείται προκειμένου οι πολίτες να μην βρεθούν προ εκπλήξεων αν κάποιος "ιδιώτης κόψει μια μέρα το ρεύμα", όπως χαρακτηριστικά είπε.
Το επόμενο χρονικό διάστημα και καθημερινά λίστες με ονόματα οφειλετών θα δίνονται σε υπαλλήλους που εργάζονται σε διαφορετικά πόστα στη ΔΕΗ, προκειμένου να κάνουν τις προειδοποιητικές κλήσεις στους καταναλωτές.
Σημειώνεται ότι στις 27 Ιουνίου στην γενική συνέλευση της ΔΕΗ ο πρόεδρος κ. Αρθούρος Ζερβός ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με call centers που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις οφειλές και τις δυνατότητες διακανονισμού που υπάρχουν.
Με λιγα λόγια η ΔΕΗ θα επιστρατεύσει εισπρακτικές εταιρείες για τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, που υπερβαίνουν το 1 δις. ευρώ, όμως φαίνεται ότι προς το παρόν προτιμά, ακολουθώντας τις παραινέσεις της Τρόικας για οικονομία, να επιστρατεύει τους υπαλλήλους της.
flashnews.gr
=============================
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Εκοψε το ρεύμα για χρέη η ΔΕΗ και άφησε τέσσερα χωριά χωρίς νερό!

Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζουν από χθες τέσσερα χωριά της ΔΕ Οινιάδων του δήμου Μεσολογγίου, αφού η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση αντλιοστασίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης στο αντλιοστάσιο του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν νερό η Πεντάλοφος-Γουριά-Λεσίνι και Μάστρου. Η αιτιολογία είναι τα χρέη του τέως δήμου Οινιαδων προς την ΔΕΗ, που δεν έχουν αποπληρωθεί ακόμη.
O δήμος Μεσολογγίου, έχει έρθει σε επαφή με την τοπική ΔΕΗ, ώστε η ηλεκτροδότηση στο αντλιοστάσιο να αποκατασταθεί, μέσα από έναν διακανονισμό που θα γίνει για τις οφειλές αυτές.
Όποτε πιθανώς και σήμερα στα συγκεκριμένα χωριά να επανέλθει η υδροδότηση
============================
αἰδώς Ἀργεῖοι· νῦν ἄρκιον ἤ ἀπολέσθαι
(«Ντροπή Αργείοι! Το μόνο βέβαιο που τώρα μας περιμένει είναι να χαθούμε)  
=================================
ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ
Χαριστικές συντάξεις σε συνδικαλιστές
Η οικονομική κρίση και η αγχώδης προσπάθεια για την εξοικονόμηση πόρων έφεραν στην επιφάνεια μια σκανδαλώδη διάταξη, από την οποία επωφελούνταν άνω των 1.000 συνδικαλιστών. Εισέπρατταν ειδική σύνταξη συνολικού ετήσιου κόστους 3 εκατ. ευρώ
Τέλος σε μία πρωτοφανή ασφαλιστική διάταξη που προέβλεπε την καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας βάζει το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου πάνω από 1.000 συνδικαλιστές έπαιρναν τη συγκεκριμένη επικουρική σύνταξη, που αποτελεί μία από τις παγκόσμιες... πρωτοτυπίες του ασφαλιστικού μας συστήματος.
Το ετήσιο κονδύλι που πήγαινε για την καταβολή συντάξεων από το συγκεκριμένο επικουρικό ταμείο φτάνει το ποσό των 11.5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας έως και 3 εκατομμύρια ευρώ πήγαιναν για τις λεγόμενες «συνδικαλιστικές» συντάξεις.
Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με δεδομένο μάλιστα πως τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται στο «κόκκινο» και στο τραπέζι είναι εκ νέου το θέμα των περικοπών των συντάξεων. Σε μία τέτοια συγκυρία προκαλεί καταιγισμό σχολίων η αποκάλυψη πως καταβαλλόταν ειδική σύνταξη λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας.
Πρόκειται για πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999. Τη συγκεκριμένη χρονιά άλλαξε η επίμαχη διάταξη, ωστόσο όσοι μέχρι τότε είχαν «κλειδώσει» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα συνέχισαν να παίρνουν την εν λόγω παροχή.
Οσοι δεν είχαν θεμελιώσει το δικαίωμα μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν παίρνουν την εν λόγω επικουρική σύνταξη. Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως το θέμα δεν αφορά τους εν ενεργεία συνδικαλιστές και τονίζει πως είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης αυτής της απαράδεκτης ρύθμισης.
===================================

Δεν υπάρχουν σχόλια: